Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DTosh

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 49 bijdrage(n) van DTosh (Pagina: 1 van 3)

Topic: PA-markt 2011 (21-3-2011 00:21:00)
Was wel leuk. Erg druk idd! 'sochtens vooral. Heb hier en daar wat kleine dingetjes gescharreld. Nog even met iemand gepraat met 10 LEM D400's aangeboden.
Vind het nogsteeds minder dat je nergens fatsoenlijk bij kan pinnen xD.
Topic: Low Budget 18" DAP X18B vs. 4A FCS-118B (22-12-2010 16:06:00)
Ik ben het er zeker mee eens dat ze rond de 70 Hz rommelig klinken. Zeker bij bepaalde wat "hogere" bassen is het een overheersende 'zoem' soms. Maar ik kocht deze vanwege de hoorn voor buiengebruik. Ik was daarbij al wel op de hoogte van de kleuring in het geluid. De X-18B klinkt zeker wat rustiger.

Maar echt veel sublaag met 2 de kant mis je toch niet echt?
Ik filter trouwens wel alles vanaf 35 Hz als lowcut.
Topic: Low Budget 18" DAP X18B vs. 4A FCS-118B (21-12-2010 01:39:00)
Ik ben het er wel mee eens dat de HL subs minder laag gaan. Maar niet zo strak als de X-18B?
Daar heb ik persoonlijk mijn twijfels over.

Wat wel zo is bij de HL's is dat je bij gebruik van 2 HL's per kant er sowieso er meer laag bijhaalt dan bij 2 X-28B's per kant.

Teminste, dat is wat ik heb ondervonden..
Ik heb 2 maal X-15HL per kant op 2 maal X-15 als topkast gehoord naast 2 maal X-18B met X-15 per kant.
Daarbij gaven de HL's wel meer 'klappen'.
De versterker die gebruikt was, was een Vision 3500. Zwarte versie, in een shoowroom (ter grootte vam ongeveer 10 bij 15).

Als je zou gaan voor 1 maal X-18 per kant, is de X-18B een beter keuze.

Groeten,

Mathijs
Topic: T.amp Proline (11-12-2010 19:21:00)
Hallo,

Een vriend van mij heeft een T.amp. De TSA 4-700. Een 4-kanaals versie. We hebben de versterker even aan de tand gevoeld toen hij binnen kwam.

We hebben de versterker getest op 8 Ohm, 4 Ohm, en 2 Ohm belasting per kanaal, tot tegen de clip.
We hebben 2 "18-sound 18WL400 8 Ohm" subwoofers (400 Watt RMS per stuk, 104 dB/W/m) op 2 gebrugde kanalen geprobeerd (4 Ohm brug). Daarbij werkten de 2 kanalen op 2 Ohm. En aan de andere 2 kanalen werden 2 DAP X-12's gehangen op 8 Ohm belasting, stereo.

Crossover instelling:
Sub: 35Hz/82Hz : But48/But24
Top: 95Hz/- : But24

We voerden het vermogen op tot net onder de vervormingsgrens van de subwoofer. Daarbij merken wij op dat de voeding het benodigde vermogen prima kom leveren. De subs drukten goed door en de bassen klonken mooi diep.
De topkasten speelden ook prima. Deze versterker heeft, volgens ons, een goede geluidskwaliteit. Ook werd hij niet warm na een tijd volle bak spelen.

Verder is de versterker prima afgewerkt hoewel ik het plaatmateriaal een beetje aan de dunne kant vond. Ook zitten de eindtrappen van de versterker erg dicht in de buurt (2 cm !!!) van de roosters aan de achterkant, dus bouw hem in een flightcase en ga hem niet los gebruiken!

Al met al vonden wij het een prima versterker met goede capaciteit en prima geluiskwaliteit. Bovendien is het apparaat erg licht!

Ik hoop dat je iets met deze informatie kunt.

Groeten,

Mathijs
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (1-8-2010 13:00:00)
Bedankt! Mja, is niets bijzonders natuurlijk. Heb et zo net mogelijk afgewerkt en voor mij zo praktisch mogelijk ingericht.

Wow, die met die soundtops! Mooi spul!
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (1-8-2010 12:14:00)
Zow. Geen powercon omdat ik dat bij die andere ook niet heb gedaan en omdat de snoeren er bij beide kisten netjes achteruit komen. Niets mis mee toch?
Wielplaat breeder dan case is omdat ik dat ding tweedehands voor 2 tientjes mee kreeg. Daar kun je hem zelf niet voor maken toch? Teminste, met mijn handigheid.
Die luchtvoorraad is gewoon een ongebruikte 2 HE flightcase met een 2 HE ventilatierooster erin. Die is nog voor een ander dingetje bestemd.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (31-7-2010 16:57:00)
Zo! Net terug van vakantie en gelijk maar aan de slag gegaan met de case voor de zware vision.
Heb gekozen voor 2 inputs XLR, 2 speakon out, 2 input clones via de versterker zelf, en 2 mooie blindplaatjes die mij aangeraden werden.

https://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-CR4IMCFH.jpg

Dit is het totale ding. Het zware rack gaat alleen mee als er subs nodig zijn.

Groeten!
Topic: Digitale of Klassieke versterker (12-7-2010 22:16:00)
Over het bruggen van die versterker op 2 subs:

Zo klinken de bassen niet mooi meer hoor! Het is meer een brombas! Heb het zelf ervaren op 2 18" subs van 18-sound. 400 RMS elk. Dit was een experimentje om eventueel nog zo'n bak aan te schaffen voor de andere 2 subs zodat er meer vermogen beschikbaar zou zijn.

Mijn conclusie: Niet aan te raden, tenzij de 'ingekakte' bas je niet zou storen. De strakheid was bij ons helemaal weg in ieder geval.

Of heeft iemand andere ervaringen met die bak die wel goed zijn met 4 Ohm brug op die amp?

EDIT:

Aangezien van het feit dat je budget niet al te hoog is zou ik ook gaan voor inderdaad een tweedehands A-merk. Zo weet je zeker dat je geluidskwaliteit in orde is.

Wat ook een optie is, is een DAP Vision aan te schaffen en dan zo later deze versterker doorschuiven naar je subs! Daar heb ik goede ervaringen mee op subwoofers. Op het hoog doen ze het ook prima. En tweedehands zijn die bakken niet zo duur, mits je een goede advertentie treft. Die bakken zijn trouwens erg betrouwbaar. Zwaar materiaal, dat wel.

Zo houd je geld over en kun je doorsparen voor een Digitale crossover(echt handig!), en een goede/betere versterker voor het hoog! Want er zijn genoeg versterkers die het beter doen op het hoog als je een A-merk versterker gaat halen. Zoals al aangegeven zou inderdaad, als ik de meningen over het product mag geloven, een QSC versterker mooi zijn!
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (7-7-2010 15:08:00)
Die neutrik dingen zien er mooi uit! Ik denk dat dat hem wordt idd. Ik kwam ze net toevallig tegen.

Over dat bruggen:
Deze versterker heeft dus 4 kanalen met per 2 kanalen een aparte trafo. In fiete is dit dus 2x2 kanaals versterker. Ik heb de mogelijkheid om per 2 kanalen de volgende opties te selecteren:
-Stereo
-parralel(mono dus)
-Bridge

Deze versterker is voorzien van onder andere schroefaansluitingen. Om het gebrugde kanaal te benutten van 1 deel van de versterker, moet de box aangesloten worden op de 1+ en de 1+ van het andere kanaal van de versterker bij de schroefaansluiting (of de speakon aansluiting bij 2+ en 1+).
Wat heb ik nu gedaan?
Ik heb intern alle schroefaansluitingen benut. Ik heb dus 4 kanalen met 2.5mm^2 draden doorverbonden met de speakon-in vanuit de schroefaansluiting met gewoon de 1+ 1-. Zo kan ik de versterker als 4 kanaals versterker gebruiken waarbij ik ieder kanaal apart kan instellen eventueel met de DCX omdat kanaal 1 t/m 4 van de DCX op de versterker zit dmv XLR.
Ik heb bij de schroevaansluiting de +polen van ieder van de 2 gedeelten van de versterker dus doorverbonden naar de 1+ en 1- aan de voorkant waar de box op aangesloten wordt.

Door middel van een simpele schakelaar op de achterkant van de versterker kan ik dus 1 of 2 compartimenten van de versterker bruggen.

Nu dus even de situatie:
Dit rack, met 2 toppen en 1 zware sub. De 2 toppen gooi ik op Out 1 en 2 op het connectorpaneel, en de sub gooi ik op de BR-B poort op het paneel. Met de DCX kan ik, zoals al eerder aangegeven, ieder kanaal apart besturen. Het gebrugde gedeelte dus ook. Dit is dan wel mono. Stel ik brug kanaal 3 en 4, dan pakt hij de input voor kanaal 3 als main input. Dus met kanaal 3 op de DCX kan ik eventuele filters, EQ e.d. instellen voor het gebrugde kanaal.

De andere 2 XLR outs zijn output 5 en 6 van de DCX, en de 2 rechtse maak ik een input-clone van.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (7-7-2010 14:36:00)
Ja, ik lus door vanuit de boxen zelf ja. Mischien idd zo'n blind dingetje derinzetten. Maar volgens velen zien die 'doppen' er niet uit. Eens kijken of ik iets van metaal kan maken.

De 4 outputs gebruik ik wanneer ik 2 lichte subs heb met 2 lichtere toppen, of monitoren voor de band. Of 2 toppen, en een zware sub op het gebridgde gedeelte.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (7-7-2010 12:33:00)
Dat had ik ook kunnen doen ja happy :) , maar ik had net alles vast gepopnageld.
Overigens ben ik nu bezig met een zware case voor een DAP Vision 3500. Een 4 HE flightcase.

Ik wilde daarbij de volgende configuratie gebruiken betreft het connector paneel van links naar rechts:

-2 XLR inputs
-2 Speakon out
-2 XLR doorlus vanuit de versterker zijn XLR out
-Nog 2 plekken over

Iemand een idee wat ik met die overige 2 poorten het beste zou kunnen doen? Powercon zit er overigens niet in.

Mischien nog 2 maal speakon out erbij als doorlus?
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (6-7-2010 22:48:00)
Mja, met rode nagel lak gaat dat prima. Dat hecht goed aan plastic.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (6-7-2010 19:11:00)
Mijn eerste amprack is nu ook afgewerkt. Behringer-DCX met 4 kanaals Alto D4. Rode poorten zijn brug-poorten.

https://www.mijnalbum.nl/Album=AQVMTFKK
Topic: Mijn eerste spulletjes (11-4-2010 13:58:00)
Ik ben begonnen met de gekte toen ik eens 2 Philips 2-weg HiFi kasten had op een 4-kanaals Akai AM-2200 (met bloktrafo!).
Toen wat klasgenootjes (was een jaar of 13) boxen hadden en daarmee nogal opschepte (wie kent die tijd niet :) ), wilde ik ook welleens van die "Disco-boxen".
Toen gegaan voor 2 10" Kastjes 2-weg van XXL-Powersound laugh :D . Van die krengen met 3 piëzo's per kast.

Toen wilde ik een andere versterker. JB Systems AX-400 erop. Toen zelfbouwkasten van 1,20 m bij 40 cm bij 50 cm...............van MDF..................
Waarin van XXL-powersound 2 best nette drivers inzaten van hun PAW-serie. 15" 550 RMS. Toen kwam de AX-700 binnen. Die heb ik erg lang gehad.
Toen namen die zelfbouwkasten wel erg veel ruimte in beslag.
Het "betere" werk kwam eraan. 2 maal DAP X-15.
Een tijdje verder stond ik bij een DAP dealer, en zag ik X-15HL staan. Gelijk maar meegenomen, maar m'n set nam nu alweer meer ruimte in dan voorheen laugh :D .
Toen op de PA markt vorigjaar een Alto D4 aangeschaft. Kort daarna een DCX. En daarna een tweede X-15HL. En toen vond ik het een leuk idee om een tweede-hands DAP Vision 3500 te kopen. Daarna alles in flightcases gezet. En dat is mijn huidige setje.

Staat op studentenkamer op het moment laugh :D . En die kamer is niet ruim. Is opslag, maar ik kon het niet laten het geheel eens aan te sluiten en open te draaien razz :p .
Topic: Nieuwe toppen dap x-10 of ...? (4-4-2010 22:12:00)
Wat ik gisteren heb gehoord klonk zeer goed! Actieve LEM d400! 12" speaker met DSP erin met limiters enz. Mooi strak en op statief nog mooi laag! je kan overwegen om marktplaats eens in de gaten te houden voor deze boxen. Ze wegen 19 Kg per stuk.
Topic: Ervaring Synq digit 2K2 en 3K6 versterkers (2-4-2010 14:26:00)
Maar ja, mocht je nog een lichtgewicht versterker zoeken met voldoende vermogen, dan kan ik je een Alto D2/D4 aanraden. Ik ken eigenlijk bijna niemand met ervaring met deze bakken, maar bij mij staat hij in brug (2 maal 1500 Watt) op 2 X-15 en ik ben zeer tevreden met mijn aankoop. Klankmatig is hij duidelijk een heel stuk beter op het hoog dan een vision of een SynQ. Veel subtieler ook op een hoog volume. Qua prijs valt het mee (tussen 600 en 800 euro voor de D4). De D2 versie kan in brug 2 maal 1000 Watt geven op 8 Ohm. Mocht de D4 teveel leveren. Op 8 Ohm levert zo'n D4 RMS 4X 340 Watt. Je kan hem ook schakelen als 2x 340 Watt, en 1x 1500 Watt. Zo draai ik welleens als ik maar 1 sub nodig heb. Maar het is per persoon anders hoe ze hun apparatuur-racks inrichten.

EDIT: Ik zie net dat de Alto D4 gebruik maakt van nieuwe verbeterde Powersoft units voor de voeding. Naar mijn mening is powersoft nu niet een slecht merk. Kwam Digam daar niet van?
Topic: rechtse kanaal opeens zachter bij p2000 (21-3-2010 15:12:00)
Dat zou kunnen. Een vriend van mij had het zelfde bij een EP 2000. Bleek dat het connectorpaneeltje de oorzaak was. Gebruik je je paladium in een flightcase met zo'n paneeltje? Of gebruik je hem los?
Topic: Ervaring Synq digit 2K2 en 3K6 versterkers (19-3-2010 23:43:00)
Nouja, wat ik heb ervaren met een SynQ 3k6 op 2 maal X-15 is dat het geheel op volume een beetje "schreeuwerig" klinkt. (Ja hoe leg je uit wat je precies hoort...). Verder doen ze het op het laag wel prima. Hoewel er met een Vision duidelijk wat meer bas uitkwam toen een Vision 3500 (een zware eindtrap met 5000VA trafo "grijze versie") op 4 18" subs gedraaid werd met 18-sound drivers (de 18W400/800 geloof ik).
Maar om nou te zeggen dat de 3k6 het slecht deed... Prima geluid gezien zijn formaat op het laag, maar voor het hoog zou ik eens kijken naar een ander alternatief mocht je een lichtgewicht versterker zoeken.
Dan zou ik zeggen dat je voor een Crest CC-serie kunt gaan.
Topic: Nieuwe Subs (3-3-2010 16:59:00)
Heb hier op 2 X-15HLs een Vision 3500 staan. Die versterker wil je niet in je eentje tillen!
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (2-3-2010 19:15:00)
Als je budget 250 tot 300 is, dan kun je overwegen om een geluidsprocessor te nemen. Met zo'n apparaat kun je niet alleen X-over instellen, maar ook EQ, delay, voor 6 onafhankelijke outputs! Limiting is ook mogelijk. Mischien een idee?

EDIT: Ho ik zie dat dat je totale budget ongeveer was. Het is dan voor later dan een handig apparaat. Een simpele Crossover voldoet dan prima met dat budget.