Forum > Geluid

Numark CDN-90

(39 reacties. Pagina 4 van 4)
Moderator(s): Dré
Dj mikkieStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 25-1-2003
Laatste: 30-5-2009
Berichten: 406
11-1-2007 16:38

Reind schreef:

Anders kick je een topic van ruim 3 jaar oud voor een vraag die ook al lang en breed beantwoord had kunnen zijn als je de tekst in de webshop had gelezen.....
ALLE DJ CD-spelers kunnen prima overweg met CD-R discs MITS die discs van een beetje redelijke kwaliteit zijn. Als je dus rotzooi gebruikt dan is het oppassen geblazen (niet doen dus)! CD-RW discs is een ander verhaal. Alleen spelers die voorzien zijn van een "multi read" loopwerk kunnen GOED overweg met CD-RW discs. Bij andere spelers KAN het werken maar het wordt NIET gegarandeerd.

Als je zelf CD's gaat branden, verdiep je dan eens in de materie. Gebruik opties zoals "burnproof" bij voorkeur NIET (lang niet elke CD-speler gaat daar even goed mee om namelijk) en brand op een gemiddelde snelheid. Investeer ook in een goede kwaliteit CD-R discs (want als je goedkope zooi koopt krijg je waar je voor betaalt: Rotzooi!).
Bovenstaande tekst heeft helemaal geen betrekking op deze speler... de vraag gaat dus waarschijnlijk over deze speler en ervaringen met RW's
schnappi???
SebasVDVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 9-2-2003
Laatste: 17-8-2016
Berichten: 1719
11-1-2007 16:41
Niet? Want toch zie ik duidelijk de woorden 'ALLE CD-SPELERS' staan...
VictorVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 23-8-2002
Laatste: 28-5-2024
Berichten: 5308
11-1-2007 16:50
Er staat:
Alleen spelers die voorzien zijn van een "multi read" loopwerk kunnen GOED overweg met CD-RW discs. Bij andere spelers KAN het werken maar het wordt NIET gegarandeerd.
Daarmee weet je dus niet of de CDN-90 CD-RW's kan lezen en is het dus niet gek dat iemand naar ervaringen daarmee vraagt. Hoewel ik persoonlijk gewoon CD-RW's niet zou gebruiken. Met de prijs van CD-R's lijkt me dat ook totaal onnodig.
Ik ben niet gek, ik ben een helicopter! Een Satel Pogi om precies te zijn!
ReindStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-11-2002
Laatste: 16-1-2012
Berichten: 3032
11-1-2007 17:51

Victor schreef:

Daarmee weet je dus niet of de CDN-90 CD-RW's kan lezen en is het dus niet gek dat iemand naar ervaringen daarmee vraagt.
KSS213C loopwerk (zo even uit het blote hoofd) dus grote kans dat ie het wel doet maar het word niet gegarandeerd. Bij deze dan opgelost ;-)

KSS213C is een makkelijk loopwerk wat over het algemeen prima in staat is de grootste zooi af te spelen dus een CD-RW speelt ie in 9 van de 10 gevallen ook wel af. CD-RW is en blijft alleen een lastig verhaal, ik heb zelfs een dvd brander die weigert CD-RW's uit te lezen.....
Rubix cube moeilijk? Probeer maar eens een universele logitech harmony afstandsbediening in te stellen!
VictorVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 23-8-2002
Laatste: 28-5-2024
Berichten: 5308
11-1-2007 17:59
Afblijven dus, van die ondingen...
Ik ben niet gek, ik ben een helicopter! Een Satel Pogi om precies te zijn!
KaosStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 12-5-2004
Laatste: 10-6-2024
Berichten: 108
11-1-2007 19:29
Persoonlijk ben ik niet echt weg van de CDN9x serie. In het cafe waar ik werk hebben we eerst een CDN90 gehad, waarbij het display "bevroor".
Hij speelde wel verder, maar alles op het display stond stil totdat ie uit en aan gezet werd. Dan ging het soms een aantal uur soms een aantal dagen weer goed.

Na reparatie kwam ie terug met een sterk verschillende lichtsterkte tussen de beide display's wat er dus compleet niet uitzag.
Niet meer afgewacht of het probleem weer terug zou komen, maar weer teruggebracht.

Daarna (3 mnd terug) kregen we de opvolger; de CDN95 die we nog steeds hebben.
Deze heeft alleen als bijverschijnsel dat er af en toe een repeterende tik in het nummer onststaat.
De betreffende CD wil er dan ook niet meer uit, het is wederom weer op te lossen door hem uit en aan te zetten.
Om die reden hangt er nu ook een andere cd speler onder.

Het kan allemaal toeval zijn, maar persoonlijk heb ik het een beetje gehad met die spelers...
Qua functies zijn ze helemaal top, maar kennelijk is numark niet echt in staat de software foutloos op de markt te brengen.
Think Different ..
ReindStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-11-2002
Laatste: 16-1-2012
Berichten: 3032
11-1-2007 19:36
De CDN-95 is toch voorzien van de optie om de firmware te upgraden als gebruiker? Kijk dus eens of er een nieuwe firmware versie te downloaden is.
Rubix cube moeilijk? Probeer maar eens een universele logitech harmony afstandsbediening in te stellen!
DréAdministrator
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 14-6-2024
Berichten: 13458
11-1-2007 22:21
Veel spelers gaan instabiel gedrag vertonen als ze CD-R discjes gevoerd krijgen die niet bepaald "je dat" zijn. Vaak zijn dat van die CD-R's waarvan de gebruiker het allemaal maar onzin vindt dat het allemaal zo precies wordt; meestal nog aangevuld met teksten zoals "in mijn discman/whateverding spelen de discjes prima".

Ik heb een aantal CDN-90 spelers ZEER uitvoerig aan de tand gevoeld (indringender dan het gros van de gebruikers OOIT zal doen) en nooit een speler in de war zien raken of wat ook maar. Natuurlijk voerde ik ze wel m'n vertrouwde, goed gebrande, Mitsui discjes (en dat heeft er veel mee te maken).

Ook zie je steeds meer mensen klagen over bepaalde CD's. Hoppa, we krijgen weer een CD-Speler terug en wat blijkt... CD's in kwestie waar problemen mee zijn zijn voorzien van kopie beveiliging die roet in het eten gooit. Joh, da's een probleem voor het label dat de CD uitbrengt (en DAAR moet zo'n probleem ook neergelegd worden).

Met veel van de CD-Spelers die bij ons terugkomen (garantie claims) is HELEMAAL NIETS mis. Als ik echter de bijgeleverde CD-R discs (daar vragen we tegenwoordig namelijk om) ga analyseren dan zie ik een ander verhaal (zou het nog net geen glimmend stront willen noemen maar vaak komt het erg dichtbij). En chips... Ik heb een erg goede auto maar als ik de banden vervang door iets gemaakt van stront dan weet ik zeker dat de wegligging in één keer om zeep geholpen is...

Geen idee of de hier aangehaalde problemen met CDN9X spelers te maken hebben met de CD-R discs die gebruikt werden MAAR het is sowieso nooit verkeerd daar toch eens met een kritisch oog naar te kijken. Weinig is lulliger dan gereedschap dat je in de steek laat (behalve dan wellicht gereedschap dat je in de steek laat omdat je zelf zo hebt lopen klooien ;-))
-- Pardon my French, I'm Dutch --
KaosStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 12-5-2004
Laatste: 10-6-2024
Berichten: 108
12-1-2007 13:25
Wij draaien hier voor zo'n 80% singles en de rest originele verzamel CD's.
Heel af en toe komt er nog wel es een nummer op een gebrande CD, wat dan vaak een remix is die we gekregen hebben.
De problemen doen zich dus voor bij originele CD's. Ik zal niet beweren dat je overal je haar in kunt kammen, uiteraard zijn wel her en der krasjes te vinden.

Ik kan natuurlijk nooit uitsluiten dat het alsnog aan de CD's ligt, maar het feit was wel dat na een reparatie/update er met dezelfde CD's geen problemen meer waren.
Alleen zag het display er toen niet meer uit zoals ik schreef.
Er werd bijverteld dat het loopwerk vervangen was en een update gedaan was, maar ik kan me niet voorstellen dat alleen dat een slecht display tot gevolg kan hebben.

Nu met de CDN95 zal ik inderdaad eens kijken of er een update voor beschikbaar is. Ik had er eigenlijk nog niet eens bij stilgestaan omdat ie nog maar 3 maanden oud is. En ik zal eerst eens vragen of dat garantie-technisch wel mag.

Er mee terug gaan schiet niet echt op omdat het probleem soms meer dan een week wegblijft, nu zelfs al 2 weken.
En de verkoper kijkt er volgens mij een stuk minder specialistisch naar dan Dre.
Think Different ..
ReindStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-11-2002
Laatste: 16-1-2012
Berichten: 3032
12-1-2007 14:55

kaos schreef:

De problemen doen zich dus voor bij originele CD's. Ik zal niet beweren dat je overal je haar in kunt kammen, uiteraard zijn wel her en der krasjes te vinden.
Orginele cd's zorgen net zo vaak voor problemen onderhand door al het gekloot met cd beveiligingen. Gelukkig stopt men er langzaam maar zeker ook weer mee las ik van de week.

Gewone cd's voldoen in 9 van de 10 gevallen ook niet meer aan de norm voor de compact disc, sommige spelers zijn daar wat moeilijker mee dan de ander, Denon heeft er last van gehad en het zal me niet verbazen als ook de Numark niet zo goed met copyright controlled cd's om blijkt te kunnen gaan.
En ik zal eerst eens vragen of dat garantie-technisch wel mag.
Numark heeft ze zelf op haar website staan dus dat zal geen probleem zijn, https://www.numark.com/updates/CDN95updates.html maar er zijn helaas geen recente updates, alleen die van de eerste shipping.
Rubix cube moeilijk? Probeer maar eens een universele logitech harmony afstandsbediening in te stellen!

Terug naar forum Reageer (zonder quote)