Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dré

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Dré (Pagina: 5 van 10)

Topic: USB3 en USB 2 vraag (26-9-2022 10:36:00)
Loop ook nog even de achtergrondprocessen na. Een USB 2 controller kan theoretisch zo'n 480Mbit/seconde verpompen (en in de praktijk is 300Mbit/seconde zeker haalbaar). Elke 44k1/16 stereo (raw) audiostream is zo'n 1,4mbit/seconde (en zo ongeveer 0,niks voor een willekeurig Midi via USB device). Als je dus alleen maar audio en midi door de USB poorten stuurt dan zou je, zelfs als alles op 1 USB controller zit, eigenlijk nooit in de problemen moeten komen. Totdat je ziet wat je scheduler allemaal voor taakjes klaar heeft staan. Zeker bij een wat oudere PC is dat iets om op te letten. En let ook op je schijven. Als je nog oude harddisks gebruikt, gooi die er dan gelijk uit. Gebruik je SSD's, zorg dan dat defrag uit staat en let ook op de trim support. Controleer of de meest recente bios geïnstalleerd is. Idem bij de diverse drivers. Kijk naar je base processor load én naar je base disk load. Kun je leven met een wat grotere latency? Stel deze dan wat hoger in dan af fabriek. Gebruik je wel ASIO drivers?
Topic: USB3 en USB 2 vraag (24-9-2022 16:47:00)
Probeer uit te vissen hoe de diverse USB controllers afzonderlijk naar buiten aangesloten staan en verdeel de datavreters zo goed mogelijk over de verschillende controllers. Kun je zien via computerbeheer -> Apparaatbeheer, dan "beeld", "apparaten op verbinding". Daarna ga je door je lijst stappen (beginnend bij "systeem dat voldoet aan Microsoft APCI", "PCI Express Root Complex" etc.). Zal er bij jou wellicht anders uitzien dan bij de Microsoft Surface Laptop 4 waar ik nu achter zit.
Topic: Meer dan 20 jaar lid (24-9-2022 16:40:00)
Gefeliciteerd allemaal. Niet vergeten een rondje te geven (hoort erbij).
Topic: Antari 500 HZ (11-9-2022 21:35:00)

Tom schreef:

waterbasis is er al jaren, of er moet weer iets nieuws zijn bij gekomen?
Gaat om de Antari HZL-5W vloeistof. Vloeistof voor een hazer maar dan op waterbasis in plaats van op oliebasis. Ik heb een paar klanten die ernaar zijn overgeschakeld (waaronder een bowlingcentrum) en die zijn gewoon tevreden. Mist is iets dichter van samenstelling. Bestaat trouwens al sinds 2015 (dus echt heel erg nieuw is het niet meer).
Topic: Apparatuur inschakelen (27-8-2022 14:23:00)
Als je zorgt dat de gain structure goed is (zie zoekfunctie forum als het je niets zegt) dan kan de plop eigenlijk nooit zo hoog zijn dat er dingen kapot gaan. Dat men er evengoed van schrikt moet je maar zien als een bonus (wellicht dat ze na een paar keer toch aan je gaan vragen hoe die herrie voorkomen kan worden (kun je het nog een keertje uitleggen)).
Topic: Apparatuur inschakelen (26-8-2022 19:45:00)

Contour schreef:

Zo'n in of uitschakelplop klinkt vaak erg onaangenaam, maar hoe gevaarlijk is het voor de speakers?
In vrijwel alle gevallen compleet ongevaarlijk. Maar ja, vrijwel alle gevallen is niet 100%.
Topic: Windscreen headset draadloze microfoon bevestigen (17-8-2022 19:24:00)
Probeer anders eens plopkapjes die een iets kleiner binnengat hebben dan de huidige plopkapjes. Wellicht blijven ze dan wél zitten. Zijn in veel maten leverbaar.
Topic: Q1212 of cp3000s of cp4000s (15-8-2022 19:13:00)
De kanalen van deze versterker delen de voeding. In zo'n geval zou ik zeker overwegen om nog eenzelfde exemplaar erbij te halen en dan bij elke versterker links te gebruiken voor het laag en rechts voor het midhoog. Dan haal je het onderste uit de kan qua voeding. Immers ongeacht de spectrale verdeling van het nummer zal de volledige voeding ter beschikking staan van het muzieksignaal (dit in tegenstelling tot aparte versterkers voor laag en midhoog waarbij bass heavy nummers zorgen voor een grote belasting van de laagversterker en jaren 70-80 muziek voor een grote belasting van het midhoog). Is wel eens eerder ter sprake geweest (vindbaar door te zoeken op power sharing).
Topic: DAP K-112 klinkt heel slecht (11-8-2022 14:14:00)

Joepurlings schreef:

Hey Karsten,

Graag gedaan en gelukkig heb je het nog volledig kunnen verhelpen!
Ik meende in m'n mail van vanmiddag inderdaad nog een extra rubbertje tussen de houder en de hoorn.

Hopelijk is nu niet alles zo vaak los geweest dat de schroefdraad van de kast dol is razz :p

Veel plezier van je speakers en wellicht tot een andere keer.

Groeten,
Joep
Bij mijn weten hoort er geen rubber om de schroefdraad van de driver (zit er wel), hoort er wel (?) een rubbertje aan het einde van de flens (zit er ook, twijfel wel of dat altijd zo geweest is of dat de nylon insert van de driver zelf voldoende was) en hoort er ook een rubbertje tussen flens en hoorn (zat er niet)? Wellicht heeft de vorige eigenaar e.e.a. uit elkaar gehad.
Topic: Iemand die elektronica repareert (10-8-2022 11:05:00)
Is toch een mooi moment om zelf wat soldeerervaring op te doen?
Topic: DAP K-112 klinkt heel slecht (8-8-2022 10:27:00)
Eens met Tom. De woofers van de K-112 zijn al een hele tijd niet meer leverbaar dus kans is groot dat er bij een defect om het even wat ingezet wordt met als gevolg een teleurstellend geluid (niet dat het geluid van de K-112 nou zo geweldig was maar pruimbaar was het zeker). Dus check eerst eens of de originele woofers er nog in zitten. Zouden er zo uit moeten zien:

https://djdj.nl/cat/m/splee002.jpg

Vrij herkenbaar is de vormgeving van de achterplaat (met die verhoogde rand).

Als redelijk goede vervanger van de K-112 kun je de JB-Systems PWX 12-200 PRO nemen.

De kans dat het probleem van de slechte laagweergave in het filter zit acht ik nihil. Zeker weet je het door de woofer (en alleen de woofer) even rechtstreeks op je versterker aan te sluiten. Als het laag dan nog steeds naadje is dan is het 100% zeker niet het filter. wink ;)

Ik beschouw het mailtje dat je gestuurd had hiermee als beantwoord.
Topic: EV Q66-II na een uur in protectie (16-7-2022 19:52:00)
Ik zie in het schema van de Q66 dat deze inderdaad 2 NTC's heeft. Een voor het meten van de temperatuur van de transformator en 1 voor de inschakelstroom. Die laatste wordt keurig overbrugd door een relais na de opstartfase. Mijn eerdere aanname klopte dus niet.
Topic: EV Q66-II na een uur in protectie (15-7-2022 17:02:00)

Joepurlings schreef:

Wie heeft het hier over een inschakelpiek dan?
Die NTC "in/bij" de trafo zit er om de inschakelstroom van die trafo te beperken.
Topic: EV Q66-II na een uur in protectie (15-7-2022 16:59:00)
Blijft jammer dat men niet een paar euro extra in het ontwerp stopt en een begrenzingsweerstand gebruikt die na een seconde wordt overbrugd door een relais (of zo).
Topic: Super OEMs plakken (16-5-2022 09:34:00)
Joep heeft denk ik, net als velen van ons, een falend geheugen. Hij gebruikt, net als velen van ons, waarschijnlijk gewoon IPA oftewel Isopropanol of isopropyl alcohol. Da's een lekker goedkope alcoholsoort, ook prima te gebruiken om je handen te ontsmetten (vandaar dat het de laatste jaren wel erg duur geworden is).
Topic: Apparatuur vastknopen in het digitale domein. (16-5-2022 09:29:00)
Ik snap je hekel voor de optische kabel niet helemaal. Het is namelijk de enige gangbare audioverbinding die geen aardlussen kan veroorzaken. Wellicht komt dit uit het verleden toen D/A converters nog niet goed waren in reclocken (tja, men wist toen gewoon nog niet hoe belangrijk dit was). Die fout ontworpen D/A converters werden echter niet veroorzaakt door de optische verbinding, ze toonden wél snoeihard de ontwerpfout in D/A converters aan (veel meer dan een coax verbinding).

Er is echter tegenwoordig geen enkele reden meer waarom je niet juist wél een optische verbinding wilt. Zelfs mechanisch zitten ze prima in elkaar (mits je een wat betere kwaliteit stekker pakt, desnoods in een Neutrik OpticalCon stekker en chassisdeel dan is het helemaal "bomb proof" (wel reteduur en overkill voor thuis)). En qua transferrobuustheid: Als je nagaat dat de overdracht al storingsvrij plaatsvindt terwijl je de stekker nog buiten het apparaat hebt (dus zeker een vrije afstand van 1cm overbruggend) dan kun je wel nagaan dat het ook daar wel snor zit.
Topic: Half koptelefoonsignaal - Numark PPD9000 (13-5-2022 13:28:00)
Het kan iets doms zijn zoals een slechte soldering (of een slecht chassisdeel). Het kan ook zijn dat de koptelefoonversterker aan 1 kant de geest heeft gegeven. Je zou kunnen meten of er vóór de koptelefoonversterker nog wel signaal te vinden is op links en rechts (idem bij de uitgangen). Even een 1kHz toontje op een ingang van de mixer en een DVM die een beetje gevoelig AC kan meten.
Topic: Koor versterken (28-4-2022 13:55:00)

Douwe schreef:

Ik kan me nog een keer herinneren dat wij tweeën dat in minder dan 20 minuten hebben opgebouwd.
Iets met iemand die te laat was.
Dat zou heel goed kunnen. Zal vast het nodige zweet hebben gekost, zo'n prestatie. laugh :D
Topic: Koor versterken (27-4-2022 10:45:00)

Tom schreef:

fijn dat we je hebben kunnen helpen.
Fijn dat je succes hebt gehad met je opstelling.

Ik nam idd ook altijd 2 uur opbouw voor kleinere evenementen en disco's.
Met alleen ik en mezelf als opbouwer, en soms een extra mannetje erbij als er tijdsdruk was, een lichtshow, en/of veel verschillende opstellingen.
Grotere 4 uur en altijd minstens met zijn tweeën, maar soms zelfs met z'n drieën.
En dan heb ik het echt over feesten met 1500 man......Want een beetje aanpoten vonden we altijd wel leuk laugh :D
Hier was alles juist geoptimaliseerd om door 3 man binnen 30 minuten na aankomen, omgekleed en wel, draaiklaar te zijn (of 40 minuten als je met z'n tweeën was). Afbreken duurde ook ongeveer een half uur (is niet gek, zijn dezelfde handelingen maar dan andersom). Maar de optimalisatie was dan ook wel behoorlijk ver doorgevoerd (met kant en klare kabelbomen, lostreintjes etc). Was een soort van sport geworden. Overigens gold dit alleen voor bekende locaties. Bij nieuwe locaties hielden we meestal rekening met een half uurtje extra (langer als gelijkvloers lossen niet mogelijk was).
Topic: 10 inch horn top (15-3-2022 15:21:00)
Is dit een 60x40 hoorn?