Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Timothy

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Timothy (Pagina: 2 van 10)

Topic: Simpele oplossing om stereo-geluid van MP3-speler of gsm naar slechts 1 actieve box te krijgen (23-1-2022 18:54:00)
Het begint me leuk te worden! laugh :D
Ik wil wel eens een soldeerprojectje opstarten razz :p

Even simpel samenvatten van wat ik nu opsteek:
Situatie: 2 x XLR out (mengtafel) moet naar mono (full signal) (1 actieve speaker).
Maken van een verloopje:
2 XLR female (mengtafel) naar 1 xlr (male) actieve speaker
Alle pin-1's van de females samenvoegen en solderen op de pin-1 van de male xlr
Alle pin-2's van de beide females voorzien van een 10K weerstand en samensolderen op pin-2 van de male XLR
Alle pin-3's van de beide females voorzien van een 10K weerstand en samensolderen op pin-3 van de male XLR
Alles voorzien van een krimpkous tegen kortsluiting in de male XLR.

Ben ik nu mee? happy :)
Topic: Simpele oplossing om stereo-geluid van MP3-speler of gsm naar slechts 1 actieve box te krijgen (22-1-2022 15:46:00)

Joepurlings schreef:

Ook dan zou je weer weerstandjes moeten plaatsen, maar omdat het dan gebalanceerd is zijn dat er 2 per kant, dus 4 in totaal.
Voor de rest blijft het principe hetzelfde.

Kun je op dat mengpaneel dan niet mono naar buiten gaan?
Dus zelfde principe als hierboven, maar op iedere rood en witte draad een 10K weerstand en ze dan alle 4 linken aan Pin-2?
(Ik hoop dat ik het principe nu doorheb 😄)

Of ik mono naar buiten kan op de tafel(s) heb ik geen idee. Heb een Rodec staan en een goedkoop klein Behringertje. Heb mezelf daar nog nooit de vraag naar mono gesteld, tot nu de situatie met de gsm/mp3 rechtsreeks op een speaker... 😉
Topic: Simpele oplossing om stereo-geluid van MP3-speler of gsm naar slechts 1 actieve box te krijgen (22-1-2022 14:22:00)
Misschien nog een andere domme vraag hier happy :) :
Als ik nu dezelfde set-up zou wensen, maar dan via een mengtafel(tje) (dus van 2 XLR out op de mengtafel, naar 1 XLR male naar een speaker).
Dus ook hier weer het stereo-signaal compleet naar een mono brengen.

Bestaan daar standaardverloopjes voor?
Want na mijn eerste reactie hierboven op de eerste suggestie (waar ik het verkeerd had) ben ik niet zeker meer en wil ik het liever hier eens vragen. Het gaat hier dan ook over compleet gebalanceerd (waarbij in de eerste vraag het ging over ongebalanceerd naar gebalanceerd)
Ik zie bovendien veel verloopjes van 1 XLR (female meestal) naar 2 XLRs male. (bv. deze)
Ik weet dus niet of het ook in de omgekeerde zin dan werkt bij die kabeltjes (dus dat die kabels het signaal compleet van 2 XLR's zouden doorsturen naar 1 XLR). Dan zou ik bijvoorbeeld in die situatie mezelf kunnen helpen door de fiches te vervangen (XLR male solderen waar er female nu hangt en females waar er males hangen nu).
Ga ik compleet uit de bocht nu?
Topic: Simpele oplossing om stereo-geluid van MP3-speler of gsm naar slechts 1 actieve box te krijgen (22-1-2022 13:59:00)

Joepurlings schreef:

Dat de connectoren niet overeen komen met wat je wilt klopt, maar het gaat om de 2 weerstanden die hierin verwerkt zitten.
Omdat deze uitvoering alleen met tulp te krijgen is, zul je dus zoals ik al zei nog een verloopje ervoor en erna nodig hebben.

XGA38 + FLA34 + FL30 bijvoorbeeld
Vandaag via Dré de voorgestelde oplossing binnengekregen en deze werkt!!
Enig nadeel is natuurlijk de combinatie van de stekkers aan de achterzijde van de speaker. Ik vermoed dat die door het gewicht en de lengte achter elkaar gaan 'doorhangen' op termijn (of een pippo die er wel eens gaat tegen lopen).

Daarom is er ook een suggestie van Dré onderweg om alles op dezelfde manier te krijgen, maar dan ingewerkt in de XLR-stekker. (Wat Joepurlings ook voorstelde trouwens)

Ik ben geholpen via dit forum en de shop, Thanks!
Topic: Simpele oplossing om stereo-geluid van MP3-speler of gsm naar slechts 1 actieve box te krijgen (20-1-2022 06:59:00)
Thanks voor de info!
Nu heb ik het door van jouw eerste verloopstukje! :-)
Ik was daarvoor in de omgekeerde richting eerst aan het denken.

Ik denk dat de combi die jij aangaf hierboven het best zal zijn voor mij (niet starten met zelf iets in elkaar te prutsen).
Mijn geluidskabels (XLR, speakon, cinch, jack,...) maakte ik vroeger liefst allemaal zelf (deel van het hobby-gebeuren), maar verloopjes met weerstanden en die dan nog mooi weggewerkt krijgen... daar heb je professionals voor happy :)

Thanks voor het advies!!
Topic: Simpele oplossing om stereo-geluid van MP3-speler of gsm naar slechts 1 actieve box te krijgen (19-1-2022 19:29:00)
Hey thanks voor je antwoord!

Ik vermoed dat de link die jij doorgaf (link), niet de juiste is voor mijn doelstelling (stereo 3,5mm jack voor de uitgang va een gsm/mp3-speler) ;-)

Als ik je goed kan volgen, dan zou eigenlijk de combinatie van deze met deze wel het probleem oplossen?
Zou dat werken?

Anderzijds kan ik gerust solderen, maar de technische kennis van wat waar gesoldeerd moet worden, heb ik minder. Dus daar zou ik niet zeker van zijn, tenzij een duidelijk schema zou bestaan.
Maar als de combi hierboven zou lukken, zou ik natuurlijk daarvoor gaan...
Topic: Simpele oplossing om stereo-geluid van MP3-speler of gsm naar slechts 1 actieve box te krijgen (19-1-2022 17:07:00)
Hey iedereen,

Een technisch vraagje waar ik verwonderd van ben dat ik het zelf niet kan vinden. (Ik dacht dat het simpel was, maar blijkbaar niet)

Kunnen jullie mij aangeven wat een simpele oplossing is om het geluid van een gsm of MP3-speler (met 3,5 mm stereo jackuitgang) volledig over te brengen naar 1 actieve box. Deze heeft een XLR-female ingang.

Ik kocht onlangs een verloopadaptor van 6,3mm jack F - 3,5mm jack M verloopadapter, in combinatie met een verloopkabel XLR male - jack 6.3mm male stereo
Om vanuit de stereo-jack naar een XLR te geraken, maar ik merk dat ik dan enkel 1 kanaal van het stereogeluid naar de speaker krijgt.

Ik zou dus graag het stereo-geluid naar de ene speaker krijgen (zoals bij een radio of zo). Hebben jullie daar werkende en simpele oplossingen voor?
Doel is om één speaker met een gsm of MP3-spelertje te kunnen laten spelen op de achtergrond (dus liefst geen zware oplossingen met extra mengtafels of zo. Idealiter dus een andere verloopkabel waarvan jullie weten dat het werkt).

Alvast bedankt voor jullie advies en opties waaruit ik eventueel kan kiezen!

Vriendelijke groeten,

Tim
Topic: Microfoon-effecten (galm-echo-...) apparaatsuggesties (23-12-2020 15:32:00)

Soundpower schreef:

Edit:( nadat ik onderstaande gepost had) volgens de specificaties zou jouw Rodec wel FX send/return moeten hebben... kijk eerst eens achterop dat ding???)
Ga het deze avond (als ik thuis ben) nog eens goed nakijken, maar dan zou ik toch al jaren een zwarte plek voor de ogen moeten gehad hebben :-)
Maar durf er mijn handen nu ook onmiddellijk nog niet voor in het vuur te steken laugh :D
Indien het wel zo is, ben ik wel uit de problemen denk ik...

EDIT: Heb nu ook even de specs van de mixer online bekeken. Er is inderdaad sprake van:
- 1 apart microfoonkanaal met talk-over, gain, driebands EQ, PFL en FX insert
- Send/Return voor externe effectapparatuur

Maar als ik de bediening van de tafel bekijk, heb je geen regelknoppen hiervoor en achteraan zie ik enkel een jack in-of uitgang? op het microkanaal en 2 jackin-of uitgangen bij het 'output'-compartiment.
Hoe sluit je dan zoiets hierop aan en hoe regel je dan die effecten? (Nu voel ik me een noob, terwijl ik wel met tafels heb gewerkt met send-return, waarbij alles op de tafel regelbaar was. Bij mijn Rodec MX180 Original zie ik het nu even niet hoe dit mogelijk is...?
Topic: Microfoon-effecten (galm-echo-...) apparaatsuggesties (23-12-2020 15:31:00)

Tom schreef:

Heb je een paar filmpjes bekeken? Dit ding doet precies wat je vraagt volgens mij.
Het is misschien ietsje boven je budget, maar het apparaat kan zo veel.

Als het goedkoper moet, dan zou je naar een tweede hands galm apparaat moeten gaan zoeken,
deze kun je ook plenty op mp vinden, en als je rare geluiden wilt, neem er dan eentje die ook geschikt is voor een gitaar.
Dan kan je volop experimenteren.
Heb zeker die filmpjes bekeken en leek mij wel wat. Alleen vond ik het raar om de parameters in te stellen. Met namen van nummers?
Dat gaf een raar gevoel, maar het is voorlopig de enige kanshebber die ik nu heb.
Ga het nog eens intenser bekijken (handleiding downloaden) als er niets anders nog uit de bus komt...
Topic: Microfoon-effecten (galm-echo-...) apparaatsuggesties (23-12-2020 08:11:00)
Ben ondertussen zelf al te weten gekomen dat die Behringer geen optie is voor mij. Dient via signaalkabel aangesloten te worden (dus via mengtafel op een effect send & return module, die ik niet heb op mijn Rodec).
De suggestie van Tom vind ik al iets, hoewel ik het gevoelsmatig raar vind hoe ze de benaming van de effecten voorzien en ik twijfel of je alles wel zelf wat gaat kunnen instellen/proberen.

Iemand kennis van effecten voor een microfoon die rechtstreeks op de microfoon kunnen worden aangesloten? Dus microfoon -> kabel -> effect -> kabel -> aansluiting op mengtafel?
Vooraarde van 1U:HE-module, mag gerust wegvallen.
Budget 100-200 euro wil ik wel graag houden :-)
Hoeft niets pro te zijn (is voor privé-studiootje aan te vullen), wel bruikbaar materiaal natuurlijk.
Topic: Microfoon-effecten (galm-echo-...) apparaatsuggesties (13-12-2020 13:25:00)
Hallo,

Tijdens de Corona-lock, heb ik mijn materiaal wat herschikt en een plaats ervoor gezocht in huis (home-studio wannabe razz :p ).
Hier en daar al wat materiaal aangesloten zodat ik eens een mix-setje kan opnemen en zodoende was ik verder aan het denken.

Ik zou nu ook wat willen experimenteren met opnames via micro (geen liedjes of zo, maar eerder voices, shouts eventueel...)
Hiervoor had ik graag gekeken naar een budget-toestelletje voor wat effecten er op te zetten (is een hobby natuurlijk en blijft op de kamer, dus geen pro-studio materiaal nodig).
Genre:
- 1U/HE toestel, of iets kleins qua formaat dat er tussen kan liggen (dus geen afzonderlijke mengtafel)
- Aan te sluiten op de microfoon (dus tussen de microfoon en de mengtafel - Rodec MX180 original heeft geen send-return dacht ik uit het hoofd)
- Effecten: graag wat varia (echo, galm,...) maar ik zat wel te denken aan een echo zoals je bijvoorbeeld in de botsauto's/autoscooter kan horen wink ;)

Bij een eigen zoektocht was ik wat verwonderd van de weinige toestellen die ik tegenkwam met mijn zoekopties. Ik kwam eerlijk gezegd enkel de volgende tegen:
Behringer Virtualizer 3D FX2000
Lijkt me qua mogelijkheden wel een heel goede optie en prijs is ook redelijk (met wat ik ervoor in gedachten had).
Is dit een goed toestel voor het gebruik dat ik zou wensen?
Hebben jullie nog andere alternatieven?
Alvast bedankt voor de feedback, suggesties en ervaringen!
Mvg, Tim
Topic: Knutselproject: oude toneelspots herstellen (6-11-2020 09:13:00)

Dré schreef:

Een voorbeeld van een 300W lamp is de M38.
Die heb ik bij jou besteld en is nu onderweg! ;-)
Topic: Knutselproject: oude toneelspots herstellen (6-11-2020 09:01:00)
Even een update.
De spots zijn van het merk F.A.L. serie "N" en blijkbaar redelijk 'vintage' happy :)

Als ik ze Google kom ik ze tegen in de 500 W en 65OW-versie, maar dus niet in de 300 W (dus lampkeuze zal niet meer origineel zijn denk ik).

Ik ben dus voor safe gegaan en heb hier 1 extra socket en 3 nieuwe lampen besteld. Ze zouden onderweg moeten zijn wink ;)

Daarna de armaturen opkuisen (ontstoffen, opnieuw lakken) en we hebben er weer wat speelgoed bij!
(Nu nog aan mijn vrouw verkocht krijgen dat ze inderdaad vintage zijn en dat dat "in" is razz :p razz :p razz :p )
Topic: Knutselproject: oude toneelspots herstellen (30-10-2020 09:49:00)

Soundpower schreef:

Begin eerst eens te vermelden over welk merk/type we praten... toneelspot is n nogal ruime omschrijving ;)
Geen idee eigenlijk welk merk.
Ik denk een oude vervallen sticker nog te zien van het merk FAL, maar meer staat er niet op.
In 1 vd toestellen zat de fitting + lamp en daar kon ik dus van afleiden dat het GY 9,5 300 W 230V was.
Ander armatuur enkel een lampfitting, geen lamp zelf en laatste armatuur is fitting ook weg.

Dus vandaar dat ik vraag of er opties zijn om er iets anders in te steken (het is nu het moment) :-)
Topic: Knutselproject: oude toneelspots herstellen (30-10-2020 09:46:00)

Tom schreef:

waar wil je de lampen voor gebruiken?
Is gewoon een knutselprojectje om mij in deze tijden wat bezig te houden tussendoor.
Misschien later gebruiken om iets te verlichten/ accentueren, maar geen profi-projecten hoor.
Heb er nu nog geen echte concrete plannen mee. Wim er iets leuks van maken.
Topic: Knutselproject: oude toneelspots herstellen (30-10-2020 08:38:00)
Hey allen,
Ik heb een knutselvraagje met technische gronden.
Via 2ehands heb ik heel goedkoop een 3-tal armaturen van toneelspots kunnen kopen. Ik beschouw het als een zoek- en knutselwerkje voor tussendoor.

Nu heb ik een vraagje over de fitting en de lamp (die moeten vervangen worden).
- De huidige fitting die er in zit (bij 2 vd 3 toestellen) is een GY 9,5 fitting.
- De lamp is 230 V - 300 Watt insteekmodel dus (een vaste reflector zit er achter)

Hoe zou ik dit best kunnen herstellen?
- Logischerwijs koop ik een extra 9,5 fitting voor het 3e toestel en dan terug naar halogeenlampen gaan.
- Maar misschien hebben jullie ideetjes om die bv richting LED te krijgen? Andere fitting, speciaal type led-armatuur met een evenwaardige lichtopbrengst?
Topic: Specifieke vraag voor versterking van een dansact (26-11-2019 16:34:00)
Misschien nog een andere optie waar ik aan dacht: de klassieke dasspeldmicrofoons (voordeel dat we daar eventueel draadloos mee aan de slag kunnen).
Ik zou dan de microfoon bovenop de plaat plakken (en het bovenste deel van de micro ook afplakken tegen feedback) zodat de micro onopvallend de bovenkant van de planken kan versterken.
(Ik dacht hieraan als optie mocht de micro niet onderaan kunnen geplaatst worden en mochten we geen grensvlakmicro's kunnen krijgen als inhuur...)
Daspeldmicro's zijn beter verkrijgbaar en als extra dan draadloos ook)
Alleen twijfel ik dus voor de feedback omdat die natuurlijk erg gevoelig zijn (vandaar dat ik de bovenkant ook wat zou willen afplakken, zodat ze enkel de onderkant dan oppakken qua geluid).
Is dat iets wat haalbaar is, of totaal niet?
Topic: Specifieke vraag voor versterking van een dansact (26-11-2019 15:49:00)
Ik denk dat ik dit laatste (micro's onder de platen leggen) inderdaad ga proberen (was ook hetgeen ik zelf als eerste aan dacht).
Ik ga kijken of we mogelijkheid hebben om een aantal verschillende type microfoons te huren om dan in de week voor de show dan nog even te experimenteren met verschillende opstellingen en checken voor feedback..
Thanks!
Topic: Specifieke vraag voor versterking van een dansact (23-11-2019 15:24:00)
Even reageren en verduidelijken:

Het verhaal van de aardbeving door de speakers is niet het probleem. Daar heb ik tunes van, al ga ik wel de tip van Tom ook eens bekijken 😉

Het danselement met de voeten zou zonder muziek zijn (dus a capella, maar dan met de voeten 😎)
Opnemen op voorhand zit er dus niet in (want die suggestie had ik ook al gedaan maar was een no go voor de choreo's)

Ik zoek dus de beste opstelling alsook de beste micro's om dat voetenwerk te versterken om dan het versterkte geluid van de aardbeving er in te laten lopen (niveauverschil mag niet te groot worden)

Ik zag de tip om de micro's helemaal achteraan te plaatsen maar podium is 8 meter diep en de platen liggen dus helemaal vooraan. En aan de achterzijde lopen de dansers (jeugd) rond, dus ik vrees sneller roddels op te vangen dan gedreun van voeten 😁
Topic: QSC of Das Audio: meedenken voor de keuze (23-11-2019 15:17:00)

Tom schreef:

Gefeliciteerd.
Er komt meer geluid uit dan je verwacht had hè razz :p
Niet echt meer dan ik verwachtte want ik kende die al. Ik twijfelde alleen of de DAS Audio nog beter zou zijn...
Maar dus maar op zeker gespeeld 😁😁