Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HR Sound

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van HR Sound (Pagina: 5 van 10)

Topic: Nieuwe (lichtgewicht) versterkers behringer INUKE (20-3-2011 21:52:00)
Volgens mij hangt er hier iemand wink ;) wink ;) wink ;) op het forum rond die het credo hanteert "if it sounds to good to be true, it usually is" . Dit gaat ook hier ZEKER op......
Topic: Welke instellingen voor processor??? (4-3-2011 18:14:00)
TCMC heeft een tijdje geleden voor de X-15HL de nodige vingerwijzingen gegeven. Misschien dat dit je helpt, als basis, om het iets beter in te stellen. X-over Settings kun je naar je eigen smaak aanpassen.

Topic: Welke componenten zitten erin TSA C-115N (2-3-2011 11:25:00)

Hugoov schreef:

Gaat helemaal goedkomen!!
Leuk om de piccies te zien,inderdaad.

Ik denk dat ik over een week of 2 ook maar eens aan de slag ga, Licht schuren, goed stofvrijmaken en ontvetten en daarna met warnex rollen.... Vind ze in het zwart veel beter smoelen dan in de rare standaard kleur.
Topic: 3-weg processing SA set voor band (advies gevraagd) (2-3-2011 10:18:00)
Misschien moet je ook eens proberen om de CD10Nd, als die behoefte er tenminste is, om hem zelfs nog iets lager in te zetten.

Die 1 kHz werkt klankmatig heel erg goed en gaat nauwelijks/niet ten koste van de rms belastbaarheid t.o.v. de aanbevolen 1.2 kHz. Ik heb hier ook mee ge-experimenteerd en kwam ook in eerste instantie uit op 1 kHz. Later heb ik hem zelfs van 800Hz ingezet, icm JBL-2225 en dat vond ik net ff (muzikaal) beter klinken, ik had overigens wel de 2344 biradiale hoorn, wat ook nog wel invloed kan hebben op de klank. Qua teruggaan in belastbaarheid heb ik niet iets negatiefs opgemerkt. Ik heb er in ieder geval nooit brokken mee gehad (gebruikte hierbij wel het SA 3210 passieve filter met kleine modificatie, potmeters/regelaar nog wel intact). Overigens had ik voor het bovenstaande alleen mijn oren als referentie, dus geen plotjes van metingen o.i.d. aanwezig.

Qua spraakverstaanbaarheid (S.I.) zal de bijdrage in de verlaging van frequentie niet erg groot, of nauwelijks waarneembaar zijn.
Topic: Mega hoge prijzen tape-acts (2-3-2011 09:05:00)

ideedeluxe schreef:

De hoge prijzen hebben bij ons in ieder geval tot gevolg, dat we het in een andere hoek gaan zoeken. Helaas is de markt hier ook nog eens enorm verpest door de mega piraten festijnen. Op de een of andere manier heeft dat in de hoofden van met name de jeugdige bezoekers (tot 20 jaar) een idee achter gelaten dat op ieder feestje een A artiest kan staan, want daar zien ze ze een hele avond lang.

Geen tape act van naam hier dus. Want; niet te betalen en imho een hele lage 'bang for your buck'. We zien wel, wat het wordt...
Wat vergeten wordt is dat heel vaak de artiesten die op een MEGA-piraten festijn of een Radio Hollandio feest, verplichtingen hebben naar die organisatie. Doordat hun nummers veelvuldig op hun zenders te horen zijn, dienen zij soms tegen alleen onkostenvergoeding op deze feestjes te verschijnen. OP die manier kun je, voor een relatief laag budget, dus een hele goede line-up hebben.
Topic: Mega hoge prijzen tape-acts (1-3-2011 16:54:00)

joepurlings schreef:

Maar Jeroen van den Boom is toch ook een eendagsvlieg hoorde ik laatst op de Belgische radio zeggen.
Nouja, behalve dat hij in 1001 tv programma's opduikt heeft hij muzikaal gezien nou ook maar 1 hitje gehad.
Ben geen JvdB fan, maar volgens mij heeft hij toch wel 2 nr-1's gehad.... (jij bent zo En 1 wereld) en met zijn andere nr's net zo goed een eendagsvlieg te noemen als Eddy Wally laugh :D laugh :D
Topic: Mega hoge prijzen tape-acts (1-3-2011 16:45:00)
B.O.T. dan maar...verbazigwekkend hoe snel een topic afdwaalt laugh :D laugh :D

Ikzelf heb ook regelmatig iets van "broodnijd" als een compleet onbekende (en eigelijk minder dan middelmatig presterende) zanger een 3 setjes van 5 komt doen en daarvoor grif 250 euro vangt. Meestal nog niet een microfoon bij zich, MD's van net zulke dubieuze kwaliteit als zijn zang en zich ook nog eens als een diva gedraagt. Grrrr...... angry angry

Aan de andere kant moet het juist voor ons een les zijn, op het moment wordt er in de regio waar ik woon soms voor onbegrijpelijk lage prijzen gewerkt. Ik zou dat niet meer onder gezonde concurrentie willen scharen.

Op de een of andere manier heeft altijd nog een slecht presterende artiest een hogere marktwaarde dan een kwalitatief goede geluidverzorging ( om de nog maar over de geinvesteerde waarde te zwijgen).
Topic: Pioneer CDJ-2000 Topic (24-2-2011 13:15:00)

Watt-Xtra schreef:

Om niet onnodig veel extra topics open te maken, leek mij dit topic aardig geschikt.

Indien ze in een grote flightcase zitten, dan is het zomaar weglopen natuurlijk lang niet zo eenvoudig als wanneer ze los in een handzaam kistje zitten.

Verder misschien wel een foto plaatsen van jullie oplossing?

Mod, mocht het toch teveel offtopic zijn, dan graag even een reactie en maak ik alsnog een nieuw topic aan.
Enige tijd geleden zijn zelfs mijn (ongeveer) 10 jaar oude CDJ500mkii "van eigenaar gewisseld"", tenminste 1 stuks dan. Ik denk inderdaad omdat deze in een handzame enkele case zaten. Mijn advies (als ze zelfs zo'n oud beestje stelen) lekker voor de grote FC gaan, ondanks dat het mss iets onhandiger met vervoer is.
Topic: Welke componenten zitten erin TSA C-115N (24-2-2011 11:43:00)

Watt-Xtra schreef:

he hugo die dingen heb ik ook eens gehad, 4 stuks maar dan in de 12" uitvoering en de eerste kleur van TSA, grijs blauw.

Ik vond het niet wat, maar volgens mij was er ook aan gesleuteld. Zat nauwelijks iets van een filter in.
De C-112 heb ik ook en gebruik ik incidenteel voor monitoring, en klinken bijzonder netjes en clean, maar ik gebruik ze wel met de originele processor. Zelfs boven een dubbel 18 inch bas gaan deze kleine jongens goed mee!!

Hugoov schreef:

Gisteravond even bezig geweest met het afstellen van de Driverack voor deze combinatie.
Het klinkt super! ik laat de subs beginnen bij 47,5hz tot 118hz BW24 en de toppen 118hz tot >
Verder boost ik de subs +7dB bij 63Hz en haal ik er bij 125hz -2dB af. De 63Hz dreun zijn de hybrides echt enorm goed in shocked 8O

Versterking:
Vision 2400 (2x1350 watt RMS bij 4 ohm voor de toppen)
Vision 3500 (2x1920 watt RMS bij 4 ohm voor de bassen)
Processing= DBX driverack
(misschien "aardig wat" voor de toppen maar de amp clipt niet en ze spelen vanaf 118Hz)

Heb nog even wat foto's gemaakt, zoals te zien heeft mijn compagnon DJ BPM ze mooi opgeknapt! laugh :D
Tops zien er weer netjes uit!!! Even een vraagje over het opknappen, kun je eens vragen wat en hoe hij dit gedaan heeft? Bij mij zijn ze nog de originele kleur, maar denk erover om deze ook zwart te maken.
Topic: Welke componenten zitten erin TSA C-115N (18-2-2011 19:36:00)

Hugoov schreef:

Ik moet binnenkort 4 van deze toppen icm 4 TSE subs op een carnavalswagen gaan zetten.

2 subs en 1 top per kant, en de andere 2 toppen elders op de wagen.

Mijn vraag is aan andere eigenaren van de PR reeks: hebben jullie meerdere handvaten er zelf in gezet? met alleen het standaard leren dingetje aan de bovenkant zijn ze bijna onhandelbaar.... dit is toch geen installatiereeks ofzo?
Ik heb ze zelf nog nooit boven de TSE subs gehad, dus ben wel benieuwd hoe jij deze combi vond presteren, dus leuk als je je ervaringen post later.

Bij mij is het geen leer, maar rubber-/ kunststofachtig materiaal. De handvatten, zoals al in een eerdere post te lezen, zijn niet echt profi vind ik. Gelukkig doet het geen afbreuk aan de kwaliteit van het geluid wink ;) wink ;) . Je hebt er overigens meerdere soorten voor. Redelijk soepele, zonder versteviging en wat stuggere met versteviging. De laatste hoort op de C115N en degene zonder op de C-112.
Ik heb er geen andere handvatten op zit, de kast is inderdaad lastig te tillen aan het handvat, mede door het gewicht van de kast en de hoogte. Ik pak de kast meestal gewoon met mijn handen aan de zijkanten vast....
Topic: jaren 70/disco artiest (12-2-2011 18:26:00)
Probeer anders eens Wally . Leuke artiest en doet ook nog een
waanzinnig leuke, over de top, Belviz (persiflage Elvis).....
Topic: Dap RB-12 (8-2-2011 09:56:00)
Aangezien ik nauwelijks gebruikers ervaringen over de RB-12 kan vinden, zal ik hier mijn bevindingen eens posten. Heb de kasten inmiddels al een tijdje en voor allerlei zaken ingezet ( drive in; full-range zonder bas, boven dubbel 18 en ook voor live versterking boven de dubbel 18) en moet zeggen dat ik tevreden ben over de prestaties van de kast en vooral het cleane geluid ervan.

Algemene indruk
Net afgewerkte kast welke stevig in elkaar zit, redelijk groot voor een 12-incher (komt door het bovenste gesloten compartiment voor de ribbon). Handvatten zit op de goede plek (geen neiging tot kantelen bij dragen). Stevig rooster waar schuim achter zit. Grootste "sellingpoint"is natuurlijk de ribbon in deze prijsklasse.

De klank
Daar kan ik kort over zijn, zonder enige vorm van processing klinken deze zeer neutraal maar vooral netjes. De ribbon zorgt echt voor een zijde-zacht clean hoog wat goed aanwezig is maar echt nooit scherp wordt. De spreidingshoek (60gr. x 20gr. en cilinder-achtig) van een ribbon zou theoretisch als nadeel gezien kunnen worden, echter in de praktijk merk je hier niets nadeligs van.

De praktijk
De lak van deze kasten is wat sterker als ik van DAP gewend ben (A-, AX-, CS en Soundmate serie) en springt er wat minder snel vanaf (meer zoals LT-serie maar net weer iets sterker lijkt wel). Kasten zijn goed stijf en hebben nauwelijks last van resonatie. De 12-incher levert voldoende bas om voor kleinere feestjes als fullrange kast te fungeren (verwacht er overigens geen sublaag van). Boven een sub komen deze kasten echt tot hun recht en is het geluid, voor deze prijsklasse, ongekend netjes. Boven een dubbel 18 kast (PS-1802) weten ze zich goed staande te houden (XO freq. 120 Hz) en kan ook het hoog goed mee, zeker voor drive in gebruik. De ribbon is echt een vooruitgang t.o.v. traditionele drivers, echt heel precies. Mijn gevoel zegt dat DAP ook over de spec's redelijk eerlijk is geweest als het op rendement e.d. aankomt.

Voor live versterking heb ik eventjes moeten wennen. Stemmen (maar juist ook effecten zoals galm) worden toch allemaal wat directer doorgegeven en dat vraagt toch even wat gewenning. Klinkt als een klok en dat is altijd goed zul je denken. Nou, om het eerlijk te zeggen mis ik voor live versterking toch eigelijk de vervorming op het hoog (het rauwe randje) dat je sound net dat stukje extra geeft. Aan de andere kant, heeft het hoog voldoende SPL's om gewoon te doen wat het moet doen, maar dan zonder vervorming. Als je voor kwaliteit van het geluid gaat, zit je hiermee goed.

Mijn oordeel
Je krijgt met dit type een hele bijzondere prijs/kwaliteit verhouding of zoals de Amerikanen zeggen "good value for money". Een kast met een cleane, crispy sound, die strak klinkt en ook nog eens flink belast kan worden. Nu ik eenmaal gewend ben aan deze kasten neem ik ze eigenlijk (bijna) iedere klus mee. Wat mij betreft gaat iedereen aan de ribbon!!!!
Topic: Welke instellingen voor processor??? (24-1-2011 07:51:00)

TB schreef:

Als het goed is heeft de fabrikant van je luidspreker de ideale settings voor je gevonden en gepubliceerd!
Zoals in mijn voorbeeld alreeds gezegd, geldt dit voor een beperkt aantal fabrikanten, ik weet zeker dat er tal van processoren zijn ingesteld met eigen settings (of misschien wel naar eigen smaak gejusteerd).
Topic: Welke instellingen voor processor??? (22-1-2011 18:20:00)
Ik merk dat er nogal verschillen gehanteerd worden hoe processoren worden ingesteld (voor zowel infra, sub, BP,HL, Hybride, BR etc als tops FL, HL). Tal van merken en types staan al standaard in de processoren geprogrammeerd (zoals div. JBL speakers in dbx, div. LEM speakers in de DX24 en 26) etc.

Misschien nuttig en leerzaam om een topic te hebben waarin de door jouw gebruikte instellingen zijn vermeld voor het soort en type speakers die je hebt, dus frequentie instellingen LPF, HPF, soort filter, BW,LR etc. flanksteilheid-6db,-12db etc.en eventuele vertragingen in msec, fase verdraaing in graden, noem maar op wat er voor nodig is om de boel goed te laten klinken....
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (18-1-2011 17:19:00)

roystraver schreef:

Klopt, dat zie je ook terug in de prijs.
Wij huren 2 keer per jaar een setje E45's bij. Ze bevallen heel heel erg goed.
Ik vrees met de huidige prijzen dat dit ook nog wel even zo zal blijven wink ;) wink ;)
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (18-1-2011 17:11:00)
Zijn hele fijne versterkers, jammer dat ze niet echt heel bekend zijn.....
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (18-1-2011 16:57:00)

roystraver schreef:

Een paar tips dan maar,
hij weegt een kilo of 10
2x 650 watt RMS op 8 ohm
2x 1250 watt RMS op 4 ohm
Mijn redelijk zekere gok, als ik naar het binnenwerk kijk, is MC2-audio de E-25
Topic: Welke componenten zitten erin TSA C-115N (13-12-2010 11:56:00)

Hugoov schreef:

Is 1200HZ niet behoorlijk laag?

Zou het niet interessant zijn om een C115N met origineel filter te vergelijken met eentje die zowel low als High driver filtert? en dan op een 2000Hz?
Of 1200Hz niet laag is??? Ja en nee.... Ja, omdat je het niet zou verwachten, nee omdat hij al vanaf lager ingezet mag worden volgens specificatie.

Ik heb trouwens ge-experimenteerd met diverse filters, gewoon omdat ik het wou weten wat het dan deed. Eerst passief; Ik heb hier een filter van eminence voor gebruikt, gewoon omdat ik die had liggen.... de PX2 1.6 en de PX2 3.5 en beide vond ik niet lekker klinken, mistte dan ook wat echt wat aan het mid en midlaag... het klonk rommelig en zeker niet fris (ja, leg het maar eens uit hoe zoiets klinkt). Later ben ik twee-weg actief aan gaan sturen en ook hier vond ik het niet zo lekker klinken als het origineel...

Ik geef toe dat bovenstaande testjes subjectief zijn, beperkt door de ruimte waarin het gedaan is. Toch kan ik mijn gehoor wel als referentie gebruiken omdat ik weet hoe de kasten klinken maar realiseer me dat mijn voorkeur niet de voorkeur van een ander hoeft te zijn....
Topic: Welke componenten zitten erin TSA C-115N (11-12-2010 11:25:00)
Ik heb hetzelf nooit gemeten maar de Cp600ti schijnt ingezet te worden op 1200 Hz ( van horen zeggen). Moet eerlijk zeggen dat de specificaties het niet doen vermoeden ( loopt door tot 17kHz) maar het is echt niet nodig om hier een bullet bij te plaatsen voor het allerhoogste hoog. Je mist dit deel boven de 17kHz echt niet.

Voor degene die dit wel vinden, hou het volgende in je achterhoofd; de bandbreedte voor radio loopt zelfs maar door tot 15Khz en om nou te zeggen dat je daar het hoog in mist??? Niet echt....

Ik heb op de kasten de handvaten zitten (flexibele strippen) zoals ze origineel geleverd zijn en moet zeggen dat ik dat optisch nogal onprofessioneel vindt staan. De kasten zijn op zich best mooi gemaakt en hebben de mogelijkheid voor interlocking als je ze stapelt. de eenvoudige handles vind ik er afbreuk aan doen... Op de TSA C112 zitten exakt dezelfde handles.
Topic: Welke componenten zitten erin TSA C-115N (7-12-2010 08:23:00)

Dj-Bpm schreef:

Naar enkel speurwerk en foto vergelijk met de speakers die ik nu op mijn testbank heb liggen, denk ik bijna met zekerheid te kunnen zeggen dat er een Beyma 15M300 inzit. Komen sprekend met elkaar overeen in alle opzichten (vermogens nagelaten) en aangezien dit een mid/hoog kast is lijkt mij dit de juiste keuze low driver.
Heb zomaar het idee dat er verschillende soorten speakers in zijn gebruikt, natuurlijk kan er achteraf ook nog een andere ingezet zijn. Ik weet in ieder geval dat er in de periode van Pro-Audio en TSA voldoende ge-expermimenteerd is, er problemen geweest zijn met spares en dat het inderdaad mogelijk is dat er in dezelfde kasten zomaar andere bestukkingen zitten.

Dj-Bpm schreef:

Echter wat naar mijn inzien niet klopt en hoor dan graag van jouw HR-sound of dit bij jouw kasten ook zo is mis ik het filter?? Er zit wel een (TSA UF-1 (of iets in die geest)) voor het hoog, maar de low driver word aangestuurd zonder filter of wat. In dit geval zal het hoog wellicht wel kloppen maar zal men nooit alles uit de laag driver kunnen halen op deze manier.
Zit er bijna aan te denken om de kast gewoon actief te gaan aansturen.
De laagdriver wordt fullrange aangestuurd en slechts het hoog wordt gefilterd. Ik was hier aanvankelijk sceptisch over en durfde eigelijk niet het volle vermogen op te zetten. Inmiddels heb ik er wel vertrouwen in en ben ik een fan aan het worden van deze benadering. Zo zijn voor deze keuze nadelen op te noemen, maar het grootste voordeel is dat het mid (i.c.m.de redelijk compacte kast) toch wel heel erg goed wordt weergegeven. Het hoog wordt dan ook niet zo heel laag ingezet, hetgeen dan de belastbaarheid weer ten goede komt. De korte hoorn die gebruikt wordt voor de CP600ti heeft als voordeel dat het hele scherpe er af is en het niet "nasaal"gaat klinken.