Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stieno

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Stieno (Pagina: 4 van 10)

Topic: Indigo 4500 werkt niet meer (23-6-2013 22:01:00)
Je hebt er maar 1? Omwisselen met onderdelen van een goed werkend exemplaar is de snelste manier om het defecte onderdeel te vinden lijkt me.
Topic: Pioneer XDJ-R1 (12-6-2013 13:47:00)
wat een parachtapparaat. Slim hoor, dat je zonder laptop, en nog steeds met cd's een volwaardig systeem hebt.

Ik zit er hard over te denken om de cdj2000 / djm 900 set hier op in te ruilen. In 99 procent van de gevallen kan ik hier mee toe.
Topic: Sunlite; intelligent usb dmx interface. (15-4-2013 10:29:00)
Ik ken weinig bedrijven met zo'n goede support als nicolaudi...

Er zijn heel wat dongles in omloop die werken met sunlite suite 1, maar niet van nicolaudi zijn.

Een mailtje naar hen zal zeker werken, ze bieden ook altijd de moglijkheid om oude dongles (dan heb ik het over suite 1 2002!!) bij hen te upgraden naar een nieuwe.

Je kunt niet eeuwig support blijven geven op je oude producten natuurlijk, en al het nieuwe werkt 100% op 64 bit.

Overigens snap ik niet dat je dan niet gewoon een 32 bits windows er naast knalt. Je 64 bits laptop heeft daar geen problemen mee hoor.
Topic: Sunlite; intelligent usb dmx interface. (10-4-2013 12:53:00)
exacte oorzaak weet ik het niet (kan vanalles zijn),

Maar ik zou het volgende doen :

1 Testen op een win xp pc of de hardware in orde is (ik heb hier zelf een afgefikte sunlite dongle sad :( )

2 Onbekende apparaten verwijderen uit apparaatbeheer:
Het is zo dat als je de dongle aansluit voordat je de software installeert windows een "onbekend apparaat"aanmaakt en niet meer uit zichzelf gaat proberen de drivers te herinstalleren. Verwijderen van onbekende apparaten kan, en dan wordt de installatie opnieuw gestart als je het apparaat aansluit.

Als dat niet werkt:

3 Usb poorten op de laptop testen met een ander divice (zijn usb drivers geinstalleerd, 99% zeker is dit echt wel in orde)

4 Vervolgens proberen het setupprogramma in compatibaliteits modus te draaien (win 98 / win xp )

Anders aparte partitie maken met win xp

succes
Topic: Vloeistof (=Water/Verf) Shooter Effect (1-4-2013 22:47:00)
Hoe dik is die verf? Hoe zit het met de samenstelling ? (niet giftig wil niet zeggen niet giftig bij inademen) !!!

Er zijn zo veel bestaande technieken om een vloeistof af te schieten.

Denk aan een dompelpomp aangesloten op een hogedrukreiniger, (kun je alles mee afschieten zo'n beetje)
Een simpele oplossing kan zijn een venturi met een compressor,
Hervulbare blusssystemen enz enz.

Een straal verf op waterbasis in iemand z'n sodemieter spuiten zal (hoewel verre van ongevaarlijk) over het algemeen op verf achter je lenzen en wat gekokhals na nog vaak wel met een sisser aflopen (helemaal als je daarbij de lampen raakt.............. shut up :X .)

Maar kracht betekent altijd het risico op "vernevelen" zoals met mijn eerste 2 ideeën zeker het geval zal zijn. Grote hoeveelheden druppeltjes verf worden dan ingeademd..... Wat zal acryl doen met je longen?? Of water met alle aanwezige apparatuur??

Kijk voor de gein eens de aflevering van mythbusters waar ze proberen of je geelectrocuteerd kunt worden als je op een metrospoor piest... -> Grote afstand "schieten" met vloeistoffen geeft vrijwel altijd een verneveling. Je verliest dan volledig de controle over waar je afgeschoten vloeistof heen gaat..

Even niet te makkelijk over denken denk ik..

Waarom houd je het niet simpel met een water (lees verf) ballon lanceer systeem? (daar zie ik de humor wel van in)
Ook eenvoudig te maken met een compressor en wat pvc. Of een elastiek met een bakje..

Water combineren met co2 is moordadig denk ik. (ook een aardige aflevering van mythusters, water vs fire)
Topic: CDJ 2000 playknop reageerde niet (30-3-2013 00:05:00)
Ja ok,

Maar via het netwerk traktor of vdj bedienen met je Nexus ? Je usb poort ongebruikt laten?

Lijkt mij niet mogelijk? (technisch zou dit moeten kunnen, dwz als een printer het kan... of een netwerkschijf)
Topic: CDJ 2000 playknop reageerde niet (27-3-2013 13:21:00)
Nee hoor

de cdj heeft alleen een netwerkverbinding met een andere cdj. Data gaat t.b.v. HID/midi, en als je de cdj als geluidskaart gebruikt via usb.

Of de nexus al een "volwaardige" netwerk aansluiting heeft durf ik niet te zeggen.
Topic: CDJ 2000 playknop reageerde niet (27-3-2013 13:02:00)
Ik heb ditzelfde aan de hand gehad met cdj 400's en met mijn vorige laptop ook met de 2000's

Oplossing zat in een hub met externe voeding (kennelijk gaf het aansluiten van meerdere cdj's op dezelfde interne hub van de laptop een spanningsdipje dat deze errors veroorzaakte). Zeker als je werk met een externe hd is het kijken naar hoe je voeding voorzien wordt van al je usb apparaten de moeite waard.
Topic: Ervaring Synq digit 2K2 en 3K6 versterkers (21-2-2013 23:07:00)

AMX_Pete schreef:

Dat geeft een betere spreiding van opgenomen vermogen uit de voeding. Laag heeft doorgaans het meeste nodig, mid wat minder. als één versterker beide kanten laag doet en een andere beide kanten mid, dan heeft de eerste meer werk. Laag en mid verdeeld over over één versterker maakt dat de voeding iets meer "eten" beschikbaar heeft voor het laag en ook een tandje minder warm zal worden. Is uiteraard alleen van toepassing voor versterkers met één voeding. Bij aparte voeding per kanaal maakt het niet uit wat je eraan hangt.
@ dre : Ik reageer op het bovenstaande- > spreiding is van toepassing op een versterker met een voeding (synq digit) en bij een versterker met gescheiden voeding per kanaal maakt het volgens amx-Pete niet uit wat je er aan hangt. Ik dacht, dat is te kort door de bocht.

Versterk je namelijk met 1 versterker is het andersom. Bij een gescheiden voeding laag op het linker mid hoog op het rechter geeft een situatie waarbij het linkerkanaal en de bijbehorende voeding het meer op zijn donder krijgt dan het rechter.
Het maakt dus wel uit wat je er aan hangt.

Bij een versterker met een voeding is een verdeling laag op het linker, mid hoog op het rechterkanaal wat betreft de VOEDING niet anders dan laag - midhoog op links laag midhoog op rechts (ik ga voor het gemak dan uit van passieve aansturing) (even buitenbeschouwing gelaten dat het passieve filter dan vermogen vreet)

Dit in een situatie met 1 versterker!

Waar ik echter overheen gelezen had*dussss* is dat het ging om een opstelling met 2!! identieke versterkers waar bij of 1 midhoog en een laag of 1 laag/ midhoog en 1 laag mid/hoog moest versterken. In deze opstelling is het wel handiger omdat dan elke versterker dus elke voeding de helft van het totale vermogen moet leveren , in plaats van een verdeling 33 / 67 % wink ;)
Topic: Ervaring Synq digit 2K2 en 3K6 versterkers (21-2-2013 10:18:00)
Ik snap dat niet. Mij lijk logisch dat je het met een synq, met een enkele voeding, geen hol uitmaakt hoe je welk kanaal belast, want de voeding, 1 stuk, die dus alles voedt, heeft het met elke configuratie even zwaar.

Bij gescheiden voedingen zou je 1 voeding kunnen "overvragen" door het laag op het linkerkanaal en het hoog op het rechterkanaal te zetten. (en lijkt me spreiding wenselijker)
Topic: Raad de fixture (16-1-2013 20:30:00)
Ehm.. er zijn meerdere soorten heads op de foto zichtbaar.
Topic: Special effects matriaal (14-1-2013 10:50:00)
Meer speelgoed dus shut up :X
Topic: Rooster voor Top kasten (2-1-2013 23:43:00)
Ik kan dit niet met een berekening onderbouwen. Maar lijkt mij dat hoe groter de doorlaat hoe beter. 35 % is extreem weinig (roosters op al mijn speakers zijn 80% of hoger) Ik kan me voorstellen dat dit voor subs minder van belang is gezien het grotere oppervlak, maar dat is een gevoelskwestie, misschien wel lariekoek)

Daarbij is 2 mm behoorlijk dik. De plaat alleen al weegt dan (uitgaande van een massa van 65 % van een massieve plaat met dat oppervlak) al zo'n 3 kg. (voor een rooster van 40 x 80 cm)
Topic: alu pipes 1m (25-12-2012 14:26:00)
Poedercoaten met plastic kappen is geen optie wegens het bakprocess erna. Alleen de buitenkant poedercoaten van een buis is prima mogelijk zonder kappen. (kwestie van de poeder daar niet aanbrengen) poeder wordt geladen en er met de hand opgespoten.
Topic: showtec explorer 250 basic electronic ignitor (19-12-2012 11:23:00)
Doe me maar een pm. Lens is een ander verhaal. De lens direct na de lamp bij een staande lamp zoals bij een explorer is afhankelijk van de spiegel achter de lens en de afstand tot de lens en de afstand tot de 2e lens en de sterkte daarvan. Veel variabelen dus. Omdat de optiek van de explorer losjes is gebaseerd op de movitec / robe heads is de optiek (dus de lenzen) volgens mij identiek. Aan een movitec lens kan ik je wel helpen. Het ergste dat er kan verschillen is een ander focuspunt en misschien een iets andere openingshoek.

gr.
stijn.
Topic: showtec explorer 250 basic electronic ignitor (14-12-2012 11:22:00)
Je kunt elke ignitor uit een met een msd 250 2 uitgeruste lamp gebruiken.

gr.

Stijn.

p.s. Ik heb ze nog liggen.
Topic: Vermogen Leds tri en quad (27-11-2012 13:08:00)
300 man was ook spannend geweest in dat zaaltje..

Mooi effect, lastig te beoordelen hoe intens het effect is geweest na aanleiding van foto's
Topic: Vermogen Leds tri en quad (26-11-2012 22:26:00)
Genoeg licht voor een zaal met 300 man... Een tl balkje in een nooduitgangbordje kan genoeg licht zijn voor 5000 man die een uitgang zoeken wink ;)

Ik wil de washes gaan gebruiken voor het uitlichten van gebouwen, muren in hoge zalen, achtergrondlicht. Eigenlijk gaan in dit soort gevallen vergelijkingen met bestaande fixtures beter op. Een citypainter (zelfs de lichtere varianten) heeft toch een indrukwekkende output vergeleken met veel led fixtures. Een 250 watt msd wash colorchanger laat toch nog steeds heel wat ledparren achter zich. Ik zou wel vooraf willen kunnen inschatten wat je in huis haalt.

Uitproberen is natuurlijk een prima optie, maar ik ga niet klakkeloos alles bestellen, foto's maken meten en terugsturen.
Tis gewoon jammer dat er maar weinig showrooms zijn met een volledig assortiment (en dat kan ik geen enkele winkel kwalijk nemen, je zult maar van alles een demomodel moeten hebben.. au!) Want dan zou je een echt goede vergelijking kunnen maken.

Anyway. 2 washes besteld en we zullen wel zien. Ik zie nu ook 100 watt rgb parren verschijnen met een enkele rgb module.. Zeker met dat soort monsters wordt een norm toch wel prettig. (rendement zal toch wel lager gezien de geforceerde koeling die zo'n unit heeft, of wordt dat door de gunstige spiegel weer gecompenseerd enz enz.)
Topic: Vermogen Leds tri en quad (26-11-2012 20:16:00)
Maar goed..lumen worden niet bij vaste afstanden gemeten. Bovendien vaker niet dan wel aaegeven. Of de output staat on lux aangegeven. Ervaring zegt meer dan 1000 onbetrouwbare meetgegevens.. Zijn tri leds over het algemeen tegenvallers of niet? Ik ben wil namelijk lightmaxx platinum tour washes aanschaffen met 18 x 8 watt rgb modules. Iemand hier iets over?
Topic: Vermogen Leds tri en quad (26-11-2012 18:35:00)
Ik orienteer me op nieuwe led fixtures (wash / spot). Van losse 5mm 10 mm leds heb ik mijn buik inmiddels vol. Tri en quad led fixtures zijn natuurlijk veel mooier omdat het mengen van de kleuren achter de lens plaats vind en je daardoor de kleur ziet in de bron die je projecteert.

Ik ben benieuwd het vermogen van tri led fixtures eenduidig wordt aangegeven en hoe ik dit moet interpreteren.

Bijvoorbeeld de showtec compact par 7 tri led spot. Wordt geadverteerd met 7 x 3 watt module. Betekent dat dat elke module 1 watt rood , 1 watt blauw en 1 watt groen bevat ?
(wat weer zou inhouden dat een par 56 met 36 1 watt leds, dus 12 van elk bijna 2 keer zo veel lichtopbrengst zou moeten hebben, er vanuitgaand dat het rendement allemaal ongeveer hetzelfde is..)

Kan iemand hier een lichtje op laten schijnen? wink ;)