Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Haas2

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 107 bijdrage(n) van Haas2 (Pagina: 4 van 6)

Topic: Vraag over Scanmaster 1612 (29-9-2007 13:48:00)
Helaas, ik vraag me ook al lang af hoe ik m'n lampen op een betere manier kan aansturen die betaalbaar blijft.
Veel mensen hier hebben een verschillende interpretatie van het woord betaalbaar, bij mij is m'n budget +- €500 voor de tafel. Ik zit te denken aan de GLP show designer 1 PRO, maar in welkje maten deze mooie cirkels kan maken weet ik niet, maar vrees ervoor.
De freekie heeft dan weer ingebouwde sjablonen (shape generator), maar die zou ook nog niet de moeite waard zijn naar wat ik heb gelezen.
Ik heb ook al opgemerkt dat als je met de pc werkt, de externe paneeltjes die je aan je pc kan koppelen om toch faders te hebben niet zo goedkoop zijn + een pc kan crashen.
Je keuze zal dus waarschijnlijk afhangen van de toepassing en of je al dan niet wilt ingrijpen en in welke maten.
Topic: Vraag over Scanmaster 1612 (27-9-2007 19:10:00)
Zover ik weet (en ik heb het toestel hier staan en al vaak de handleiding doorgenomen) is het onmogelijk om rechtstreeks een chase te programmeren zonder eerst scene's geprogrammeerd te hebben.
Het principe van een chase is dan ook dat hij scenes uit de banken gaat afspelen.

Wat dus ook gebeurt:
Je programmeert in bank 1 de scenes 1 tem 8,
Vervolgens maak je hier chase 1 mee.
Mocht je vb zeggen dat chase 1 in volgorde scene 1-2-3-4-5-6-7-8-7-6-5-4-3-2-1 uit banl 1 is, dan gaat hij tijdens het afspelen gewoon kijken in die bank wat er onder die scenes geprogrammeerd staat.
Was chase 1 dus orgineel geprogrammeerd met scenes voor een movinghead en ga je daar nu scenes overschrijven voor vb ledparren, dan gaat die chase 1 niet meer hetzelfde zijn en gaan je heads raar doen als je chase 1 opzet.

En zoals hierboven ook reeds vermeld, programmeer je scenes wijselijk.
Voeg geen scenes dubbel in, haal ze desnoods uit een andere bank tijdens het programmeren van een chase.
Ik weet dat het minder tijd vraagt om gewoon de volledige bank toe te voegen aan een chase, maar daarom is het niet noodzakelijk de beste oplossing.

Mocht je veel lichteffecten gebruiken, kijk eens naar een betere tafel, want ik heb de beperkingen reeds snel opgemerkt.
ik gebruik hem voor 8 parren, 2 scanners, 1 laser en een stroboscoop.
maw ik gebruik 6 fixtures en heb doorvoor 5 banken nodig voor de scanners, 5 voor de parren, 1 voor de laser en 1 voor de strobo en dan nog 10 voor gezamelijke effecten. Er blijft dus al niet veel meer over. De rest van de banken zijn dan voorbehouden voor vb de scanners ter plaatse op een spiegelbol te programmeren of een speciaal punt uit te lichten.
Veel blijft er dus al niet meer over.
Topic: Feest voor jong en oud (19-8-2007 19:22:00)
Met google kom je altijd ver...
probeer eens een zoekterm zoals "best of the 90's"
dan kom je op site's zoals : https://www.telsell.com/shopping.asp?CNT=NL&LAN=NED&MN=PR2795
waar dan mooie lijsten staan van muziek uit die tijd (zie wel dat je bij dans-muziek blijft :d) (de zoekterm 'dance' is natuurlijk heel makkelijk erbij te typen ;) )
Natuurlijk kan je zo ook achter de jaren 80 en zelfs 70 zoeken...
Dat geeft toch al een indicatie van welke nummers er zijn.
Natuurlijk luister je best alles eens kort voor, dat je zeker bent dat het dansbare nummers zijn (en dat je niet plots dat nummer opzet dat enkel in het begin dansbaar is en dan plots enkel vocaal verder gaat :d )
Niet elke dj bezit het talent om direct alle genres in elkaar te mixen (mijn zus kwam onlangs eens af met breakdance beats-gedoe, ik kende die nummers niet, en dan krijg je soms rare zaken).

Alvast veel succes!

edit: ik lees hier iets boven van oudere die graag recente muziek willen. Ik ben 1 van die jongeren die graag +-20% 'oudere' dance muziek hoort (80's en 90's). Ik denk dat er nog wel meerdere mensen rondlopen die de muziek uit die tijd weten te appreciëren voor op te dansen.
Topic: Scanmaster SM1612 : muziekmode (19-8-2007 16:31:00)
Nuja, de pan/tilt omdraaien heb ik nog nooit gedaan omdat ik ze zelf wel in spiegel kan programmeren. Het is nogal moeilijk om ineens die settings te verwijderen, aangezien je dan in program mode moet en de tafel volledig stopt met spelen...
Dus je kan eigenlijk enkel kiezen: rest van de avond spiegel of niet... Dan liever handmatig programmeren.
Ik begin hoe langer hoe meer de indruk te krijgen dat een tafel die iets deftigs kan, ver boven m'n budget rijkt.
Misschien ga ik binnenkort overwegen om met een laptop en een remote voor de faders, dmx te sturen. Een 2de optie momenteel is ook 2 goedkopere dmx-panelen en gewoon 2 lijnen leggen. Ik heb misschien wel maar 2 scanners en 8 parren, maar als ze dan iets doen, mogen ze toch wel datgene doen wat ik wil, en niet de schokkerige bewegingen die door het dmx-paneel komen, of de constant vastlopende shows omdat je zelf probeert in te grijpen. Volgende zomer ga ik waarschijnlijk eens deftig werken als jobstudent voor een deftige besturing.
Ik ga nog eens wat verder lezen op dit forum, want eigenlijk is het onaanvaardbaar dat ik nog niet eens een chase met parren en 1 met de scaners kan programmeren om deze achteraf afwisselend of appart af te spelen.
Suggesties mogen hier altijd gepost worden, maar diegene die al op het forum staan, vind ik wel.
(van de Martin freekie bijvoorbeeld heb ik nog niet zoveel goeds gelezen om te zeggen: die is zijn meerprijs waard. De zaken die de nieuwe controller meer kan, moeten ook evenredig zijn met de hogere prijs.)
Topic: Scanmaster SM1612 : muziekmode (17-8-2007 11:45:00)
Probleem 2:

Program override:
Als ik parren laat afspelen, gaat het ingrijpen goed...
Vanaf dat ik 1 fader aanraak luistert hij enkel naar de fader (wat naar mijn weten de bedoeling is)

Bij de scanner is het anders.
Vanaf dat ik in een chase ingrijp bij de scanner om bijvoorbeeld de kleur aan te passen, stopt ook de pan tilt beweging, de rest gaat gewoon door. Vanaf dat ik bij de scan heb ingegrepen blijft dit probleem zich voordoen, zelfs als ik gewoon op de fixture-knop duw achteraf zonder een fader aan te raken.

EDIT:
Ik heb de pan tilt van de joystick gehaald, het probleem is hiermee opgelost...
dat wil wel zeggen dat ik dus de joystick nooit kan gebruiken.

Ik ga alvast proberen om pan/tilt bewegin van de joystick af te halen en de fader, eens zien of dit iets uitmaakt, maar waarschijnlijk niet...

Moet ik misschien een nieuwe tafel kopen en deze houden voor parren?
(ik weet niet waarom sommige mensen hier geen parren op zetten, maar voor discogebruik gaat dit zeer goed)
Topic: beter voor drive in par 56 short of long? (8-8-2007 15:56:00)

Watt-Xtra schreef:

raylight alleen gebruiken in de long versie parren.
Vanzelfsprekend heb ik dan ook de long versie, anders zou ik deze vraag niet stellen...
De vraag was dus: "Heeft dit vergaande gevolgen voor mijn 'lichtkleur'. Want persoonlijk vind ik dat de persglaslampen nogal fletse kleuren gaan geven als deze een beetje gedimmed zijn, vooral bij het gebruik zonder kleurenfilter (wordt zo van dat donker geel).
Dus als ik een 500Watt lamp dim tot het niveau van een 300Watt, hoe zit het dan met de lichtkleur.
(ik ben niet van plan om eventjes 1 raylight aan te schaffen en te kijken of het al dan niet mooi staat)
Topic: beter voor drive in par 56 short of long? (7-8-2007 22:31:00)
Ik wou geen nieuwe topic hiervoor starten, dus doe ik het hier maar :)
Ik las hier dat de 300Watt versies door sommige mensen aangeraden wordt om op zeker te spelen zodat je de groep er niet kan laten uitknallen bij 8 par's full on.
Nu weet ik wel dat ik bijvoorbeeld op mijn t-4 dimmer een masterdimmer heb staan, maw ik kan zeggen dat mijn lampen maximum 75% mogen branden.
Omdat ik zelf van plan ben om misschien met raylight te gaan werken, vroeg ik me het volgende af:
Neem ik steek er 500Watt in, maar vindt dit te veel licht voor de kleine feestjes. Ik zet vervolgens mijn dimmer op bijvoorbeeld 60%. Gaat dit nog mooi ogen kwa kleur? Dus gaan deze lampen geen al te gele kleur aannemen doordat ze niet full on zijn?
Momenteel werk ik nog met de 300Watt persglas...
Topic: hoe zijn jullie bekend geworden? (3-8-2007 15:42:00)
8 van de 10 mensen haken af als er opeens muziek gestart word.
Vaak omdat dit dan door de mensen hun eigen muziek heen gaat of omdat ze niet makenlijk kunnen vinden waar je het kunt uitzetten.
Goed dat sommige mensen dit door hebben en dan ook de autostart afzetten :d
Persoonlijk vind ik iets waar gewoon direct een liedje begint te spelen zonder dat ik dat wens al minder professioneel.

En bekendheid is relatief, je moet niet alles goed kunnen natuurlijk om bekend te worden.
Dus 'wat moet je kunnen?' vind ik persoonlijk niet het antwoord.
Sommig talent wordt nooit ontdekt omdat die persoon nu eenmaal misschien niet de juiste contacten had gelegd.
Mocht je al tevreden zijn dat ze je naam in de hele regio kennen, dan is het waarschijnlijk al voldoende om gekend te staan voor een goede muzieksmaak.
Want eerlijk, als je zelf een dj zoekt voor een feestje, dan zoek je er toch één van wie je weet: daar gaan de mensen op dansen. Afhankelijk van de omvang, ga je dan iemand zoeken waarvan de naam alleen al mensen aantrekt.
Maar om zo ver te raken dat je naam alleen al volk aantrekt, lijkt mij de basis toch in staat te zijn om die muziek te draaien waar de mensen die avond op dansen, afgewisseld door je eigen voorkeur.
ja, een dj moet toch zijn stempel op een feest kunnen drukken. Tenzij er natuurlijk wordt gevraagd om een genre niet te spelen, maar elk heeft toch zijn voorkeur genre, en zal hier bijgevolg ook beter mee overweg kunnen. Dus toch oppassen met de klusjes die je aanneemt, en voor ik commentaar krijg, natuurlijk ga je afstappen van je genre als je na het 1ste liedje al merkt: 'oei dit gaat verkeerd'
Topic: Scanmaster SM1612 : muziekmode (3-8-2007 11:05:00)
Dit is mijn probleem ook niet.
Dat was ook 1 van de 1ste dingen die in mij opkwam, dat de imput te hard kon zijn, maar
ik heb hem op de zone van mijn mengpaneel staan, en deze is appart regelbaar, dus dat is het probleem niet helaas.

edit: Ik heb voorlopig een noodoplossing uitgedacht die redelijk goed lijkt te lukken (en voor de hand lag)...
Ik programmeer alles dubbel, dus elke stap 2*
programmeren:1-1-2-2-3-3-4-4-5-5-6-6-7-7-8-8-9-9-1-1-2-...
speelt af: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-1-... met af en toe eens een stap dubbel, maar dat zorgt voor beetje afwisseling.
Topic: Scanmaster SM1612 : muziekmode (2-8-2007 20:47:00)
Dag allen!

Mijn scanmaster speelt de bank of chase wel af indien hij in muziekmode staat, maar slaat bijna telkens een stap over.
Dit is redelijk frustrerend als ik een beweging programmeer.
Om even te verduidelijken, de normale gang van zaken als hij op muziek werkt zou bevoorbeeld zijn:
scene: 1-3-5-7-9-1-3-5-7-9-1-3-4-6-8-2-4-6-8-2-3-5-7-....
Hij gaat dus bijna elke ronde enkel door de even of oneven nummers.

Mijn vraag is dan ook:
Is dit normaal? Kan ik hier iets aan doen?

Bij auto werkt hij normaal en stopt hij braaf bij elk cijfer.
Zowel via audiokabel als via ingebouwde microfoon doet hij dit.
Resetten heeft niets opgelost.
Dit heeft volgens mij ook niets te maken met de muziek, want als ik een klein tikje tegen het paneel geef, slaat hij ook een stap over.
Dank u

edit: Het belangrijkste voor mij is nu om te weten of dit al dan niet een fout is, dus als iemand met een gelijkaardig of zelfde mengpaneel me al kan vertellen of dit vaker voorkomt, dan zou ik al veel geholpen zijn.
Topic: DJ robo scan 250-I (20-6-2007 14:56:00)
Ik heb zopas 2 scanners 2de hands kunnen aankopen.
Nu vind ik er zéér weinig informatie over. De gelijkenis tussen de aztek dj MKII is me wel al opgevallen, want zowel vormgeving als aantal kanalen etc komt overeen. Ik neem dan ook aan dat dit de voorloper was ofzo?
Nu ik begrijp wel hoe ze werken, maar ik zou toch graag de volledige handleiding eens doornemen. Ik heb deze helaas niet gevonden na een lange zoektocht. De handleiding van eenzelfde scan maar een ander merkt is natuurlijk ook goed.
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Topic: VLP-1500 2x750Wrms American Audio (18-6-2007 14:01:00)

meneerliefting schreef:

ik ken versterkers van 4 acoustics die 3 kanalen hebben. 2 voor de tops en 1 voor een mono sub. voor meer informatie kun je altijd even mailen.
Ik ken die serie :)
Ik had er inderdaad ook al aan gedacht, maar ik heb hem nog nergens binnen mijn budget tegen gekomen.
Ik heb net nieuwe lichten kunnen kopen (2* t dimbalk + 8 par 56 + 2 scanners + dmx-controller).

Overigens heeft Mac Mah ook zo een versterker.
Topic: VLP-1500 2x750Wrms American Audio (14-6-2007 14:29:00)
Ik heb een mono switch op m'n mengpaneel, dus zal kan ik die ook eens gebruiken...
Wie weet als er deze vakantie plots wat geld bijkomt, dat ik toch eens een deftigere oplossing kan overwegen.
Topic: VLP-1500 2x750Wrms American Audio (14-6-2007 14:22:00)
Mmmm, brengt me inderdaad op een idee.
Kan ik niet gewoon om het even welke versterker gebruiken?
Ik neem de XLR uitgangen van mijn mengpaneel, ik ga naar de xlr ingangen van een crossover.
Vervolgens stuur ik bijvoorbeeld de 'low' uitgang door naar het linker kanaal van mijn versterker, en mid/high naar het rechterkanaal.
Bij nader inzien hoeven mijn toppen niet noodzakelijk gefilterd te worden. Deze zijn full-range 15", zou natuurlijk wel handig zijn voor een betere spreiding van het geluid. Ik denk dat de passief filter die in die box zit ook op niet zoveel trekt, van veel bass heb ik er nog niet uitgekregen, dus vandaar dat ik er een basbox bij wil.
Topic: VLP-1500 2x750Wrms American Audio (14-6-2007 13:46:00)
Maar volgend de handleiding kan het toch? of vergis ik me daar dan zo hard in?

edit: Als iemand anders een idee heeft om ze goedkoop mogelijk met 1 versterker een kleine set te versterker op deze manier, laat het gerust weten. Vanaf dat ik appart een crossover moet gaan kopen stijgen de kosten gewoon al direct veel.
Een 3 kanaals versterker is ook een optie, maar die zijn meestal ook niet zo goedkoop.
Topic: VLP-1500 2x750Wrms American Audio (14-6-2007 10:59:00)
Lolz, dit heeft precies weinig succes.
Heeft er niemand nog ervaring met deze versterker?
Of Tim, aangezien jij er zo 1 hebt, kan jij dit misschien eens uitzoeken?
Ik heb de handleiding zelf doorgenomen, maar begrijp nog steeds niet hoe het in z'n werk zou gaan.
Ik gok dat je i.p.v. mono dan stereo moet gebruiken ofzo, en hij automatisch zelf vast is ingesteld dat de crossover dan enkel links of rechts werkt?
Misschien als je twee full range kasten er eens aanhangt, en op een laag volume uitprobeert?
Kwaad kan het niet, en dan weten we dat ook weer.
Topic: VLP-1500 2x750Wrms American Audio (12-6-2007 19:35:00)
Deze versterker lijkt me redelijk te zijn, en vooral toen ik de handleiding even doornam kwam ik iets merkwaardigs tegen.
https://www.adjaudio.com/pdffiles/vlp-series.pdf

Er staat namelijk de volgende modus in:
One channel normal/One chanel subwoofer (BI-amp) (p13 handleiding)

Nu is mijn vraag dus:
Kan ik hiermee dus bijvoorbeeld 1 subwoofer en 2 Full-range boxen aansturen? Want ik zie maar niet hoe dat de settings dan zouden moeten staan.
(ja ik heb een mono switch op mijn mengpaneel, dus geen stereo tussen sub en top)
Dus bijvoorbeeld 1 subwoofer 400Watt RMS op linker kanaal, met ingeschakelde crossover, en 2 fullrange boxen van elk 200Watt @ 8 Ohm parallel op rechter kanaal zonder hinder van de crossover...

Ik zit namelijk al lang achter een oplossing te zoeken voor een basbox in mijn systeem te integreren zonder veel extra kosten, dit zou een oplossing kunnen zijn.

Samenvattend:
de vraag is dus of wat de handleiding zegt, ook in de praktijk gaat, en hoe?
Ik zie echter nergens een knop waardoor de crossover niet de beide kanalen beïnvloed, en het is dus de bedoeling dat hij maar 1 kanaal beïnvloed.

Is er misschien iemand die mij kan argumenteren waarom ik dit wel of niet zou doen? (mocht dit wel degelijk gaan)

Nog een extra vraagje: gaat het hem hier eigenlijk om een actieve of een passieve cross-over?

Dank u
Topic: T-bar (1-4-2007 15:31:00)

gotmore schreef:

deze?
Helaas niet neen, ik zoek echt gewoon een t-bar, zonder bekabeling of wat dan ook.
Dus zo één zoals bovenop het staief waarnaar ik heb verwezen.
de reden is dat ik eventueel een windup statief in gedachte heb, maar ik moet hier dus ook een t-bar op plaatsen.
Aangezien ik dimpacks zou gebruiken (prijs), ga ik dus geen nood hebben aan een bekabelde t-bar.
Ik zoek dus gewoon een metalen t-bar die bijvoorbeeld rechtstreeks hier op past:
www.new-line.nl/v/10969
Topic: T-bar (31-3-2007 22:45:00)
Ik ben dus op zoek naar een gewone metalen t-bar, maar ik vind ze precies maar nergens.
Ik zoek waarschijnlijk verkeerd ofzo.
Kan iemand mij helpen met waar ik een gewone metalen t-bar vind?
vb: www.new-line.nl/v/4170
daar dus enkel de top van, niet het statief maar enkel de t-bar.
Of wordt zowiets niet appart verkocht zonder snufjes zoals dmx erin?
En neen, ik ben niet van plan om er zelf 1 te maken ;)
Topic: Kabels gemiddelde DJ Set (6-3-2007 19:05:00)
doet er mij aan denken dat de tulp-kabel die bij m'n versterker kwam echt verdacht lang is :d
Ik gok 3 meter redelijk dikke tulp kabel...
vond ik persoonlijk wel raar :d