Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Bams

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 141 bijdrage(n) van Bams (Pagina: 3 van 8)

Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (5-3-2013 10:04:00)
Tja... een oldtimer restaureren kost ook veel geld, een VW kever uit 1979 is dat niet waard, maar een Aston Martin DB7 weer wel.. en daar werden ook niet altijd logische keuzes gemaakt.

(al denk ik bij de zuid europese fabrikanten af en toe wel eens dat ze gebruikten wat ze toevallig op de plank hadden liggen. heb ooit 4 coemar Robots gehad en alle 4 hadden ze een andere ballast.
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (4-3-2013 20:35:00)
Is dit zo gek? een coemar venus m4 doet al een paar 1000. en daar zijn er op zijn minst tientallen van. deze unit is de laatst bekende.
Topic: hoe aan werk geraken (25-2-2013 16:08:00)
Veel draaien in feestcafés oid wil ook nogal eens helpen. Als je een paar weekeinden op rij ambiance heb gemaakt is de kans groot dat mensen komen vragen of je ook op hun feest wil draaien.

als ik zo vrij mag zijn; je lijkt in je andere postings nog niet echt lang bezig te zijn. mijn ervaring is dat er twee soorten dj's zijn.
1. iemand die met zijn koffer en koptelefoon binnenstapt, de ballen verstand heeft van techniek, en nog niet eens zijn mengtafel zou kunnen aansluiten mocht dat nodig zijn, draait puur op gevoel en iedereen in de omgeving kent hem, durft nog wel eens een vage plaat te draaien maar heeft charmes te over. draagt over het algemeen een shirt van werchter, een nieuwe hippe band, of whatever hij eerst in zijn kast tegenkwam.
2. de driveinnshowdj die aankomt met zijn gerief, alles opbouwt, jaren draait en op routine de avond nog weet te redden. vaak voorzien van een poloshirt met eigen logo, vraag hem niet om de nieuwe skrillex, maar manX-country roads heeft hij nog op single bij. die laatste werkt beter op de dansvloer.

Dit bovenstaande is natuurlijk puur persoonlijk en geen vaste waarheid, maar ik wil wel zeggen; maak een keuze. op dit moment lijk je vooral een groepje vrienden te zijn wat voor zichzelf draait omdat ze het leuk vinden met apparatuur te leuren en om gewoon dj te zijn. dit is een recept om binnen 2 jaar je schuur vol spullen te hebben staan, die je om sentimentele reden niet wil verkopen maar waarvan je vrouw/moeder eist dat ze opgeruimd worden. waarom draai je eigenlijk? als je het nuchter bekijkt is allround/driveinshow dj zijn een van de eenzaamste beroepen ter wereld. je hebt niet eens groupies for godsake!
Topic: welke licht-tafel te kopen? (5-2-2013 22:06:00)
Licon is het nooit echt geworden. Pearl is nog steeds een van de tour/clubstandaarden. Als je over zulke budgetten praat moet je echt eens over je regio gaan kijken, die filosofie volgen zou hetzelfde zijn wanneer je een opel koopt omdat er alleen een opelgarage in je dorp zit.
Eigenlijk is voor elke tafel wel iets te zeggen, voor een kleine 5000 euro heb je (tweedehands) elk platform wel.
Hog 3 op IPC is echt wel tof speelgoed ben ik ondertussen achter, maar wel een heel andere filosofie dan van een pearl en zeker van een licon, die nog gebaseerd is op de oude scancommander filosofie.
Wil je voor een "flash n trash" show gaan en ben je iedere week op pad in kleine locaties waar je steeds loopt te pielen met je setup ga dan gewoon voor een pearl. Denk je veel complexe dingen te gaan doen, probeer dan alle tafels eens uit (al dan niet via de pc-varianten).

maar geef eens duidelijk aan wat je wil: hoeveel keer per jaar gebruiken, hoeveel dmx-lijnen, wat voor spul knoop je er aan, hoeveel programmeertijd per klus, hoe vaak onderverhuur aan derden die er mee overweg moeten kunnen en ga zo maar door.
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (28-1-2013 14:38:00)
Niet op klikken als je de komende 72 uur nog afspraken hebt.. het is echt verslavend leesvoer.
www.lsionline.co.uk/magazine/vault/
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (27-1-2013 22:30:00)
waarom zou dat niet kunnen? als je de lichtplannen in de oude LSI's leest (wat zowiezo een aanrader is om de filosofie van lichtshows in de 80's te snappen) zie je dat er vaak heel erg gespiegeld gewerkt wordt; een dansvloer vol met trussdriehoeken vol parren, neon en strobes op de hoeken met in het midden van de driehoek een groot effect zag je best vaak.

Volgens mij was bijv. de grote zaal van de alcazar zo opgebouwd, Barrocci in zundert had zo een grof gevormde vlinder met gespiegelde truss. hooizolder in zoutelande had wat kleinere vierkanten met her en der helicopters. Highstreet had zo rechte trussen die vanuit de molen parallel op de dansvloer liepen. was al grotendeels intelligent, maar vintage gezien hadden ze er nog oude zipstrips op zitten.

de kans dat je vier dezelfde kan vinden lijkt me groter om vier verschillende te vinden. als je er vier hebt is het wel tof om d'r twee om te bouwen met cmy led par 36..
Topic: Carnavalsmuziek seizoen 2012-2013 (27-1-2013 18:57:00)
Carnavalsmuziek maar dan anders: ik vind hem iig lekker. niks geen vaste afspraken of deuntjes:
youtu.be/CaofTRri69U

voor iedereen die nu begint te roepen; de echte carnavalist moet dit niet.. speel met carnaval 5 dagen tuba, en speel het liefste de oude klassiekers, maar hoor graag ook wat vernieuwends.
Topic: Carnavalsmuziek seizoen 2012-2013 (12-1-2013 20:12:00)
Dubbel S zonder T (geniale artiestennaam nog steeds) heeft ook weer een nummer. meezingbaar en echt carnavalesk!

youtu.be/tK9GgdkkjL4
Topic: Carnavalsmuziek seizoen 2012-2013 (11-1-2013 21:14:00)
en in het kader van... je ontkomt er niet aan, dan maar een goede parodie.

youtu.be/LQhM3nKrbEE

is in ieder geval weer Hangoppiaans absurd, kan ik wel waarderen, met een goede hoempabeat en een perfecte apresski- en polonaise versie.
Topic: Carnavalsmuziek seizoen 2012-2013 (10-1-2013 13:02:00)
ik heb deze plaat echt volledig gemist in 2011 en 2012, maargoed.. in de rebound:

Gre parelmoer, ik ben een behbehberggeit..
youtu.be/KVPzhmdk5Bs
Topic: SPL meting volgens nieuwe Belgische wetgeving (6-1-2013 20:06:00)
sorry soundpower, maar ik ben die bureaucratie in hoogst eigen persoon (ben gemeenteambtenaar en voer oa metingen uit in het kader van het activiteitenbesluit) en als ik een goede en creatieve tegenpartij heb dan maakt deze juist gebruik van de bureaucratie.

Als deze meter voldoet aan de klasse 85>95 dB(A) en je hebt als ondernemer aangegeven dan zou in mijn ogen de overheid eerst moeten bepalen of je binnen dit kader valt, dus toetsen aan de 102 dB(A) grens. bewijslast ligt in nederland iig bij de overheid.
Als een cafe stelt minder dan de ondergrens voor een akoestische rapportage te draaien, is het aan ons om te bewijzen dat dit uitgangspunt niet correct is, neem aan dat dit in belgie niet anders is; "meneer, u rijdt een ferrari f40, maar geeft aan u aan de snelheid te houden...wij geloven dat niet want u rijdt nu eenmaal een ferrari, dus hier heeft u een boete."
of het slim is zo te handelen... ik betwijfel het.. geloof niet dat je bij meer dan 95 dB(A) laeq wegkomt met 102 lmax (excuseer me als ik de terminologie niet goed heb)

heb het hier meegemaakt dat wij een meting opnieuw moesten doen, dus ook de procedure die daarbij hoorde doordat we bij meting een hadden aangegeven geen stoorgeluid gemeten te hebben, en bij meting 2 wel, en die hadden we daarvoor gecorrigeerd. meting ging onderuit omdat we niet hadden gemeten dat er geen stoorgeluid was. mooie aan stoorgeluid is dat je de bron moet herkennen, of op zijn minst kunnen uitzonderen om hem te meten. bij de eerste meting hadden we geen bron waargenomen, dus ook niet gemeten want er was er geen. Maar toch.. bureaucratie he; een meting wel, andere niet. klopt niet.
Topic: SPL meting volgens nieuwe Belgische wetgeving (6-1-2013 10:09:00)
to PvG. eerlijk gezegd denk ik dat je hier een zeer interessant uitgangspunt aanhaalt, en ik zou het zeker aandragen bij een eventuele zaak bij de rechtbank oid (weet niet hoe dat proces in belgie gaat). Je zou zo maar eens sterk kunnen staan.
Topic: SPL meting volgens nieuwe Belgische wetgeving (4-1-2013 12:29:00)
hoi, die monacor voldoet voor de 85<95 dB(A) bandbreedte, verder niet, want niet integrerend. natuurlijk enkel als ook certificering aanwezig is dat hij ook is getoetst aan klasse 2.
Topic: SPL meting volgens nieuwe Belgische wetgeving (3-1-2013 15:48:00)
In het kader van: even compleet zijn...

www.lne.be/themas/hinder-en-risicos/geluidshinder/beleid/muziek
en:
www.fuifpunt.be/pagina/samenaankoop-geluidsmeters

overigens; dit is Belgische wetgeving, niet europees, laat staan nederlands.
en als je de link van het LNE leest zul je verbaasd zijn over het democratisch niveau. subsidies van 40% op de aanschaf van een meter die ter beschikking gesteld wordt aan organisatoren vind ik heel netjes. Daarnaast dient een handhaver eerst te toetsen aan overscheiding piekniveaus van 102 dB(A) voordat hij laeq 95dB(A) over 15 minuten dient te toetsen. simpel gezegd, je kan bij 95 dB(A) zelfs nog een MC wegzetten mits hij een beetje met een microfoon om kan gaan.

lees zeker de technische handleiding op LNE eens door, en bedenk dan dat het niet gaat om overlast, maar om gehoorschade. dan sta ik toch te kijken van de filosofie die men volgt. gaat veel verder dan "regeltjes opleggen"
een integrerende meter is overigens pas noodzakelijk boven 95 dB(A), klasse 2 niet integrerend heb je al voor 200 euro.

wat ik me wel afvraag? wie doet er nu toezicht? ik heb ooit van een betrokken ambtenaar op sensation white antwerpen gehoord dat er slechts 2 milieuambtenaren binnen de gemeente zijn die moeten kiezen; of een controle op gevaarlijke stoffen in de haven, of een geluidcontrole. Politie heeft dezelfde prioritering, blijft over de provincie? kan iemand uit vlaanderen zijn ervaringen hierover delen?
Topic: Vintage verlichting in moderne vorm (29-12-2012 21:50:00)
In het andere forum wordt gesproken om vintage effecten opnieuw uit te brengen, stel je voor; een Kremesa Krypton oor de moderne tijd!
maar zijn die er eigenlijk al niet gewoon?

www.parasolsystems.net/products/kinetic-light-ring

op die ring vervolgens 8 sharpys en 8 washlights a la mac250 wash en gaan...
Topic: Skyrose (29-12-2012 21:43:00)
goed idee, en dynamiek is alles.. als je een variant hebt met een flowerspiegel die naast ronddraait ook heen en weer beweegt waardoor de bundel groter en kleiner wordt. heb je sneller de aandacht dan van een enkele bundel. voordeel van die laatste is wel weer dat hij sneller goed zichtbaar is.
Die eerste is qua kopen trouwens een slecht idee, erg storingsgevoelig.

verzeker je wel van een echte vrije groep hoor, een flinke ballast trekt best wel wat als je lamp aangaat. heb er meermaals snelle zekeringen uit zien vliegen, of het was nodig om de automaat even tegen te houden (kuch)
Topic: Skyrose (29-12-2012 17:55:00)
Nederland kent geen wetgeving om deze machines automatisch te verbieden. je mag geen hinder voor de luchtvaart opleveren, dus blijf weg uit de buurt van vliegvelden. daarnaast mag je in het kader van het activiteitenbesluit geen lichthinder veroorzaken, bij skytracers kan dat alleen door directe instraling in panden. sommige gemeenten gebruiken het beschermd stadsgezicht om ze te verbieden, maar ik geloof dat dit alleen in Zierikzee het geval is.

in de praktijk: alles met minder dan 2500HMI is te zwak. met 2500 HMI kom je een paar kilometer zichtbaar ver bij bewolking, maar ook omgevingslichtniveaus spelen mee. zonder bewolking kun je eigenlijk alleen uit de voeten met 8k Xenon en zelfs dan kom je niet ver. het weer is dus bijna belangrijker dan de lamp.
bij goed lage bewolking kon ik vroeger de skytacers van Highstreet zien als kind, 4k xenon kwam 20 kilometer ver.
Xenon is overigens geen speelgoed, erg gevaarlijk door de hoge druk en veel glas.

in bebouwde kom heb je met 2500w hmi genoeg om in het centrum zichtbaar te zijn.
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (29-12-2012 16:40:00)
Ik ben er van overtuigd dat vintage effecten, mits voorzien van moderne electronica en goede optieken een gat in de markt is. zolang het maar geen halve ledeffecten zijn met te weinig power, zoals de ADJ ufo-achtige varianten.
Een cosmosbal die is voorzien van goede ledbeams met CMY zou ik zo twee willen hebben. nog maar niet te spreken over een venus met CMY...
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (25-12-2012 12:33:00)
Ik denk dat, wanneer je die internationaal goed opgepimpt te koop aanbied hij zonder problemen over de 2500 gaat. wel zelf ophalen :)
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (22-12-2012 22:44:00)
Nee hoor.. dit zijn de toekomstige Tulpenbollen.. nu LED's helemaal losgaan en je in een club ongeveer beter aankomt met een ledscherm dan met verlichting en je een met een sharpy van 15 kg en 300watt een coemar venus tot nachtlampje degradeert gaan de grote effecten echt de weg van de dinosaurus op in bruikbaarheid, dus ook in hipheid voor potentiele gebruikers. Ik vermoed dat de spullen die echt over de kop gaan uiteindelijk gekocht worden door operators. zo hangen in brussel weer opti strobeflowers in discotheken terwijl de lampen niet meer leverbaar zijn. maar of dit nog lang duurt, dat vraag ik me af.

Ik zou het als verzamelaar wel weten. met heel, heel veel pijn in mijn hart zou ik langzaam alles opruimen, zoals die beste man van vintagenightclublighting.com ook langzaam doet, zo langzaam dat het niet opvalt en je de markt niet verstoort.
sterker nog... heb het gedaan met mijn optikinetics spullen. bij elkaar verzameld voor 250 euro. verkocht voor 1500. zelf nog 1 projector met verschillende schijven gehouden, vervolgens van dat geld mijn tuin helemaal heringericht, mooi kasje voor de groenten en ga zo maar door.

ergo; bovenstaande geld natuurlijk niet als je echt unieke zaken hebt zoals de Kryptons en Coemar venussen hier op het forum. maar waarom drie stuks van iets aanhouden als een of andere gek er best twee van je wil hebben voor het geld van een zomervakantie?