Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Bart1981

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 12 bijdrage(n) van Bart1981 (Pagina: 1 van 1)

Topic: Krakende (bass)potmeters bij Ecler Nuo 5 (11-2-2009 17:00:00)
reactie van hem vandaag:

Hey,

Ik heb de knoppen inmiddels behoorlijk wat gedraaid, maar echt veel beter is het er niet op geworden. Kanaal 1 kraakt aan het begin een beetje, maar dit lijkt na even draaien volledig te verdwijnen. Kanaal 2 is er alleen maar slechter op geworden, die bass rotary moet echt vervangen worden. Kanaal 3 werkt na een tijdje draaien behoorlijk goed.
Kanaal 4 geeft eigenlijk na kanaal 2 toch de meeste problemen, gisteren leek hij het even goed te doen, maar de kraak is nu toch weer aanwezig op de bass rotary. Mn broer had dit bij jou thuis ook al gehoord, maar dacht toen dat het wel aan hem gelegen zou hebben.

Ik weet niet of je al antwoord hebt gehad van de Ecler dealer, maar ik ben nu toch wel benieuwd wat de opties voor reparatie zijn, want ik begin een beetje te vrezen dat ik met een mixer met slechts twee
(redelijk) bruikbare kanalen blijf zitten. Mocht het goed te repareren vallen dan ben ik daar natuurlijk voor in, maar als dit niet het geval is moeten we misschien toch een andere oplossing gaan zoeken...

Groeten
Topic: Krakende (bass)potmeters bij Ecler Nuo 5 (10-2-2009 14:36:00)
Het blijken inderdaad kanaal 2 en 3 te zijn (de kanalen die ik dus nooit gebruikte).
Hij gaat ze nu een tijd gebruiken. Ik hoop dat het zo opgelost is.
Topic: Krakende (bass)potmeters bij Ecler Nuo 5 (10-2-2009 13:12:00)
Zal eens vragen welke kanalen het zijn 2 en 3 gebruikte ik zelf nooit. 1 en 4 wel.
Verder zei hij al wel dat hij er een tijdje mee gedraaid heeft maar dat het bleef kraken.

Maar goed ik geef het aan hem door. Hoop voor hem, en voor mij dat dat de oplossing is.
Topic: Krakende (bass)potmeters bij Ecler Nuo 5 (10-2-2009 11:42:00)
Meningen over contactspray (Kontakt 60) wisselen nogal. De één zegt, nooit met contactspray doen, welke je ook gebruikt. Een ander zegt wel doen...
Topic: Krakende (bass)potmeters bij Ecler Nuo 5 (10-2-2009 07:03:00)
Hoi allen,

Een klein vraagje. Bij een ecler nuo 5 mengpaneel zijn de rotary's van de lage tonen wat gaan kraken. Iemand enig idee hoe dit op te lossen is? Is dit vrij eenvoudig te doen? Er zit geen garantie meer op, dus opsturen lijkt me in eerste instantie niet de oplossing.

Het is best lullig want ik heb er zelf dus nooit last van gehad (altijd met maar 2 kanalen gedraaid) maar diegene die de Ecler van mij heeft overgekocht zegt er nu wel last van te hebben :-S
Topic: Syrincs M3-220 DT vraagje (3-5-2008 13:17:00)
Topic is al wat ouder, maar goed wel een topic wat goed aansluit bij mijn vraag.
Ik las ergens anders dat de Syrincs set wat veel hoog zou hebben en dat daardoor het midden wat weg valt, is dit zo of ligt het dan meer aan de zwakke componenten in de set.

Ik heb zelf een Ecler NUO 5 (wel wat ouder model met nog H-line en L-line) Pioneer CDJ-100, Pioneer CDJ-200 en een Technics 1200 draaitafel.

En hoe zit het nou precies met die geballanceerde uitgangen waar Dré het in de productomschrijving over heeft? Heb ik een verloop stekker nodig bij mn Ecler Nuo 5?

En dan nog een laatste vraag, waar moet er precies op gelet worden bij aanschaf van een eventuele tweede hands Syrincs set?
Topic: Het Ecler Nuo5-topic (7-8-2007 18:21:00)
Ok dank voor je snelle antwoord.

Na wat op internet rond gespeurd te hebben kreeg ik al het idee dat de xlr uitgangen gewoon gebalanceerd waren en dat dat ook meer te maken heeft met ruisverhouding in het geluid. Snap alleen dan niet waar die gast het over had met knallen die er uit zouden kunnen komen. Volgens hem met name bij zware geluidssystemen.

Ik ken het idee wel denk ik, had het met een versterker die kapot was, die begon ook te knallen (versterker voor in de auto trouwens). Dus lijkt me eerder iets wat dan te maken heeft met versterkers dan met het mengpaneel.
Topic: Het Ecler Nuo5-topic (7-8-2007 17:11:00)
Sinds vandaag ben ik ook een gelukkige bezitter van een Nuo5. Welliswaar een tweedehands van bijna 2 jaar oud, maar dat mag voor mij persoonlijk de pret niet drukken.
Nu heb ik wel twee vragen.

De jongen van wie ik het mengpaneel kocht vertelde dat de uitgangen (neem aan de xlr) dat die niet gebalanceerd zijn. Hij vertelde dat hierdoor je soms een soort van knal kan horen door de speakers. Nu ben ik zelf onbekend op dat gebied, maar kan iemand een uitleg geven wat het verschil is tussen gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen? En is het mogelijk om van de ongebalancaarde uitgangen, gebalanceerde te maken?

Verder zit er op deze versie een H-Line en een L-Line. Nu heb ik al gelezen dat dat te maken heeft met het ingangssignaal (high/low). Ook hierbij vraag ik me af of er van de L-Line geen H-Line te maken is (zonder al teveel poespas). Zo niet geen probleem, maar vroeg het me gewoon af.
Topic: Nieuwe 4 kanaals mixer van DATEQ: Vibe (25-7-2007 02:38:00)

Tenkater schreef:

Bart1981 schreef:

Stel ik koop een tweedehands Vibe, dan is er dus de mogelijkheid dat je het probleem met de tik nog hebt. Kan je de mixer dan naar Dateq sturen en dat zij het probleem verhelpen? Er vanuit gaande dat de mixer nog in de garantieperiode zit.
Misschien even zelf met Dateq contact opnemen? Lijkt mij de snelste methode..
Dat heb ik ook al gedaan maar tot dusver nog geen reactie.
Topic: Filterz oordoppen (24-7-2007 17:48:00)
ook niet van de Filterz? Ik heb een cleanersset van spray, maar gebruik af en toe ook heet water en haal de filtertjes er nooit uit eigenlijk? Volgens mij kan dat bij mijn Filterz niet eens?
Bij filterz kan je ook het filter er niet uithalen toch? Een keer was bij mn vriendin het filter er uit gevallen, maar die horen gewoon vast gelijmt te zitten en er dus niet uit te kunnen. Was trouwens gelukkig nog net in de garantie periode.

Als ik aan een nieuwe set toe ben (Heb nu exinore's) dan ga ik voor de oordoppen van earproof.nl Voordeel hiervan is dat het ER filter verzonken zit ipv op een soort van verhoging. Wat dus ten goede zou moeten komen van de geluidskwaliteit, maar ook, en zeker niet ongebelangrijk, dat je beter in staat bent met koptelefoon op te mixen.
Topic: Nieuwe 4 kanaals mixer van DATEQ: Vibe (24-7-2007 05:20:00)
Stel ik koop een tweedehands Vibe, dan is er dus de mogelijkheid dat je het probleem met de tik nog hebt. Kan je de mixer dan naar Dateq sturen en dat zij het probleem verhelpen? Er vanuit gaande dat de mixer nog in de garantieperiode zit.
Topic: Synq SMX-2 (19-7-2007 11:14:00)
Kan iemand me vertellen hoe de geluidskwaliteit van de toonregeling zich verhoudt ivm bijv een Dateq mengpaneel?
Heb nu zelf een Reloop RMX-40 BPM maar vind eigenlijk dat de toonregeling daar toch nog wel wat te wensen overlaat. Al helemaal als je het vergelijkt met bijv Dateq.

Nu weet ik dat je zo'n goedkope mixer niet mag vergelijken met een mixer als Dateq, maar goed ben dus wel benieuwd hoe de toonregeling van de SMX-2 zich verhoudt tot de Dateq.