Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stieno

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Stieno (Pagina: 2 van 10)

Topic: E-8709 communication error Pioneer CDJ2000 (15-12-2014 23:54:00)
Ja dat zou ik ook zeggen als ik pioneer was....

De flatcable tussen de mainprint en de print waar de platter display en knoppen op zitten wordt bij zo'n beetje elke reparatie losgehaald. Jammer genoeg heeft pioneer voor zo'n beetje de goedkoopste oplossing gekozen voor deze multi-contact verbinding. Deze is daar niet op gemaakt!

Wissel deze eens uit met een speler die goed werkt. Of wissel een keer de hele bovenkant van 2 spelers uit. Ik heb zo'n situatie eerder meegemaakt. Losse flatcable is een stuk voordeliger, en deze kan ook een dergelijke error veroozaken. (bijvoorbeeld de maincpu error)

Niet geschoten is altijd mis!
Topic: Led bron in oude armaturen plaatsen (27-11-2014 16:58:00)
Zucht.. Dit is wel een beetje zoals het heel vaak gaat op het forum he...

Iemand komt met een leuk plan, en meteen worden alle beren op de weg gespot.

Wil je vernieuwen, innoveren, dan moet je durven. Eerst eens kijken of het werkt, dan kun je gaan kijken naar de regelgeving. Anders kom je nergens. Dit soort reacties op topics dragen nergens toe bij en maken het lezen alsof je tot je middel in de drek staat en probeert vooruit te komen.

On topic : Ik heb een 100 watt led module in een phantom spot 250 gebouwd een tijdje terug, mijn ervaring is , dat ondanks dat de led op papier niet de lichtopbrengst lijkt te hebben van een msd250, in praktijk het lijkt of er veel meer output is dan met een nieuwe lamp en schone optiek. Kleuren zijn levendiger, en doordat de lichtbron vrijwel vlak is, en er minder reflectie is, zijn gobo's inderdaad strakker. (minder "halfschaduw")

Als er een plug en play of handige ombouwkit zou zijn voor oude msd armaturen zou ik dat zo inbouwen. Net zoals ik veel plezier beleef aan after market led spotjes ter vervaning van hallogeen in de huiskamer, en van de lampen in m'n auto's. Mechanisch zijn veel oude armaturen bullitproof, en als je bekijkt wat een leuke msd 250 movinghead nu nog oplevert, dan zou je wel eens op een hele kosteneffectieve manier een mooie lichtset kunnen bouwen op zo'n manier.. En het hobbyplezier is ook niet mis!

Ook leuk : een dikke led module in een derby zetten! plezier gegarandeerd!

gr,

Stijn.
Topic: Startadres Aircone (2-6-2014 19:49:00)
Met een geavanceerde merger / of zo'n elc dmx node moet dat toch kunnen ? Ik denk wel dat t dan een dure oplossing wordt.
Topic: Contest 250 MSD (ervaringen?? (21-5-2014 10:33:00)
Geen roterende gobo's.. erg basic scan.

+ Kan weinig aan kapot, en dat gebeurt dan ook niet
Topic: Lamp scanner Winner II start niet meer op (1-5-2014 11:48:00)
Kan de winner 2 de lamp zelf dimmen ? Of is de lamp schakelbaar? (via dmx)

De print is in elk geval in staat om de lamp te schakelen (of dit nu wel of niet via dmx kan..) Ik denk dat je het dan of wel in een Triac of een relais moet zoeken. Beide zijn op de print aanwezig. Een by- pass (gewoon 24 volt op je lamp, lamp gaat aan als de scan aan stroom gaat) is natuurlijk zo gemaakt, maar dan verlies je de eventuele controle over de lamp via dmx .
Topic: probleem explorer pro (22-4-2014 19:40:00)
Heb je alleen de mainprint of ook het ic wat daar op zit vervangen?

Ik heb een keer een explorer gehad waarbij een softwarefout in de ic de boosdoener was voor dergelijke storingen. Maar deze gaf ook haperende bewegingen bij stand allone progs.

Pan en tilt gaan volledig via de mainprint die je vervangen hebt. De overige motoren lopen via de prints in de arm en zouden hier geen enkele invloed op moeten hebben. (tenzij deze door kabelbreuken of defecte drivers spanningsdipjes veroorzaken)

Een kabelbreuk in de kabels naar de tilt of haperende herstartende lamp kan ook hele vreemde storingen geven weet ik uit ervaring.

Verder kan een schokkerige beweging (proberen te blijven de o waarde te vinden) met magneetcontacten of vieze encoderwielen te maken hebben. Meestal zie je dan een vloeiende beweging naar het 0 punt toe en daarna geforceerde beweging tot de software na een time out het punt als o waarde accepteert.

Ik zou nu : De armprints spanningsloos maken
kabels van de tilt vervangen (even snel buitenlangs leggen)
De lamp wisselen (of verwijderen) (klinkt raar, maar ik heb dit met diverse movingheads gezien, vooral met seboa en
pearl lighting
sparky e.d. (de spanningpiekjes bij het herstarten en haperen laten de head resetten of kort niet luisteren naar
dmx/programma)


Ik heb nog diverse explorer onderdelen, en explorer donors als het moet. Denk alleen niet dat ik pro's heb staan.

Succes!
Topic: Powercon haaks (22-4-2014 19:13:00)
Klopt, Ik fix wel iets ,

Was leuk geweest als ik het "extern" had kunnen oplossen

Merci!
Topic: Powercon haaks (19-4-2014 01:05:00)
Hoi, bedankt voor het bekijken van de opties m.b.t. de speakon adapter en de overige berichten,

Ik heb 2 identieke drive in meubels, bedraad met 2 gescheiden groepen, die 2 inputs links en outputs links en rechts hebben. Ik heb altijd een versterker case en de lichtcomputer mee, die kan ik dus zetten waar ik wil . Geluid (dj set), ook de lichtbalken en rookmachines die in de meubels zitten zijn zo altijd snel op gescheiden groepen aangesloten.

Bij een grotere opdracht zet ik 2 meubels naast elkaar. De meubels kunnen dan doorgelinkt worden. Ik heb het voorschot van de meubels 5 cm laten doorsteken aan de zijnkanten, zodat als de meubels tegen elkaar geplaatst worden, er een ruimte van 10 cm ontstaat tussen de meubels voor de bekabeling... Was echter wel even slim geweest als ik de powercon in en out niet recht tegenover elkaar had gemonteerd.. nu komen de stekkerdelen tegen elkaar en kunnen de meubels niet strak tegen elkaar aan staan. Met een haakse stekker zou dit wel lukken. Omdat de meubels op (welliswaar 4 geremde) wielen staan, en verschuiven echt niet makkelijk gaat, zou als dat gebeurd, een eurostekker gewoon los schieten. Ik vind een euro trouwens zowiezo geen fijne verbinding. (of je moet die blauwe lock euro gebruiken) Ook een foutje om een 0.75 kwadraat kabeltje te gebruiken om een volledig belaste groep aan te sluiten is zo gemaakt (ik heb die veelgebruikte computerkabeltjes voor lichteffecten en movingheads wel gewoon in mijn kabelkisten..net als veel drive ins..

Ik ben wel eens niet - neutrik powercons tegengekomen. Worden die gewoon verkocht? Of is dat china no name kopie spul? En zouden die dan haaks verkrijghbaar zijn ? (en gewoon goed?)

Bedankt
Topic: Powercon haaks (14-4-2014 14:27:00)
Supertof ! alvast hartelijk dank voor de moeite!
Topic: Powercon haaks (14-4-2014 13:34:00)
Zoals de titel al doet vermoeden:

Bestaan er net als haakse speakons ook haakse powecons? Ik zou om mijn meubels te verbinden dan net mooier uitkomen!

Bedankt voor het antwoord!
Topic: EV Q44 (26-3-2014 12:50:00)
Zal niet exact het voorstel van de reparateur geweest zijn denk ik ?
Topic: EV Q44 (20-3-2014 19:55:00)
Ik heb eventueel nog een oude q44 staan voor je. Werkt prima.

gr.
Topic: Vervangen snaartjes loopwerk Denon 2600F (19-3-2014 11:23:00)
Je hebt gelijk, goedkoper dan 93 pond vind ik em zo gauw niet.
Topic: Vervangen snaartjes loopwerk Denon 2600F (18-3-2014 21:42:00)
Jawel hoor, niet agressieve vetten, zoals vaseline, kunnen uitstekend gebruikt worden voor kunstoffen. En niet in alle, maar in veel loopwerkjes zitten snaren, de goedkoopste fool proof oplossing. Ik heb wel eens een 2600f open gehad ik kan het niet met 100% zekerheid zeggen, maar volgens mij loopt er een snaar van de motor naar een grote poelie met een klein tandwiel die de tandheugel van de lade aandrijft, zoals ook bij heel veel cd rom spelers.

Het complete loopwerk, de 3370059102M (goolge daar maar eens op) kost een paar tientjes.
Topic: Vervangen snaartjes loopwerk Denon 2600F (18-3-2014 12:33:00)
Vaak heeft dat te maken met vet. Er zit vaak van dat dikke vet op lades en tandheugels om onderdelen te vertragen en slijtage te voorkomen. Bij gecombineerd motorgebruik (lade open en dicht, laserunit omhoog en omlaag met een motor) wordt dit vaak in de glijdende onderdelen toegepast. De tandwielen worden aangedreven met een snaar, zodat bij lomp gebruik (la open en dicht duwen, cd tussen de la enz.) Er iets in de overbrenging kan slippen. Bij te veel weerstand gebeurt dit zonder aanwijsbare reden.
Lades van mijn casettedek gingen vroeger ook niet open als de verwarming niet aan stond. laugh :D Dit vet wordt ook dikker na verloop van tijd, en bij lagere temperaturen.

Snaartjes vervangen- > Ik heb al jaren veel plezier van de snaartjes die bij een doosje technisch lego zaten wink ;) Kun je heus zelf hoor.
Topic: novalight booster; ntc wordt warm (11-2-2014 21:37:00)
Ja de weerstanden kunnen erg warm worden.

T feit dat er rook van af komt lijkt me een mooie bevestiging laugh :D

Of het hoort is een 2e. Beetje meer info lijkt me nodig. Waarom is de oorspronkelijke print defect gegaan? Nu lijkt het zelfde te gebeuren..
Topic: Zelf Led Aircone maken (7-2-2014 16:21:00)
Klunz,

Net werk hoor! Ledpar zit mooi laag, daardoor is het effect best goed.

Denk je dat de cone strak genoeg wordt opgeblazen om hem buiten te gebruiken?

gr,

Stijn
Topic: showtec phantom 50 LED spot in ssl library (22-1-2014 22:43:00)
Nicolaudie heeft de ssl file gewoon op de site staan. Als je een legaal (redelijk) recent product hebt, kun je hen rechtstreeks mailen, ze maken dan een file vanaf een ingezonden gebruiksaanwijzing o.i.d. Goede service daar.
Topic: Zelf Led Aircone maken (17-1-2014 19:12:00)
Ik denk dat tafelventilatoren echt niet genoeg druk kunnen opbouwen om een grote cone windbestendig te maken.

Natuurlijk kun je eenvoudig de druk wegnemen, door een flinke overflow te maken, maar dan houd je natuurlijk minder druk
over, en die heb je juist wel nodig.
Topic: Zelf Led Aircone maken (16-1-2014 21:37:00)
Mirai, sorry vlieger of spinnaker nylon.

De pomp moet i.e.g. met een constante tegendruk kunnen werken, dus volledig blokkeren van de luchtstroom moet geen probleem zijn.

Welk formaat wil je gaan maken?