Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van BSS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van BSS (Pagina: 10 van 10)

Topic: Passief naar actief of toch maar niet (11-2-2014 15:51:00)
Ik heb ook de indruk dat ik momenteel niet het maximum uit de subs haal.

Ik kan wel de 3K6 tegen de clip duwen en het beukt dan wel, maar ergens mis ik die zware slagen die je normaal voelt in de bass.
Ik zal misschien best nog eens wat stoeien met de DCX.
Een groter gat laten tussen sub en top en wat bultjes rond de 60hz proberen.
In mijn kelder klinkt het allemaal geweldig. In een deftige feestzaal vind ik dat de toppen toch nog overheersen. Zelfs 2 subs per top. Het echte OEMPF slag in de buik bassgeweld blijft wat achter. Ofwel ben ik teveel gewend of verwacht ik gewoon teveel van de toch wel compacte kastjes. Maar met 4 per kant mag je toch al serieuze bassen hebben toch lijkt me.

Ik kap ze op 40hz trouwens zo stijl als de dcx het kan af. Lager komt er toch niet meer veel uit.
Misschien dat Dré zijn processors ook hier verbetering in aanbrengen?
Topic: Passief naar actief of toch maar niet (11-2-2014 15:31:00)
Hoi Dré, zo eentje heb ik nog liggen, inderdaad met sense (vermoedelijk ooit ook van jou geweest), maar er zit een foutje in waardoor hij soms niets tegen leek te houden en het geluid vollembak er door jaagt. Daardoor gebruik ik hem niet meer.

Technisch ben ik helaas niet goed onderlegd om zelf de fout te zoeken, vandaar dat ik de DCX indertijd aangeschaft heb.

Als iemand me een zaak omgeving diest/hasselt/lummen/heusden-zolder kan aanraden waar speakers gereconed worden verneem ik dat graag.

S2 zal dat wel doen, maar als het korterbij kan, graag.

Dré, wat vraag je voor je processoren (incl verzending naar BE)? Werken die ook op andere amps dan de lab 4000? Want ik meen dat dat vrij hardwarematig afgestemd was als ik het me goed herinner. Het heeft niet veel nut als ie op 2000 watt afkapt als de 3K6 niet tot dat vermogen komt (als ik het goed begrijp).

Als het enkel DCX vervangen door lab inhoudt en hiermee mijn set vrij waterdicht beveiligd is zou dat ook al een mooie opsteker zijn. Dan kan ik mooi de ampjes opendraaien en rekenen op de processor dat die het in goede banen leidt.

Dat is een van de redenen waarom actief me aanspreekt. Het is al ingeregeld, je kan tot tegen de clip en je haalt min of meer het maximum uit de speakers en bij respecteren van het clipledje ga je je spullen niet beschadigen.
Die zekerheid heb ik minder bij de door mezelf afgestelde set in combinatie met de DCX en stevige feestjes. Als die sense processor mijn zorgen kan wegnemen lijkt me dat een mooie oplossing.
Topic: Passief naar actief of toch maar niet (11-2-2014 13:40:00)
De dcx vervangen is een optie.
Ik moet alleen in gedachten houden dat mijn geluidsactiviteiten slechts bijberoep zijn. Ik zet niet elk weekend de grote set weg, eerder een paar keer op een jaar.

Ik doe de laatste tijd voornamelijk kleinere feesten (tot een 150 personen) en ik merk dat ik eigenlijk altijd naar actief grijp in dat geval (heb ook nog een mackie actief subje) omdat ik het makkelijker en sneller vind werken. Stroom er in, signaal er in, lekker doorlussen en klaar. Ik heb er mentaal precies meer vertrouwen in. Het is ook eenvoudig. Gaat het clipledje branden ga je te hard.
Geen zorgen ivm connectorpaneeltjes of uitklappen van versterkerrack en dat soort zaken (gelukkig nog nooit gebeurd buiten een solderinkje dat eens afgebroken was).
Verder weet ik ook nooit of ik de set misschien te hard push? Hoewel de bassen nooit in de clip komen dus dat is geen probleem. Maar op de toppen staat ook een 3K6 en hoe weet je nu wanneer je te hard aan het gaan bent? Dan zet je 1000 watt op een 400 watt topje (ze kunnen niet full range overigens). Hierdoor denk ik dat ik soms zelfs de set te vroeg dichtknijp omdat ik niet weet hoe hard ik nu eigenlijk mag. Toppen nog nooit problemen mee gehad overigens happy :) ik vrees gewoon dat er af en toe een te laag (ondanks subsonic filter) blokje richting woofers gaat of een ondanks de limiters geclipt signaal die mijn woofers dan het loodje laat leggen..

Dus het leek me wel handig om zo ook gewoon wat lekker dikke subs neer te kunnen zetten waar eenvoudigweg een berg geluid uit komt zonder me druk te moeten maken. Als je ziet wat voor geluid er soms uit kleine subjes komt... dat is toch ook erg vet :)

Maar het is inderdaad misschien wat zot om alleen daarvoor de huidige set te verkopen.
Topic: Passief naar actief of toch maar niet (11-2-2014 12:10:00)
Dag heren

Na weer een kapot gespeelde basskast in ontvangst te hebben mogen nemen en ik dit een beetje beu word speel ik met het idee om mijn passieve set te verkopen en volledig op actief over te schakelen.
Ook omdat de Beyma 18G50 niet meer in omloop is en ik dus moeilijker defecte woofers kan vervangen. (opvolgers mogen altijd voorgesteld worden, de 18G550 is wel nog in omloop en ontloopt de 18G50 niet zo veel, zou het een optie zijn om deze er in te zetten zonder al te grote verschillen te horen?)

Mijn passieve set bestaat uit het volgende:
8x Dré's subs met Beyma 18G50 (als iemand nog zo eentje heeft liggen laat me weten aub)
4x Dré's 2W-600 toppen (Beyma 12M300 en CP350TI)

Versterkt door 3x Synq 3K6 en een behringer DCX2496 als processor.

Het grootste probleem met deze set is de beveiliging heb ik de indruk. De limiters staan vrij strak ingesteld maar met losse verhuur (ik ben dus niet aanwezig en geef de set uit handen) weet menig huurder toch nog in de clip te spelen blijkbaar.

Een actieve set lijkt me veiliger en iets meer dummy proof en beter beveiligd (correct me if I'm wrong).
Ik wil de set met een gerust hart achter kunnen laten zonder me zorgen te moeten maken dat de volgende 16 jarige dubstep DJ vindt dat het net wat harder moet dan zijn voorganger.

Voordelen huidige set:
- Schaalbaar/flexibel
- Compact
- Lichtgewicht (in mijn eentje te hanteren)
- Voldoende krachtig voor fuiven tot een 500-600 personen

Nadelen:
- Beveiliging?
- Spareparts moeilijk te verkrijgen
- Zelfbouw (onbekend is onbemind)
- Wat als op locatie de behringer bv niet meer aangaat --> geen geluid --> altijd reserve meenemen?

Verder heb ik nog 6x Mackie SRM450V2's staan.
Mijn idee was dus om de set in zijn geheel te verkopen en 2 of 4 actieve subs aan te schaffen en deze voorlopig icm de mackie topkasten te gebruiken.

Ik lees veel goeds over bijvoorbeeld de DB S10 sub.
Een setje RCF8003 kasten lijkt me ook mooi.

Klankmatig zou ik er dus niet op achteruit willen gaan. Ik wil een voelbare en diepe "fuif"bass waarmee ik zonder schroom 500 man kan bedienen (met 4 basskastjes).

De nadelen lijken me dat ik dan sowieso 4 stevige basskasten moet kopen om min of meer dezelfde flexibiliteit en geluidsdruk te houden.
1 actieve basskast zou namelijk minstens ongeveer dezelfde geluidsdruk als 2 van de huidige subs moeten geven.
En ook zijn de bovengenoemde jongens niet zo handig om in je eentje te hanteren vermoed ik.. ook niet onbelangrijk.

Eventueel kan ik 8 goedkopere actieve subs kopen maar ik ben bang dat ik dan op kwaliteit en geluidsdruk zal inboeten?

Neem dat ik een 4000 euro voor subs voor handen heb, kom ik dan enigszins ergens in de buurt van wat mijn huidige passieve subs presteren? 2dehands is ook een optie.

Verder heb ik wel het idee dat mijn huidige set niet zal opbrengen wat hij waard is dus verkopen lijkt me ook wel weer zonde... 't blijft een lekker setje.. zucht happy :)

Ik vind het zelf gewoon een groot gemak om actieve setjes neer te zetten of mee te geven. Nooit problemen mee. De klanten kunnen er niet veel mee mis doen en je haalt het maximum uit je speakers inclusief degelijke beveiligingen.

Of gewoon laten varen dat plan wegens onhaalbaar binnen budget en kijken om betere bescherming te voorzien?

Ik besef dat dit slechts een vage brainstorm is, maar misschien hebben jullie ooit al in dezelfde situatie gezeten :)
Topic: JBL VRX 900 versus NEXO ALPHA (28-1-2014 11:22:00)
je gaat toch niet gratis zo een set meesleuren zeker?
Het is hun show, dus kan je hen er op wijzen dat jouw set beter geschikt is en dat het mogelijk is mits opleggen.
Topic: Pas op voor oplichting (6-1-2014 09:19:00)
kan mijn post niet meer editten.
Eventueel kan een mod de naam van de eerlijke huurder weghalen?
Edit Mod: Dré: Hele verhaal maar gewist.
Topic: Enquête online muziekbeleving: neem deel en win! (3-1-2014 12:26:00)
Zodra ze je niet meer nodig hebben hoor je ze uiteraard niet meer.
Topic: Virtual DJ voor Numark Mixdeck (16-9-2013 22:41:00)
heb zonder problemen na doorgeven van het serienummer een code gekregen van numark

werkt prima :) top service van numark
Topic: Virtual DJ voor Numark Mixdeck (15-9-2013 16:33:00)
oké dat gaat blijkbaar op de site van numark zelf

ik zat op de sites van virtual dj en traktor te kijken...

welke is aan te raden? Traktor of virtual dj? :)

crap, ik moet die sofware activeren. Ik heb alleen een serienummer op de onderkant van het toestel maar dat wordt niet aanvaard.. iemand raad? Heb reeds een mailtje naar numark gestuurd maar mss zijn jullie sneller ;)
Topic: Virtual DJ voor Numark Mixdeck (15-9-2013 16:25:00)
Ik heb 2dehands een numark mixdeck gekocht. De verkoper zei me dat er een gratis versie van een DJ programma was dat hier mee werkte. Ik geloof dat het virtual DJ was, maar ik weet niet precies welke editie (heeft er een virtual dj zero bestaan? ik meen me zoiets te herinneren dat de verkoper zei)

Of, waar kan ik gratis software downloaden dat compatibel is hiermee? Bv traktor DJ LE oid? Want normaal gezien heb ik doordat ik de hardware heb ook de licentie toch (voor een light versie)?
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (11-9-2013 09:21:00)
dolle pret toch die bruiloften laugh :D
Topic: American DJ ST-132 (2-9-2013 09:14:00)
Dus een lichtbrug van 6-8m met daaraan een 8tal ledpars, 4 scanners, wat lichteffectjes en dat soort zaken zou geen probleem mogen zijn? Dat is wat nu doe met de ST-132's.
Al vind ik het ook wat ondingen gezien hun gewicht en hanteerbaarheid. Deze zouden een mooie vervanger kunnen zijn dan.
Topic: PA kofferbakmarkt 14 september in Houten (30-8-2013 09:08:00)
je link werkt niet
Edit Mod: Dré: Fixed.
Topic: Voor iedereen die net begint en vragen heeft over de aanschaf van een lichtset. (27-8-2013 11:57:00)
Misschien is het tijd om deze sticky weg te halen of aan te passen.

Voor een 300 euro heb je al een compleet showtec lichtsetje. Lijkt me heel wat handiger voor beginners dan losse lampen, dimmerpacks, dmx ..

Ik zou niet meer aanraden om naar de traditionele pars te kijken. Ze hebben hun voordelen, maar voor beginnende dj's en drive ins ben je met zo een par setje flexibeler en sneller klaar.
Topic: American DJ ST-132 (20-8-2013 15:26:00)
waarom stopt adj nu met zo een succesformule?

nog snel ST132's inslaan of gewoon overstappen op de showtecs?
Zijn deze echt evenwaardig of toch net weer wat minder?
Topic: oplichters (17-8-2013 17:19:00)
lijkt me niet veel smaad aan als ie zijn eigen naam niet gebruikt

en zelfs dan. Hij is niet het slachtoffer hé.
Topic: oplichters (16-8-2013 23:41:00)
Is het geen goed idee om een soort lijst van gebruikte namen door oplichters samen te stellen?
Ik lees net in het gestolen topic dat een zekere Mark Vormer er met een pioneer set vandoor is.

Ik heb van deze aardige meneer ook een mailtje in mijn mailbox met de vraag naar dat specifiek materiaal.
Ik vond het al verdacht, last minute en de bekende diefstalgevoelige spullen vragen.

Heb anders wel zin om hem een koekje van eigen deeg voor te schotelen maar dat lijkt me niet zo verstandig.. maar kunnen die lui nu echt ongestraf verder blijven gaan? 't leek me al een idee om ze een fikse waarborg te laten betalen en deze aan het slachtoffer door te storten maarja.. dat komt ook niet goed angry
Topic: Drive-in show websites (30-7-2013 16:25:00)
Er is een verschil tussen wordpress installeren en een skin kiezen
en echt wordpress "ontwikkelen"

Dat eerste is niet moeilijk, maar echt modules ontwikkelen naar je eigen noden is niet zo evident.

En er zijn ook veel mensen die er in slagen in wordpress een lelijke site te maken
Topic: Drive-in show websites (30-7-2013 08:54:00)
erg knappe site!
Topic: Geen laag meer in full range speaker (28-7-2013 10:48:00)
ja dat doe ik in dit geval ook, maar het is wel handig om een handige jongen in de buurt te hebben voor die kleine herstellinkjes

bedankt voor de tips allemaal