Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van GoeieGast

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van GoeieGast (Pagina: 2 van 10)

Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (16-9-2008 01:26:00)

TB schreef:

GoeieGast schreef:

Leuke aan het musk systeem, is onder andere de 'boekenkast'. Een systeem van fiberoptics met spiegels, waardoor het een eindeloos gordijn lijkt. Als mensen dan staan te kijken even kleurtje veranderen - "Heeeey, hoe ken det nouw? "
Draai jij in de Musk? Mooie club he! Geluidssysteem is vrij overkill (Funktion One Dancestack). Ga je ook in de Rex draaien?
Ik doe daar licht, en bemoei me met kunst en licht in de Rex idd. Ik geef er overigens 5 keer zoveel uit als ik krijg dus het is meer voor de lol.

Geluidssysteem is wel lekker, maar je moet er wel een paar meter vanaf staan, anders heb je geen hoog. Beukt wel lekker hard. Soms als ik overdag wat aan het tikken ben sta ik weleens in mn eentje los te gaan hihi.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (10-9-2008 22:52:00)
Ja hai!, Ja ik wee da jullie da hieah nohmaal nie draaaiaah, maah wai zain meh ze alle op wintahspoht gjeweest en daaro haddeh ze een keuleuk liedjah, dat wah nameli.'" NEE die hebben we niet - Sorry!

Ja het spijt me zeer. Maar als je nou in een fatsoenlijke club bent - Musk in dit geval - en je merkt dat er de hele avond house gedraaid wordt - oke, dat je Hitmeister D misschien niet kent ála - dan ga je toch geen Grease aanvragen? Dan heb je echt totaal geen besef van de omgeving waar je bent en hoe het daar werkt.

En dan heb je nog de 'hoeveel watt zijn die boxen' - Nou héél wat! - achtige vragen. Leuke aan het musk systeem, is onder andere de 'boekenkast'. Een systeem van fiberoptics met spiegels, waardoor het een eindeloos gordijn lijkt. Als mensen dan staan te kijken even kleurtje veranderen - "Heeeey, hoe ken det nouw? "

Maargoed. Met een MC en een DJ een club tot aan de gang laten stampen is te gek. Laatstaan als mensen na afloop met je op de foto willen! Of high five met een bekende DJ als jij hem er op het goede moment in knalt!
Topic: Freestyler & LED-parren (23-7-2008 19:38:00)

Dré schreef:

GoeieGast schreef:

Gobo's wel degelijk! Geeft een leuk effect hoor!
Alleen als je precies de volgorde op je wiel aanhoudt en netjes heen en weer gaat. Anders kun je die 2+ keer per seconde wel op je buik schrijven.
Dat bedoel ik, gewoon je gobowiel laten draaien. Zal even een filmpje proberen op te snorren of maken om t effect (en het uitblijven van lelijkheid daarbij) te laten zien.
Topic: Live mixer (23-7-2008 17:00:00)
Ik heb ook een wizardje bij een bandje. De zestien kanaals versie, zes auxen en ook een ingebouwd FX apparaatje. Mocht je er aan kunnen komen, zeker doen. De FX8 is leuk, maar als je ooit een groter zaaltje/bandje hebt ben je met 8 kanalen en 3 auxen natuurlijk snel uitgekeken. Wizardje wordt al jaren met plezier gebruikt.
Topic: Freestyler & LED-parren (23-7-2008 16:51:00)
Gobo's wel degelijk! Geeft een leuk effect hoor! Continue bewegingen moet je niet op een housebeat willen doen. even min kleurwiel draaingen. De OP wil waarschijnlijk dat alleen één deel van wat zn scan doet op de beat gaat, logisch. Daarom stelde ik de in LJ optie 'trig SELECTED' voor. Maar als je dan in 1 sequence beweging etc hebt staan dan gaat dat uiteraard niet..
Topic: Live mixer (23-7-2008 13:47:00)
Ik ben voor deze toepassing en budget enorme fan van Soundcraft FX8 tafeltjes. Heb meerdere van die dingen geinstalleerd/gekocht voor diverse toepassingen en ik ben er altijd enorm over te spreken. Ze klinken goed, hebben genoeg kanalen, zitten goed in elkaar, er zit zelfs nog een goed bruikbaat Lexicon effectenbakje in, 2 stereokanaaltjes, 2 groepjes. Prima ding voor het geld. Wordt niet meer gemaakt, maar is her en der wel te verkrijgen voor leuke prijsjes. Mocht dat je tegen de borst stuiten, dan kun je naar de nieuwe versies ervan kijken - hoewel ik daar geen ervaring mee heb.
Topic: Freestyler & LED-parren (23-7-2008 02:29:00)
Doorgaans is ook de 'tap twice to set tempo' niet om over naar huis te schrijven. Werk een avond in de week met LJ met en fingers, en na twee keer tappen houdt ie het tempo ongeveer 5 seconden goed en dat wijkt het al af. Gewoon alles live tikken werkt daarbij het best. De sound to light optie is eigenlijk uit den boze. Dat gebruik je gewoon niet- klaar. Daar krijg je altijd een hele ongenuanceerde onooglijke kermis van - dan liever constant een kleur.

Rest ligt aan je manier van programmeren. Heb zelf hier geen freestyler, maar is min of meer algemeen. Als je de beweging e.d. in 1 sequence hebt gezet dan gaat dat allemaal mee inderdaad. Je moet dus zorgen dat dat aparte zijn. Ook weet ik niet hoe die Tap tempo ingesteld staat.. Is dat een soort algemene tap tempo of kun je ook kiezen voor (zoals in LJ) 'trig selected manual' ?
Topic: Movingheads aan decotruss? (18-7-2008 16:04:00)
Zeker. Zonder meer. Maar dan moeten we zeggen: 'Gebruik trusstabellen niet zomaar want je moet in bepaalde gevallen een Vf toepassen, zoek daarvoor!' En dan dus niet 1 enkele stelling plaatsen 'minimaal door twee delen', dan moet het volledige verhaal geplaatst worden vind ik. En ik vind dat de zoekmachine van dit forum niet echt lekker werkt... Met zoektermen als Vf, Veiligheidsfactor, hijsen boven publiek, belastbaarheid, kom ik bijna nergens uit.. Maar dat terzijde.

Hier wat topics met informatie:

www.new-line.nl/forum/read/?t=17800
Topic: Movingheads aan decotruss? (18-7-2008 13:59:00)
Ok, Mooi verhaal, en mooi gehapt op m'n snauw haha, maar nu staat er tenminste een goed verhaal waar de OP wat mee kan. Kijk je hoeft mij de Vf regels en gebruiken écht niet uit te leggen. Het ging me erom dat je naar iemand roept dat ie minimaal door twee moet delen, terwijl ik er even vanuit ga dat die OP de Vf-gebruiken niet kent. Want hij gaat volgende keer dus waarschijnlijk door 2 delen, terwijl ie dat dan misschien wel door 4 moet doen. Houd er rekening mee dat je op een openbaar forum zit, waar niet iedereen dagelijks op hoog niveau werkt. Derhalve vind ik in een topic als dit louter de zin 'minimaal door twee delen' bijzonder onverantwoord, vandaar dat je even een grote mond kreeg. Mijn opmerking is niet onzinnig, hij nodigt jou alleen uit het gestelde te onderbouwen en uit te breiden. Theoretisch kunnen we eigenlijk oeverloos doorgaan, want in den beginne mag hijsen boven publiek al niet..
Topic: Movingheads aan decotruss? (18-7-2008 11:50:00)
Nee ok. Want los van de Vf regels was de door 2 delen -'regel' mij niet bekend..
Topic: Movingheads aan decotruss? (18-7-2008 01:58:00)

klunz schreef:

En dan nog. Tabellen van de fabrikant, dienen te allen tijden, tenzij expliciet anders aangegeven, door minimaal 2! gedeeld te worden. shocked 8O

klunz
Waarom is dat? Dat staat niet op de tabelletjes van prolyte die ik hier heb?

En wat is nou 'minimaal'?, wees dan specifiek. Minimaal 2? Hoeveel dan precies? En wanneer dan 2 en wanneer meer?

Als je de gegevens van je truss niet weet, dan moet je dat dus uitzoeken. Dan de gegevens opzoeken, en daarmee werken. (en die gegevens dan al dan niet door 2 of meer delen, maar daar krijgen we zo duidelijkheid over hoop ik) Niet vergelijken met kreten als 'we konden er met zn tweeen aan hangen!' - zo werkt het niet.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (28-5-2008 19:42:00)
Maarja, 'derden' appratuur laten aansluiten op jouw spul zonder dat verder ook te controleren is natuurlijk vrágen om moeilijkheden...

En wat is er nu met de mixer?
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (20-3-2008 15:52:00)
Cono, stel je niet aan zeg.

Ja - een multi door een klein zaaltje of anderszins kabels langs de rand daar gaat op sommige locaties drank/glas overheen. DEAL WITH IT. Dan doe je handschoenen aan en rol je de handel op met een natte doek in je hand waarmee je het er direct afveegt. (met schoonmaken in het algemeen (van je koelkast tot je kabels) the sooner the better)

Ik neem aan dat dat drank een grap is? Is toch juist perfect als ze dat doen?? Ik snap echt het probleem niet... Ja als er 17 volle glazen op je staan te wachten die steeds aangevuld worden ála.

Een goederenlift is altijd handiger, maarja beter wel dan geen lift, en je kunt er toch gewoon rekening mee houden qua tijd?

Ik denk als je vaak in zalen staat met slechte toeganklijkheid dat je het beste een rampje bij je kunt hebben of anders gewoon doorberekenen als het de dol wordt. Hulp op locatie kan wel, maar bedenk in ieder geval dat die hulp er vaak bij de afbouw niet meer is (bezopen/naar huis enz) Maarja als je een profi drive in doet zoals Tom, dan denk ik dat een trapje her en der toch gewoon part of the deal is.

Door de keuken e.d. moeten is vaak onnodig. De uitbater denkt 'ik heb een laad en los ingang waar jullie doorheen kunnen' - maar vaak moet je met het gros van je handel toch ín de zaal zelf zijn - en niet in de keuken (waar die laad/los ingang vaak op uitkomt) en kun je dus beter door de gewone ingang gaan.

Bij een podium wordt meestal wel een trapje geleverd, en op de grotere toch altijd ook een ramp. Maar nogmaals in het drive-in circuit is een rampje mee hebben toch vaak het beste. Maar je komt gewoon vaak op locaties die simpelweg niet ontworpen zijn voor jou. Een Melkweg is dat wel, cafe/buurthuis de gebafte kat is dat niet...
Topic: Welke moving head voor tour set? (16-3-2008 16:09:00)
Met 8 Ypocs en een aantal parren (8 fourbarren (300W 56 Rood/Oranje) (waarvan 6 tegen) was het niets gedaan.. Ga er maar even vanuit dat het 'goed gebruikt' werd.. Open wit, geel & en lichtblauw gaat dan nog maar rood/blauw kun je vergeten.

Ja, een krypton/entour geeft absoluut meer licht... Heb ze naast elkaar gehad.

En alle verhuurbedrijven weer wel.. Dat zijn dan bands die een paar headjes meenemen (prijs/mate van betrouwbaarheid/verhuurmogelijkheid aan merkengeile klanten) zijn dingen die meewegen.
Topic: Welke moving head voor tour set? (16-3-2008 13:59:00)
Hmmm. Ik heb uit jouw lijstje in ieder geval ervaring met die Ypocs. Ik vind dat ze zelfs bij een aantal parren al verbleken. Lichtopbrengst vond ik echt minimaal. Ik zou in dit geval absoluut voor occasion Macjes gaan. Zit je toch gewoon op een ander niveau qua lichtopbrengst. Los van het feit dat je - al zit dat misschien meer tussen de oren maar die discussie wil even afhouden - toch het idee hebt meer kwaliteit in handen te hebben. Ook is het makkelijker om een keer bij te huren (of te verhuren) - Weet je dat de service gewoon er is én zijn ze aan het eind van de rit ook goed te verkopen...
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (8-3-2008 18:18:00)

dj_eer schreef:

Hier ben ik het zeker niet mee eens. Om een instrument goed te kunnen beheersen hoef je geen 10 jaar ervaring te hebben. Het gaat hier meer om talent.
Omdat je ook het bericht niet snapt. Het gaat niet om het kunnen spelen van het instrument, het gaat om de 'podiumervaring'. Voor het eerst over monitors spelen, voor t eerst in licht staan, voor het eerst met haze, voor het eerst met al die microfoons, voor het eerst soundchecken, voor het eerst die gitaarkoffer niet voor je neus laten liggen und so weiter und so weiter...
Topic: Wat betekent FOH (6-3-2008 19:38:00)

Patrick Beuken schreef:

Zo wordt bijvoorbeeld ook de term Backline op verschillende manieren geïnterpreteerd. Hier een uitleg ervan (Duits).
MM dat er onenigheid bestaat over de betekenis van Backline heb ik (in het professionele circuit) nog nooit meegemaakt. Weleens dat het de stageline of iets in die trand genoemd wordt.

Trouwens betekent met een T graag.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (6-3-2008 13:20:00)

Patrick Beuken schreef:

De doorsnee leerling is geen lichttech met 10 jaar ervaring.
Idem dito voor de muzikanten! Dat brengt ook altijd het niveau naar een laag niveau.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (26-2-2008 15:22:00)
Voor 16 A Continue is 'de blauwe stekker'.
In veel huisinstallaties zie je ook 10A stoppen in de kast.

Trouwens.. een gemiddeld schukostopcontact?
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (7-2-2008 17:36:00)
Dat is misschien wel de beste inderdaad. Maar ik heb nu redelijk vaak gehad dat ik licht stond te doen naast de dj en dat mensen geirriteerd werden omdat de dj Ja zei, maar Nee deed.