Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Klunz

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Klunz (Pagina: 1 van 10)

Topic: Hulp gevraagd SF SPU 1000 Mark II (30-5-2023 02:20:00)
yep, maar dus nog wel met een eventuele spanningsdeler zo als Dre aangeeft.
Topic: Hulp gevraagd SF SPU 1000 Mark II (23-5-2023 00:58:00)
Ik ken het specifieke merk niet. maar de oude processors van o.a. hitec hebben sense ingangen. en idd op xlr. Tegenwoordig zou speakon beter zijn, maar dat bestond toen nog niet. Op deze ingangen zet je het uitgaande signaal dat naar je speaker gaat. Dus letterlijk de speaker speakon parralel setten met deze inganggen. sub sense is laag fr sense is full range. Mocht je te hard i sturen, regelt de processor het volume terug.
Topic: Dmx aansturing fout in adres (29-3-2020 11:33:00)
Kanalen wel goed gepatched? Probleem met simpele controllers is dat die vaak vaste adressen hebben.

stel je controller stuurt per fixture 6? adressen uit. Dan is fixture 1. dmx 1 t/m6, fixture 2. 7 t/m 12 enz.

Als nou b.v. je moving head 8 dmx kanalen heeft. gebruikt hij dus de hele fixture 1, plus de eerst 2 kanalen van fixture 2.

Hier valt soms mee te werken, maar handig is het niet. Je wilt eigenlijk je mh op start adres 1, je volgende fixture op start adres 7 de derde op 13 enz.
Dit is een beperking van sommige controlers, niet van je fixtures! De wat duurdere tafels en dmx software hebben dit probleem niet.

Met een beetje rekenen en kanalen verdelen is er met weinig fixtures vaak nog wel iets te doen met zo'n (scanmaster) sturing.

Hou dus wel goed in de gaten dat fixture 1 wel begint op adres 1, maar fixture 2 bijna nooit op adres 2.
Topic: Gebruik van truss takels (8-1-2020 13:40:00)
Het hijsen met behulp van hand takels is terwijl het resultaat het zelfde is, toch in wezen anders dan met electrische takels.

Hand takels zijn: Goedkoper, lichter, maar zwaarder om te bevestigen, meer werk met je hoogwerker/ladder dit i.v.m. het na op hoogte te hebben gebracht van je truss, het nog moeten opruimen van je haalketting, moeilijker synchroom te laten lopen, zeker bij meer dan 2 punten.

Electrische takels zijn: duur, zwaar, hebben bekabeling nodig, dus nog meer kilo's, makkelijker in te hangen, makkelijk(er) synchroom te laten lopen

Over het algemeen hebben de grotere gelegenheden wel een eigen hoogwerker die je mits je mag hijsen, je al dan niet gratis kunt gebruiken. Ook zijn er gelegenheden waar je als rigger zeg maar "veilige looppaden" hebt boven in tussen de dakconstructie, dan heb je vaak geen hoogwerker nodig. In andere gevallen kan het zijn dat je zelf een lift of hoogwerker hebt, maar meestal wordt die extern ingehuurd.

Truss aanslaan kan op verschillende manieren, maar in elk geval NOOIT! rechtstreeks in de haak. Over het algemeen worden hier idd. softsteels voor gebruikt.

Vergis je niet dat er nog heel wat komt kijken ook al wil je maar met 2 takels hijsen. Diverse krachtberekeningen, Gewichten, aanslagmethodes, riee en nog en paar kleinigheden. Hou ook goed in de gaten dat werken met takels een hoop meerwerk is.

Mocht je je er toch mee gaan bezig houden, is het eigenlijk alleen maar aan te raden om een cursus te volgen. Dan ben je tenminste een beetje voorbereid in deze best wel complexe materie. En voor de kosten van een cursus koop je nog niet 1 eletrische takel incl. flightcase en bekabeling. (en aan 1 takel heb je dus niks)

klunz
Topic: DMX switch bij barproject (11-2-2018 16:27:00)
Een microfoon rechtstreeks op een versterker aan sluiten gaat in de meeste gevallen niet werken. Nogmaals audio signaal kun je als het moet, met elke meerpoloige schakelaar schakelen. maar voor 5 microfoon ingangen zou ik toch zeker een kleine compacte mixer/mengtafel overwegen.

klunz
Topic: DMX switch bij barproject (11-2-2018 15:13:00)
Je bent niet heel duidelijk. Microfoonkabel voor dmx gebruiken kan en gaat vaak goed maar waarom zou je in een vaste installatie niet gewoon dmx kabel gebruiken? Microfoon en dmx maken normaal gesproken beide gebruik van xlr, alleen werkt dmx uit als female en microfoon/audio uit als male.

Hoeveel lampen ga je aansturen dat je 5 dmx groepen nodig hebt? Als je onder de 256 kanalen blijft kun je natuurlijk alles eventueel met een dmx booster en wat splitters op 1 univers/kring zetten en dan is het een kwestie van goed programeren. anders moet je op zoek naar een tafel die meer universes kan uitsturen of iets d.m.v. artnet.

Je geeft aan dat je dmx ingangen wilt combineren. dit kan met een merger. mits je onder die 256 kanalen blijft. voor 5 groepen heb je dan 3 mergers nodig. (ik weet er nog 2 tweedehands te koop.)

Maar ergens bekruipt mij het gevoel dat je het niet over licht maar over audio hebt.
audio signaal is gewoon te schakelen met een meerpolige schakelaar evt. voor de luxe met een relais. normaal gesproken pak je natuurlijk voor 5 ingangen of bedoel je toch uitgangen? een mixer/mengtafel

Een beetje betere uitleg dus graag over wat je van plan bent en of het nu over audio of licht gaat.

klunz
Topic: Hoe aansluiten inuke-nu4 6000 (2-2-2018 21:34:00)
volgens het plaatje van de pdf die op het www te vinden is is 1+ de + en 2+ de -. eigenlijk ook heel normaal als je bedenkt hoe een bridge mode werkt.
Topic: Uitval van 1 kanaal (21-10-2016 01:42:00)
Een helaas voor mij bekend probleem met crown/amcron versterkers. Heb het nooit goed uit gezocht. maar die dingen (1206/2406? zo uit mijn hoofd) hadden na verloop van tijd een best hoog ingangs volume nodig om een avond probleemloos te kunnen werken.
Topic: Ook lastig gevallen via mail (SPAM)? (27-8-2016 20:43:00)
Ik ook.
Topic: dimmer aansluiten (5-7-2016 03:06:00)
Ja. Maar gezien je vraag durf ik te stellen dat je dit wel door iemand moet laten doen die weet waar hij of zij mee bezig is. Ik lees je vraag als 63A enkel fase. Dat kan. maar je foto geeft aan dat het apparaat genoeg heeft aan 20A per fase (3 fase aansluiting dus) mits evenredig verdeeld goed bedraad enz. Het is in elk geval niet iets wat je even 123 in elkaar fietst zonder kennis van zaken, en als jij die kennis had, zou je deze vraag niet stellen.

Klunz
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (1-7-2016 14:10:00)
of nog goedkoper een 500w bouwlamp!
Topic: Halve carré (29-4-2016 16:08:00)

Douwe schreef:

Is er weer een topic waar ik verstand van heb, komt het forum zelf tot een correcte beslising.
Mooi he, zo'n forum.
Topic: Mad scans (17-3-2016 18:24:00)
Mad scanners waren eerst in metaal, later in plastic. Werken met maximaal 6 dmx kanalen dus kan niet zo heel moeilijk zijn om dat uit te vogelen. Waren destijds met 250W halogeen en inderdaad een gasontladingslamp. (p.s. mocht er ergens nog iemand een print van een 4 kanaals mad scan hebben liggen?)

klunz
Topic: Welke set gebruiken jullie voor fuiven (20-8-2015 20:20:00)
meestal 2 subs naast elkaar of plat op elkaar, als je ze recht op elkaar zet wil het idd niet en is het zelfs met 2 man nog een beste klus, en uiteraard hadden ze bij ons ook wielen. maar daar hadden we met de "flip over" methode geen last van.

klunz
Topic: Welke set gebruiken jullie voor fuiven (20-8-2015 19:24:00)
Neem een flightcase op wielen, (wel een beetje hoogte afhankelijk van je flichtcase, bij ons was het versterkerrack makkelijk, maar kabelcase ging ook) parkeer dat ding tegen een muur of podium. Top hier op kantellen. sub op plaats leggen, top er naar toe rijden en dan top op sub kanttelen. werkt ook bij niet al te hoge podia. (maar misschien hangt het ook wel een beetje van je kracht en lengte af. Bij ons was het in elk geval altijd zo 123 gepiept.)

klunz
Topic: Welke set gebruiken jullie voor fuiven (17-8-2015 16:13:00)
Jarenlang getourd met ev mt2. En dat is met een beetje handigheid, uitstekend alleen te stacken.

klunz.
Topic: Truss carré (3-4-2015 20:30:00)

jadjong schreef:

Kijk ook even naar de gewenste veiligheidsfactor en de factor die de fabrikant aan de truss heeft gehangen. Boven publiek wil je factor 10, als de fabrikant hun spul met factor 2 aflevert moet je de maximale belasting nog even door 5 delen.
Sorry. Jou bericht klopt niet. boven publiek verdubbelen!!! we de vf. Het maakt niks uit of de fabrikant een vf van 1,2 of b.v. 7 heeft gebruikt bij zijn opgaves.

Het vf 5 en 10 verhaal komt puur en alleen dat er een vf 5 wordt gebruikt bij hijsmaterialen

Voor de rest is de vf totaal niet belangrijk. gewoon altijd de opgegeven waarde door minimaal 2 delen.

klunz
Topic: Truss carré (2-4-2015 12:23:00)
Antwoord 1 Ja.
Antwoord 2 Volledig afhankelijk van hoogte, belasting en plaatsing.
Antwoord 3 Zie antwoord 2

Klunz.
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (11-3-2015 01:01:00)
Je zult het hedendaags niet meer geloven, maar met deze sturing hebben wij heel lange tijd de "Tros pop formule drive in show van licht voorzien. Live de 4 knoppen uren achtereen intikken op ongeveer de maat van de muziek. De "anti beat" was wel erg handig.... Krijg bijna heimwee.... Maar ja. wie werkt er hedentendage met 0 tot 10 volt.... dmx is zo veel gebruiksvriendelijker.

klunz.
Topic: Vraag over ShowTec Steel met PVC mantel (2-2-2015 13:40:00)
Klopt ook zo ver ik weet. Een steel is wel geschikt om truss mee aan te slaan, maar er zijn betere manieren. Als je het vergelijkt met de softsteel, Daar zit ook zo'n luikje in zodat je de hele binnenkant al ronddraaiend kan inspecteren.

klunz