Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Davasch

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 102 bijdrage(n) van Davasch (Pagina: 1 van 6)

Topic: DMX ingangsignalen? (18-10-2014 13:45:00)
Afhankelijk van je kennis en hoeveel tijd je er in wilt stoppen zou je zoiets ook kunnen oplossen met een Arduino (als je makkelijk wilt doen met een DMX-shield playground.arduino.cc/DMX/DMXShield).
Topic: Aanschaf Macbook - Wat erop en eraan als technicus?? (10-7-2014 22:12:00)
Deels eens, voor draaien is het niet direct van belang verder.

Maar toch steekt het me wel tegen dat de resolutie op m'n smartphone net zo hoog is als op m'n 24" computermonitor razz :p . Want zo'n hoog-resolutiescherm ziet er toch wel een stuk beter uit (en zeker voor tekst). Als iedereen zou denken dat wat we nu hebben meer dan voldoende is zou de techniek stil blijven staan, toch?
Topic: Verticale rookmachines met LED (4-7-2014 12:48:00)
Ik denk ook wel dat de camera het beeld wat vertekent. Ik vind de output van de Chauvets gewoon ok, al kan ik me voorstellen dat het voor de grotere evenementen wat te weinig is. Probeer ze eens in het echt te zien happy :)
Topic: Verticale rookmachines met LED (3-7-2014 11:33:00)
Een collega van mij heeft deze machines van Beamz gehad. Effect was leuk, maar was het net niet. Verlichting ging niet tegelijk aan met de rook, onderling verschilde het moment van output ook behoorlijk en sommige machines 'puften' nog wat na.

Nu hebben wij er zelf twee van Chauvet en die zijn een stuk degelijker gebouwd volgens mij. Soms zit er wat verschil in onderling, maar het napuffen doen ze in ieder geval niet wat ik erg belangrijk vind.

Filmpje van de BeamZ (die mij dus wat tegenvallen)

Ik zal nog eens graven in m'n archief om te kijken of ik een filmpje van de Chauvets heb.
Topic: IVEN gestopt? (26-6-2014 22:32:00)
Heb ooit ook diverse speakers van Iven gehad, prima kwaliteit en prijs daar niets op aan te merken. Maar ben recent overgeschakeld op 'fabrieksspeakers' precies om deze reden; je hebt niet echt zekerheid dat er later nog dezelfde speakers zijn te krijgen.

Bij een bedrijf heb je die harde garantie natuurlijk ook niet altijd maar volgens mij is de kans toch wel een stuk groter. Jammer dat Iven is gestopt, want z'n werk was prima!
Topic: Van minidisc op PC zetten (mp3) (16-6-2014 13:39:00)
Ik gebruik nog steeds regelmatig Audacity om opnames te maken, werkt nog steeds prima. Opnemen zou ik gewoon in PCM (WAV denk ik in Audacity) doen. Dan kan je later altijd nog beslissen in welk formaat je het wilt gebruiken.
Topic: 2 verschillende soorten subwoofers bij elkaar zetten (5-6-2014 10:36:00)
Deze is wat algemener, maar in dit topic is ook al zoiets besproken.
Topic: RCF 4PRO 8001AS sub i.c.m. 8002AS sub (21-5-2014 15:13:00)
8001-as is een bassreflex kast, 8002-as is een bandpass kast. Ik heb daar geen praktijkervaring mee, maar verwacht dat die combinatie wel wat problemen op kan opleveren, met raar fasegedrag/uitdovingen als gevolg zonder processing.
Topic: Saxo House (clubmuziek met sax) suggesties ?! (3-5-2014 18:44:00)
Klingande
Topic: Versterkermodules (27-3-2014 01:05:00)
Tja, de discussie actief vs. passief lijkt me hier niet helemaal op z'n plaats. Beiden hebben voordelen. Waar je voor kiest hangt van vele factoren af, inclusief een groot deel persoonlijke voorkeur denk ik.

Voor mij valt die afweging positief uit voor een actief systeem, 3kg extra per kast neem ik dan voor lief. Mits het natuurlijk kans van slagen heeft ivm. de andere (terechte) opmerkingen.
Topic: PA markt 2014 datum: 29 maart (22-3-2014 13:47:00)
Ik ga er ook heen happy :)
Topic: Versterkermodules (19-3-2014 12:58:00)
Bedankt voor de reacties tot nu toe, zitten inderdaad dingen tussen waar ik niet direct aan gedacht had.

Frank76 schreef:

Waarom zou je een speakertje van 400 euro actief willen maken?
...
Anders de hele boel verkopen en actieve kopen. Kost je waarschijnlijk evenveel en veel minder problemen en moeite.
Omdat dat speakertje van 400,- prima klinkt laugh :D . Ok, serieus: ik heb redelijk wat (actief) dB Technologies staan maar zou deze ook graag af en toe actief gebruiken. Als wat ik wil mogelijk is zou me dat ongeveer 550,- kosten. Daarvoor koop je natuurlijk niet 4 actieve speakers (al dan niet tweedehands).

Ik ben niet vies van wat geknutsel, maar het resultaat moet dan natuurlijk wel goed zijn. Aangezien er ook een actieve versie van de X-12 bestaat (X-12A) lijkt me dit wel te kunnen, enige wat me inderdaad problematisch lijkt is het verschil tussen de twee kasten. Als ik elke speaker van een versterkermodule moet voorzien (om verschillen te voorkomen) ben ik het met je eens dat het financieel interessanter is om gewoon alles te verkopen en kant-en-klaar te kopen.

Mocht dit allemaal niet blijken te kunnen ga ik ze verkopen en koop ik wel twee actieve kasten in dezelfde serie als ik al heb.
Topic: Versterkermodules (18-3-2014 23:34:00)
Het is nogal een verhaal geworden, maar mijn vraag ik eigenlijk simpel: heeft er iemand ervaring met inbouwversterkers?

Stel(... wink ;) ), ik heb vier DAP XT-12T topkasten die ik graag actief zou willen gaan gebruiken. Wanneer ik vier kasten gebruik zullen er altijd twee naast elkaar komen, deze zouden dus een versterker kunnen delen (de twee bij elkaar mogen hetzelfde signaal krijgen). Een kast wordt dan actief, de passieve kast wordt dan met (een korte) speakonkabel op de actieve aangesloten. Een XT-12T heeft een belastbaarheid van 450W.

Waarom niet gewoon actieve kasten kopen? Ik ben tevreden over deze kasten en met een relatief kleine investering lijkt me dit een mooie manier om ze af en toe tussen m'n andere actieve speakers in te zetten.

Een kleine gang langs de webshop en een speurtocht op internet geeft mij de volgende modules:
  • JB Systems AVM-1
    300W@8ohm, 500W@4ohm, € 209,00
    Lijkt vooral op toppen gericht (minste vermogen, enkel een lowcut-filter)
  • JB Systems AVM-2
    500W@8ohm, 850W@4ohm, € 316,00
    Te gebruiken op zowel top als sub (door omschakelbaar filter: high/low pass)
  • JB Systems AVM-3
    800W@8ohm, 1300W@4ohm, € 269,00
    Te gebruiken op zowel top als sub (door omschakelbaar filter: high/low pass), verbazingwekkend genoeg goedkoper dan z'n lichtere broertje (AVM-2) die volgens mij verder identiek is?!?
  • Hypex PSC2.400
    2x 400W@4ohm, € 302,00 (incl. BTW)
    Ziet er qua functies goed uit (via USB te configureren), ook de prijs is acceptabel, op 8 ohm blijft er helaas veel te weinig vermogen over.
  • Hypex PSC2.700
    2x 700W@4ohm € 556,00 (incl. BTW)
    Zelfde punten als de module hierboven. 700W@4ohm, vertaald zich waarschijnlijk naar +/- 400W@8ohm (?) en dat lijkt me nog steeds te weinig. Tevens onaantrekkelijk door de prijs.
  • Powersoft modules
    Ziet er erg goed uit, maar vrees het prijskaartje wat hieraan vast zit (RS485, ethernet, updatebaar, dsp). Deze geavanceerde functies heb ik natuurlijk niet nodig en dan is het zonde om daarvoor te betalen. Tevens zie ik niet direct een aansluitpaneel, het lijkt meer iets voor producenten om in hun product te integreren.
  • Pascal modules
    Zelfde verhaal als hierboven, ziet er erg goed uit maar een beetje overkill voor mijn toepassing.
De JB modules zijn 1-kanaals voor zover ik zie, maar kunnen zonder problemen op 4 ohm draaien (nodig vanwege het doorlussen naar een passieve speaker). De overige modules zijn 2-kanaals. In sommige toepassingen handig, maar voor mij niet nodig.

Wanneer ik uit bovenste modules een keuze zou moeten maken neig ik naar de JB AVM-3. De AVM-1lijkt me wat weinig vermogen te leveren. Een AVM-2 zou voldoende zijn, de AVM-3 is echter goedkoper en heeft nog wat meer vermogen (wel net onder de 'neem 2x vermogen van de speaker als versterkervermogen, dat lijkt me netjes?) en kan als bonus later altijd nog in een sub gebruikt worden.
Topic: Jem rookvloeistof (16-12-2013 03:01:00)
Ik ben ook benieuwd naar de Steam emulation. Lijkt me in combinatie met verticale rookmachines erg leuk om op een goedkope en voor leken (waar ik mijzelf op het gebied van CO2 ook onder schaar wink ;) ) veilige manier een CO2-achtig effect te krijgen.
Topic: Overstap van Windows naar MAC (problemen met rekordbox & hardeschijf) (29-11-2013 12:38:00)
Wat niet kan is het één op één omzetten van je library van Windows naar OSX. Door het verschil in directorystructuur (schijfletters in Windows, volumenamen in OSX) kreeg Pioneer het niet voor elkaar om zijn software zo te maken dat het uitwisselbaar is sad :( .

Wat wel kan is de muziek vanaf je externe harddisk (eerst naar je laptop kopiereen? en dan) toevoegen aan Rekordbox (zie voor het uitlezen van de externe HD het uistekende verhaal hierboven laugh :D ). Je bent dan wel de 'rekordbox eigen' metadata kwijt zoals beatgrid en cuepoints. Voor zover ik weet is hier geen oplossing voor die te behouden.

Als je veel eigen playslists gemaakt hebt die niet ook zo geordend is als een directory kan je op je Windows pc de playlist exporteren en imporeren op de nieuwe installatie.

Als alles weer ingericht is zoals het was en je nieuwe muziek download zou dit zonder problemen moeten werken, het is verder gewoon hetzelfde programma dus worden dezelfde audioformaten ondersteund als onder Windows.
Topic: CDJ 900 Nexus topic (19-11-2013 15:32:00)
Ik vraag me af of er Wi-Fi in zit:
The player is Wi-Fi compatible, so – in addition to USB – DJs can connect wirelessly from their laptop, PC, smartphones and tablets when the player is hard wired to a wireless router.
Verder heb ik vaak het idee dat de nieuwe features die Pioneer introduceert vaak ook met een software update gerealiseerd zouden kunnen worden, maarja.. de kassa moet blijven rinkelen hè wink ;)
Topic: Huur hybrides iven (3-10-2013 17:54:00)
Ik heb er 4 te koop staan, mocht je daar misschien ook in geinteresseerd zijn. Verhuur kan ook, maar is nogal ver lijkt me wink ;)
Topic: advies bij vervangen van ev rx set voor aktieve sub top set (9-8-2013 12:13:00)
Ik heb nog een rackje te koop staan happy :)
Topic: DI-box omgekeerd gebruiken (15-7-2013 12:07:00)
Ziet er ook goed uit ja, ik zie alleen beetje op tegen het gepriegel met een losse adapter. Terwijl voor deze toepassing (mixer met goede uitgang, geen instrumenten oid) passief gewoon voldoet(?).
Topic: DI-box omgekeerd gebruiken (15-7-2013 12:03:00)
Bedankt voor de antwoorden tot nu toe, hier heb ik zeker wat aan! happy :)

Dré schreef:

De Neutrik NA2M-D0B-TX en Neutrik NA2M-D2B-TX kunnen ook prima. Verschil tussen de 2 is de kleur van het tulp chassisdeeltje (zodat je links en rechts wellicht wat beter uit elkaar kan houden).
De Neutrik-oplossing spreekt me wel aan, voor mijn toepassing lijkt het met dat ik bet beter deze (en zijn rode broertje) bestel toch? Zelfde specificaties enkel andere XLR-connector.