Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Timo Beckman

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 187 bijdrage(n) van Timo Beckman (Pagina: 10 van 10)

Topic: Welke positie een Meet microfoon plaatsen (Smaart) (18-4-2009 01:34:00)
Sorry maar een delay lijn is een gewoon een vertraging van het totale signaal en een all-pass is een vertraging van een een bepaald gedeelte van het frequentie gebied zonder amplitude veranderingen of veranderingen buiten het frequentie gebied om het gebied heen waar het all-pass filter werkzaam is .
Deze filters dienen alleen maar om het fase gedrag te corrigeren indien nodig .
Topic: Welke positie een Meet microfoon plaatsen (Smaart) (17-4-2009 01:09:00)
Ik bedoelde dus dat je een kant meet en de veranderingen die je hier maakt ook automatisch voor de andere kant door voert .
Als je allpass filters bedoeldt dan kun je er van uitgaan dat die erg vaak gebruikt worden
Topic: Welke positie een Meet microfoon plaatsen (Smaart) (15-4-2009 19:02:00)
Bijna elke processor heeft een link tussen links en rechts wat inhoudt dat als je een parametrisch filter er op los laat bv XTA/BSS/KLARK whatever de verandering zowel op links als rechts plaats vind en inderdaad je bent bezig met damage controll tov je oorspronkelijke signaal .
Topic: Welke positie een Meet microfoon plaatsen (Smaart) (15-4-2009 18:13:00)
Wat eigenlijk de bedoeling is is eerst 1 kant meten (lft of rght whatever) op verschillende afstanden (lees belangrijke posities in een zaal) correcties maken daarna kijken wat er gebeurd als je sets gaat combineren . Waarschijnlijk krijg je een behoorlijke optelling in het laagmid en laag als je de micro centre zet eventueel dit ook corrigeren hangt van je smaak af daar als je dit weg haalt je een voor je gevoel dun geluid overhoud . als je links en rechts tegelijk aanzet en dan je meting doet krijg je zeker qua fase en coherence een behoorlijke uitdaging voor je ogen . Nog leuker wordt het als je een sub lijn hebt liggen van pak hem beet 12 stuks in combinatie met delay's en clusters .
Daarbij heb ik met SAT-live vele malen betere ervaringen als met smaart
Topic: Welke positie een Meet microfoon plaatsen (Smaart) (15-4-2009 14:11:00)
Ik zeg als laatste dat je de meting blind naast je neer moet leggen . Dat zou niet slim gezien het feit dat ik om en nabij de 30000 euro heb geinvesterrd in meet apparatuur (SIM3 SMAART SAT-live incl de benodigde geluidskaart en gezelligheid en 6 DPA 4007 micro's volgens meyer specificatie)
Ik zeg dat SMAART de mogelijkheid biedt om een gemiddelde te berekenen van ik meen 5 metingen en dat deze mogelijkheid je serieus foute beslissingen kan doen laten nemen (ik bedoel dat je fft bij een verschil van 30 cm er al weer totaal anders uitziet en als je aan de hand van 5 metingen een gemiddelde laat uitrekenen tussen deze metingen over een hele zaal je behoorlijk op je bek kunt gaan).
Ten 2de zouden mensen niet alleen af moeten gaan wat het fft scherm weergeeft maar daar naast ook erg veel aandacht moeten besteden aan de coherence functie binnen SMAART SAT SIM daar die het vertrouwen weergeeft wat de computer heeft in de meting die je op dat moment en op die positie doet . Als de coherence opeens van 80 of 90 % naar 0 valt en daarna weer om hoog is er dus sprake van hetzij reflecties galm of uitdoving door andere factoren (kamfilters).
De meeste technicie die ik zie meten hebben ook vaak het fase display niet aanstaan terwijl je in combie met coherence en het fft schem hier een bult aan info van kan afleiden en aan de hand daarvan je beslissingen kunt gaan nemen (en na de uitgevoerde correcties nog een keer meten of het heeft geholpen en checken met muziek of het ook nog klinkt) .
Topic: Welke positie een Meet microfoon plaatsen (Smaart) (14-4-2009 13:39:00)
Het laatste wat je moet doen met smaart is het gemiddelde nemen van alle metingen die je hebt gedaan maar goed daar kom je nog wel achter .
Vraag je zelf eens een paar dingen af :
1 waarom meet je een set na . Is dit niet om een uniform beeld door de hele locatie te krijgen of om zo veel mogelijk herrie uit de speakers te krijgen
2 waar sta jij te mixen
3 heb je wel eens naar de coherence gekeken tijdens de meting en weet je wat het inhoudt . zoniet RTFM
Topic: Main PA opzetten en meten. (14-4-2009 13:26:00)
Als je wil gaan meten prima maar verwacht niet dat je het gelijk 100 % goed doet . Ik ben nu 4 jaar aan het werk met meet apperatuur en ga ook nog wel eens de mist in (dagelijkse kost).
Pink noise kun je opzoeken bij wikipedia maar goed . Pink noise is per octaaf de zelfde energie en white noise per frequentie (niet fijn) dus pink noise gebruiken . Een goed programma om te meten is SAT-live . Dit is een programa ontwikkelt in duitsland en werkt voor mijn gevoel beter dan SMAART-live en kost een 3de van wat SMAART kost .
Welk programma je ook neemt RTFM . Ik zie veel mensen met analyzers die geen benul hebben van meten (is geen probleem maar luister wel naar de mening van 3den).
Plaatsing van een SAMSON microfoon maakt niet uit dit is een waardeloze microfoon om te meten dan kun je net zo goed(beter nog) een behringer gebruiken . Ik gebruik zelf een set van 6 DPA 4007 micro's hoewel ik denk dat de prijs hiervan je een beetje zal laten schrikken (2000 euro per stuk). Het inmeten van een geluidset en alles wat je dient te weten is beschreven in het boek van
BOB McCARTHY sound systems : design and optimization . Dit is een van de ontwikkelaars van SIM een dedicated meet computer van Meyersound . Lees dit boek een keer of 10 door en stel vragen op elk forum wat je maar kan verzinnen .

Dat verhaal over de centre cluster heb je verkeerd geintrepeteerd . Jij verward een fase verschil met een polariteit omdraaing . Dit is weldegelijk een groot verschil . Wederom lees het boek van
BOB McCarthy . Hier staat zo'n beetje alles beschreven betreffende dit soort opstellingen . Het is zware kost en je zult het waarschijnlijk een aantal keren moeten lezen voor dat het muntstuk valt .
Kleine opheldering betreffende fase . Je kan er vanuit gaan dat het werken met grote meerkanaals set-up's neer komt op damage control tov je oorspronkelijke signaal . Je zult keuzes moeten maken waar het geluid echt goed moet zijn en daarbij moeten accepteren dat het op andere posities dus minder zal zijn . Daarbij komt ook nog dat de meeste groote merken wel zeggen dat hun speakers fase rein zijn en recht klinken maar ik ken er maar een paar waar het bij benadering ook echt zo is . Al deze merken liggen wel vaak in de prijsklasse effe een paar jaar door sparen .