Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Showband

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van Showband (Pagina: 1 van 1)

Topic: Mega hoge prijzen tape-acts (17-4-2012 11:21:00)
beetje bump maar wel gemeend.
wij (en andere bands) doen met een 9 personen band al een paar jaar de confrontatie met de X-factor afvallers van 1600euro-voor-een-half-uur.

Veel organisators van feesten zijn verbaast dat je als muzikanten gewoon wit met 9 man voor die prijs kan komen en daarvoor drie sets van 50 minuten speelt.

De mensen hebben gewoon geen referentie.

Maar bands gebruiken nu ook in-ear-rekjes en DI boxen. Spelen ook gewoon met limiter en op een postzegel. Die zijn namelijk ook gewoon professioneler de techniek gaan doen. Een verschil.. Die komen carpoolend gewoon met hun eigen gitaartje binnen. Spreken de avond met de DJ door en dan ben je klaar. Alle muzikanten spelen op VAR en sjouwen hun eigen spulletje wel even dus zij besparen zich die 400 euro van de extern ingehuurde inpriktechniek. Dus zij verdienen schoon per man net zo veel als die bruiloften DJ. Alleen dan als muzikant.

Je hebt wel een volledige band met blazers voor de prijs van 30 minuten soundmix.
En een lokale grootheid "met liveband" trekt vaak meer volk dan iemand die twee jaar terug nog net in de kwartfinale van ...eh...dat ene programma met die jury stond.

En je staat ook nog eens met mensen te praten in plaats van tussenpersonen en omhooggevallen atiesten die geen bruine m&m's willen.
Topic: Musicasions 23 en 24 Oktober (27-9-2010 11:50:00)
Ik ben er wel weer bij. razz :p
Maar ik zit meer in de leuke dingen voor bandjes. ashamed :$
wel voor meestal onder de 100 euro dus er gaan ook wel dingen naar dj's
Topic: Wat kosten jullie nou? (26-8-2010 12:46:00)

Stoney3K schreef:

Ik kreeg laatst van een opdrachtgever te horen dat 25 euro per uur voor werk als technicus (op basis van 8 uur werk, en dan nóg overwerken!) blijkbaar al te veel gevraagd is....
Een werkstudent van de TU krijg je bij het studentenuitzendbureau voor 17.50 per uur. En dat is bruto naar het uitzendbureau...

Voor 25eur/u bruto krijg ik een meesjouwende, top of the bill geluidstechnicus die ook bands op lowlands en tours e.d. doet. Met jaren ervaring van 4 bands mixen per week. En een eigen rek top insert effecten e.d. mee.
Voor reparaties of ander specialistisch werk is 25eur/u ook gangbaar. Maar voor de gewone technicus... echt niet.

Een slimme (tu niveau brains) medewerker of een ervaren MTS niveau medewerker krijg je gewoon voor flat fee 100eur/avond tot 150eur/avond. dat is het leven. Een MTS-er zal dat nergens anders verdienen, minder zeuren, eigelijk beter toepasbare stof op school te krijgen. Die piepen dus uiteindelijk met de beste klussen ervandoor.

bij grote niet met naam te noemen bedrijven :
75eur/avond stagehand (niet mix wel ervaren bouwen, stageduties enz).
50eur/avond bij een hele grote musicalproductie als stagehand. Je gelooft het niet... maar HBO afgestudeerde zang-dans-actrices...(van die jonge, blonde en mooie) staan er voor 75eur/avond in de cast.
de aantallen klussen zijn dan wel hoger. Ze weten dat je gemiddelde over een week dan beter ligt.
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (17-2-2010 19:02:00)
Die methode heet de 914 scam. is een standaard uit nigeria.
google aub even daarop.

Zij sturen een zak geld naar je rekening. En vragen de rest door te stortten voor een andere rekening om transactiekosten uit te sparen. Jij stuurt geld / spullen. Hun geld wordt teruggeboekt door de USA wegens fraude.

Jij....Blut.

https://www.scambuster419.co.uk/
"a website that gives you an insight into the world of the 419 advance fee fraud"
Topic: Stel je even voor... (17-6-2006 22:44:00)
electronicus, bandleider en regelneef in de bandjeswereld.
Schrijf artikelen voor en over popmuziek/techniek b.v. op www.muzzy.nl

Ik freelance geluidstechniek, speel en regel bands en verhuur een lichtset (waar ik als ik zelf op het toneel sta graag nog iemand bij zou willen hebben)