Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Snake

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Snake (Pagina: 5 van 10)

Topic: minimum producing studio (19-1-2005 19:20:00)
Een groovebox of zoiets?

Aanrader in dat segment is een RM1x van Yamaha. Als je er 'uitgegroeid' bent kun je hem nog zeer goed als sequencer voor je externe gear gebruiken. Tweedhands prijs rond de 300 euro, soms minder.

Succes.

Als je een minimum producing studio wilt zoals in je titel aangegeven zal je toch handenvol geld uit de kast moeten trekken. Ik waarschuw je: eens je er aan begonnen bent kun je niet meer stoppen (de meesten toch) en ga je blijven kopen...
Topic: midi-kabel (16-1-2005 18:00:00)

dj wix schreef:

Er staan toetsen op en dt is voor een beginner genoeg laugh :D .
Zeer zeker, alst-ie midi heeft, is het zeker bruikbaar!
Topic: Ervaringen met muziekprogramma's?? (16-1-2005 17:58:00)

obedaih schreef:

Ik zou graag een programma willen hebben waar je zelf eigen geluiden mee kan maken (samples)...
Met een sampler (of die nu soft of hard is) kun je geen geluiden maken. Daarmee bedoel ik dat je steeds van samples moet vertrekken. Wat jij zoekt is een synthesizer. Die synthesized (maakt) geluid.
ook zou er een goede interne drumcomputer in moeten zitten. Ik heb een tijdje met fruity loops gewerkt (DEMO versie) en vond het een lekker programma om mee te werken, ook heb ik met reason (DEMO versie) gewerkt maar kwam niet veel verder dan het openen van nieuwe vensters (eerlijk gezegt kreeg ik daar niet veel geluid uit)
Als je het enigzinds betaalbaar wilt houden is Reason de beste keus op het eerste gezicht. Je krijgt er trouwens een handleiding bij. Je mag niet verwachten dat als je iets koopt je er direct mee weg bent, er is altijd wel één of andere vorm van leercurve, de een wat steiler dan de andere, maar ze is er wel. Daarom zit er altijd een handleiding bij een stuk hard- of software.

Als je iets simpelers zoekt kun je Rebirth eens proberen.
Topic: midi-kabel (10-1-2005 20:15:00)
Welke Roland is dat als ik vragen mag... razz :p
Topic: Samples backspin (10-1-2005 20:13:00)

dj beat schreef:

klopt maar een plaat met flink wat bassen onbreekt er nog aan :) altijd die stemmen van die groove house platen verpesten de mooie backspin. Maar ik ga het zo oplossen. Moet ik alleen men acura der bij pakken
Gebruik je EQ op een stuk met drums (achteraan in een song werkt meestal goed). Lage tonen wat wegdraaien (maar niet helemaal), hoge tonen volledig. Dan nog de middentonen wat dempen. Als ik een backspin maak tijdens een mix doe ik het meestal zo.
Topic: Eigen tracks produceren!!Hoe doe jij het?? (30-12-2004 15:01:00)

mr_jows schreef:

Ik ben blijkbaar een van de weinigen die produceert met Emagic Logic.
Logisch toch. De nieuwe versie werkt enkel met Mac.

En Mac te duur voor wat je krijgt? Dacht het niet hoor... 64 bits computer... Afin het is wel duur maar dan heb je ook wat. En veel gebruiksvriendelijker dan Windows bvb.
Topic: Software sampler (19-12-2004 16:15:00)

Syce schreef:

Ableton Live.
Voordeel ten opzichte van een hardwarematige (dj)sampler vind ik dat je de samples kunt opslaan voor later gebruik.
Errrmm... oké die redsound cycloops en z'n opvolger kunnen geen samples opslaan maar los daarvan moet ik de eerste sampler die dat niet kan nog tegenkomen...

Los daarvan zal Ableton wel the right tool for the job zijn, maar vergeet niet dat je voor dat geld een erg mooie sampler kunt kopen...

Als ik van jou was zou ik zeker trachten door te sparen voor een Akai MPC2000XL, wil je gegarandeerd niks anders meer.
Topic: Software sampler (19-12-2004 14:10:00)
Een tweedehands sampler kost dezer dagen twee keer niks. Voor 100 à 150 euro kun je er al eentje kopen, in zeer goede staat.

Kijk eens voor een Akai S2000, daar wordt tegenwoordig mee gesmeten.

op het synthforum vind je meer specialisten ter zake.

Succes nog.
Topic: muziek, weet niet welke (10-12-2004 07:46:00)

s schreef:

Snake schreef:

Om het even enkele voorbeeldjes te geven:

Onder commerciële house (en het is niet omdat het commercieel is, dat het niet goed is natuurlijk) kun je o.a. verstaan:

*
* Op de cd 'Homework' van de heren Daft Punk (zijnde Thomas Bangalter en Dj Falcon) staan ook vrij veel house nummers.
* ...
daft punk = thomas bangalter & guy manuel de homem christo
dj falcon heeft niks met daft punk te maken...
A nee zeker... Guy Manuel de Homem Christo (of hoe schrijf je dat) = Dj Falcon. Voor zover je dat niet wist.
Topic: Vestax PMC-CX (1-12-2004 15:03:00)
Dj effecten kun je altijd beter aansluiten met een master loop. Dit is hetzelfde als je de uitgang van je menger zou aansluiten op de ingang van je effector, en de uitgang van deze laatste op een versterker of wat dan ook.

Send-return is eerder om reverbs en delays te gebruiken, of om audio naar een sampler te routen. Al heb je bij dat laatste een pre fader send nodig, niet een post fader send zoals dat meestal het geval is. Als je met resonant filters werkt dan geeft een send-return opstelling helemaal geen goed resultaat. Zelfde bij distortion. Bij een tremolo effect (geluid aan - geluid uit - geluid aan enz.) zul je in vele gevallen zelfs helemaal niks horen.

Wat mij betreft zijn bij dj mixers die een post send hebben die functie dan ook compleet overbodig.

Kijk maar eens hoeveel dj mixers een master loop hebben... ZEER weinig, terwijl het een makkie is voor de fabrikant om dat in een mixer te implementeren (trouwens stukken goedkoper als een send-return). Ik hoop dat dit in de toekomst gaat veranderen.

De benaming 'master loop' is trouwens helemaal geen fancy term om de verkoopcijfers de hoogte in te jagen of wat dan ook. Op veel productiemixers kun je deze functie terugvinden.
Topic: Vestax PMC-CX (30-11-2004 19:40:00)

DJ Quinten schreef:

Wat maken die dingen zo verschrikkelijk duur dan?
Ga er eentje testen en je weet het meteen.
Topic: Draaitafel meubel (30-11-2004 19:33:00)
Oke hartelijk dank voor de hulp.
Topic: Vestax PMC-CX (30-11-2004 09:10:00)

Skit schreef:

Ik schat de Mp44 op zo'n 1500 euro.
Doe maar maal twee.

Dré zou overigens Rane in de webshop zetten maar tot zover is er nog niks gebeurd.
Topic: Draaitafel meubel (29-11-2004 13:22:00)
Oke bedankt mannen.

De verf die er nu op ligt is trouwens Sigma verf, twee lagen en de kleur ligt tussen grijs en lichtblauw. De nieuwe kleur wordt zilvergrijs. Kan ik dan de primer weglaten? Denk van wel...
Topic: Draaitafel meubel (28-11-2004 19:57:00)
Oke, jij zou dus niet gaan schuren? Maar dan blijf ik waarschijnlijk met dat eierschaal effect zitten, of zou voldoende dekkende verf dat kunnen verdoezelen?
Topic: Draaitafel meubel (28-11-2004 18:59:00)
Ik heb mijn eigen meubel in Juli gemaakt, maar dat heb ik geschilderd met restjes verf van de twee kamers die ik toen geschilderd heb (was zelfde kleur). 't Geld was op vandaar.

Ik heb dat meubel dan geverfd met zo'n roller waarmee je muren schildert. Nadeel hiervan is dat er in het meubel een soort textuur zit(eierschaal heet dat geloof ik), wat ik helemaal niet mooi vind. Ik had het meubel ook niet gelakt, met als resultaat dat het nu vuil wordt (vooral dan waar ik platen stockeer; van het telkens in- en uithalen wordt de plaats onder de platen grauw...

Ik wil het meubel nu als ik tijd heb opnieuw schilderen. Mijn vraag is hoe ik dit het beste kan doen. Weer een roller (maar dit keer een andere?), of de verfkwast (dat vind ik zelf niet zo'n goed idee want dan krijg je vlug strepen dacht ik)? Moet ik het meubel eerst schuren om dat eierschaal effect kwijt te raken?

Het meubel is volledig MDF.

Alvast dank.
Topic: Waar vind ik lekkere (gratis) samples? (27-11-2004 19:24:00)
Pff ik zou me dat allemaal niet aantrekken. De kans is zéér klein dat iemand de sample herkent van die bepaalde site waar jij het gehaald had én dat die persoon dan nog klacht zou gaan indienen. Probeer bovendien maar eens te bewijzen dat je die sample idd op de avond gedraaid hebt...

Niemand zal de moeite doen om jou aan te klagen, hoeveel werk is dat niet om dat allemaal proberen na te trekken, voor één sampletje die je op een feest hebt gedraaid. Ik denk dat geen haan daar naar zou kraaien.

Het draaien van cd's met gedownloade liederen lijkt mij VEEL gevaarlijker.

PS. Dat van Luke en zijn boete zal wel zijn omdat hij een track heeft gemaakt en die heeft uitgebracht (en veel geld aan verdiend) met niet geclearde samples erop, die waarschijnlijk nog relatief herkenbaar zijn ook. Dan is het vrij normaal dat je Sabam o.i.d. op je nek krijgt.
Topic: Ableton Live 4 (12-11-2004 16:35:00)

Syce schreef:

Maar nu mijn vraag: Is het mogelijk om met behulp van software OF hardware de BPM te berekenen vanaf een line-out, en dit naar een midi signaal om te zetten, dat ook nog een beetje te manipuleren is (pitch-bend idee). Ik heb dus geen flauw idee of hier iets voor op de markt is, misschien weten jullie iets...
www.new-line.nl/forum/read/?t=7281&p=2
Topic: Drumcomputer voor live gebruik? (9-11-2004 07:58:00)
Je kunt wel corrigeren, niet goed gelezen zeker? wink ;)

Maar wel enkel in stappen van bpm (althans met een Electribe). Is nauwkeurig zat als er toch geen melodieën gespeeld worden, maar enkel drums en stabs zoals op een ER.
Topic: Drumcomputer voor live gebruik? (8-11-2004 18:02:00)

dj_raoul schreef:

Als je het gebruikt om in te mixen met draaitafels zou ik zoeken naar een apparaat met pitch-control en pitch-bend, anders is het echt een ramp om je drumloop te synchroniseren met je draaitafels.

Ik heb een Electribe ES-1 gehad als aanvulling op mijn draaitafels, maar 'live' heb ik hem eigenlijk nooit gebruikt omdat het het synchroniseren zo rot gaat zonder pitchbend...
Dat ligt aan jezelf! Al doende leert men. Het gaat degelijk wel goed met een Electribe, want je kunt retriggeren wanneer je wilt. Tapfunctie werkt ook heel goed, ook kun je zeer eenvoudig met de dial de bpm vervangen. Zo kun je ook benden. Heb je er trouwens al aan gedacht dat je ook met je draaitafels kunt benden? Regel gewoon daarmee af tot het goed is (daar het tempo steeds minder dan 1BPM zou moeten verschillen kun je dit - mits oefening - onhoorbaar doen met de pitchfader).

Trouwens je bedoelt vast niet pitch bend maar BPM bend of tempo bend, want pitch bend op een instrument verandert niks aan het tempo, enkel aan de toonhoogte.
[by Quincman]Leuk voorbeeld hiervan is de roland MC909, heb het ding een weekje geleend en ben er verliefd op geworden... Ik MOET gewoon zo'n ding hebben.
Ik heb laatst eens die fameuze MC-909 getest, en ik was helemaal niet onder de indruk... De fader werkt ook niet goed: i.p.v. de BPM te regelen in stapjes van 0,1 zoals ik verwacht had, gebeurt dit veel grover! Dat was wel een teleurstelling.

Toen ik aan de filter van de drums begon te prutsen hoorde ik helemaal geen verschil... of toch heel miniem. Toen ik het filter uitprobeerde op een bassline hoorde ik wel dat er het een en ander veranderde, maar ik was totaal niet onder de indruk (filters in mijn E-MU Command Station bvb zijn VEEEEEL beter - daar kun je gekke dingen mee uithalen). Drumpads waren gewoon bagger slecht, vergeleken met mijn E-MU...

Voor de rest vond ik het helemaal geen fijne bak... niet mijn ding. Tja zal wel weer aan mij liggen. wink ;) Een Fantom zou ik daarentegen wél graag hebben. En vooral de nieuwe XA (heeft erg scherpe prijs) dan, want de overige Fantoms hebben geen goede drumpads (als je niet in het midden mept hoor je niks shocked 8O >> zoiets wil je niet!)...