Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van SoSa

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 133 bijdrage(n) van SoSa (Pagina: 1 van 7)

Topic: Geluidsset op carnavalswagen (15-1-2016 12:46:00)
Even een reactie van mijn kant.

Ten eerste dank voor jullie adviezen! Fijn dat er zo goed wordt meegedacht!

Ik ben met de organisatie om de tafel gaan zitten. De organisatie geeft aan dat het wellicht verstandig is om te vernieuwen. De Bose set is al een tijdje in gebruik (20 jaar) en inmiddels is er wel wat beter te krijgen. Daarnaast zijn de speakers gewoon op en is het de vraag of de versterker die het geheel aanstuurt het nog eens 5 jaar vol gaat houden.

Wat ze zelf zeggen is dat ze altijd plastic zeil bij hebben om alsnog over hun Bose speakers heen te vouwen mocht er een bui regen vallen. Dit terwijl ze toch waterdicht zijn. Ze vinden dit geen probleem en daarom vinden ook zij waterdicht geen must. Zoals de organisatie zelf aan gaf en wat Heatside hier bevestigd zou een afdakje met een dun doek/laken ervoor ook al kunnen voldoen voor een lichte regenbui.

@frank: Helaas is er geen controller aanwezig. Daarom klinkt het ook zo slecht natuurlijk. Investeren in zo'n controller en twee nieuwe 802's of een reparatie van de 2 defecte 802's wordt ook overwogen.
De Community R25 heb ik ook voorgedragen. Hier waren ze ook best enthousiast over. Ik kan alleen geen verkooppunten vinden, dus helaas kan ik hen ook niet vertellen wat de prijzen zijn van zo'n speakersetje. En of ze van de 802 versie 1 of 2 hebben weet ik niet. Ik gok op versie 1 dus dan zou jouw SPL van 114db toch best kunnen kloppen. In dat geval is het ook een vooruitgang qua volume. Daarom zijn ze hier ook wel in geïnteresseerd.

Dap X-15 behoord ook tot de mogelijkheden. Een prima speaker met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Helaas kan ik van de Dap's geen goede tweedehands aanbieder vinden die ze voor een nette prijs verkoopt. Even afwachten dus.

De speakers van Heatside had ik ook al bekeken. Persoonlijk zou ik dan liever voor wat oudere series gaan van JBL. JRX ben ik niet zo'n fan van. Om toch een beetje een lage prijs te betalen en goede kwaliteit te kunnen verwachten zou mijn voorkeur voor een ouder model zijn. Even kijken of hun er ook zo over denken.

Tot zo ver bedankt voor de reacties en mocht je nog tips hebben of iets aan willen vullen is dat altijd welkom!
Topic: Geluidsset op carnavalswagen (14-1-2016 12:03:00)
Hoi Frank,

Ik heb inderdaad misschien een wat gekleurd beeld. Ik ben een discoboer die met een drive-in show toert. Nu leggen ze zo'n vraag bij mij weg. Iets waar ik me nooit in heb verdiept. Zeker niet als het gaat om waterdichte speakers. Daarom neig ik meer naar de fullrange speakers, omdat ik daarvan meer modellen ken die ik beaam of juist afkraak vanwege de klankkleur of het vermogen.

Op zich is waterdicht ook geen must. Eventueel een zeil eroverheen hangen of een waterdichte hoes op maat laten maken zou ook nog kunnen, maar ik twijfel gewoon aan de speakers die jij voordraagt. 120db is in mijn ogen heel weinig. Ik zie dat soort kastjes meer in pretparken hangen als omroepsysteem/achtergrondmuziek tijdens het wachten in de wachtrij. Mijn topkastjes waar ik bruiloften mee speel tot 175 personen halen 133db. Waarbij ik ze tot 110hz ontlast door mijn subwoofers.

Als ik naar de Bose kijk via de website van Bose bij de specs kom ik op 123db uit. Als ik mag uitgaan van ieder extra speaker een geluidsdruk van +3db, zou ik theoretisch gezien 8 kastjes van Community op moeten hangen t.o.v. 4 Bose kastjes. Ik kan nergens iets vinden van prijzen maar ik denk dat dit niet binnen het budget past. Maar goed, dit is alleen theoretisch. Wellicht spelen ze in de praktijk de bose 802's finaal weg.

Het doel is alleen om op een betaalbare manier een leuk geluidssysteem bij elkaar te sprokkelen. Mag tweedehands, mag nieuw. Ik neem jouw advies mee in overweging en ik zal me eens inlezen in de Community speakers. Het merk heeft zich ondertussen bewezen dus aan kwaliteit twijfel ik niet. Het gaat me alleen om de geluidsdruk...
Topic: Geluidsset op carnavalswagen (14-1-2016 11:10:00)
Tweedehands mag ook.

Frank, bedankt voor je reactie.
Ik denk toch dat volume het belangrijkste is. Spreiding is ook niet verkeerd, maar omdat ze 4 topkasten willen aanschaffen kunnen we die spreiding wel opvangen denk ik en iets meer volume creëren.
Zelf heb ik niet zo'n vertrouwen in de Community R en Apart speakers. Leuk om op een terras bij een cafe te hangen, maar met carnaval mag het soms ook wel even wat harder. Volgens mij is vroeger ook juist voor Bose gekozen omdat de desbetreffende geluidsman een verkooppunt was van Bose en de speakers waterdicht zijn.
Topic: Geluidsset op carnavalswagen (14-1-2016 09:44:00)
Even een kick naar boven.

Door een plaatselijke carnavalsvereniging ben ik gevraagd om even met hun mee te denken:

Hun huidige geluidssysteem (4x Bose 802 en 1x Bose 1800) vertoont wat mankementen. 2 Bose 802's werken niet meer naar behoren en ze twijfelen waar ze goed aan doen.
1. Een optie zou zijn om tweedehands 2 bose 802's bij te kopen.
2. Een andere optie is om het geheel te verkopen en een nieuw (of tweedehands) setje van 4 topkastjes te halen. Actief of passief maakt niet uit.

Zelf ben ik niet zo'n fan van het geluid van de 802's. Omdat de speakers ook al wat jaartjes meegaan, denk ik dat er wel wat beters te verkrijgen is voor de restwaarde van de Bose speakers. Ik heb al wat nagedacht. Een setje van 4x SRM450 zou al voldoende kunnen zijn. Echter zijn er nog genoeg alternatieven. Hebben jullie een idee wat geschikt zou kunnen zijn?
En wat als er een bui regen valt? Zijn daar oplossingen voor behalve een stuk landbouwplastic wat meeklapt op de speakers? Ik zie bij RCF wel wat mooie hoezen, maar zijn deze ook nog waterdicht als er een flinke bui valt?

Budget is ongeveer tussen de €1.000,- en €1.200,- voor 4 actieve speakers of 4 passieve speakers met versterker.

Alvast bedankt voor jullie hulp!
Topic: Verschil Mackie SWA 1801z vs 2801z (27-3-2015 12:55:00)
Hmm.. Ben benieuwd wat ze naast elkaar produceren. Vind het ook vreemd dat een SWA2801z hetzelfde vermogen op de versterker heeft terwijl die 2x 18" woofers moet bewegen. Nu ben ik niet zo'n techneut, maar mijn boerenverstand zegt dat wanneer je dezelfde versterker op 1 of 2 woofers zet, dat het rendement dan niet veel hoger zal liggen. Maar dat vermoed ik, dus ik wil het graag weten als iemand het tegendeel kan motiveren.

De SWA1801 is een leuke sub. Met de SWA1501 heb ik geen ervaring maar wel met de voorganger SRS1500. Het verschil is toch wel dat de SWA1801 een sub is die een stuk harder gaat. Hij laat wat meer de broekspijpen trillen op de dansvloer. Voor een bruiloft is een SWA1801 niet zo noodzakelijk, maar als het een jeugdfeestje is klinkt dit toch wel wat lekkerder.
Het nadeel van de SWA1801 is dat het zo'n lomp blok is. Als je een aanhanger/bus hebt met een ramp is het niet zo'n probleem. Wanneer je hem in je eentje een trapje op of af moet tillen is het wel een ander verhaal.
Topic: Verschil Mackie SWA 1801z vs 2801z (26-3-2015 19:00:00)
Beste New-liners,

Misschien dat er een aantal Mackie deskundigen hier op het forum zitten die mijn vraag kunnen beantwoorden. Al een tijdje vraag ik me af wat nu echt een verschil is tussen de Mackie SWA1801(z) & SWA2801(z).

Ik heb de spec's er eens bijgepakt en daarin zie ik de volgende verschillen:

hoeveelheid woofers: i.p.v. 1 woofer zoals bij de SWA1801, 2 stuks voor de SWA2801
Allebei diameter woofer(s): 18 inch
Allebei diameter voice coil: 4 inch
Allebei een vermogen voor de versterker van: 800 watt RMS
frequentiebereik: SWA2801 heeft het bereik 33 Hz - 200 Hz en de SWA1801 het bereik van 35 Hz - 120 Hz
maximale SPL: SWA2801 136 dB en SWA1801 135dB
crossover punt: allebei 120 Hz
koeling: allebei passief
impedantie ingangssignaal: allebei 50k Ohm
allebei voorzien van ground lift schakelaar
gewicht: SWA2801 weegt 70 kilo en de SWA1801 weegt 60 kilo

De spes wijken wel wat van elkaar af, maar is dit met het gehoor ook echt waar te nemen?
In mijn optiek zou een dubbel 18" luidspreker met dezelfde elementen toch een stuk luider moeten klinken dan een verschil van 1dB (volgens de spec's).

Mocht er iemand zijn die de speakers met elkaar vergeleken heeft dan hoor ik graag wat het verschil was! happy :)
Topic: Basis lichtset (17-1-2014 16:28:00)
Oke, bedankt voor de info tot zover! Als iemand nog andere tips heeft hoor ik het graag. Zal dit topic de komende tijd even goed in de gaten houden,
Topic: Basis lichtset (15-1-2014 14:55:00)
Oke.. Ik vraag me alleen nog af wat voor aircones ik het best kan pakken. Ik zag wat van 1W leds maar zijn deze niet te fel? Qua prijs maakt het ook nog wel wat uit.

Zijn de KLS-160 ook een prima setje of is er een beter alternatief?
Topic: Basis lichtset (14-1-2014 18:35:00)
Weer een kick omhoog.

Ik ben mezelf aan het verdiepen in een nieuwe basis lichtshow. Het liefst met LED ivm het lage energieverbruik.
Ik zoek 4 parretjes op een balkje, 2 aircones en een lichtbesturingsysteempje. Het moet zo eenvoudig mogelijk zijn, maar wel een proffesionele uitstraling hebben.

- Zelf had ik de KLS-160 van Eurolite op het oog. Hier moet ik dan nog een statief bijhebben. Weet iemand een statief wat aan te raden is?
- Qua aircones heb ik geen idee wat ik moet kiezen. Qua hoogte 2M. welk type is hier goed voor?
- Een lichtbesturingssysteem die het geheel aan kan sturen. Wat is aan te raden? Computersturing zie ik niet zo zitten. Vind ik zonden van mijn laptop om telkens me te sleuren naar de gigs. Heb liever een lichttafeltje wat compact is en eenvoudig te bedienen is. Wie weet wat?

Alvast bedankt voor de hulp.

PS: Als iemand wat 2dehands heeft staan, hoor ik het graag! happy :)
Topic: Overstap van Windows naar MAC (problemen met rekordbox & hardeschijf) (28-11-2013 11:07:00)
Ik ben sinds een paar dagen overgestapt van een Windows PC naar een Mac. Allemaal heel leuk natuurlijk en zeker een vooruitgang alleen nu loop ik tegen wat dingetjes aan.

Ik heb een grote harde schijf van 1TB waar ik een back-up van al mijn gekochte muziek op heb staan. Nu zijn alle bestanden erop gezet met een windows PC en wil ik deze graag beschikbaar maken voor mijn mac. Kan dat? en hoe?

Daarnaast maakte ik gebruik van Rekordbox. Gaat dit problemen geven als ik mijn muziek die ik op mijn mac aankoop, bewerk met rekordbox en ze vervolgens op mijn USB stick voor het draaien zet? Moet ik deze soms ook omzetten?

Ik ga er vanuit dat er hier meer zijn die ooit tegen dit probleem aan zijn gelopen. Ben benieuwd hoe jullie dat gedaan hebben.

Alvast bedankt voor de hulp!
Topic: RCF 4pro 8002 as (11-6-2013 11:25:00)
Bedankt voor de hulp. Ik ga me er in verdiepen!
Topic: RCF 4pro 8002 as (6-6-2013 11:48:00)
Ik ben al een tijdje aan het kijken voor een leuk beuksetje voor wat jeugdfeestjes. Nu viel mijn oog op de RCF 4pro 8002-as. Ik heb de volgende vragen:
- Welke toppen passen hier goed op? 12 of inch, 1 of 2 inch tweeter. Misschien heeft iemand ervaring met een bepaald type top.
- Hoe presteren de subs in vergelijking met zijn broers (8001 & 8003). Is de kwaliteit en geluidsdruk hetzelfde of zit er verschil in?
- Wat is de capaciteit van deze subs? (hoeveel personen kan ik van geluid voorzien in een daarvoor bestemde ruimte met bijbehorende tops?
- Wat zijn jullie ervaringen met deze kasten?
- Wat is de 2ehandswaarde ongeveer? (in normale, gebruikte staat)

Wie-oh-wie kan me helpen aan deze informatie te komen? Mijn dank zal groot zijn!
Topic: Draadloos internetverbinding voor studio vergroten (6-3-2013 15:08:00)
Sprak net een techneut die vroeger veel in de zendtechniek heeft gezeten. In theorie zou het kunnen met zo'n zilverfolieding aan je antenne. Echter moet deze in praktijk dan precies op een bepaalde manier aan de golflengte grenzen. Dit zal dus bij iedereen verschillen. Hij zenden me de volgende links nog toe die mij konden helpen:

lifehacking.nl/windows/5-manieren-om-je-wifi-signaal-te-verbeteren/
www.allesoverdraadloosinternet.nl/wifi/wifi-versterker/
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aUYGb2JtQYA
Topic: Draadloos internetverbinding voor studio vergroten (5-3-2013 14:58:00)
Bedankt Stijn! Iemand ervaring mee? Is natuurlijk een goedkope manier en makkelijk te proberen. Ga het doen als ik weer bij mijn ouders ben.
Topic: Draadloos internetverbinding voor studio vergroten (4-3-2013 16:05:00)
Hallo Newliners,

Ik ben bezig om in een kleine vakantiewoning die bij mijn ouders in de tuin staat een studiotje in te richten. Alle apparatuur is eigenlijk al aanwezig, echter kom ik nu tijdens het gebruik ervan achter dat de internetverbinding te zwak is om bijv. een youtube filmpje te bekijken.
Ik heb al wat gezocht op internet om het bereik te vergroten, maar kon niets vinden over een draadloze en betaalbare oplossing.

De router staat bij mijn ouders binnen in hun woonhuis. Het bereik haalt de vakantiewoning wel, echter is het signaal zwak. Zou ik zonder kabels in te hoeven graven door de tuin of kabels door het huis te moeten gaan wegwerken het signaal kunnen versterken of gerichter kunnen uitbreiden?

Alvast bedankt voor jullie hulp.
Topic: Carnavalsmuziek seizoen 2012-2013 (30-1-2013 21:33:00)
Hier afgelopen weekend een feestje gehad voor carnaval. Publiek was heel gevarieerd qua leeftijd. Jong en oud door elkaar.
Wat hier goed werkte was vooral bij de jeugd de nieuwe feestDJRuud - Door tot het einde. Welke bij al het publiek goed aansloegen waren Jij bent veel te jong voor mij en Alles in een. Leeftijd publiek was ongeveer v.a. 13 tot 65//70 jaar
Topic: Cuelux (27-11-2012 18:55:00)
Beste Newliners,

Ik heb een tijdje geleden Cuelux aangeschaft samen met een BCF2000 van Behringer.
Nu wil ik het systeempje zo inrichten dat ik onder elke schuif en functie heb en eigenlijk niets meer met de muis of toetsen op mijn pc hoef te doen. Aangesloten aan het Cuelux systeem zitten 4x JB The Winner II scanners en 8x ledpar 56 van Eurolite. Voorbeeldje hoe ik het wil:

fader 1: X-as scans
fader 2: Y-as scans
fader 3: Snelheid scans (X+Y)
fader 4: Kleur scans
fader 5: Gobo scans
fader 6: kleur loop parren
fader 7: snelheid knipperen parren
fader 8: fadetijd van de parren

Daarnaast wil ik natuurlijk nog wat knoppen aansturen voor strobo, rook, blackout, etc.
Wie weet hoe ik dit moet programmeren. Ik ben er al een paar middagen in samenwerking met youtube tutorials en de handleiding mee aan het stoeien, maar krijg het niet naar mijn zin. Of is deze indeling simpelweg niet mogelijk?

Ik hoor het graag. Alvast bedankt voor de hulp!
Topic: Vraagje over Rekordbox (24-11-2012 18:37:00)
Ik probeerde het op een Windows. Inmiddels gelukt.

Voor degene die dit probleem ook nog ooit tegenkomen:
stap 1: Je moet eerst Windows verkenner openen.
stap 2: Vervolgens instellen dat "verkenner" de verborgen bestanden weergeeft.
stap 3: Daarna alle mapjes in de USB overzetten naar de andere USB.

wachten tot 'ie klaar is en klaar is Kees..

Let op! Ik had eerst alles gewoon overgezet. Daarna de verborgen bestanden er pas bij gesleept. Dit werkt echter niet. Meteen alles in een verslepen werkt wel.
Topic: Vraagje over Rekordbox (24-11-2012 11:38:00)
Ik heb hier een USB-stick met 20GB aan muziek die ik het afgelopen jaar door Rekordbox helemaal klaar heb gemaakt om in de clubs te gebruiken (hotcue's, loops, playlist, etc.).
Nu wil ik hiervan een back-up maken mocht mijn USB-stick het ooit begeven en is niet al mijn werk en tijd voor niets geweest.

Ik heb geprobeerd om alle bestandjes van de USB-stick te kopiëren naar een andere stick. Echter als ik hem dan in mijn CD-speler stop, geeft hij aan dat de stick niet met rekordbox samenwerkt en staat er geen een titel op. Wie weet hoe ik dit op een makkelijke manier kan doen?

Ik heb van bijna alle originele muziekbestanden wel een back-up, alleen wordt de locatie waar de bestanden staan niet meer door rekordbox herkent bij een groot aantal titels. Om dus even vanuit rekordbox snel alles te selecteren en daarna naar een nieuwe playlist slepen gaat heel frustrerend, moeizaam en kost heel veel tijd.

Alvast bedankt voor jullie hulp!
Topic: Probleem met mackie srm 450 (4-9-2012 11:59:00)
Klinkt mij als ergens een los contact