Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Snake

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Snake (Pagina: 2 van 10)

Topic: Stem uit liedjes halen (3-1-2006 07:46:00)
Je kan ook een MIDI-file zoeken (zijn wijdverspreid op het internet), al hangt het geluid wat je dan krijgt helemaal af van de GM-synthesizer die je gebruikt. Als je de ingebouwde GM-synth van Windows gebruikt moet je niet veel verwachten... Wellicht kun je een gratis VST GM-synth op het internet vinden die een stuk beter is.

(GM = General MIDI)
Topic: Rook uit Denon versterker (27-12-2005 15:55:00)
Ik ken wel wat van electronica (is ook m'n studierichting), dus dat is het probleem niet. Na m'n examens ga ik samen met m'n prof es naar de versterker kijken (kwestie dat ik ook iets bijleer).

Bedankt allen voor de reacties!
Topic: Rook uit Denon versterker (27-12-2005 13:10:00)
Bedankt voor de reply's. Ik heb de versterker nog es bekeken met m'n vader (die er niet mee kon lachen aangezien het de zijne is), en die zegt dat die silicone tussen de elco's voor de stevigheid is (wat ik zelf betwijfel).

Ik heb de versterker ook nog es uit getest en alles blijkt nog te werken. Ik denk dus, zoals Tom zegt, dat er een elco is uitgelopen. Ik zal em naar m'n professor brengen (ik studeer electronica), die ervaring heeft met dergelijke toestanden.

Nogmaals bedankt voor de hulp!
Topic: Rook uit Denon versterker (27-12-2005 12:06:00)
Gedag.

Om de apparaten in m'n home-studiootje te laten horen heb ik ze aan een Denon DRA-385RD versterker/tuner hangen. Daarnet wilde ik wat piano spelen, en zet de Denon aan. Ik begin te spelen en plots valt de Denon uit (de speakers vallen uit - ik kon duidelijk de klik van een relais horen).

Dit heb ik vaker voorgehad, en heb eigenlijk geen idee hoe dit zou kunnen komen. Dus ik stel me hier geen vragen bij en doe zoals altijd: zet de versterker uit en zet em weer aan. Dit heb ik lang zo gedaan en het probleem was na deze herstart altijd opgelost.

Dus vandaag doe ik dit weer, en plots komt er rook uit die versterker! Ik rook ook meteen een soort verbrande geur; ik dacht meteen dat het een ontplofte elco was. Ik trek de stekker uit en schroef de versterker open om te kijken welke elco er ontploft is. Op het eerste gezicht is er met geen enkele elco iets aan de hand; ze zien er nog allemaal normaal uit. Wel zie ik tussen de twee grote elco's van de voeding (ze zijn beiden 6800uF) een soort van troebel doorschijnende silicone... Geen idee waarom de fabrikant zoiets zou doen...

Weet iemand waar het probleem zou kunnen zitten? Ik heb de versterker nog es aangezet en alles blijkt te werken (al heb ik geen signaal aan de ingang gelegd), het relais voor de speakers klikken ook aan bij het opstarten.

Alvast bedankt voor de hulp!
Topic: noob zoekt simpel antwoord op enkele vragen omtrent softwarematig produceren (28-9-2005 08:38:00)
Die M-audio firewire interface heb ik daar gekocht. Met name daar, omdat de prijs hier in België zo'n 100 euro hoger ligt! Dit is trouwens m'n allereerste audio/midi-interface

Ik heb hem al een tijdje binnen maar kan hem nog niet gebruiken omdat mijn huidige computer geen firewire poort heeft. Ik kan er daarmede pas iets zinnigs over zeggen als mijn nieuwe computer binnen is.
Topic: noob zoekt simpel antwoord op enkele vragen omtrent softwarematig produceren (14-9-2005 19:39:00)
Ik snap je redenering en ga helemaal akkoord :)
Topic: noob zoekt simpel antwoord op enkele vragen omtrent softwarematig produceren (14-9-2005 19:11:00)
Waarom zou je geen laptop gebruiken om muziek te maken? Sorry maar dat vind ik een erg krom statement dat nergens op slaat. Volgens mij bedoelt Jows trouwens dat je niet de interne speakers van de laptop moet gebruiken, maar monitors moet gebruiken. Dat, is natuurlijk helemaal juist.

Ikzelf koop zeer binnenkort een Apple Powerbook, en ik ga die zeker gebruiken om muziek te maken. Ik zou niet weten waarom deze niet geschikt zou zijn. Bovendien heb je bij een laptop het voordeel om mobiel te zijn. Handig voor als je live wilt, of als je op locatie verder aan een track wilt werken (dat ben ik zelf van plan te doen want ik heb veel vrienden die een instrument spelen).

Zelf zou ik helemaal geen Windows computer gebruiken om muziek te maken. Maar da's een eigen keuze natuurlijk.

Voor de geluidskaart, zou ik een externe kaart nemen, die werkt via FireWire of USB2.

Verder: Gebruik de zoekfunctie op het Synthforum, daar vind je zeker antwoorden op je (beginners) vragen.

Veel succes!
Topic: dj school (11-9-2005 17:28:00)
Al doende leert men ook. Straks willen mensen nog naar school om boterhammen te leren smeren...

Dj'en kun je zeer gemakkelijk op je eigen leren, daar heb je helemaal geen les voor nodig. Wél doorzettingsvermogen.
Topic: Ableton Live 4 (31-7-2005 10:27:00)
Als je veel draaiknoppen wilt dan is de Doepfer Drehbank wel een must. Prijs valt goed mee en je krijgt er bovendien een zeer goede bouwkwaliteit bovenop. Geen plastieken behuizing hier (zoals bij zoveel andere fabrikanten), wel een aluminium case.
Topic: Boodschappen in muziek bij achteruit afspelen (6-7-2005 15:47:00)

Kevin_S schreef:

Je moet ook wel redelijk sociaal gestoord zijn om constant naar achterstevoren gedraaide muziek te luisteren om satanische boodschappen te vinden. happy :)
Nu niet denken dat dit mijn bezigheid is he razz :p Die vriend waar ik het daarmee over had zei dat ik eens moest luisteren naar dat liedje achteruit afgespeeld.
Misschien is dat een ingebeelde vriend...
Topic: Het grote "samples gezocht" topic (23-6-2005 14:14:00)

night06 schreef:

ik zoek een degelijke sample van een harde hardcore basedrum... wie kan mij helpen? ashamed :$
Als je houdt van dat soort muziek heb je ongetwijfeld een CD/vinyl/mp3 met een harde hardcore basedrum erop >>> waarom sample je die niet?
Topic: Ableton Live 4 (7-6-2005 20:33:00)

Reind schreef:

Infected Sounds schreef:

Gewoon de bijgeleverde tutorials volgen (in het programma zelf), dan kom je er vanzelf uit. wink ;)
Yeah right.... ik heb er gisteren 10 minuten mee gespeeld en was het hele ableton verhaal toen al weer spuugzat.
Hehe... Het zal er niet van komen, neem dat van mij aan ;) Bij mij ging het net zo; demo geïnstalleerd, 5 min later er weer afgegooid.

Men maakt die software gewoon veel te complex :D
Topic: Ableton Live 4 (6-6-2005 21:40:00)

QuincMan schreef:

Zal dan wel lite versie ofzo zijn, kan je geloof ik niet mee opslaan ofzo?
Dat zijn wel degelijk bruikbare versies, dus wel opslaan enzovoorts, maar met minder functionaliteit.
Topic: Ableton Live 4 (3-6-2005 14:11:00)

Reind schreef:

Is kijken of er dus wat te schrijven is over ableton...... ik heb er de ballen verstand van dus het word tijd dat ik me daar ook eens in ga verdiepen.
Haha... Ik heb die demo 1x geinstalleerd en ben niet verder gekomen dan de demo track af te spelen. Ik ben nochtans geen noob qua muziek maken (wel een noob qua muzieksoftware) :D
Topic: Ableton Live 4 (3-6-2005 13:27:00)

Reind schreef:

Als het goed is krijg ik binnenkort een licentie voor ableton live. Althans daar hoorde ik vandaag iets over aangezien die mensen ook graag op mijn site willen. (snap er niks van maar das een ander verhaal)

Dus ik ga binnenkort ook maar is aan het prutsen.
Da's goed nieuws; ga je van al dat geëxperimenteer misschien ook eens aan de slag met die TR-909 van je... Echt doodzonde dat je die niet gebruikt. ;-)
Topic: Ableton Live 4 (2-6-2005 10:41:00)

straydog schreef:

Naast het feit dat hij zijn laatste CD " A State Of Trance 2005 ) helemaal gemixt is met dit programma, daarnaast mixt en record hij ook zijn Radioschows " A State Of Trance " op deze manier.
Da's wel gemakkelijk hé. Zoiets noem ik geen dj-mix meer.

En ik zou een programma dat 500 euro kost geen 'tooltje' noemen... Het is echt wel meer dan een 'tooltje' hoor (en dat is dan ook het enige wat ik erover weet).

Je kan er overigens zoveel controllers aan hangen als je zelf wilt, het programma is compatibel met MIDI. Dus elk MIDI apparaat kan ermee communiceren.
Topic: Monitorspeakers voor bij produceren (30-5-2005 22:01:00)

mr_jows schreef:

Als ik jou was Snake, zou ik ook voor de KRK06 gaan. Je kan het ook zelf horen, dan betaal je ook de extra prijs wel ;)
De RP6's hebben dezelfde behuizing als de RP8's, en die vind ik wel een beetje heel groot eigenlijk... Maar ik ga in ieder geval eerst luisteren als het zover is, kan zijn dat ik dan nog van gedacht verander :)
Topic: zware kickdrum creeren (8-5-2005 18:18:00)
Gewoon layeren. Op het juiste moment speel je ook een basdrum af met lange attack, zeg maar. Tenminste, als ik begrijp wat je bedoel. Misschien handig als je eens een voorbeeldje post.

Effe langs m'n neus weg, hier zitten mensen met veel kennis van zaken.
Topic: zware kickdrum creeren (8-5-2005 12:22:00)
Kickdrum en bassdrum zijn hetzelfde hoor.
Topic: zware kickdrum creeren (6-5-2005 19:14:00)
Een dikke kickdrum maak je door er meerdere te layeren zoals dat heet. Maar maak het jezelf gemakkelijk en neem gewoon een sample van een kickdrum die je bevalt. Je moet het, zeker in het begin, niet te ver zoeken.