Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Twinscan

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 144 bijdrage(n) van Twinscan (Pagina: 1 van 8)

Topic: Eliminator Hulk 150 ombouwen naar camerahead, probleem (21-3-2013 12:25:00)
Dag collega's,

Ik heb voor een leuk prijsje een nog compleet werkende Eliminator Hulk 150 moving head op de kop kunnen tikken. Ook wel beter gekend als de American Dj Dura Spot 150. De bedoeling was om als knutselprojectje in de komende paasvakantie deze head om te bouwen naar camerahead.

Gisteren ben ik begonnen met de kop zelf volledig te strippen totdat ik bij het testen opeens tot de vaststelling kwam dat het LCD-schermpje niet meer werkte. Vandaag de head nog wat meer gestript zodat ik gemakkelijk bij het moederbord kan komen maar zelfs na het uittrekken van alle stekkertjes van Gobo/kleurenwiel/shutter/Goborot nog steeds niks.

Wanneer ik er stroom op zet gaan beide fans draaien wat erop duidt dat het moederbord wel degelijk voeding krijgt. Echter, na het meten van de spanning die binnenkomt op het moederbord, zag ik dat de spanning bij alle 2 de lijnen een dikke 17v bedraagt, terwijl de transfo een lijn van 12v en een lijn van 24v zou moeten geven...

Iemand die me uit de nood kan helpen ?

Enkele duidelijke foto's die misschien wat meer zicht op de zaak brengen.
imageshack.us/g/208/img1468yw.jpg/

Alvast enorm bedankt!
Topic: Plaats hier je eigen productie/mix/remix! (4-7-2010 22:28:00)

Stevo_JD schreef:

Denk dat 96 kbs een beetje weinig/karig is om te draaien, dan krijgen mensen pijn aan hun oren. In ieder geval, ik wel ;)
Hmm, ligt vast aan Zippyshare ? Ik heb hier op mijn pc toch wel degelijk een 1411Kbs WAV versie en een 128Kbs MP3 versie. Mail me even als je geinteresseerd bent.
Topic: Plaats hier je eigen productie/mix/remix! (4-7-2010 16:11:00)
Idd ! Doet het volgens mij wel goed happy :)
Topic: Plaats hier je eigen productie/mix/remix! (4-7-2010 12:15:00)
Ik had in een liveset van Chuckie een mashup gevonden van Moombah (Afrojack remix) met Eye of the tiger..Was nergens officieel gereleased of als bootleg uitgegeven dus heb ik zelf ook maar even een versie gemaakt voor mezelf, misschien vinden anderen het ook wat.

Moombah (Senne Derine Eye of the Tiger Bootleg).mp3
Topic: Filmpje lichtset (31-5-2010 18:30:00)

CyberDance schreef:

René Eppink schreef:

Toch even een opmerking over de Miami stage:
Waarom heb je de buitenste twee pilaren wel aangelicht en de binnenste twee niet? En was een setje blinders niet leuk geweest?

('k zal niet gaan zeuren over dat ene headje razz :p )
Lampjes waren vooral bedoeld voor de letters miami uit te lichten, maar het viel me later bij terugkijken van filmpjes ook op dat een floodje op de doeken van de binnenste torens ook niet gek was geweest. Maarja, mens kan niet alles hebben, ik had over het hele terrein al een 62-tal losse lampjes (500w floods, losse parren en HQI's) mee om allerlei dingen uit te lichten, waarmee ik sowieso 100% door eigen voorraad heen was ashamed :$ .

Blinders hangen er weldegelijk! Miami overdag

En dat macje.. ik moet m nog openhalen deze week, maar ik vermoed dat de lamp de geest gegeven heeft in de loop van de laatste nacht (opzich apart want ik heb nergens lampen in die meer dan 1500 branduren hebben). Tijdens proggen de avond ervoor kwam er nog licht uit in ieder geval, anders was er wel een andere mac ingegaan razz :p

Ook nog maar een fotootje van Miami FOH
Is de stage zelf ook jullie werk ? Zoniet, kan je me zeggen wie ze gezet/ontworpen heeft ?

Heel erg nette lichtshow!
Topic: Plaats hier je eigen productie/mix/remix! (30-5-2010 16:40:00)
Eigen versie van Autumn gemaakt (nog niet helemaal af).
John Dahlback - Autumn (Senne Derine Remix).mp3
Topic: Techniek van het mixen met cd speler (27-5-2010 22:25:00)

Bastians schreef:

Alex schreef:

music.hyperreal.org/dj/AVH/
Weer een leuke website! Goed gevonden! laugh :D

Misschien is dit ook wel wat: https://www.aboutdj.nl/tutorials/diversen/11-mixen-voor-dummys.html

Nog een vraag: hoe de f*ck maken jullie een link hier? Ik kan geen html-code gebruiken en het forum herkent zijn links ook niet automatisch.

kijk maar: <A rel="nofollow" href="https://www.aboutdj.nl/tutorials/diversen/11-mixen-voor-dummys.html">About DJ tutorial</A>
Je kan misschien eens kijken naar de tekst die je net gequote hebt, daarin staat een link...Weet je dus ineens hoe je er 1 moet maken. sneaky :V
Topic: Zomerhit van dit jaar??? (26-5-2010 20:01:00)
volgens mij zou Swedish House Mafia - One dat best wel eens kunnen worden ! Man, wat een nummer ! shocked 8O
Topic: Crossover + compressor/limiter instellingen (26-5-2010 18:49:00)

HR Sound schreef:

TCMC heeft een tijdje geleden voor de X-15HL de nodige vingerwijzingen gegeven. Misschien dat dit je helpt om het iets beter in te stellen.

Overigens; ik neem aan dat je natuurlijk de zoekfunctie alreeds gebruikt had?? wink ;)
Bedankt, alles even doorgelezen en het is nu wel wat duidelijker. Denk ook dat ik de Compressor/limiter terug te koop ga zetten (had hem er voor weinig bijgekregen) en een Behringer (DCX) in huis haal.
Topic: Crossover + compressor/limiter instellingen (25-5-2010 22:58:00)
Heb sinds kort X-15HL subs. Vandaag beetje mee liggen spelen in de tuin en een beetje met de instellingen van bovenvermelde toestellen gespeeld. Echter lijkt er een (mager) gat te zitten tussen mijn subs en mijn toppen (K-115's). Met andere woorden, ik vind de juiste instellingen niet voor zowel de crossover als voor de compressor/limiter.

Wat is de ideale crossover frequentie ? Stack bestaat uit 1 sub en 1 top per kant.
Wat zijn de optimale compressor/limiter instellingen ? Betreft dit dingetje. Handleiding is nergens te vinden en krijg mooier geluid zonder als met het toestel laugh :D

Alvast bedankt.

Ps, heb gezocht via de zoekmachine maar niets relevants gevonden. Ook de compressor/limiter is op dit forum volgens de zoekmachine nog niet besproken.
Topic: Status (17-5-2010 16:09:00)

Tom schreef:

Twinscan schreef:

Het gaat om de status zelf, niet om dit specifiek geval. Ik vind de status (humoristisch of niet) gewoon niet passen bij dit forum
Je ben al 3,5 jaar lid, je zegt: "het gaat niet om dit geval",
maar als je al zo lang lid bent, heb je al vaker de noob award zien voorbijkomen,
en nu in dit specifieke geval (jouw geval dus) begin je een campagne tegen deze award?
Ben deze status nog nooit tegengekomen of beter gezegd, ze is mij nog nooit opgevallen.

@ Dré, uit heel mijn verleden hier kun je best afleiden dat ik de methode 'lezen om te leren' meer gebruik dan 'schrijven om te leren'. Echter in dit specifieke geval heb ik idd iets geschreven wat niet bleek te kloppen, maar wel in de hoop dat iemand mij dan zou verbeteren, en dat is gebeurd. Iemand op de vingers tikken heb ik helemaal geen problemen mee, integendeel, daar leer je het meest van. Maar ik PERSOONLIJk vind deze status gewoon niet de meest passende manier om dit te doen.
Topic: Status (16-5-2010 21:43:00)

Sylvia schreef:

Ik vind van wel.

En nu?
Als we op deze manier gaan beginnen heeft het ook geen zin meer. Vind het gewoon jammer, ik ben er zo goed als zeker van dat Dré hier heel wat leden mee 'afschrikt' om nog iets te posten. En dat terwijl een forum juist bestaat om elkaar te helpen, te corrigeren en aan te vullen.

Ik denk ook verder dat deze discussie weinig nut heeft...Ik wou het gewoon even van mij af schrijven, zo ben ik nu eenmaal.
Topic: Status (16-5-2010 21:30:00)

zijkstra schreef:

Wikipedia: Tunnelvisie, in de context van een zoektocht naar de juiste interpretatie van een verzameling waarnemingen, is het bezien van alle aanwijzingen vanuit één als juist aangenomen hypothese, waardoor andere verklaringen over het hoofd worden gezien

Het komt er dus op neer dat je niet alles moet aannemen van wat één iemand zegt waardoor je geen andere mogelijkheden meer ziet.

Sjoerd
Ik weet wat tunnelvisie betekent. En ik zie geen verband met dit alles. Ik heb mijn info toch niet opgedrongen of zo ? Ik heb zelfs gezegd dat ik het fout zou kunnen hebben.

Voor we helemaal afdwalen..Het gaat om de status zelf, niet om dit specifiek geval. Ik vind de status (humoristisch of niet) gewoon niet passen bij dit forum omwille van de redenen die ik al een paar keer gezegd heb in dit topic.
Topic: Status (16-5-2010 21:02:00)

Tom schreef:

Twinscan schreef:

iemand die 3 keer zo oud en 10 keer zo veel ervaring als ik heeft,
tunnelvisie is nu een woord wat in mij opkomt....
Of misschien heb je het verkeerd begrepen.
Wat heeft dit met tunnelvisie te maken ?
Topic: Status (16-5-2010 20:34:00)

Daniel-sound schreef:

Ga jij nu ooit nog vergeten dat een geluidssignaal wisselspanning is?
Ik hoop van wel, anders heeft het nog geen nut gehad laugh :D
Topic: Status (16-5-2010 20:00:00)

pimmo schreef:

Is et er dan wel voor om 'onzin' neer te posten?
Verstandiger is wat je hoort van "een ouwe rot in het vak" eerst te controleren voor je post...
Dat controleren doe je door het bijvoorbeeld op een forum als dit te posten.

Die ouwe rot is trouwens iemand die hier in het dorp ook wat materiaal verhuurt en reparatie e.d. doet. Vind het raar dat wat hij vertelt ineens totaal niet blijkt te kloppen. Hij is namelijk best wel erkend hier in de regio. Overigens doet het er niet toe wie die ouwe rot is...

@ Tom, als je iets te horen krijgt van iemand die 3 keer zo oud en 10 keer zo veel ervaring als ik heeft, dan neem je dat gewoon niet in discussie maar denk je in jezelf dat het wel moet kloppen. Als je hier op het forum iets vraagt, en je krijgt een antwoord van Dré, dan twijfel je toch ook niet of het waar is of niet ?
Topic: Status (16-5-2010 17:34:00)

Sylvia schreef:

Iemand napraten zonder dat je weet of de gegeven info klopt, bij twijfel toch doen en andere vormen van onzinverkoperij mogen soms best eens "beloond" worden.
Daarvoor dient een forum toch net ? Er zijn dan andere leden die je verbeteren en aanvullen. Zoals ik al zei, ik vind het in ieder geval niet erg representatief voor een forum als dit.
Topic: Status (16-5-2010 16:04:00)

berghs events schreef:

Ik vind dat je best wel een beetje een gevoel voor humor mag hebben.
Natuurlijk moet de basis gewoon serieus blijven maar er mag toch wel een titel aan iemand gegeven worden (zeker als deze na een maand weg is en slechts een par man dit kunnen zien).
Ik zou het niet erg vinden als er meerdere van deze titels zouden komen.
Als je daar niet tegen kunt moet je ergens op een onbewoond eiland gaan zitten waar niemand (Zelfs niet achter je rug om) iets over je kan zeggen (en zeker als het als grap bedoeld is).
Het is niet zo dat iemand openbaar aan de schandpaal wordt gehangen... shut up :X
Humor mag zeker, dat zei ik ook in mijn openingspost. Alleen vind ik het geen nette manier om deze statussen op een forum toe te passen. Het is in iedergeval niet aanlokkend voor nieuwe leden (en ook de andere leden krijgen er bang van om hun mening/idee ergens te geven omdat ze dan misschien deze 'award' onder hun neus geschoven krijgen. En er zijn er genoeg die zo denken, daar ben ik zeker van.)

Kort gezegd, ik ben er totaal geen voorstander van, ook al is het humoristisch bedoeld.
Topic: Status (16-5-2010 10:25:00)

DJefke schreef:

Fantastisch idee om iedereen er attend op te maken dat je noob van de maand bent. Anders was het amper iemand opgevallen laugh :D
Zoals ik al zei, de status kan me weinig boeien. Ik snap alleen het idee erachter niet om dit op een forum toe te passen.
Topic: Status (15-5-2010 23:51:00)

pimmo schreef:

Met een status als die zou ik een beetje oppassen met het persoonlijk aanvallen.

Geniet een maandje van je status en maak er verder geen punt van wink ;)
Ik heb helemaal niet de bedoeling iemand persoonlijk aan te vallen. Excuses als het zo misschien overkomt.
De status op zich boeit me ook niet zoveel, maar ik vind het wel niet bepaald (lees: totaal niet) passen bij één van de beste licht en geluids fora's met het beste 'imago' van België en Nederland zoals deze.