Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Bams

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 141 bijdrage(n) van Bams (Pagina: 4 van 8)

Topic: Nieuwe installatie studentenkroeg (19-12-2012 08:39:00)
volgens mij kun je voor 1000 euro ook wel een setje turbosound tms4'en scoren, da's zo'n beetje de standaard uitrusting van engelse studentensociëteiten als ik speakerplans moet geloven :)
Topic: Led verlichting op accu. (28-11-2012 09:38:00)
Geniaal idee! tijdens bloemencorso zundert deed een buurtschap dit ook al. die hadden naast de omvormer ook gewoon een snellader en 220v snoer bij, als ze dan ergens een stopcontact vonden tankten ze de accu even bij en konden ze de ook ingebouwde rookmachine ook gebruiken, je hebt altijd wel een momentje in een snackbar ofzo, al is het maar een kwartiertje.
die hadden er ook 2 zwaailichten op staan, maar dan verticaal opgehangen zodat ze ook het dak aanlichten.

zou inderdaad naast je ledparren ook een of ander led effectje gebruiken zoals een ADJ triball ofzo boven op je parasol, heb je vanzelf al een flinke speiding. als je toch bezig bent misschien ook meteen even een kleine 3tonige hoorn installeren? ook 12v! en een paar van die ventilatortjes zodat je nog wat luchtstroom hebt in een totaal volle zaal.
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (24-11-2012 14:06:00)
ben je er zeker van dat het 0-5v is? lago had er ook nogal een handje van om 0/-10v te gebruiken, een of andere exotische variant op het thema:

www.epanorama.net/documents/lights/0to10v.html
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (22-11-2012 15:59:00)
eis van 85 dB is niet direct gemeente/overheid gebaseerd, of er moet een akoestische rapportage zijn die als maatwerk is toegevoegd aan de melding activiteitenbesluit c.q. de voorgangers. Dit zou altijd in dB(A) moeten zijn. Ik vermoed een creatieve vertaling van door de locatie-eigenaar. verhaal over evenementenvergunning klopt ronduit niet.

ergo, ik ben benieuwd naar de achtergronden.
Topic: GE 4515's (7-11-2012 18:04:00)
euh.. volgens mij is de 4515 de originele pinspot, en inderdaad, volgens mij heeft GE ze enige tijd geleden wat breder gebundeld. heb ook nog een paar "oude" liggen die veel mooier bundelen op langere afstand.
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (13-10-2012 01:31:00)
trek niet de hard aan de as, als je forceert dan trek je alles krom (heb zo een paar stappemotoren van 218's gesloopt.. die hadden we eerder als de 518's). wat warmstoken wil nog wel eens werken. overigens acht ik de kans groter dat het een stappenmotordriver is.
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (12-10-2012 18:23:00)
veel voorkomend probleem bij martin 518's die ook met die sluisjes werken is dat de bevestiging wat speling krijgt waarna de sluis niet meer in lijn is met de uitsnijding uit het wiel. Als hij echter in eerste instantie bij opstarten wel naar de open wit positie gaat vermoed ik dat je stappenmotor of stappenmotordriver de geest heeft gegeven. als er 2 dezelfde stappenmotoren inzitten is het aan te bevelen die eens te swappen.
Topic: Gauss 5840 (10-10-2012 12:05:00)
Hoi,

Dit zijn veel te mooie speakers om te ge/misbruiken in een knutselsetje. Hifiliefhebbers weten deze speakers te waarderen als gelijkwaardig aan de vintage JBL's dingen kunnen ongelofelijk op hun staart getrapt worden, en geven een oneerlijk warm randje aan je laag.
Wij hadden ze in dubbele glijbanen zitten (waar ze feitelijk niet goed in passen qua parameter), en met keihard 300w per kant draaiden we daar zonder problemen 400 man mee. voor een zangsetje is 15" eigenlijk ook aan de grote kant, kun je beter een 12" of zelfs 10" voor pakken, stukken sneller.

ik ben er zeker van dat als je ze een beetje fluft in je advertentie (dus niet verkopen als PA, maar als Hifi, en aanraden voor buizenliefhebbers) je hiervoor echt wel een leuk setje zangluidsprekers 2dehands kunt vinden.

wat zijn overigens je bijpassende tweeters? als dit vintage alnico JBL's zijn moet je ff bellen, ruil ik het setje graag tegen wat moois. moet ik alleen mijn vrouw nog overtuigen dat we echt een discosetje voor bij de BBQ nodig hebben, om ze vervolgens langzaam naar de woonkamer te verhuizen.
Topic: isolatie (9-10-2012 20:30:00)
Het is overigens niet zo dat het een het andere uitzondert; een zwemband (creatief gedacht) maakt dat je de kast loskoppelt van de vloer, de voorzetwand zal in dit kader de luchttrillingen tegenhouden, wat je overhoudt zijn dan de luchttrillingen die via plafond en vloer in de constructie worden overgedragen. overigens is de opmerking van dre een goede, staande golven neem je hiermee weg op de wand van de klager, en dit kan je al veel helpen.
Topic: isolatie (8-10-2012 16:31:00)
bij isoleren moet je dezelfde golflengte als je frequentie als stilstaande lucht nemen, of een equivalent. ergo, volledige voorzetwand met akoestische bouwmaterialen, en niet vergeten je subts zwevend van de vloer te positioneren, of verhuizen.
Topic: Ervaringen Mach (Martin) (8-10-2012 16:30:00)
same here..installatieseries waren gemaakt van MDF, na een paar jaar en wat krassen verder begonnen ze uit elkaar te vallen vanwege het opgezogen vocht. Stuivezand in Zundert heeft er nog een aantal toppen van hangen, maar de laagkasten zijn al lang geleden naar de eeuwige discozolder verhuisd. klank is op zijn positiefst gezegd "lekker aggresief" te noemen.
Topic: is rook van rookmachine schadelijk? (18-9-2012 08:59:00)
heb dat ooit eens iemand zien doen bij onze oude zr-20.. die man was al aardig in de olie, maar na 2 waarschuwingen aan hem hebben we besloten dat darwin's law zijn beloop moet hebben.
Geloof dat hij een paar weken door een rietje gedronken heeft, en dat echt flink kauwen geen pretje was.
Topic: Ontploffende MSD 250 lampen (23-8-2012 09:55:00)
De levensduur van een lamp wordt evenredig korter met het aantal lampcycles. als je een lamp iedere dag drie keer een uurtje laat branden zal hij in uren veel minder lang meegaan als wanneer hij diezelfde uren blijft branden. veel mensen rekenen zich zo rijk, uurtje schaop eten tussen bouw en draaiuren; hop lamp uit. Niet per se de beste oplossing.

ook rookaanslag wil nog wel eens kwaad doen, zoals wanneer ze op locatie hangen en niet gebruikt worden terwijl een rookdoos ze vrolijk vol blaast.
Topic: Van theater, naar Circus. Trappeze bevestigen. (15-8-2012 15:40:00)
meeste trapezisten staan er op zelf hun rigging te verzorgen. zou deze vraag dan ook aan hen stellen. neem aan dat het montagepunt van de trapeze een vast punt dient te zijn gezien de oversprongen en dergelijke van de artiesten.
Topic: Kryptons (26-7-2012 09:44:00)
Bekijk ook even de softwareversie die er in zit.. als het een eerste serie is die altijd in een dak heeft gehangen zou het zomaar kunnen zijn dat er nog een beta of vroege 1. in zit, als er al storingen zijn is de helft er van met een update naar actuele software verholpen. en kijk even naar de hoeveelheid stof en nicotine (ze komen misschien nog uit een tijd dat er gerookt mocht worden!) als ze helemaal vol zitten met stof betekent dat slecht onderhouden dus veel slijtage. ook geschiedenis is belangrijk, een klassieke sociëteit is heel wat anders dan een hardstylekelder.

Kryptons voor dat geld is overigens in slechte staat ook nog een nette deal hoor, alleen moet je dan zelf niet bang zijn om te sleutelen. wij hebben er ooit gehad uit een afgebrande discotheek waarna de kryptons refurbished werden verkocht. zelf nog veel schoonmaakwerk gehad maar daarna nooit meer storingen gehad. enige wat ik me afvraag; hoe zit het met die 5e.. waren het oorspronkelijk 5 werkende die in een zaak hingen? en zo ja, waarom is dat moederboard gesneuveld, en als ze het vervangen van een moederboard al teveel geld vinden, hoe zit het dan met onderhoud? schat in dat het allemaal wel meevalt en dat ze als afgeschreven worden verkocht.

overigens sluit ik me aan bij anderen. 250msd op een trusspaal is overkill bij bruiloften. alleen maar heel naar als je als feestvierders een zonnebril moet dragen om de dj te zien.
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (19-7-2012 15:42:00)
amai zeg...dan heb je of het magazijn van mach leeggekocht, of je hebt en discotheek gevonden die zijn zolder aan het leegruimen is.. gaaf zeg.
Bij auto's spreek je van een schuurvondst, en die zijn al zeldzaam, maar hoe noem je dat bij lampen?

wordt het een knutselklus of draait alles nog?
Topic: Hoe te beginnen (6-6-2012 12:56:00)
Besef wel dat "vette" lichtshow en een paar ledparren totaal niet samengaan. met een paar ledparren en simpel tafeltje kun je een leuk plaatje maken, wat knipperen, maar geen dikke show neerzetten. Eigenlijk zoals je zelf al zegt

Aangezien tegenwoordig iedere discotheek alcoholvrije kinderavonden heeft, concerten en festivals als ze al niet uitgezonden worden op tv terug te zien zijn via het net en digitale media beleving hebben veranderd moet je je verwachtingspatroon bijstellen. Wil je je beleving wat extra jus geven, of samen geloven wat kleurrijker maken, dan ben je goed bezig!

Stop wel een frostje voor je ledparren, maakt het allemaal wat prettiger om naar te kijken, en investeer in wat betere lampen. de genoemde ledparren maken alle pasteltinten goed, maar echt mooie warme en diepe kleuren komen er niet uit; sta je daar een gruwelijk mooie gospel te zingen, kom je met je kleuren niet verder dan wat roze terwijl je juist met dieprood de kleur van de hoop wil aangeven..
Topic: Lightprocessor Integrator (29-5-2012 22:35:00)
wow...da's echt een stukje nostalgie! beetje het zwarte schaap in de familie van Pulsar Masterpieces en AVL Enigma's. typische discotheektafel, alleen in nederland nooit echt een succes geworden, vanwege die eerder genoemde 2. ook in engeland, waar ze vandaan komen geen standaard verschijning. Ben er in het wild ooit eentje tegen gekomen in een discotheek in limburg.

geen idee hoe hij werkt overigens. ik zou naar de engelse fora gaan, blue room etc. daar zitten veel oude rotten die alles gezien hebben. lightprocessor/cooper hoef je niet te proberen. bedrijf is overgenomen en veel info is er niet meegekomen. misschien dat je via het Zero88 forum de juiste mensen kunt bereiken.

ik zou hem lekker verkopen aan iemand die met vintage lighting bezig is; ideaal om een slootje goldenscan's, astrospiders, wat neon en een bult parren in stijl aan te sturen :)
Topic: Outdoor Event: Sanitaire vorzieningen (25-5-2012 13:07:00)
Even de lievecollegaophetforum pet afzetten, en mijn handhaveralswerk zijnde pet opzetten:

Ik wil je met klem adviseren onze raad op te volgen; mensen als jij, en de organisatie hierachter die hier verantwoordelijk voor is, zorgen voor potentiële gevaren voor de volksgezondheid. Met sommige dingen speel je niet, dit is er een van. Laat me raden; jullie kijken vast ook niet naar legionellahaarden?
Organiseren van een festival gaat verder dan een tent met herrie en lampjes wegzetten. verantwoordelijkheid nemen op alle facetten is een must.

Op het moment dat jij geld besparen boven naleven van wetgeving stelt geef je jezelf een rode kaart in mijn ogen.
Topic: Outdoor Event: Sanitaire vorzieningen (21-5-2012 12:46:00)
In nederland is een standaard schikkingsvoorstel meestal gelinkt aan de kosten die gemaakt zouden worden om het wel goed te doen, met daarop de bijkomende kosten van bodemonderzoek, eventuele sanering en afvoer afvalstoffen. dus 5 nullen is overdreven, maar 3 moet je zeker aan denken; voor de komma dus.