Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Ganzz

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Ganzz (Pagina: 9 van 10)

Topic: X-15HL vs X-18B (11-2-2009 19:59:00)
Mag ik hieruit concluderen dat alles gelukt is met mn LEM en SYNQ amps? Ik had nog niets gehoord namelijk wink ;)
Topic: Stroboscoop op geluid via DMX (2-2-2009 11:15:00)

KVM schreef:

JeroenVDV schreef:

Uhm.. Mee-tappen EN via de geluidskaart lijkt me vreemd. Meetappen is handmatig, paar keer tappen en de rest gaat vanzelf. Via de geluidskaart heeft niets met meetappen te maken (LP filtertje en doormiddel van ingesteld treshold beats eruit filteren en tellen..).
Volgens mij komt het geluid binnen via de geluidskaart.
Daar tap je volgens mij de bpm. (kan ook automatisch)
Om dat synchroon te laten lopen zal je misschien ook met vertraging mee moeten tappen.

Misschien dat Ganzz verduidelijking kan geven.

Martin.
Omdat ik het BMP laat meten door daslight met een geluidskaart kan het automatisch.

Maar omdat daar een delay tussen zit, gebruik ik toch meestal het handmatig tappen, dus op gehoor.

Het is dus of of wink ;)
Topic: Stroboscoop op geluid via DMX (30-1-2009 11:37:00)
Ik tab ook altijd, maar ik gebruik een usb trust geluidskaart. En er dit een flink delay tussen het geluid en de bmp counter in daslight wink ;)
Topic: Geluid automatisch dempen waneer je in de mic praat (26-1-2009 18:40:00)
talkover ~ veel mengpanelen hebben deze functie al

Als je weet hoe het heet is het vast makkelijker zoeken wink ;)
Topic: Ervaring Synq digit 2K2 en 3K6 versterkers (23-1-2009 13:01:00)
Ik heb er 2 een op het hoog en een op het laag. Maar ik heb het maar 1 feest gebruikt daarna is er een andere set gekomen. Setje gaat ook zsm weg incl een LEMDX26+ Maar Amsterdam is wel een beetje ver weg om te testen.
Topic: Stroboscoop op geluid via DMX (23-1-2009 09:47:00)
Met een laptop en een interface met standallone heb je meer zekerheid. Tenzij je interface overlijd. Maar de vraag is hoe ver ga je het zoeken. Hoeveel onderdelen zijn er van het belang voor het werken de van disco lampies?

Stroomvoorziening, bekabeling, interface, PC of laptop, DMX-booster, lamp zelf, gare XLR connector op je interface, een USB stekker met slecht contact, en verzin zo maar verder met dingen die stuk kunnen zodat bijna niets meer werkt. Maar tot hoe ver wil je gaan?

Als er bij mij stroom uit valt(wat bijna nooit gebeurt) is het altijd toch de lichtgroep. En de laptop zit gewoon op de geluidsgroep. De keren dat er de stroom uit valt kan ik op een hand tellen in al die jaren. Vaak was ik niet eens de oorzaak. Iedereen kent het idee wel van, gho het is koud ff een mobiele verwarming erbij prikken, of een onverwachte frituurpan koelkast of wat dan ook. WIl je je hier allemaal voor indekkern? Gaat je niet lukken of je moet alles dubbel uitvoeren, met een nood aggegraat rond rijden en een 10KW UPS in je vrachtwagen zetten.

Gewoon laptop, dongle en draaien maar laugh :D
Topic: Het bouwen van een case (23-1-2009 08:53:00)

Martijn schreef:

Als ik wielplaten onder cases zet teken ik de wielen op de wielplaten af, leg die vervolgens op de case, en boor de gaten in een keer door. Vaak op 8mm, waarna ik de gaten in de cases opboor naar 10mm zodat de M8 inslagmoeren erin passen. Wielen met M8 zeskantbouten vastzetten, klaar. Kun je als het goed is weinig fout aan doen. wink ;)
Ik zet mijn wielen alleen op de wielplaat, niet door de sub heen, dat vind ik zonde ashamed :$ Ze zijn net nieuw namelijk razz :p De sub heeft M10 bevestiging punten in de achterkant, daarop word de plaat vast gezet, zodat de sub origineel blijft. Voor de rest inderdaad met M8 inslag moeren en zeskant bouten.
Topic: Stroboscoop op geluid via DMX (23-1-2009 08:27:00)
inderdaad laptop op dongle + externe voeding, als de laptop crasht gaat het kastje door. valt de stroom uit runt daslight op USB voeding verder. Tenzij de laptop crasht, de stroom uit valt.... razz :p
Topic: Stroboscoop op geluid via DMX (22-1-2009 18:01:00)
Voor dit zo'n problemen is er een oplossing!?!

Daslight heeft een stand alone modus. Hier kun ej een aantal gegenereerde scenes in zetten. Wanneer laptop hangt of wat dan ook start hij gewoon zijn interne programma. Geen debiele programma's van ledtubes, hypers scans & blindende strobo's. Zorg wel even voor een aparte voeding voor daslight om helemaal zeker te zijn. laugh :D
Topic: Stroboscoop op geluid via DMX (22-1-2009 09:10:00)

LJ DaAn schreef:

Das raar, ik werkt met een originele LJ dongle en ik merk eigenlijk NIETS van vertraging,
Ik gebruik ook een orginele dongle
Topic: Stroboscoop op geluid via DMX (21-1-2009 22:44:00)
Zelfs met een dual XEON met daslight is de vertraging er als ik wil stroben op de beat. Misschien nog een keer proberen met een clean-install en een betere geluidskaart.
Topic: Het bouwen van een case (21-1-2009 18:34:00)
Zo, vandaag het eerst iets met hout gedaan zegmaar. Ik ben begonnen met een wielplaat voor mijn 4Pro sub. Het lukte vrij aardig totdat ik een fout maakte waardoor de bevestigings gaten van mijn wielplaat niet overeen kwamen met die van de sub... ashamed :$

Dus dat moet ik nog even regelen. Morgen even een frees lenen en de randen afronden en in de zwarte trimite zetten. Ik moet wat vaker hiermee gaan hobbien want het idee is van de zomer al mijn apparatuur zelf te gaan flightcasen. Maar ik ben (nog) niet zo ervaren met houtbewerken razz :p
Topic: Stage Accompany Blue Box. (21-1-2009 17:01:00)
En ik maar denken dat ze goed na hadden gedacht over het bleubox concept laugh :D Maar het is in ieder geval wel een stevige monitor
Topic: Stage Accompany Blue Box. (21-1-2009 10:43:00)
Het blijft toch een mooit stukje techniek. Maar is het zo dat die monitor versie op zijn versterker ligt? Die kun je dan niet instellen of iets dergelijks?
Topic: Nieuwe set EAW, RCF oid. (19-1-2009 20:01:00)
Uit zijn tekst lijkt het mij toch dan de ART522A. Ik weet niet of er andere alternatieven zijn bij andere merken maar ik zou het zeker bij een merk houden! happy :)

Ik gebruik maar 1 sub onder 2 ART322A en dat gaat prima.
Topic: Nieuwe set EAW, RCF oid. (10-1-2009 02:39:00)
Inmiddels met een 4PRO8001 erbij.

Wat een lekker setje, net terug van een feestje en het klonk lekker strak. Alleen die sub is wel lomp in je eentje, daar moet ik nog wat voor verzinnen. Daarnaast stond hij 5 cm meer naar achter dan waar ik heb alseerst had neer gezet razz :p

Verder heb ik het niet open kunnen gooien, was kleine ruime 5 x 15m schat ik en zo'n kleine 100 man. Ik heb op mijn mixer de master leds niet zien branden van -30DB. laugh :D

Al met al erg tevreden. En nu slapen, morgen weer werken shut up :X
Topic: Ervaringen RCF art525A (9-1-2009 17:13:00)
Kolere he razz :p

Nog een tip on dat "ding" achterin een mercedes sprinter busje de stoppen in je eentje laugh :D Ik ga heel snel wielplaten maken!!
Topic: Daslight (effect) vraag. (9-1-2009 15:57:00)
Ah dan lag het dus niet helemaal aan mij. Ik heb inderdaad ook een andere laptop dus dat zou het probleem wel kunnen verklaren. Ik heb nu gewoon met de FX generator de X-as een sinus beweging laden doen met een fase verschuiving van 50% Nu kan ik de X-as vanalles laten doen, en het geeft toch een beetje hetzelfde idee. happy :)
Topic: Daslight (effect) vraag. (8-1-2009 22:22:00)
Om even geen nieuw topic aan te hoeven maken:

Ik ben bezig met daslight maar een ding krijg ik niet werken. Van mijn 2 scans wil ik er bij een de X-as inverteren. Dit kan heel mooi onder setjes en dan de scan pakken en dan invert-x. Maar dit werkt niet, hij is aangevinkt alleen het heeft geen invloed. Wanneer ik save en opnieuw opstart is hij ook weer uitgevinkt.

Ook als ik een hele nieuwe file aan maak met deze scans en direct de X invert heeft het toch geen effect. Met mijn vorige scans werkte het wel altijd. Deze zijn bijna gelijk alleen dan met MSD lamp laugh :D

Heeft iemand een tip?
Alvast bedankt
Topic: Ervaringen RCF art525A (7-1-2009 18:27:00)
Eerste reactie; WOW shocked 8O

Even buiten getest met een ART322A erop en gaan met die banaan, heerlijk die interne amps powerconnetje erin, doorlus en een xlr touwtje en je bent klaar. razz :p

Even de telefoon eraan gehangen, en het klonk lekker strak en zuiver, ook als het goed hard stond. Mijn telefoon kon ze niet in de clip krijgen. De subs is fors, dat wel dus niet suzuki alto proof sad :( Daarnaast is zijn gewicht van 54KG ook wel lomp. Maar het is een heerlijk beuk setje, dat vrijdag zijn debuut gaat maken. Een stuk beter als mijn dubbel 8" hoorntopkasten wink ;)

Ben er echt vet blij mee laugh :D