Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hollender

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Hollender (Pagina: 4 van 10)

Topic: Facebook (20-9-2020 18:13:00)
Het gaat niet altijd enkel om zakelijke relaties. Zo kan het bijvoorbeeld ook zomaar voorkomen dat je vrouw ineens jouw minnares voorgesteld krijgt als eventuele vriend...
Topic: Luidspreker valt in zwembad (Tilburg) (15-8-2020 11:33:00)
Ik denk dat jullie de verwoestende eigenschappen van zout zwaar onderschatten. Zwaar grondverzetmaterieel wat doorgaans met gemak 15 jaar of langer meegaat zal in een zoute omgeven op 3 tot 5 jaar compleet wegrotten. En zo zijn er nog genoeg andere voorbeelden op te noemen.
Ik heb zelf vroeger wel eens met zwembadinstallaties te maken gehad en daar hadden de metalen constructies minder te lijden van chloorwater dan dat je bij zoutwater ziet.
Topic: Facebook (15-8-2020 11:25:00)
Het onzingehalte is nog het minste van je probleem. Zoals Dré al aangaf is er een veel groter probleem wat betreft privacy en censuur. Door bepaalde inhoud te boycotten of juist te promoten kun je de mening van ontzettend veel mensen beïnvloeden. Daarbij is de informatie die ze over jou, je "vrienden" en interesses verzamelen enorm waardevol. En dan bedoel ik niet alleen financieel. Stel je eens even voor wat voor schat aan informatie hier voor het oprapen ligt voor bijvoorbeeld inlichtingendiensten.
Gelukkig doet Facebook er niets mee...
sneaky :V
Topic: Luidspreker valt in zwembad (Tilburg) (15-8-2020 05:57:00)
Verschillende fabrikanten hebben toch ook "marine" productlijnen? Ik ga er vanuit dat als materiaal gemaakt is voor op een boot die op zee vaart dat het ook wel enigzins bestand zal zijn tegen zwembadomstandigheden, niet?
Ik heb me trouwens nooit in deze materie verdiept dus misschien verkoop ik nu wel onzin, maar het is gewoon even een denkpiste.
Kijk verder ook even naar de andere zaken die boven een zwembad hangen. Zo zie je toch vaak valse plafonds, ventilatiepijpen, verlichting etc...
Hoe doen de installateurs van die dingen het, welke materialen gebruiken zij?
Topic: Facebook (15-8-2020 05:12:00)
Hulde Dré!
Ik heb zelfs geen Facebook en ik denk niet dat ik het ooit gemist heb.
Topic: Vliegoog DAP X-10 (23-6-2020 05:52:00)
Kan iemand mij vertellen wat de diameter is voor de vliegogen van een DAP-x10?
Ik dacht zelf m10, maar het zou ook zomaar m8 kunnen zijn...
Topic: EV SB2A Sub welke versterker zit erin? (23-6-2020 05:29:00)
Ik zou het zelf gewoon voorzichtig durven te proberen. Even opletten dat de boel netjes blijft klinken en regelmatig eens voelen of de amp niet te heet word.
Maarjah, dat ben ik he...
wink ;)
Topic: Luxe thuis setup (16-6-2020 06:58:00)
@Tom
Ik volg jou helemaal. Er gaat niks boven fysieke verbindingen.
Topic: Luxe thuis setup (12-6-2020 12:36:00)
Mijn beperkte ervaring leert mij dat draadloos en bedraad niet fatsoenlijk te combineren zijn.
Misschien dat er hele dure oplossingen voor zijn, maar die zijn mij niet bekend.
Topic: Watervaste multiplex (16-4-2020 23:10:00)
Ik zou de leverancier zelf even contacteren als ik jou was, die kan je het verschil waarschijnlijk haarfijn uitleggen.
Topic: Lab Gruppen PDX 3000 (27-3-2020 11:12:00)
Geen ervaring mee.
Mijn ervaring zegt me wel dat ik heel weinig versterkers ben tegengekomen die slecht klinken.
Als dat al het geval is dan eigenlijk enkel budgetversterkers uit de onderste regionen.
Jouw klank gaat meer beïnvloed worden door de luidsprekers. Maar zelfs budgetmateriaal kan nog verrassend goed klinken.
Topic: Hoeveel db mag je overdag produceren in een gewone woning (24-3-2020 16:16:00)
Dus jij bepaalt wel even waar zij hun geld aan moeten spenderen? Je ziet maar dat je zelf genoeg geld bij elkaar sprokkelt, dan kun je een hutje op de hei kopen en zoveel lawaai maken als je wil.
Ik vind dat jij redelijk asociaal gedrag vertoont. Als je in een appartement woont heb je nu eenmaal rekening te houden met jouw medebewoners. Als je daar een probleem mee hebt moet je ergens anders gaan wonen.
Waarom zet je geen goede koptelefoon op? Kost minder dan een stereotoren en je kunt hem zo luid zetten als je wil, zonder je buren lastig te vallen.
Topic: Speakers doorlussen (10-3-2020 15:07:00)
Alles gaat, met een beetje verstand en liefde.
Je moet je alleen afvragen of het echt praktisch is wat jij wil gaan doen.
Vergeet niet dat een 4-aderige kabel een stuk duurder is dan een 2-aderige. Persoonlijk ben ik meer voorstander van 2-aderige kabel, standaard aansluitingen (pinbezetting) en elke spaeker zijn eigen kabel. Ik wissel dan ook wel eens van opstelling.
Soms heb ik enkel twee toppen (in dat geval zouden jouw kabels al overkill zijn wegens twee niet gebruikte aders per kabel), soms twee toppen en een sub, waarbij de sub meestal centraal staat opgesteld (ook hier zijn jouw kabels niet van toepassing), soms twee toppen met twee subs er onder (nu komen jouw kabels wel van toepassing) maar ik durf de subs ook alweer eens centraal op te stellen (ook hier weer geen nut voor jouw kabels). Subjes durf ik dan wel weer door te lussen afhankelijk van de opstelling en hoeveelheid.
Zoals je ziet, het hangt er helemaal vanaf welke opstelling jij gebruikt.

Verder is het gewoon een optelsommetje om te zien of jouw versterkers voldoen voor jouw speakers. Bij voorkeur is de versterker zwaarder dan de speakers. Dus een versterker van 2 x 500 watt op twee speakers van 300 watt valt te prefereren boven een versterker van 2 x 300 watt op twee speakers van 500 watt.
Op zich gaat dat ook prima, alleen moet je beter opletten dag de versterker het nog een beetje bijhoudt, anders gaan je speakers er aan.
Houd ook even de impedantie in de gaten.
Topic: Omvormer (5-3-2020 15:09:00)
Uiteraard hangt de omvormer wel aan de accu in de auto waarvan de motor draait. De accu zal dus zomaar leegetrokken worden en de afstand van de kabels is ook nog wel doenbaar dan.
Maar inderdaad, een aggregaatje gaat waarschijnlijk realistischer zijn.
Rest dus eigenlijk mijn vraag of licht en geluidsapparatuur zonder problemen op een omvormer aangesloten kan worden. Een gemodificeerde sinus is dus niet echt een probleem?
Topic: Omvormer (5-3-2020 14:43:00)
Ik heb nog geen omvormer en ook de 2k2 is slechts een voorbeeld.
Ik ben eigenlijk gewoon aan het zien wat de mogelijkheden zijn om ergens op locatie te kunnen draaien. Ik heb niet zoveel zin om met een dik aggregaat te gaan slepen (laat staan aan te schaffen) om ergens een pop-up feestje te kunnen doen.
Jaren geleden samengewerkt met iemand die een busje had met daarin een dikke omvormer. Die kon bijvoorbeeld zonder problemen een slijpschijf van 2000 watt gebruiken, wat ik wel indrukwekkend vond.
In die optiek leek het mij misschien wel een idee om dus ook een omvormer te gebruiken voor licht en geluidstoepassingen, vandaar dat ik nu een beetje probeer uit te vissen wat de mogelijkheden zijn.
Topic: Omvormer (5-3-2020 14:25:00)
Dus het is mogelijk om bijvoorbeeld een klasse D versterker, zoals een Synq 2k2, te laten werken op een omvormer van 1000 watt continue die een gemodificeerde sinus heeft?
En hoe zit het bijvoorbeeld met ledparren of mixers?
Topic: Omvormer (5-3-2020 08:17:00)
Hoe zit het eigenlijk met het aansluiten van apparatuur op een omvormer van 12 naar 230 volt. Waar op te letten en wat zijn de do's and don'ts?
Topic: Mc2 versterker defect (4-3-2020 15:11:00)
Bose bedoeld waarschijnlijk dat ze liever hebben dat je een nieuwe koopt.

Importeur even bellen, dat is wat ik zou doen.
Topic: Door de mic praten... niet zijn ding... (25-2-2020 11:29:00)
Daar moet ik je toch deels in tegenspreken Tom. Ik ken enkele mensen die bij ons zijn begonnen als verlegen student en microschuw waren. Een aantal daarvan zijn doorgegroeid en hebben nu een baan bij openbare omroep, regionale zenders etc.
Een van de mensen is persvoorlichter geworden bij de grootste Vlaamse busdienst, enkele anderen zitten bij de openbare omroep en vorige week zag ik toevallig nog een van onze voormalige medewerksters naast een van Vlaanderens bekendste presentatoren op tv als sidekick.
Radio is tegenwoordig niet meer te vergelijken met vroeger. Op de grote landelijke zenders is er naast de radiostudio vaak ook nog een speciale regieruimte voor het beeldmateriaal dat daar bewerkt wordt. Onder andere voor sociale media, live streams, maar ook voor reclamedoeleinden. Enkel in de radiostudio van MNM hangen bijna 30 vaste camera's om alles te filmen, en de bekende presentatoren hebben allemaal sponsorcontracten en worden gekleedt door een bekende winkel of winkelketen. Hoezo anoniem?

Om terug te komen op het thema, ik denk dat het een interessante mogelijkheid is om te wennen aan micro's, je eigen stem leren kennen en ontdekken wat je er mee kan doen. Uiteraard zijn er meer en misschien wel betere mogelijkheden, maar ik geef enkel een richting aan die zou kunnen helpen en ook nog eens interessant is. Uiteindelijk ligt de keuze bij hem zelf.
Topic: Door de mic praten... niet zijn ding... (24-2-2020 14:53:00)
Geen idee of het een mogelijkheid is, maar in Leuven bijvoorbeeld zit een lokale vrije radio. Ze werken er met vrijwilligers en zoeken regelmatig mensen om hun team te versterken of te helpen met evenementen.
Zo'n omgeving is ideaal om kennis en ervaring op te doen. Het deelnemen aan een interview, montage daarvan, voorlezen van het nieuws, presenteren van een programma, etc...
Op die manier wen je aan microfoons, maar ook het horen van je eigen stem en die van anderen. Vaak ook nog met begeleiding.
Kijk eens of er bij jullie in de buurt zoiets te vinden is misschien.
Nog een optie is bijvoorbeeld een eigen internetradio te beginnen of het maken van podcasts. Kost allemaal geen dr*l en is heel leuk en leerzaam om te doen. Het interessante voor hem is dat het redelijk anoniem is. Je staat niet voor een volle zaal.