Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dré

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Dré (Pagina: 3 van 10)

Topic: Verpulverende soldeerverbindingen (16-9-2023 17:30:00)
Solderen met S39. Ik heb meerdere keren geprobeerd een vriendelijk opbouwende reactie hierover te schrijven. Is me niet gelukt...
Topic: Hebben extra toppen zin? (15-9-2023 22:38:00)
Je kunt ze ook op jezelf richten als monitor. Zeker als je ook gaat mixen is dat wel zo prettig.
Topic: Verpulverende soldeerverbindingen (8-9-2023 23:01:00)

Contour schreef:

80W is wel erg veel, 25-30W is meer gebruikelijk?
Mijn Weller WS-81 station is ook 80W en uitstekend geschikt voor het fijnste soldeerwerk maar ook voor het stevige stookwerk (hoewel voor het laatste wel een andere punt gebruikt wordt dan voor SMD solderen). Maar wat vooral fijn is, is de super super korte opwarmtijd. Vooral omdat ik af en toe iets "ad hoc" moet solderen is een korte opwarmtijd erg prettig. En bij zwaar soldeerwerk vermindert al dat vermogen de kans op koude lassen.
Topic: Verpulverende soldeerverbindingen (6-9-2023 21:14:00)
Solderingen kunnen ook kapot trillen. Je kunt dit proberen te voorkomen door solderingen die bewegen een beetje te fixeren met siliconenkit of zo. Bij speakers zie je dat fabrikanten dat al vele decennia doen (waar de litze vastgesoldeerd zit aan de terminals).

Daarnaast kan het gebeuren dat je geen koperdraad hebt maar verkoperd aluminium. Dat kan al helemaal niets hebben en breekt af waar je bij staat. Als je de kabels in kwestie "goedkoop" aangeschaft hebt dan is de kans vrij groot dat je verkoperd aluminiumdraad hebt.

Ik verwacht niet dat het door het RoHS verhaal (loodvrij solderen) komt. Dat doen we alweer dik 10 jaar zonder al te veel problemen (mits je een goed af te stellen bout hebt). Daarnaast gebruiken de meeste hobbyisten (inclusief mijzelf) nog steeds hun oude vertrouwde rol 60/40.
Topic: Blackmagic Design MultiDock 10g - 19" hot swap SSD drive bay. (30-8-2023 21:34:00)
Meerdere SSD's??? Werkelijk ons hele hebben en houwen (zakelijk + privé) staat op één 4TB SSD (uiteraard met on-site 12-uurs rsync en off-site dagelijkse encrypted cloud backup). En als dat nog niet groot genoeg is, de 8TB SSD's zijn ook al betaalbaar geworden.
Topic: Google Chromecast Audio, WiFi versus ethernet-adapter. (13-8-2023 16:18:00)
Nee hoor, is al tijden aan de gang (zeker een jaar of 2-3). Ik heb m'n laatste via MP in september 2022 gekocht voor 45 euro ex verzendkosten. M'n eerste is van januari 2020 (toen lukte het nog voor 25 euro inclusief brievenbuspost).
Topic: Innox DJ-TRUSS 100 1 m decotruss vraag (30-7-2023 17:22:00)
Onderin het apparaat zouden 4 ronde gaten moeten zitten (met in elk gat een "sleuf"). Daar moeten die 2 quick locks in gestoken worden. Daarna locpin induwen en draaien.
Topic: Synq smx 3 1 kanaal stiller (10-7-2023 11:14:00)

Hollender schreef:

Ik neem aan dat dit de juiste is?

www.new-line.nl/nl/onderdelen-geluid/synq-smx-3-01-87713.htm
Yep.
Topic: Tindie: Automatic SPDIF (Optical/RCA) Audio Switch. (6-7-2023 21:55:00)
Mooi strak, niks op af te dingen. ;-)
Topic: Synq smx 3 1 kanaal stiller (5-7-2023 21:25:00)
Geen crossfader assign fout? Heb je de assign switches al eens een paar keer stevig heen en weer gehaald? Connectoren naar de faders al even losgehaald? (dus faders eruit en weer terugplaatsen). Is het kanaal (kortstondig) harder als je de mixer zo'n 10-20cm vlak naar beneden laat vallen (op een ondergrond die daartegen kan)?
Topic: Tindie: Automatic SPDIF (Optical/RCA) Audio Switch. (3-7-2023 10:28:00)
Nou nog die USB mini kabel opzoeken (want da's toch wel een stapje terug in het verleden). wink ;)

Trouwens, OT warning: Ik kijk om me heen en zie nergens meer fysieke dragers (die staan plafondhoog opgestapeld in Gamma koffertjes in de Loods). Alles staat hier op een NAS (die we Nassie gedoopt hebben en die naast onze mediahonger ook onze home automation en radio streaming voor z'n rekening neemt). Op de luidsprekers na is hier geen fysiek HiFi apparaat meer te vinden. Hoofdbron wordt verzorgd door een Teufel Raumfeld en het behang wordt geregeld door een fiks aantal JBL Link Music speakertjes (zo ongeveer de enige behangspeakers waar mijn tinnitus oren niet schijtziek van worden).

Dus mijn vraag is: Wat is de reden om niet alles op te slaan op een NAS of soortgelijk systeem? Verlies van kwaliteit kan het niet zijn (FLAC is lossless en kan echt elk idioot formaat aan). Gebrek aan ruimte kan het ook al niet zijn (10TB drives liggen bij de AH in de opruimbak). Bediengemak kan het ook niet zijn (ik zoek, vind én wissel hier een CD binnen een seconde of wat). Dus wat is de reden om nog met DAT en (HD)CD's om te klooien? Nostalgie? Tijdgebrek om de boel centraal op te slaan? Want dat het veel tijd kost is zeker (maar niet alles hoeft in één keer en je kunt tijdens het omzetten ook gewoon wat anders erbij doen).
Topic: Stage Accompany SAnet project: oude software weer aan de gang slingeren. (28-6-2023 15:54:00)
Is inderdaad vrij algemeen bekend.
www.new-line.nl/forum/search/?str=Stage+Accompany+philips&
Topic: Hulp gevraagd SF SPU 1000 Mark II (5-6-2023 10:14:00)
Dit ziet er een beetje uit als een of ander zelfbouwpakket (a-la Velleman, Elektuur of zo) of zeer een kleine productie (ziet er verder wel keurig uit dus is zeker niet negatief bedoeld). Met name de Phoenix (schroef) aansluitingen voor de voeding zijn iets dat je bij fabriekswerk eigenlijk nooit ziet. Idem bij draadjes gesoldeerd aan schakelaars en XLR chassisdelen (normaliter doen we dat via een printje als het productiewerk moet zijn). Die open filmcondensatoren brengen me trouwens weer helemaal terug naar begin jaren 80 (en uit die tijd zal het apparaat volgens mij ook komen). Ik zie ook nog wat styroflex condensatoren zitten (dus aan de audiokant is wel gedacht bij dit apparaat).

Ik hoop wel dat die TL074's niet gebruikt worden aan de uitgangskant want daar zijn ze, weet ik door schade en schande, totaal niet geschikt voor. Mochten ze gebruikt worden aan de uitgangen, gebruik dan niet al te lange XLR kabels (< 5 meter) want dat kunnen die FET Op-Amps echt niet goed aan. Gelukkig zit je cross-over meestal in hetzelfde rack als de eindversterkers en zijn de kabels vaak < 1 meter.

Ik zie een 4-tal meertoeren potmeters per kanaal waarmee dus nauwkeurig iets ingesteld moet worden. 3 daarvan zitten dicht bij de indicatieleds voor laag/mid/hoog zodat ik schat dat met die 3 de gevoeligheid van de beveiliging ingesteld wordt. Is geen eenvoudige "zo moet je afregelen" voor te geven. Op de print wordt op het silk screen ook totaal geen hint gegeven (iets dat fabrikanten vaak wél even doen). Je zult echt op zoek moeten naar de bijbehorende handleiding. Een andere optie is alles midden in de banden (100Hz, 1kHz en 10kHz bijvoorbeeld) doorfluiten en op spanning afregelen.

Wel raar dat het op het www echt helemaal niets over terug te vinden is (ik heb zeker een dik half uur mijn ninja search skills gebruikt).
Topic: Huiskamer geluidskwaliteitsvriendelijk inrichten :-) (5-6-2023 09:43:00)
Ik heb in de zithoek nog een vrij dik vloerkleed neergelegd onder de salontafel (vloer is namelijk 45x45 plavuizen dus harder dan hard). Scheelt, samen met de gordijnen en de vitrage, een slok op een borrel. Met de gordijnen dicht is de kamer bijna "dood" maar ook met de gordijnen open is het nog prima te doen (gordijnen zijn wel goed verdeeld over de huiskamer)
Topic: Hulp gevraagd SF SPU 1000 Mark II (31-5-2023 22:21:00)
Post anders eens wat duidelijke foto's van de binnenkant van het apparaat.
Topic: Hulp gevraagd SF SPU 1000 Mark II (23-5-2023 09:18:00)
Hou er rekening mee dat je bij sommige merken (zoals bij de Lab.Gruppen SPL-2 bijvoorbeeld) zelf nog een spanningsdeler in moet bouwen in de sense lijn (waarbij de waarden dan op te zoeken zijn in een tabel die achterin de handleiding staat). Voor de zekerheid dus echt even je best doen om de handleiding te achterhalen.
Topic: Eindschakelaar voor rolluik gebruiken (19-5-2023 14:43:00)
Weet je zeker dat dit nodig is? Mijn maaier (een ouwetje) maakt een herrie van jewelste als deze ongevraagd buiten de inductielus gehaald wordt. Daar wordt echt iedereen van wakker. En je krijgt hem ook niet zo maar stil (zonder hem te slopen).

Heb je nog geen home automation? Hier draait alles op Home Assistant (en dan worden dit soort dingetjes appeltje eitje om te implementeren). Als je al een NAS hebt (of een werkloze Pi-3 of hoger) dan is het opzetten van een home automation zeker een goed idee. Ik zou echt niet meer zonder kunnen (nou ja, willen).

Is dat allemaal geen optie, gebruik dan de eindschakelaar om een meervoudig relais te schakelen (kun je daar de gewenste logica in frotten).
Topic: Zoemen dimbare ledspots in een Sunstrip oplossen (17-4-2023 11:07:00)
Gekkenwerk. Ik zou eerst eens gaan meten. Niet heet betekent in dit geval letterlijk "niks aan de hand".
Topic: Zoemen dimbare ledspots in een Sunstrip oplossen (15-4-2023 12:53:00)

Timothy schreef:

- Showtec DIM-4
Technisch qua dimgedeelte identiek aan de LM-400.
Topic: Hoe harde bas (zoem) achter de DjBooth te verminderen? (13-4-2023 21:12:00)
Zoals Rademakers al aangaf: Plaatsing van de subs doet in dit geval echt alles. Zet ze eens in de DJ booth neer (of onder de booth). Of zet ze allemaal in een hoek die een paar meter verwijderd is van de booth. Mooiste is om een positionering te vinden waarbij op de dansvloer het laag optimaal is. Trek daar maar gerust een aantal uren voor uit (en zet de subs even op karretjes zodat je wat minder hoeft te slepen tijdens het zoeken naar de optimale positie(s).