Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dj Futura

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van Dj Futura (Pagina: 1 van 1)

Topic: hoelang duurt een goede overgang? (3-5-2003 22:31:00)
En je platen kennen. Dj's zoals Liebrand draaien hun platen zo vaak dat ze op een gegeven moment echt wel weten welke platen wel kunnen en niet kunnen in een trio.
Topic: eigen mix (3-5-2003 22:27:00)
Gewoon met je voet meetikken op de maat van de plaat die je op dat moment aan het draaien bent. Luisteren in je koptelefoon of je volgende plaat matcht. Klaar.
Topic: Welke nummers passen lekker in de mix? (3-5-2003 22:21:00)
Niet de nieuwste maar toch:
*Layo & bushwacka - Love Story (Tim Deluxe Remix) met JCA - I Begin to Wonder: paar minuten voor het einde kan je die er lekker inknallen, als er een mannelijke vocal begint (next what I like to do)
*Simple Minds - Spaceface (tomcraft Remix) met Tomcraft - Loneliness (duh :P): laatste minuut van Spaceface laten draaien en Loneliness er netjes door laten komen zonder bass, op het einde voel je het aan wanneer je de bassen moet verwisselen.
*Knee Deep - Nassau Rules met Gus Gus - David. Nassau Rules uit laten spelen en op de allerlaatste clash Gus Gus erin laten komen (wel eerst het begin van het nummer zachtjes infaden in Nassau Rules) wanneer het melodietje begint (dacht na 50 seconden).
Topic: Club muziek - cd's (3-5-2003 22:13:00)
Cherrymoon, Illusion, Serious Beats, C-Dance gebruik ik voor mijn dansplaten (zit commercieel en niet-commercieel tussen). Voor de rest, ik draai niet veel top-40 of R&B, dus heb ik ook niet nodig eigenlijk.
Topic: Hoe mix je van trance naar pop en naar rock (3-5-2003 22:06:00)
Wat ik nog niet gelezen heb: een acapella opzetten. Pak een redelijk lange en herkenbare, en eentje die past bij beide platen. Zet hem op, zodat hij nog 75% kan afspelen voordat je nummer (in jou geval een trance plaat) stopt. Voorbeeld: duurt je acapella 1 minuut, zet deze dan op 45 seconden voor het einde van je trance plaat. Nu kun je de tranceplaat gewoon laten uitspelen of zachtjes laten uitfaden. TIP: laat de acapella infaden!

Nu, als je acapella op zijn einde loopt, knal je de R&B plaat erin. Als het goed is pikt die plaat nog net wat seconden acapella mee.

Als je al deze methodes combineert, kun je toch al gauw 6-7 platen 'mixen' met snellere dansnummers.