Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stieno

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Stieno (Pagina: 3 van 10)

Topic: Zelf Led Aircone maken (12-1-2014 21:14:00)
Ik heb zelf gexperimenteerd met een enkele ledpar. Ik denk dat de grote diameter (120 cm) de problemen veroorzaakte.

een enkele par , met een openingshoek van ? 25 graden ? zal ook vlak op de base gemonteerd meer op laten we zeggen 50 cm tegen de binnenwand aan verlichten dan meteen boven de base. Showtec plaatst niet voor niets 3 lichtpuntjes..

Maar door de diameter van een par 64 led print t.o.v. de diameter (50 cm) van de cone, zal dit in de praktijk er best goed uit zien.

Doe maar n mailtje of pm met je email voor de foto's!
Topic: Zelf Led Aircone maken (12-1-2014 20:53:00)
Ik heb zelf voor mijn mega aircones (6 meter hoog en 1,2 meter doorsnede) gebruik gemaakt van ventilators
uit spingkussens (axiaal) en blow up figuren. Het punt is helemaal niet zo de airflow, maar wel de druk die de ventilator
kan opbouwen en hoe de fan omgaat met deze tegendruk. De motoren zijn maar 150 watt!!

Mijn eerste prototype met een 12 v fan (radiator uit auto) met propellor daalde enorm in toerental toen de druk begon op te lopen. Die raakte daardoor ook oververhit. De motoren die ik nu gebruik blazen in 30 sec. de cones op, gezien de inhoud van zon 4 kuub, is dat niet eens zo'n hele grote airflow (luchtverplaatsing zo'n 500 kuub per uur, dat kan een flinke badkamerfan ook) maar het toerental blijft vrijwel hetzelfde als de cone vol is. De druk kan zelfs behoorlijk oplopen. Het 2e prototype knalde gewoon los van de voet (nu opgelost met een overflow). Showtec maakt ook gebruik van een axiaal fan.

De grootste misvatting is dat het geheel luchtdicht moet zijn. Een klein drukverschil zorgt al voor een hard opgepompte stabiele cone. Dat lukt met een flinke overstort nog steeds. De Myra stof die showtec gebruikt is ook niet luchtdicht (en niet duur!)

Denk ook aan de brandveiligheid ! De meeste stoffen die goed lijken voor dit doel geven nare brandwonden. (en reken maar dat t brand met zo'n goede zuurstofaanvoer!!)

Verlichting is tricky. Ik heb zelf een flinke 24 x 3 watt wash gesloopt , het koellichaam in 6en gezaagd en flink geexperimenteerd met de juiste plaatsing van de segmenten voor een goede egale verlichting.

Ga je niet BIG scale, dan zou ik een simpele led balk (met 3 of 4 segmenten) slopen (dingen kosten 8 tientjes) je hebt dan 3 of 4 led prints met een goede openingshoek en je kunt dan ook nog eens elk segment apart aansturen. Een enkele ledpar wordt helemaal niks. De onderkant blijft dan onverlicht. Ledstip zal denk ik gewoon te weinig licht geven. (bovendien zit je dan weer met de aansturing, moet er weer een dmx rgb dimmer bij...)

Al met al- Die showtec aircones zijn helemaal niet slecht geprijsd. Het kan goedkoper, maar als je je uren meetelt....

Ik heb er nu flink ervaring mee, maar ik zou als ik meer aircones wilde, ze gewoon kopen. Zo groot als ik ze wilde kon ik ze alleen niet vinden.

Tip : er bestaat een versie van eurolite met 3 hallogeen lampjes niet dmx gestuurd. Dan heb je een hoes en een base en fan voor iets meer dan 100 euro. (exact hetzelfde als de showtec variant) kun je daar leuk verlichting in klussen

Succes,

gr,

Stijn
Topic: Welke DJ setup is momenteel de standaard (24-12-2013 21:08:00)
Misschien is je titel niet helemaal goed gekozen. Daar is inderdaad maar een antwoord op.

De cdj 900 mk1 is de "goedkoopste" speler met een netwerkaansluiting EN usb functionaliteit. Omdat de cdj 900 nexus net uit is zal de mk1 goedkoop worden aangeboden. Gezien je omschrijving en met het oog op de toekomst lijkt me de cdj900 mk1 de beste keuze. Als mengpaneel zou ik, als het nieuw moet, kiezen voor de djm 750.

Motivatie:

Als je dj's het voor nu en in de toekomst geen enkel probeem vinden om met dubbele databases (2 usb sticks dus) te blijven draaien , dan is alles vanaf de cdj350 (ook 400) ( 850) een goedkoper alternatief t.o.v. de 900. De cdj 350 is wel erg kaal, de cdj 850 is feitelijk de opvolger van de 800, heeft dezelfde platter en feel, maar mist de netwerkfunctionaliteit en recordbox functie voor live gebruik. voor de meeste dj's die netjes thuis hun set voorbereiden zullen beide spelers (850 en 9000) goed bruikbaar zijn.

De dj's zijn de cdj 800 mk2 gewend .Ze zijn de platter en de feel van deze speler gewend. Dan zou ik mijn keuze maken tussen ofwel de cdj 850, of de 900 mk1 De laatste verdient dan als het budget het toelaat echt de voorkeur. Netwerkfunctionaliteit en volledige ondersteuning van recordbox en de momenteel aantrekkelijke prijs als argumenten.

Wat betreft het mengpaneel. Je hebt nieuw grofweg de keuze uit de 750 , 850 , 900 en 2000 . Ik weet niet hoe de djm 700 er aan toe is, die zou je natuurlijk gerust kunnen handhaven. Alleen de djm 900 en 2000 (nexus) hebben netwerkfunctionaliteit. Ik denk dat beide panelen buiten je prijsrange vallen. (en dat vind ik niet zo gek) Voor het doel waar jij een mengpaneel voor zoekt is die netwerklink niet nodig. De djm 850 zit zo dichtbij de 900, (kwa prijs) maar dan zonder netwerkfunctie, dat dat alleen een optie is als er zo "goedkoop"mogelijk een NIEUW mengpaneel moet komen met sound colour effects op elk kanaal. (een djm 800 2e hands is dan wellicht een betere optie?)

Ik denk daarom dat de djm 750 een mooi paneel voor je is, mooie effectenbak, sound colour effect maar niet op elk kanaal apart. Ingebouwde geluidskaart zodat de dj's die met dj software draaien zo kunnen inprikken.

Succes
Topic: Updaten phantom 250 (4-12-2013 14:59:00)
Geen acryl gebruiken, zowiezo sileconen,

Maar high temp graded silcone lijkt me geen overbodige luxe! (blue silecone bv!)
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (18-11-2013 20:40:00)
Vertel dat aan mijn rug wink ;)
Topic: Gobo verwisselen Showtec phantom 50 LED spot (11-11-2013 15:28:00)
Ze zijn wel te vervangen, veerclipje. Als je dat niet uitgevogeld krijgt niet aan beginnen.

De gobo's van de american dj accu spot 250 (en dan de mk 1 !) passen.

Succes.
Topic: Gobo verwisselen Showtec phantom 50 LED spot (10-11-2013 13:07:00)
ik ben dan meteen benieuwd wat je er in gaat zetten. 24 mm is niet bepaald courant.
Topic: Indigo 4500 werkt niet meer (8-11-2013 10:05:00)
Repareren of (ver) koop? Ik kan hem waarschijnlijk wel maken namelijk
Topic: Amsterdam Music Festival "laser Logo" (30-10-2013 10:51:00)
vet hoor. Zoiets zal het idd geweest zijn. Tnx!

Applicable Place DJs, Bands, Bars, Pubs, Clubs, KTV, Family party, etc. (right! shut up :X ) Zit je daar op n familliefeestje met n 200 mw laserstraal in je netvlies laugh :D
Topic: Amsterdam Music Festival "laser Logo" (27-10-2013 21:02:00)
Of de lasers het staande publiek raakten weet ik niet 100% zeker. Maar achterin de zaal was een tribune die enkele meters hoog was..Kan bijna niet missen dat ze daar het publiek in kwamen.

Nee het is ook niet gek dat je dit zou kunnen maken met een hele batterij laserdiodes. Ik heb dj's gezien met laserbrillen vol met laserdiodes , een show met robots op extrema XO - live met handbediende ongescande lasers, maar dat waren hele andere afstanden en vermogens voor mijn lekenoog. Het blijven in dit geval heel erg veel ongescande krachtige laserstralen. Het is bijna niet te overzien of er niet een armatuur verkeerd gesteld is of verdraaid tijdens een show. (of refelcteerd)

Ik ben gewoon benieuwd of iemand (veel professionele collega's hier) weet hoe dit echt zit.

Heeft iemand ervaring met fat beam effecten? Zie ik zo nu en dan wel eens voorbij komen, en ik vraag me af hoe fel dat in praktijk is. Stel je voor, eenscanner met eenperfect evenwijdige rgb laserstraal van 5 cm doorsnee of zo. Teruggebracht tot een vermogen dat per cm2 net onder de norm blijft, moet toch een sharpy - killer zijn lijkt me zo
Topic: Amsterdam Music Festival "laser Logo" (26-10-2013 21:59:00)
Kun je dan zonder verdere optiek de vezel richten en komt daar een keurige evenwijdige lichtbundel uit?

Lijkt me sterk...maar wie weet..

Dat je zonder verlies het licht kunt transporteren via n glasvezel is me bekend.

Anyway. Nu in het diodelaser tijdperk lijkt me dat voor deze toepassing i.e.g. overbodig
Topic: Amsterdam Music Festival "laser Logo" (26-10-2013 11:39:00)
Zoals ik al zeg : Voor een goed zichtbare laserstraal door rook over een afstand van 100 meter is meer dan het voorgeschreven veilige vermogen van 5mw nodig. Dat een "simpele (maar gevaarlijke) laserpen"piloten kan lastigvallen doet niet ter zake, dat is een andere situatie. In theorie kan een laserpen van 5 mw ook 100 km ver schijnen. (het voorbeeld dat je aanhaalt m.b.t. de piloten gaat echter wel over meer dan 5 mw!!)
Het gaat er om dat een deel van dat vermogen door reflectie van in de lucht zwevende deeltjes verloren gaat. Dat is ook de reden dat je een laserstraal ziet.(via de reflectie) Omdat het hier om goed zichtbare stralen gaat denk ik dat het om een behoorlijk vermogen gaat. Het zijn echter ongescande stralen, dus al met een vermogen van meer dan 5mw kan dat schadelijk zijn. Ik ben benieuwd hoe dat gedaan is, Fat beams is inderdaad een goede optie.

Aangezien er chases gemaakt konden weet je al zeker dat het om aparte bronnen gaat. Een laser via glasvezel om vervolgens vanuit die vezel te projecteren heb ik nog nooit eerder gezien. Bovendien zal de laser door reflectie binnen de vezel zelf zijn unieke eigenschap ; een perfect evenwijdige lichtstraal , verliezen. Bij verlaten van de vezel zal het een puntbron geworden zijn.
Topic: Amsterdam Music Festival "laser Logo" (25-10-2013 14:31:00)
Het lijkt me alleen gevaarlijk ? Een laser die door rook een zichtbare straal geeft over c.a. 100 meter zal meer vermogen hebben dan de voorgeschreven 5 mw neem ik aan? De stralen kwamen tot in het publiek .. wie weet waren juist de onderste stralen teruggeschroefd in vermogen..

Het effect was echt ongehoord fantastisch mooi. Dat zonder meer.
Topic: Amsterdam Music Festival "laser Logo" (22-10-2013 21:57:00)
en een laser met een diameter van c.a. 8 meter erachter? laugh :D

T waren echt evenwijdige lichtbundels.
Topic: Amsterdam Music Festival "laser Logo" (21-10-2013 09:31:00)
Afgelopen zaterdag (19e) was ik bij het Amesterdam Music Festival in de Rai.

naast een mooie lasershow kon het elke ledlamp waaruit het logo, en de zigzag ledbalken links en rechts ervan een laserstraal uitstralen die tot achterin de zaal kwam. Het hele logo kwam dus als een evenwijdige tunnel de zaal in. Tot achterin goed te zien.

Heel indrukwekkend, ik had het zo ook nog niet eerder gezien? Wie weet hoe zoiets gedaan wordt? zijn dit ongescande lasers (sommige stralen liepen niet perfect evenwijdig, dus het waren wel degelijk onafhankelijke bronnen) Dan waren er wel honderden van deze bronnen nodig...

De stralen raakten volgens mij wel het publiek...?
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (13-10-2013 11:45:00)
"schattig" vind ik denigrerend in deze. Al deze forumleden proberen zonder enig uitzicht op eigen gewin jou te adviseren.
I

Bottom line van al deze zeer goed bedoelde adviezen is: samen sta je sterk. Ik zie echt niet in waar er verkeerd gelezen word.

Ik heb diverse mooie opdrachten kunnen doen met 1 of meerdere collegabedrijven die ik alleen nooit had kunnen doen. Die opdrachten deden we samen. Ik ken mijn kracht : ik ben enhousiast, maak makkelijk contact, kan hard werken ben creatief heb veel apparatuur.(als het gaat om kwantiteit haha) Gelukkig kan ik samen werken met bedrijven en personen die andere eigenschappen hebben die ik niet altijd bezit, zakelijkheid, nauwkeurig en netjes werken, goed plannen.

Je lijkt je te profileren als iemand die alles in huis heeft,technische kennis, inzet, maar ondanks dat te weinig werk.
je komt ook verbitterd over, je neemt niet makkelijk advies aan, je werkt graag op je eigen manier, je wordt defensief als dat niet nodig is.

Het zal een hele zoektocht worden om klanten te vinden of een collega die daar geen aanstoot aan nemen. Hier op het forum, mij inclusief, zitten er veel die dat wel doen. Maar dat is 100% waar het hem in zit. Jouw instelling en houding. Als je dat advies niet aan wilt nemen zit je in een vicieuze cirkel die eindigt met jij en jouw gelijk samen straatarm op je virtuele troon. Het frappante is dat je zelf dit topic begint met de vraag om advies. Interessant dat we dan met zijn allen eerst ons best mogen doen om uit te zoeken binnen welke door "the master himself"gestelde kaders we dat advies mogen uitbrengen. Dat je niet begrijpt dat dat op weerstand stuit is het probleem.

Jij wilt helemaal niet meer werk. Jij wilt meer van het werk wat jij wilt doen en op jouw manier met jouw voorwaarden. Om maar even flauw te doen: bij het eerder aangehaalde "dubbeltje op zijn kant" zie je dat soms ook. U geeft meer uit dan u verdient : ja maar ik wil wel mijn 8 alligators eten kunnen geven en motor kunnen blijven rijden. Die mensen willen niet uit de schulden, die willen kunnen blijven leven zoals ze nu doen!

Nu kun je boos worden van dit stukje. Je kunt denken, nog zo'n "tegenstander" praat maar raak, ik weet van de hoed en de rand, (zoals je steeds zegt) . Dan blijf je exact in de situatie zitten waar je nu zit.
Je kunt ook denken. Goh, er blijven maar mensen moeite doen om me op andere gedachte te brengen... zou dat dan toch de moeite waard zijn ? Je zou versteld staan hoe veel mooie dingen er dan uit dit forum voort kunnen vloeien.

Succes. De keus is aan jou.
Topic: 2 extra topkasten of 2 subs erbij? (8-10-2013 21:41:00)
Misschien handig om je huidige setup en doel te omschrijven.

een setup met 4 subs en 2 toppen mits goed op elkaar afgestemd is voor drive in werk gangbaar.
Topic: Trusscarré bouwen (7-10-2013 23:03:00)
Sparen voor ground supports? Dat is uiteindelijk de enige echt goede oplossing voor als het groot moet.
Er is ook een relatief nieuw systeem van global truss (f34 mini ground support) waar ik benieuwd van ben hoe het werkt.

Ik heb zelf wel eens het idee opgevat om zo'n showtec tandheugelstatief te slopen (tot alleen de buis) , 2 halfcouplers op te maken, zodat je het geheel "omgekeerd"aan de zijkant poot kunt bevestigen, opdraaien tot de poot een meter van de grond staat, vervolgens meter stukje plaatsen en door. Zoiets heb ik nooit "af fabriek"kunnen vinden. Logisch, want je sjouwt dan 2 of 4 van die krikken mee om alleen een carré op te bouwen, het wisselen lijkt me ook arbeidsintensief en statieven zijn multifunctioneler, maar je zou dan wel van 0 af je carré kunnen opbouwen zonder je rug te belasten.
Topic: dap ax 10 (10-8-2013 23:52:00)
Ja hoor. Als je tot tilburg wilt kunt komen?

Neem maar even contact op.
Topic: Inhangen movingheads - nulpunt (5-7-2013 21:57:00)
tom, is dat vanaf de dj of vanuit het publiek gezien? razz :p dit geeft verwarring laugh :D