Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hollender

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Hollender (Pagina: 1 van 10)

Topic: Hitzone 21 rippen (itunes) (31-12-2023 11:37:00)
Van alle tijden volgens mij. Tegenwoordig worden nummers uit mixen geknipt of van YouTube geript.
Maar inderdaad, vroeger stond ik bijna elke donderdag in de platenwinkel als de nieuwe releases binnenkwamen. Veel geld uitgegeven daar.
Topic: New Line heeft je hulp nodig (17-10-2023 18:19:00)
"Kabels besteld en snel geleverd maar toen ik vroeg of de levering wel correct was kreeg ik de uitleg: "Een betere foto is niet nodig. Ik zie de 3 pennen goed zitten. Een geheugensteuntje over male en female kan zijn dat die pennen wel iets weg hebben wat bij mannen tussen de benen bengelt.. Kan het zijn dat u deze termen nog niet geheel beheerst?"
Omdat ik deze uitleg nogal 'er over' vond, had ik de eigenaar bericht dat dit geen groot respect voor de klant toont, zeker voor iemand die nog nieuw is in de business, kreeg ik het volgende antwoord:
Teruglezend in onderstaande conversatie kom ik niets tegen waaruit blijkt dat u niet met respect behandeld bent. Wellicht is uw manier van denken simpelweg niet compatible met de mijne. In dat geval kunt u vast prima terecht bij een andere winkel of webshop."

Deze is om in te lijsten!
laugh :D

Belgen hebben een ander gevoel voor humor dan de Nederlanders. Ook hebben ze erg veel moeite met de directe manier van communiceren.
Zelf heeft me dat in het verleden al de nodige problemen opgeleverd.

Oh jah, netuurlijk even een oprechte positieve review geplaatst.
Topic: Ultrasoon (9-10-2023 19:23:00)
Inderdaad, de hond is de klos en het interesseert me geen reet. De hele buurt heeft er last van maar niemand heeft de ballen om er iets van te zeggen buiten mij. Zoals ik al zei is een kant en klare oplossing niet zo leuk, ik wil er een beetje een projectje van maken. Is ook niet mijn bedoeling om de hond te pesten. Gewoon even wat ultrasoon lawaai maken als hij zich misdraagt, en hem belonen door het geluid weer uit te zetten als hij zich gedraagt.
sneaky :V
Zat even te kijken voor tweeters die zulke frequenties aankunnen en dan kom ik automatisch uit bij Piëzotweeters. Hier in de webshop hebben ze allemaal een plafond van 20 kHz, als ik verder op internet zoek vind ik er echter die tot 25 kHz of zelfs 30 kHz gaan. Een toongenerator is ook wel te vinden, meestal in de vorm van een DIY pakketje ofzo. Nu alleen nog een versterkertje, dat schijnt iets lastiger te zijn.

Even ter verduidelijking, de hond wordt dus niet verwaarloosd of mishandeld door mijn buurvrouw, in tegendeel. Hij komt niks te kort daar. Zij heeft echter totaal geen moeite met het geblaf van haar hond. 's Zomers ligt ze dus te zonnebaden in de tuin en staat hij er gewoon meer als een half uur naast te blaffen, ze verroert geen vin. Ze is zwaar diabetes patiënt maar is ook niet vies van een spetter alcohol. Slechte combinatie want als ze teveel gedronken heeft dan loopt ze er als een zombie bij en is ze ook niet meer voor rede vatbaar.
Topic: Ultrasoon (9-10-2023 17:55:00)
Even compleet off-topic, maar ik zit met het volgende probleem:
Mijn buurvrouw heeft sinds een jaar of drie een poedel. In het begin als pup best een schattig beest maar die troela krijgt dat mormel niet fatsoenlijk afgericht en uiteindelijk is die hond de baas in huis daar en die zal dat dus ook bij elke gelegenheid demonstreren. Zodra de achterdeur opengaat vliegt hij naar buiten en begint hysterisch te blaffen en te keffen. Hij stopt daar eigenlijk ook niet meer mee totdat hij weer terug naar binnen gaat. Soms duurt dat vijf of tien minuten, maar ik heb het ook al meegemaakt dat dat anderhalf uur of nog langer is. Dat kan 's morgens zijn, maar ook 's middags, 's avonds en uitzonderlijk zelfs 's avonds laat of vroeg in de nacht. Mijn (ondertussen ex-)vriendin heeft haar daar in het verleden al een aantal keren op aangesproken en dan verbetert het een tijdje maar na een week of twee verslapt haar aandacht en begint het geouwehoer weer van voor af aan. Ik heb ze de laatste maanden ook al een paar keer aangesproken of een whatsappje gestuurd, meestal reageert ze dan wel door de hond naar binnen te halen, maar een paar dagen daarna zijn we weer terug bij af.
Vorige week is het een beetje geëscaleerd toen ik vrij onsubtiel mijn ongenoegen heb geuit en heb gezegd dat ik in het vervolg gewoon een emmer water over dat beest flikker. Van het een kwam het ander en nu zijn we niet meer "in speaking terms"
Dat verhaal met die emmer water gaat onze relatie er zeker niet op verbeteren dus moet ik een alternatief bedenken.
Ultrasoon! Wij mensen kunnen dat niet horen, honden daarentegen wel. Ik heb het idee opgevat om dus een soort kleine maar luide installatie te maken op basis van ultrasoon geluid en iedere keer dat die keffer het beste van zichzelf geeft ik hem op een concertje trakteer. Als zij hem niet klein krijgt dan zal ik dat wel doen. Natuurlijk kan ik zo'n apparaatje kopen in de winkel maar dat is te voor de hand liggend. Daarbij zijn dat meestal apparaatjes met een bewegingsmelder en hangen die dus in het zicht, of de hond staat net op een plek waar dat apparaatje geen bereik heeft...
Nu loop ik een beetje tegen het probleem aan dat gewone huis-tuin- en keuken apparatuur meestal maar tot een 20kHz gaat. Ik zou liefst nog iets hoger gaan en ook voldoende luid als dat nodig mocht zijn. Ik zoek dus eigenlijk een soort toongererator, een versterker en een luidspreker die dus die hoge frequenties kunnen produceren, liefst ook nog iets betaalbaars. Zelf knutselen is dan weer de sport.
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met zoiets? Ik sta open voor adviezen en suggesties.
Topic: Verpulverende soldeerverbindingen (7-9-2023 19:34:00)
Problemen met loodvrije solderingen komen onder andere voor bij een bepaalde generatie van Ford Focus waarbij de solderingen in het instrumentencluster kapot gaan met de vreemdste storingen tot gevolg. Daar treden echter alleen breukjes op in de soldering zelf en zijn ze zeker niet "vergaan" zoals op deze foto's.
Topic: Innox DJ-TRUSS 100 1 m decotruss vraag (30-7-2023 12:15:00)
Heb je dat al eens nagevraagd bij jouw leverancier?
Topic: Synq smx 3 1 kanaal stiller (9-7-2023 22:12:00)
Probleem is gevonden. De fader heeft dus zijn beste tijd gehad. Is trouwens een gemakkelijke mixer om faders te wisselen. Faders hebben een eigen deckplate die je met zes schroefjes verwijderd, daarna kom je aan de faders die elk met twee schroefjes vast zitten. Schroefjes los, fader er uit en klaar.
Ik heb de fader van kanaal 2 en 3 even gewisseld en het probleem is mee verhuisd. Nu dus nog even zien waar ik een nieuwe fader kan scoren.

edit:

Ik neem aan dat dit de juiste is?

www.new-line.nl/nl/onderdelen-geluid/synq-smx-3-01-87713.htm
Topic: Synq smx 3 1 kanaal stiller (8-7-2023 12:15:00)
De stuitertest is het eerste wat ik heb gedaan.
razz :p
Faderassign en alle andere knoppen al eens stevig van het ene uiterste naar het andere uiterste geslingerd, zonder resultaat. Ik kan inderdaad wel nog eens proberen de fader los te koppelen en weer monteren.
Topic: Synq smx 3 1 kanaal stiller (5-7-2023 19:52:00)
Ik heb hier een Synq smx 3 staan waarvan een kanaal stiller is dan de rest. Om hetzelfde volume te krijgen moet ik de gain volledig opendraaien en je ziet hierbij dan ook de peakmeter volledig in het rood gaan. Ongeachte welke ingang ik selecteer (matrix routing) blijft het probleem zich voordoen. Is dit iets dat vaker voorkomt bij deze (of andere) mixers? Iemand die deze klachten herkent en een idee heeft wat het kan zijn?
Topic: Tindie: Automatic SPDIF (Optical/RCA) Audio Switch. (4-7-2023 21:08:00)

Joepurlings schreef:

Ik merk vooral dat mijn luistergedrag anders is... Ik heb in de auto bijvoorbeeld een sd kaart met een shitload aan muziek, maar luister meestal naar de radio omdat ik geen zin heb om telkens iets anders te zoeken onder het rijden.
Vroeger met een 10 cd wisselaar wisselde ik wekelijks de cdtjes en leerde ik ook de nummers die ik nog niet kende zo goed kennen.

Zelfde met spotify, ik gebruik het af en toe, maar luister liever radio dan steeds tegen de berg aanbod op spotify aan te kijken. Hetzelfde geldt overigens ook gedeeltelijk voor tv... Liever interesante programma's van tv (al valt het aanbod daarvan wel tegen) opnemen dan hele bakken streaming aanbod doorzoeken om uiteindelijk bij dingen uit te komen die je vroeger in de 1 euro dvd bak vond.
Vreemd, ik luister al sinds jaar en dag niet meer naar radio, simpelweg omdat het geluid gewoon bagger is (zegt men iets over brakke mp3's? FM is vele malen erger!) en omdat ik het geleuter kotsbeu ben. Sorry dat ik het zeg, maar wat zijn de Nederlandse dj's soms toch vol van zichzelf.
Nu radio digitaal gaat is het geluid een stuk beter, echter is de muziek nog altijd rök.
Ik heb eigenlijk altijd spotify (ja ik weet het, ook niet de beste kwaliteit maar het voldoet voor mij), Soundcloud of mixcloud opstaan. Verder heb ik twee harde schijven vol met allerhande muziek voor het geval er geen internet meer is. Maar wanneer gebeurt dat nu nog? De kans dat de elektriciteit uitvalt is groter en dat doet er toch niks meer.
Topic: Hoe harde bas (zoem) achter de DjBooth te verminderen? (13-4-2023 09:13:00)
Ik neem aan dat het gewoon een rechthoekige of vierkante ruimte is met hoeken van 90 graden? In dat geval kunnen bass traps misschien een oplossing zijn.
Topic: Welke subs als aanvulling van mijn set? (15-3-2023 19:11:00)
Als je een beetje handig bent kun je eventueel zelf je subs bouwen. Ik denk hierbij dan aan de Cubo's die hier al veel besproken zijn.
En je komt ook regelmatig gebruikt spul tegen voor niet teveel geld. Kwestie van geduld, rustig kijken en afwachten en dan kom je steeds wel weer iets tegen.
Topic: Kast retunen voor andere middriver, heb wat hulp nodig (2-3-2023 08:46:00)
Ik ken deze speakers nog uit mijn uitgaanstijd denk ik, ze hingen omhoog in een discotheek in het Belgische Halen. Ze gaan ontzettend hard maar klinken niet ontzettend goed... shut up :X
Topic: Beste wensen voor het nieuwe jaar (9-1-2023 10:53:00)
Beste wensen aan iedereen!
Topic: Virtual DJ 2023 (9-1-2023 10:52:00)
Traktor heeft dat al enkele jaren. Geinige functie waar bijna niemand iets mee gedaan heeft volgens mij.
Topic: Iemand die elektronica repareert (10-8-2022 10:20:00)
Ik ga even ketteren hier.
Mijn oude car Audio versterker heeft last van slecht contact. Ik vermoed een slechte soldering in het circuit van de line ingang. Als het koud is dan werkt één kanaal niet naarmate het warmer wordt of de versterker een tijdje heeft gespeeld gaat het kanaal meewerken.
Hier in de buurt is er geen enkele zaak die er aan wil beginnen, mij een nieuwe verkopen dan wel weer.
Is er hier iemand bereid om er eens een blik op te werpen en eventueel te repareren, tegen vergoeding uiteraard.
Topic: Pa markt 2020 in Houten op zaterdag 28 maart (8-4-2022 20:47:00)
Misschien een idee om een eigen topic te starten over HDMI?
Topic: Welke versterker (dynacord f1153 + f8) (24-2-2022 07:49:00)
Ik zou zelf al eens beginnen met de set actief te filteren, zoals hierboven al werd aangehaald.
Ik ben niet bekend met de versterker die je nu hebt maar zou om te beginnen deze gewoon houden en een tweede er bij aanschaffen.
In mijn optiek zijn luidsprekers helemaal niet zo kritisch als het er op aankomt door welke versterker ze gevoerd worden, meestal zijn het de baasjes van deluidsprekers die geil worden van een bepaald merk of type.
Als het niet professioneel ingezet wordt, dus niet minstens drie dagen in de week vol gas staat te blazen, dan kun je met een beperkt budget al hele leuke resultaten boeken.

Edit: je hebt een Powermixer zie ik. Dat maakt het iets lastiger. Je kunt in dit geval bijvoorbeeld opteren om de versterker van de mixer niet te gebruiken en de set aan te sturen met twee 2-kanaals versterkers of bijvoorbeeld een 4-kanaals versterker, al dan niet met losse of ingebouwde dsp.
Topic: Mengpaneel + pc (14-2-2022 06:14:00)
Ik vermoed dat DJ Fox op een ongelukkige manier probeert uit te leggen hoe je iets "VDJ gerelateerd" aan kunt sluiten op een mengpaneel.
Waarschijnlijk is het topic ouder dan DJ Fox, maar dat zal hem ontgaan zijn.
Topic: Pioneer XDJ-RX2 hoofdtelefoonaansluiting (5-1-2022 13:08:00)
Waar Corona al niet goed voor is.
wink ;)