Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Koen van der k

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 128 bijdrage(n) van Koen van der k (Pagina: 2 van 7)

Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (11-6-2010 20:10:00)
Kind ... heb wel 's 'n Outline amp op de werkbank gehad met soortgelijke (kleur) elco's ... ook Italiaans. Zal wel uit dezelfde keuken komen.
Topic: bas geluid draagt te ver (28-4-2010 15:11:00)
Lastig, ook voor de "pro's" blijft het soms puzzelen. Die maken meestal gebruik van een cardioid sub opstelling waarbij je minstens 2 lagen "diep" je subs opstelt en configureert. Dat vergt nogal wat ruimte en processing.

Een andere / goedkopere oplossing is je subs dusdanig te plaatsen dat de afstand van de bron tot degenen die er last van hebben maximaal is. Een centerclustertje (dus alle subs op 1 hoop naast / op elkaar in het midden tussen de toppen) kan helpen, en voldoende afstand houden met je subs tot de achterwand.

Een enkel 18" heeft niet zo'n wezenlijk ander afstraalgedrag dan 'n enkel 15 kastje dus daar zal de winst niet in zitten. Een 15" subje wordt meestal iets hoger ge-HighPassed dan 'n 18", dat kan uitmaken. Je kunt ook met 'n EQ wat resonantiefreq's (maximaal 2) opzoeken en die eruit notchen en/of de HPF wat optrekken.

Succes !
Topic: Axys Flex Range B89/U92 (16-4-2010 18:51:00)

mijntje0 schreef:

Hallo Big Bang en anderen.

Jullie discussie gelezen over Axys van Duran Audio.
Big Bang mag dan iemand kennen binnen Duran maar deze zal hem beslist niet verteld hebben dat je na 5/6 jaar niet meer aan hoeft te komen voor onderdelen. Je krijgt een simpele reactie per telefoon dat deze producten niet meer gerepareerd worden en dat je maar nieuwe spullen moet kopen.

Via een dealer contact gehad en deze gaf me helaas ook nul op mijn vraag aangezien ze bij Duran hem ook niet willen/kunnen helpen.

Het was prachtig spul maar je verwacht toch nog enige support of een fatsoenlijk antwoord.

Ze zullen wel meer verdienen aan die zuilen die ze verkopen.
5/6 jaar ? maak daar maar 25/26 jaar van. Ben ik tevens benieuwd wie die "dealer" dan mag zijn, lijkt me meer 'n gevalletje van niet teveel moeite willen doen.
Service van Duran heb ik nooit over te klagen gehad, die is meer dan prima. Dat ze na 25 jaar zo zachtjes aan door de spares zijn vind ik nog knap en niet verwonderlijk. Inderdaad klopt het dat men met de komst van de nieuwe lijnen het oudere materiaal niet meer actief servicen, als je had gebeld naar Duran voor service aan je oudere apparatuur was je waarschijnlijk bij mij uitgekomen.

Zoals JVS reeds mededeelde is dit materiaal geen rocket-science maar goeddoordachte eenvoud. Naast de gebruikelijke slijtage-dingetjes gaat er nagenoeg nooit iets echt defect. Klanktechnisch heeft eenieder zo z'n smaak.

Zo, einde promo-praatje wink ;)

Ik hoor 't wel mocht je problemen met je set hebben.

Groeten !
Topic: Ervaring met geluid op markten (13-4-2010 18:19:00)
Ha Rickman,

Ik waardeer je nieuwsgierigheid en inzet maar je blijft vragen herhalen waar de antwoorden als basiskennis mogen worden beschouwd. Is het niet handiger het advies van ervaren mensen als e-sonic, tom en companion ter harte te nemen en dit uit te besteden ? Kun je altijd nog de kunst "afkijken" en het een volgende keer zelf doen, toch ?

Succes !
Topic: Ervaring met geluid op markten (12-4-2010 08:53:00)

Companion schreef:

... mar wel met een 100 volt versterker en geen gewone versterker in bridge.
Ik neem aan dat hier vast 'n goede reden voor is ? Alvast dank voor de uitleg !
Topic: Ervaring met geluid op markten (11-4-2010 14:16:00)
E-sonic heeft mijns inziens toch wel de nodige ervaring om over de juiste zaken te spreken hier.

Was onlangs op een vluchthaven in Spanje waar in de hal een twaalftal zuilen van elk 10 bose speakers hingen. Nou moet je met Bose wel veel neerhangen en er veel vermogen induwen door het trieste rendement van die dingen maar kom je toch aan zo'n 1200W. 15KW voor een complete grotere luchthaven is dus zo gek nog niet lijkt me.

Wat ik eigenlijk nog wel 's zou willen weten is waarom men die secundaire step-up trafo's blijft gebruiken. Indien men het geheel galvanisch gescheiden en vrij van aarde wil gebruiken vanwege richtlijnen kan ik me dat voorstellen maar in veel gevallen ben je toch vele malen goedkoper (en lichter) uit met 'n standaard amp die er gebrugd 100V uitgooit ?

Groeten !
Topic: Stage Accompany Blue Box. (6-4-2010 18:52:00)
... mja, toch weer wat gemengde gevoelens, is ook niet gek na 425938 keer failliet en doorstart. De originele naam zal wellicht door anderen zijn ingepikt, aan de andere kant wel 'n voordeel om met 'n nieuwe naam van start te gaan.

Ik ben ook wel benieuwd naar de nieuwe producten, van het servicen van de oude producten ga je mijns inziens geen goede handel / omzet overhouden, dat spul staat meestal bij liefhebbers. Wat ik heb ervaren is dat veel professionele gebruikers (PA rental, theaters) van weleer hun SA materialen al lang hebben ingeruild voor ander materiaal dus ook daar weinig tot geen vervanging of servicing.

Om in deze tijd nog vanaf scratch (en met 'n discutabele commercieel verantwoorde reputatie) 'n merk te introduceren vind ik gewaagd, zoals gezegd toch benieuwd wat deze fanatiekelingen gaan bieden !
Topic: Ervaring met geluid op markten (5-4-2010 09:43:00)
Men heeft het grofweg over "100V hoorns" en "topjes" (laagohmig) als weergevers, maar is het niet handiger om daar wat genuanceerder / detailleerder op in te gaan ?

100V kan prima klinken, denk aan 'n trafo in een standaard kastje. Een hoorn kan in sommige gevallen beter zijn voor de spraakverstaanbaarheid en throw; probeer met 'n 90x60 kastje maar eens dezelfde throw als een gemiddeld hoorntje te krijgen.
Alles valt of staat dus met welk materiaal er beschikbaar is en hoe het opgesteld staat.

Eén centerclustertje met 4 conventionele 60x40 topjes met ingebouwde trafo's is 'n optie voor 't veld (amprack op 'n veilige plaats en één 2x1mm2 kabeltje naar 't cluster), of als 't ver moet met hoorntjes. Met de opstelling in de straat 'n beetje letten op looptijdmaskering, dus zo opstellen dat je zo min mogelijk delay-effecten krijgt (met 'n centerclustertje heb je daar natuurlijk geen last van).

Betreft versterking kun je je standaard amps gebruiken, hoef je niet te investeren in 100V step up trafo's. Met zo'n 2x 150W heb je spanning genoeg voor één streng.

Hou ook even de praktische opmerkingen van Tom in je achterhoofd; gespecialiseerde "100V" omroepinstallatiebedrijven hebben dat wiel al uitgevonden (wetgeving, ophanging / doorprikken / etc). Praktisch gezien is het wezenlijk andere materie dan PA en moet je je afvragen of je zo'n klusje wel wil / kan.

Mogelijkheden genoeg dus ... knutsel ze !
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (25-3-2010 16:21:00)
Je kunt ze Hier vinden.

Succes !
Topic: Digico SD-9 (24-3-2010 15:43:00)
Absoluut mooi speelgoed, heb bij 'n klant al 'n aantal keer met de SD8 mogen spelen, zeker icm MADI en 'n multitrack HD recorder op de bus heb je optimale functionaliteiten en bedieningsgemak waarbij je gelijk al je outboard gear overbodig maakt.
De SD9 (en alles wat erna gaat komen) kan dat alleen maar verder verbeteren.

Groeten !
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (22-3-2010 21:53:00)
Het zijn die kleine rode elco'tjes (soort plastic busjes), ergens in de grootte van 10-100uF oid. Kan zijn dat er 'n paar BiPolaire tussenzitten (meneer Dynacord heeft daar 'n handje van) maar anders gewoon vervangen voor standaard (of HiTemp) elco'tjes.

Dit soort spul kun je bij je electronicaboer krijgen of als particulier bij winkels als Conrad, Display, etc. Problemen die je met deze oude elco's kunt verwachten zijn zwak / geen signaal, slechte f-transfer, soms intern kortgesloten of helemaal geen capaciteit (rimpel), allemaal afhankelijk van 't aantal draaiuren (levensduur), bedrijfstemperatuur en uren stilstand (degeneratie en uitdroging caps).
In veel Duitse electronica uit de jaren 80-90 zijn deze kwalitatief matige elco's gebruikt, hebben hun levensduur zo ongeveer wel bereikt en gaan gegarandeerd 'n keer voor problemen zorgen.

Enfin, lang verhaal weer happy :) maar goed ... even de waardes aflezen, bestellen en solderen ... !

Groeten en succes !
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (22-3-2010 20:17:00)

DJ-Stijn schreef:

... eerst even in andere dingen investeren.
happy :) ... 20 cent ? ... wink ;)
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (22-3-2010 17:22:00)
Effe nog over je Dyna amp; als je 'm toch open hebt liggen; sleutel gelijk even wat verder en vervang gelijk die paar rode elco'tjes achterin ... dit type geeft vaak problemen.

Groeten !
Topic: Dap Vision 3500 overleden... => reanimatie (21-3-2010 18:51:00)
Na al het gepruts van de voorgaande posts is het in jouw geval wellicht ook handiger 't ding naar 'n reparateur te brengen ? Beetje kort door de bocht misschien maar op afstand 'n storingsanalyse of nuttig reparatie-advies geven voor een dergelijke probleemomschrijving is niet reeel.

Succes !
Topic: rechtse kanaal opeens zachter bij p2000 (21-3-2010 16:57:00)
Probeer eerst eens 'n nieuw toetsenbord (of leer typen), breng daarna 't ding gewoon naar n reparateur.

Succes ...
Topic: Numark CDN-35 leest cd's niet meer (19-3-2010 08:23:00)
In het kader van "nooit te laat / oud om iets te leren"; focus en tracking gain / offset kun je bij dat soort spelertjes toch niet instellen ? Hou je enkel de laserstroompot op de unit zelf over ... lijkt me niet de bedoeling toch ?

In 99 van de 100 gevallen zijn bij mij na vervanging van de laserunit leesproblemen verdwenen, dat zijn over het algemeen wel allemaal standaard CD-spelers (numarks / JB / whatever met Sony loopwerkje). Af en toe wat mechanisch ongerief (slippende snaartjes, afgebroken nokjes etc.) maar da's 'n ander verhaal.

Ohja, leest 't ding de eerste of de laatste tracks niet meer ?

Groeten !
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (17-3-2010 10:00:00)
Ik zie op de foto dat de eindtrapjes ook van het "nieuwere" type zijn, de eerste / oudere types waren harsgegoten modules waar je op den duur problemen mee gaat krijgen.
Hou wel de outputrelaistjes in de gaten, die zijn (zo te zien) nog origineel.

Groeten !
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (16-3-2010 19:21:00)
Ah, de U-88 kan natuurlijk ook ja, de enige kast van Duran met passief outputfilter.
Wees er zuinig op, ze zijn (nog steeds) redelijk gewild door Axys fetishisten wink ;)

Groeten !
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (16-3-2010 16:40:00)

eddy wally schreef:

Deze is van 1991 en doet nog elke week dienst zonder ook maar een speaker of membraam te vervangen.foto
happy :) Axys Source T-89, nagenoeg onverwoestbaar happy :)
Sinds ik voor Duran de oudere producten service kom ik 't natuurlijk wel regelmatig tegen, bijna alle "defecten" zijn standaard onderhoudszaken en geen zware problemen. Ongekend hoe hufter-proof en kwalitatief goed dat spul is !

Groeten ... !
Topic: Wat is er met Carnaval stukgegaan en wat is de oorzaak? (algemeen) (14-3-2010 20:05:00)
Grootste veroorzakers zijn telkens weer de agregaten, slecht onderhouden waardoor ze uitvallen. Iets dat bij de verantwoording van huurder / verhuurder ligt en waar je als geluidsverhuurder weinig zicht op hebt.

Wat je eraan kan doen is 'n onder- / overspanningsrelais en frequentie"waker" met dikke contactor voor je amprack schakelen. Dat kost wel wat maar dan ben je er ook klaar mee.

Groeten !