Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Wappie

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 28 bijdrage(n) van Wappie (Pagina: 1 van 2)

Topic: Gewoon uit nieuwsgierigheid ,wie heeft er een Mac2000 ? (1-4-2005 00:11:00)

Victor schreef:

Hallo Walliam, welkom op het forum. Maareh: loop je niet iets te hard van stapel?

walliam schreef:

je krijgt Vari-lite niet eens zonder gecertificeerde technicus mee, dus ga nou niet vertellen dat je doorgaans met Vari-lite werkt.
Ik heb begrepen dat dat al een tijdje niet meer zo is en dat (sommige typen) Varilite gewoon te koop zijn.
Dit klopt idd er zijn een paar types van Varilite te koop. Het gaat daarbij om ik meen 2 types. Verder is het niet mogelijk om varilite te huren zonder een gecertificeerde technicus. Bij welke verhuurder je ook komt daar zit je aan vast. Mits je zelf natuurlijk gecertificeerd bent.

walliam schreef:

Martin met High End en Vari-lite vergelijken is appels met peren vergelijken.
Waarom kan je de Mac2000 niet met vergelijken met z'n broertjes bij HighEnd of Varilite? Idem de Mac 550? En zelfs idem de MX10?
Varilite is een heel ander segment van de markt. Elke Highend of Mac kan iedereen kopen met voldoende geld. Een Varilite spot is zoveel geavanceerder dan bijvoorbeeld een Mac. En puur op recearch van licht en lenzen etc wint Varilite. Je kunt het wel vergelijken maar het is niet echt eerlijk.
Elke spot heeft z'n eigen voor en na delen. Dus waarom vergelijken?? Je kiest een spot omdat je iets wil bereiken daarmee. Als je alleen een rode bundel ergens wil neem je ook geen movinghead maar een par??
Maar misschien zie ik dat wel verkeerd.
I just do the sound (en vooruit soms iets met licht)
Topic: Gewoon uit nieuwsgierigheid ,wie heeft er een Mac2000 ? (29-3-2005 15:18:00)
Ja heel goed! Trouwens het gezeul me losse ballasten zal je bij je pocolocodiscoshow weinig last van hebben. De koop versies van VL hebben allemaal een vaste ballast aan de yoke zelf. Dit even ter informatie.
Voor FLYING PIG en Avolites geldt hetzelfde. De ene tafel voor theater en de andere voor live. Hoewel ze natuurlijk allebei voor beiden geschikt zijn. Maar goed. Wie wil nou de mening van een geluidstech horen he :D
Topic: rgb moving heads (9-6-2004 13:22:00)
Het is inderdaad appels met peren vergelijken maar wat kost een beetje HMI lamp? denk dat ik met 100€ niet verkeerd zit. En wat zijn dan de branduren. Een droplet heeft een brandduur van 100000 uur. En dan hoef je alleen maar een ledje te vervangen. Die in prijs goed te doen zijn.
Alles heeft z'n voor en na delen. Zoals op de foto te zien is staan de droplets op de rand van een podium probeer maar eens zoveel mac's op een podium rand te krijgen zonder geklaag over de herrie en het formaat. En de basis blijft hetzelfde nl. verlichting van artiesten en showelement.
Topic: rgb moving heads (8-6-2004 11:50:00)
www.dedolledrinker.nl/droplet/Afbeelding%20026.jpg
Dit is toch best te doen lijkt me. Zeker gezien het formaat van de spot.
Topic: rgb moving heads (2-6-2004 11:38:00)
gezien de vele reacties leeft dit onderwerp wel onder jullie. Iedereen is edr nu bijna wel van overtuigt dat LED's de toekomst hebben en we gaan hier vast nog veel van horen. Om verschillende redenen dus. De Droplet is een erg fijn moving headje om bijvoorbeeld op een podiumrand te zetten. Wat je veel eerder doet dan er 20 macs neer zettn voor hetzelfde effect en met veel minder energie verbruik. Ik denk dat iemand die zegt dat er niet genoeg licht uit komt die moet echt een keer de Droplet live gaan bekijken en die zal verrast zijn. Ik zal kijken of ik foto's kan vinden van droplets in actie evt een filmpje.
Topic: rgb moving heads (1-6-2004 20:15:00)
Nou eerst even een paar dingen rechtzetten.
Op de vakbeurs in Den Haag hingen er 15 in de stand van LIGHTCO!!!
Ik weet niet welke "speelgoed" spotjes jullie hebben gezien maar de Droplet heeft een serieus goede lichtopbrengst voor een LEDJE!!! De beam van deze led komt minstens een meter of 10. En de beweging is allesbehalve schokkerig. Als dat zo is is er een prutser mee aan het werk geweest. En iedereen die beweert dat LED techniek pas over 10 jaar serieus is die snapt het nog niet en is bang om iets anders te proberen en hangt liever een dikke Martin mac op omdat dat lekker bekend is en niet al te veel dipswitches heeft.
Spotjes zoals de Droplet gaan de komende tijd een enorme vlucht nemen en zeker in vaste installaties en plekken met een hoog design gehalte en zeker niet in een boerenschuur met foute drive in. In dat opzicht hebben jullie volkomen gelijk maar wie zit er nog in een boerenschuur he.
Topic: Handleidingen lichtapparatuur/lichttafels (11-5-2004 11:08:00)
ah juist maar een simulator lijkt me neit hetzelfde als een echte tafel. Heeft niet dezelfde feeling maar goed.
Topic: Handleidingen lichtapparatuur/lichttafels (6-5-2004 15:52:00)
Oh aan de beschrijving die je gaf maakte ik op dat je er veel mee werkte. Maar als je er mee gewerkt hebt voorgeprogrammeerd en al? Hoe kun je dan aangeven wat het makkelijkst programmeren is?? Maar ja zal wel.
@einstijn. Kleine shows zijn geen mini shows.
Topic: Handleidingen lichtapparatuur/lichttafels (6-5-2004 09:13:00)
Het klinkt alsof jullie al enorm vaak met deze tafel hebben gewerkt. Ik ben benieuwd welke shows jullie met deze tafle hebben gedraaid en wat jullie ervaringen zijn m.b.t. de scenes opties en de shapegenerator van deze tefel. Lijkt me een intressante tafel om aan te schaffen voor de kleine shows
Topic: TMF Awards 2003 (15-4-2004 20:24:00)
APR is dus Ampco Pro Rent.
Was dus duidelijk he.
Wat is er met Koert? Die werkt bij APR.
En er stond het synco touring system van ampco.
Topic: TMF Awards 2003 (14-4-2004 09:44:00)
Nou lijkt me duidelijk dat APR hier het geluid deed he. Maar ach als je dat nog niet gezien hebt in de 30 herhalingen tot nu toe dan vraag ik me toch af...
En om terug te komen op een eerdere opmerking waarom soms zo duidelijk is dat het een band act is. Veel bands willen wel live spelen maar daar is dan of de tijd neit voor of een andere reden dan willen ze duidelijk laten zien dat ze van band spelen. de band die er dan staat te spelen is puur voor de show. En die galm is alleen op tv te horen zoals je em nu hoort. Het geluid is daar zo hard dat dat weer terug in de mic komt en dat hoor je als galm.

Hurricane schreef:

Peter schreef:

[edit2] Jesus, Blue begint te zingen... lijkt wel alsoftie in de kerk staat. Die galm is niet gezond meer, laat staan dat het live is. Als ik me niet vergis staat Purplegroup het geluid te verzorgen, misschein dat Rene Masters er iets over kan vertellen? [/edit2]
Volgens mij is het gewoon Ampco die het geluid verzorgt. Misschien dat Rene achter de FOH staat maar purple group staat volgens mij los van de TMF Awards
Topic: In het rood draaien en clippen (15-1-2004 14:26:00)
Bij mijn weten is het clippen in wat voor audio apparatuur niet meer dan dat het signaal tegen te maximale spanning oploopt en dus niet meer kan leveren. Dit gebeurt bijvoorbeeld als er enorm hard ingegaind wordt en er dan nog hard uitgestuurd wordt. De componenten in bijv de mixer versterken het geluid steeds meer tot ze aan de maximale uitangsspanning komen en gaan dan de clip in. als je net op de grens zit en je zou een sinus nemen zie je nog de ronding op de boven kant. Ga je verder versterken(harde uitsturen) dan zal de bovenkant van de sinus nooit hoger komen dan de maximale waarde. Deze spannig is een DC spanning daarom zal de top van je signaal er dan plat uitzien. daaronder blijft het signaal intakt maar op de toppen zal er dus vervorming optreden en dit is ook hoorbaar.
Topic: Kleurenfilters voor musical (14-1-2004 22:37:00)
Wat wil je later dan gaan doen dat je ervaring op wil doen? Voor zover ik weet zijn er maar weinig echt goede lichttechnici. Je moet wel heeel erg goed zijn wil je er je beroep van kunnen maken lijkt mij.
Of heb je hetzelfde niveau ongeveer van die kennis van kelight? Die heeft een indrukwekkende portfolio moet ik zeggen
trouwens, er zit ook een leuk geluidsbedrijf bij, onder het kopje links.
Topic: Kleurenfilters voor musical (14-1-2004 22:24:00)
dat hoeft toch niet perse. Als het een goede kennis is. Maar waar het mij om ging in mijn post over hoe ze bij hem kwamen. Er staan geen grote producties in dus is dit wel een hele stap lijkt mij. maar ja wie ben ik om dat te zeggen he? happy :)
Topic: Kleurenfilters voor musical (14-1-2004 22:17:00)
Doe je deze productie via een uitzendbereau?
Topic: Kleurenfilters voor musical (14-1-2004 22:15:00)
Hee, daar heb ik weleens wat over gelezen. Welke versie heb je? Daar kun je toch 3d in werken?

Ik vroeg me af of jij ook logo's in je ontwerp zet van je bedrijf en hoe je dat doet.
Topic: Kleurenfilters voor musical (14-1-2004 22:08:00)
Maar hoe komen mensen nu bij jou? Als ik je website zie zou ik nou niet onmiddelijk aan zo'n grote productie denken hoor. Jij moet dan wel erg goed zijn. Hoe lang ga je bouwen enzo?
Topic: Kleurenfilters voor musical (14-1-2004 21:52:00)
Oh, eigen bedrijfje, werkt zo'n samphire goed? Is dat die tafel met een rol erin? Daar kan je toch in voorprogrammeren?
Topic: Kleurenfilters voor musical (14-1-2004 21:45:00)
Wohw, werk je dan voor flashlight? Ik werk bij ons in een buurttheater als vrijwilliger, had laatst ook een leuke lichtset:

- 12x Pars 56
- 3x Dimmerpak
- 12x Spot

Maar dat stelt natuurlijk niks meer voor bij dit angry ! sad :( sad :(
Topic: Kleurenfilters voor musical (14-1-2004 21:38:00)
Doe je dit vanuit een ander bedrijf, of vanuit je eigen bedrijf? Ik doe zelf namelijk alleen maar wat kleine discotjes enzo. Flits-Flits en hier en daar mushroom laugh :D

Lijkt me erg tof, wanneer en waar wordt het gehouden?