Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dré

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Dré (Pagina: 2 van 10)

Topic: Voeding aanpassen voor auto (20-11-2023 15:02:00)
Voor E 5,85 voor een complete 20VA symmetrische voeding ga ook ik echt geen soldeerbout meer ter hand nemen. Zou zelfs niet eens meer weten waar de dongel voor mijn Ultiboard licentie ook alweer ligt.
Topic: rollerscan ombouwen naar led! (20-11-2023 14:54:00)

Deejay84 schreef:

hallo allemaal, ik ben bezig met een hobbyklusje puur uit interesse om te ontdekken wat mogelijk is.
Nu is het zo dat ik een rollerscan heb met een hele zware trafo erin en dat alleen maar voor het lampje van 24v/25ow halogeen.
Ik heb de trafo en lamp eruit gehaald en een 230v led erin gezet wat prima gelukt is, echter is er 1 maar...
De output komt lange na niet overeen met de oude lamp (waarvan ik al wist dat dat ook zou gebeuren) maar had deze nog op voorraad liggen nog.
Er zit nu een halogeen led van 6watt in en het resultaat tot amper effect, wat is nu een geschikte lichtbron om te gebruiken als vervanger van de oude halogeenlamp? hoevel watt led komt overeen met 250watt halogeenlamp?
Ergens rond de 50-75W (we rekenen vaak met een factor 5 bij halogeen vs. led in spots e.d. (bij gasontlading vs. led is het zelfs maar een factor 3)). Daarnaast moet je het ook nog voor elkaar krijgen dat de koeling goed z'n werk doet én dat de output precies in de focus van de lens komt te liggen (als er al een lens is).
Topic: Voeding aanpassen voor auto (17-11-2023 18:56:00)

Joepurlings schreef:

Waarom waren buck/boost converters in de nabije geschiedenis eigenlijk niet echt gemeengoed, het is niet dat het principe zo high tech is?
De techniek was niet echt gemeengoed (in die tijd zag je nog veel mensen omlklooien met UA741's uit het jaar kruik) en er waren ook geen dedicated chips beschikbaar (dus als je zoiets ging ontwerpen had je daar zeker een handvol chips voor nodig).
Topic: Voeding aanpassen voor auto (17-11-2023 18:23:00)
Als je dan nagaat wat we daar een jaar of 20-30 geleden voor uit moesten halen (qua componenten en zo)... Tegenwoordig dus een paar euro.
Topic: Voeding aanpassen voor auto (6-11-2023 22:43:00)
Als het niet teveel stroom vreet dan kun je deze symmetrische buck converter pakken (wellicht nog even doorzoeken als je iets anders wilt dan +/-15V uit.
Topic: Paraline Lens (6-11-2023 22:24:00)
Een bron met een diameter < 1/4 golflengte gedraagt zich als een puntbron. Vandaar dus dus wellicht die 344/f/4.
Topic: movinghead hapert bij opstart/reset? (23-10-2023 10:07:00)
Vermeld er dan wel bij dat het probleem zich (alleen?) voordoet als het apparaat op de kop hangt (want kans is groot dat het dan een kabel- of connectorprobleem is). Voor de zekerheid nog even het apparaat weer op de kop testen.
Topic: Black-out gaat niet uit (20-10-2023 14:08:00)
Als je de controller al een aardige tijd hebt en er goed mee bekend bent (en voor de zekerheid de user manual nog eens rustig doorgenomen hebt) dan is de button zelf wellicht defect.
Topic: Black-out gaat niet uit (19-10-2023 15:24:00)
Bedoel je de Showtec SM 16/2? Dat Is een tafel voor intelligent licht. Die moet je dus zelf patchen (functies koppelen aan de juiste kanalen). Heb je dat gedaan? Ook belangrijk is dat je de fade time niet per ongeluk op zeer lang hebt staan (want dan kan het net lijken alsof de boel niet meer aan gaat). Idem bij de snelheid. Dus de speed fader staat in de praktijk bijna open en de fade time fader staat in de praktijk bijna dicht. Voor de zekerheid ook nog even een link naar de handleiding.
Topic: New Line heeft je hulp nodig (17-10-2023 21:18:00)
Bedankt voor de review. Die meneer met de genderverwarring was inderdaad ook een mooie. Gelukkig heeft Neutrik tegenwoordig genderneutrale stekkers voor zulke situaties. Overigens zou ik die "tussen de benen" reactie tegenwoordig niet meer maken (dus ik ben waarempel wat milder geworden). Wat ik echter nog steeds niet snap is dat men soms meer energie wil stoppen in gekwetst voelen dan in het oplossen van het probleem.
Topic: New Line heeft je hulp nodig (17-10-2023 14:29:00)

Stefke96 schreef:

Inderdaad zeer jammer. Vooral als ze voor geen reden vatbaar zijn. Heb een review achtergelaten wink ;)
Top. Bedankt voor de review.
Topic: New Line heeft je hulp nodig (16-10-2023 19:15:00)
Ik heb nog de volgende reactie naar de klant gemaild (rude en unexperienced als ik ben);
Hello,

Thanks for the 1 star review. But because I actually want to help people, here’s the last and final effort from my part:

Your VCI-300 controller is part of a list of products that has free support for a Twitch to Traktor DJ Pro upgrade. See also:

serato.com/dj/hardware/vestax-vci-300

“This hardware unlocks Serato DJ Pro for free when plugged into the software.”

So you don’t have to do anything with the original CD-Rom supplied with you controller (it’s 10 years old and very obsolete). Instead you can go to the following page:

serato.com/dj/pro/downloads

Download and install Serato DJ, connect your controller and after that start up Serato DJ. Serato DJ will then unlock to the full version since the controller is elligible for the free Twitch to Serator DJ upgrade.

So no, you don’t have a 300 euro paper weight, you have a 300 euro very very nice controller inluding free software of excellent quality.
Topic: New Line heeft je hulp nodig (16-10-2023 17:32:00)
En het is weer eens zover. Een Italiaanse klant die een 10 jaar oude old-stock VCI-300 MKII controller koopt en schijnbaar verwacht dat daar actuele drivers op de bijgeleverde CD-Rom staan. Klant geholpen maar daarbij was ik natuurlijk veel te onaardig (en onervaren alsdus de review van deze meneer).
You can use the following link to download the latest version of Serato DJ:

serato.com/dj/pro/downloads

This version works under Windows 10 and 11 (and there’s no newer version than that) and under Mac OS 11 .. 13 (and there’s no newer version than that).
en
No, you don’t have to install it [the original CD]. You can download Serato DJ, install it and afterwards plug in your controller. Do read the info I supplied you. It’s all there. If you search for Serato DJ VCI-300 you’ll find lots of happy customers using this controller with Serato DJ. We won’t take the controller back since there’s nothing wrong with it and it’s outside the “retourrecht” window.
Dus: Heb je het afgelopen jaar iets bij ons gekocht en was die ervaring niet helemaal 100% waardeloos, zou je dan willen overwegen een review achter te laten op: nl.trustpilot.com/review/www.new-line.nl

Geval is namelijk dat ik Trustpilot niet gebruik voor de reviews (mij te duur) maar voor actuele reviews gebruikmaak van Kiyoh. Dus zo'n negatieve review op Truspilot steekt uit als een "zeer duim".
Topic: USB Speler (27-9-2023 18:54:00)
Kwestie van proberen. Brede acceptatie als bij een laptop zul je nooit halen (maar volgens mij kun je aardig in de buurt komen).

Goede spelers zijn MX Player en Media player classic (testen met gratis versies maar uiteindelijk wel betaalde versie kiezen vanwege commercials en zo).
Topic: USB Speler (27-9-2023 09:19:00)
Oud mobieltje, USB OTG stekker erin en koptelefoonuitgang gebruiken óf een bluetooth geluidskaartje óf een USB geluidskaartje (in dat laatste geval heb je nog een USB hubje nodig). Die losse mediaspelertjes hebben bijna allemaal dezelfde beperkingen waar het gaat om afspelen van USB sticks. Kritisch qua formattering, kritisch qua aantal bestanden in de root, kritisch qua speciale karakters in bestandsnamen, kritisch qua indeling van de muziekbestanden en soms zelfs kritisch qua verborgen (vaak OS X) bestanden.
Topic: DAP Qi- 4600 (27-9-2023 09:13:00)

Dj.raymond schreef:

Volgens de specificaties levert hij in stereo 4x600 W op 4 Ohm. Ik had er 8 speakers op aangesloten , dus 2 per kanaal. Creëerde ik zo geen 2 Ohm wat hij misschien niet aankon?
Als de speakers netjes op 1+/1- zijn aangesloten (en niet op 1+/2+) én de speakers in kwestie 8 Ohm of meer zijn dan is het van die kant in ieder geval geen probleem.
Topic: DAP Qi- 4600 (26-9-2023 18:24:00)
De Qi- 4600 is een 4-kanaals versterker die intern is opgebouwd als 2+2. Zie ook de hoofdprint.

Probeer die kant die niet werkt eens met een andere bron en een andere luidspreker. Als hij dan nog niet werkt dan zal die kant toch defect gegaan zijn. Wellicht is de zekering defect óf de inschakelbegrenzing (die PTC's willen wel eens de geest geven waardoor zo'n module niet meer opstart). Controleer in dat geval ook het overbrugrelais (anders gaat de vervangen de PTC zo weer hemelen).

Aan de ingangskant van de versterker is er geen kortsluiting ter wereld die schade toe kan brengen (kortsluiting aan de ingangskant zou hemelse stilte geven en verder niets).
Topic: Basis FX instelling voor zang (25-9-2023 10:10:00)
"Hall" of "Room". Subtiel gebruik ter verrijking van de kunde, stevig gebruik ter verberging van de onkunde.
Topic: DIGIdrive SH4K4 versterker met defecte schakelende voeding (19-9-2023 10:16:00)
Heb je toevallig nog een versterker zodat je onderdelen uit kunt wisselen? Dat maakt het foutzoeken een stuk makkelijker (met natuurlijk wel de kans dat je ook de andere versterker sloopt). Ook kan het helpen te kijken met een infrarood camera of met een IR thermometer met laser pointer welke onderdelen heet worden. Want het klinkt inderdaad als iets thermisch. Hoor je ook een relais als de versterker afschakelt? Kun je de voeding ook testen zonder dat de versterkermodule(s) zijn aangesloten? Indien meerdere versterkermodules, wat gebeurt er als je maar één versterkermodule aansluit (uiteraard afzonderlijk met links en rechts testen om toch daar ook maar problemem uit te sluiten).

Als de versterker modulair is opgebouwd dan kan het wellicht voordeliger zijn om (een gedeelte van) de voeding te vervangen. Foutzoeken bij schakelvoedingen (helemaal in combinatie met Klasse-D eindtrappen) is geen sinecure.
Topic: Verpulverende soldeerverbindingen (17-9-2023 16:20:00)

Rademakers schreef:

@Dré: Gewoon een nachtje over slapen, als het je dan nog steeds niet lukt ben je gewoon oud geworden ;P
Ik ben in ieder geval wat milder geworden. Vroeger had ik je gewoon gevraagd of je soms poep tussen je oren had of zo. wink ;)