Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DJ Delay

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van DJ Delay (Pagina: 1 van 10)

Topic: Nieuwe Layout (21-6-2010 16:09:00)
Ik zie dat op sommige plekken het oude lettertype terug is? Dit leest in mijn ogen VEEEL duidelijker en overzichtelijker! Wat mij betreft mag het menu links en bovenin ook dit dikkere lettertype krijgen. Nu was alles een beetje één brei, niet fijn. Dit is veel beter;)
Topic: Nieuwe Layout (16-6-2010 21:53:00)

Tom schreef:

Logo vind ik wel lekker modern en strak.
Het logo komt op mij dan juist weer erg oudbollig over... Vooral dat oranje!

Daarnaast ben ik het eens met wat hier boven gezegd wordt over het uiterlijk van de shop, ik denk dat dit vooral komt doordat het nog erg wit is. Te wit als je het mij vraagt... Leest inderdaad best vermoeiend.
Topic: Nieuwe Layout (16-6-2010 13:45:00)
Zo, dat is een verrassing! Maar ik moet zeggen, ik vind het wel een vooruitgang, prachtig! Heb even snel een beetje rondgeneusd, en het eerste wat me opvalt is dat de zoekmachine op het forum links staat, en in de shop rechts. Waarom? Als ik dan kijk naar het menu, dan is de rechter ook veel langer dan de linker, dus ik zou in de shop het zoekbalkje ook links boven zetten, iets duidelijker.
Daarnaast vind ik het wel ERG wit. Ik mis een beetje karakter, zoals bijvoorbeeld AbouDJ of Geenstijl/Dumpert wel heeft.
Als ik in de shop iets uit wil kiezen, en dan bijvoorbeeld mijn keus wil verkleinen door alleen cd-spelers van het merk Pioneer te bekijken dan krijg ik dat niet voor elkaar? Ook vind ik het raar dat onder LED verlichting geen LED parren staan, die staan onder spots? Kan goed zijn dat dit ook zo stond in de vorige versie van de shop, kan me dit niet herinneren.

Verder ziet het er allemaal super uit hoor, mijn complimenten!
Topic: Drie gewonden door omgevallen lichtstellage (19-5-2010 01:18:00)
Dat je geen controle uitvoert voor je stellage omhoog gaat vind ik om te beginnen al raar. Wij lopen alles zeker 2 keer na om er zeker van te zijn dat ieder borgpinnetje ed aanwezig is. Dan hijsen zonder dat opvalt dat een statief niet goed staat? Bij het kleinste hijsklusje wordt er door ons regelmatig stop geroepen, of er nu scheef gehesen wordt, een statief schuin gaat staan, mogelijk iets geraakt wordt of wat dan ook: stoppen, kijken, veranderen, kijken... En dan pas verder, als alles goed is! En dan ook, als iemand ook maar in de buurt komt als wij aan het hijsen zijn wordt er al flink geschreeuwd, vooral met carre's van 8x8 ed, daar willen mensen soms graag onderdoor?

Voor mij is het echt moeilijk voor te stellen dat er dan alsnog iets fout kan gaan? Maar wat mij het ergste stoort is dat er geen verantwoordelijke aangewezen wordt, en er geen straffen uitgedeeld worden. Ik ben bang dat dit een lakse invloed heeft op andere verhuurders die toch al niet al te precies keken... Het idee van: "maakt mij het uit, staat toch geen straf op!" Ik ben bang dat dit nog een keer veel erger mis gaat...
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (13-5-2010 15:19:00)

Malle Pietje schreef:

Daarom ga ik altijd met de trap, al meermalen meegemaakt dat ik of collega's vast kwamen te staan.
Spullen met de lift, ikke niet razz :p
Nouja, als je de trap aan de buitenkant van de Jaarbeurs ziet (GROOT) en het sneeuwt als een gek, dan ga IK met de lift!

@Tom: de eerste keer stond de lift helemaal vol, maar niks voor de sensor. De 2e keer die dag stonden er 2 karren met tapijt in (1400 kilo totaal) en een paar flightcases (pak em beet 500 kilo). De lift mocht uit mijn hoofd zo'n 3500 kilo hebben!

Mijn ervaring: ga nooit met de lift in de Jaarbeurs!
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (13-5-2010 00:02:00)
Ik heb al 3 keer vast gezeten in de liften van de Jaarbeurs in Utrecht, wat een waardeloze dingen zijn dat! 2 jaar terug al, toen hebben ze een nieuwe (die witte) lift er bij gezet, zaten we daar weer in vast, tot 2 keer toe! Echt hopeloos daar! Gelukkig duurde de langste keer maar 45 minuten, dus dat viel dan weer mee...
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (11-5-2010 00:15:00)
Ik heb het er voor over, hier met dat filmpje! laugh :D
Topic: Benodigd speaker volume berekenen (wattage) (28-4-2010 18:20:00)
Ik zou in de lokale sporthal aan 4x RW-15, 2x RW-18b en 2x MC-15 genoeg hebben gehad voor het laatste feestje. Toch jammer dat we daar 6x dubbel 18" en 4x dubbel 15" laag gebruikt hebben, samen met 8x dubbel 12" hoog en 8x 12" delay. Was compleet onnodig volgens de tabel. Mijn verjaardag voor 50 man heb ik met 2x Beyma 18" laag en 2 15" toppen ook flink onderschat, had dat met 2x RW-15 ook afgekund.

Het tabelletje slaat niet alleen helemaal nergens op, het is voor geen enkel publiek bruikbaar.
De tip? Inlezen in geluidsdruk, volume, weerkaatsing, absorptie en meer van dat.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (13-4-2010 11:51:00)

LJ DaAn schreef:

ligt het dan aan mij of aan de koffers sneaky :V
Dat ligt zeker aan die koffers! Ik heb ook altijd dat dat doorzichtige stuk plastic weer open springt en alles weer over de grond joekelt... Een aparte doos met pleisters en een schaar bleek ook de ideale oplossing wink ;)
Topic: Projectje: Stepped Horn met Ciare 12.00SW (29-3-2010 23:10:00)
Er staat nu een V4001+ in brug op. Hem hem al rond de -5dB gehad, en ging probleemloos.

(tenminste, als je klapperende deuren en vibrerende haardroosters een verdieping lager niet meetelt...)
Topic: Projectje: Stepped Horn met Ciare 12.00SW (29-3-2010 00:42:00)
Zo, nu eindelijk eens wat tijd om mijn verhaal te vervolgen.

Nadat alle planken gezaagd waren en de baffle met inslagmoeren klaar was heb ik het een en ander uitgetekend op het hout, om er zeker van te zijn dat ik alles goed in elkaar zou zetten. Na lang wachten op een goede temperatuur in de schuur om te verven ben ik begonnen met afplakken. Ik heb er misschien een iets te prestigieus projectje van gemaakt door de hele binnenkant te verven, en de plakstukjes niet, maar ach, was wel leuk om te doen. Dus zodoende de zijpanelen in de verf gezet en de baffle. Ook alle andere losse stukjes kwamen al snel aan de beurt. Ik moet zeggen, ik heb het aardig strak gekregen, ondanks dat onze garage een behoorlijke stofzooi is.

Na het hele verfgebeuren te tape maar eens verwijderd om te kijken of de randjes netjes uit de verf kwamen. Hier de zijplaten en de baffle. De baffle heb ik daarna meteen voorzien van een stuk tochtstrip en vervolgens de speaker er op gezet. Even flink aandraaien zodat de gasket en de tochtband het goed afsluiten en daarna heb ik nog een mooi laagje kit tussen de speaker en baffle gedaan om te zorgen dat het geheel 100% luchtdicht is. Daarna kon het vastschroeven beginnen. Stukje bij beetje de sub in elkaar schroeven. Uiteindelijk had ik veeeeeel beter kunnen investeren in een paar goede spanbanden, en alles kunnen verlijmen en aantrekken. Schroeven levert ook wel druk op, maar aan het einde van de rit had ik daardoor wel een iets grotere diepte (3mm) omdat de lijmlaag toch iets uitgezet is. Van geleerd voor de volgende keer. Het had me ook uren voorboren ed gescheeld. Maarja, hij zit in elkaar en werkt echt perfect!

Als ik weer eens een gaatje vind dan zal ik de rest van de foto's posten, en daarna zal ik de sub eens uit de testopstelling halen en de buitenkant van een likje verf voorzien.
Nu eerst maar eens slapen, morgen weer vroeg op!

(ik zie btw dat imageshack de foto's vanzelf draait... beetje jammer, maar helaas. Mocht iemand ze rechtop willen, kan ik regelen hoor wink ;) )
Topic: Projectje: Stepped Horn met Ciare 12.00SW (24-3-2010 00:14:00)
De subwoofer werkt inmiddels al een weekje geweldig goed, als ik wat meer tijd heb (ik denk morgen) zal ik wat meer foto's en de rest van het verhaal hier posten. happy :)
Topic: Projectje: Stepped Horn met Ciare 12.00SW (2-3-2010 23:30:00)
Durf ik ook niet aan. Ik ga gewoon extra goed opletten, zoveel mogelijk de eerste keer goed doen, zodat alles goed in elkaar zit en hij niet open hoeft. Wil hem eigenlijk meteen verlijmen, gelukkig is de kast vrij simpel, dus de kans op fouten vrij klein. En alles wat van belang is (aansluitpaneel, speaker enz) is goed bereikbaar omdat ik de voorkant open laat (komt geen schuim voor ofzo). Stel dat er iets mis gaat, MDF is nogal goedkoop materiaal, dus dan moet het maar overnieuw...
Topic: Projectje: Stepped Horn met Ciare 12.00SW (2-3-2010 20:40:00)
Inmiddels is het buiten wat warmer, dus ook zonder gaskacheltje (rotapparaat!) is het eindelijk warm genoeg geworden in de schuur om te gaan verven. Inmiddels zijn de platen van de binnenkant van 2 lagen witte grondverf voorzien, morgen ochtend kan de hoogglans er op. En dan kan ik hem in elkaar schroeven om te testen (waarna de buitenkant nog gelakt moet worden). Foto's volgen binnenkort!
Topic: Projectje: Stepped Horn met Ciare 12.00SW (24-2-2010 23:46:00)
Nouja, het is nog steeds ijskoud in onze schuur, en heb door flinke drukte nog geen tijd gehad om een kannetje HBO voor de kachel te halen! Bijna belachelijk... Ik heb nu een weekje vakantie, ik overweeg om hem gewoon in elkaar te schroeven, en dan later maar kijken of ik de hoornmond van binnen nog in het strakke hoogglans wit kan krijgen. Ik begin toch wel aardig nieuwsgierig te worden naar het geluid dat er uit komt.
Topic: Projectje: Stepped Horn met Ciare 12.00SW (25-1-2010 00:38:00)
Ik wil geen schuim monteren voor de hoornmond, en een strak stukje hoogglanslak afleveren met de speaker al op zijn plek is ook erg lastig, daarom dat ik eerst het een en ander van verf wil voorzien voordat ik de sub in elkaar schroef. Dan uiteraard testen, en dan de buitenkant in de lak. Als je zorgvuldig werkt en vooruit kijkt m.b.t. losse kabeltjes en zo, dan denk ik dat de problemen wel mee zullen vallen. Het scheelt ook dat deze sub relatief simpel is.
Topic: Projectje: Stepped Horn met Ciare 12.00SW (24-1-2010 13:12:00)
Ik ben lekker een weekje op wintersport geweest, ben net terug. Dus nog geen geluid wink ;) Ik ga vanmiddag eens zoeken naar het kacheltje dat nog ergens moet staan, dan kan ik het eens wat warmer maken in onze schuur en eens gaan verven. Dan schiet het tenminste op happy :)
Topic: Projectje: Stepped Horn met Ciare 12.00SW (15-1-2010 14:50:00)

René Eppink schreef:

Hoe kan dat wel dan als je 'm aan de achterkant plaatst? Als je 'm in een hoek plaatst staat volgens mij namelijk altijd 1 zijkant en de achterkant tegen de muur, of zie ik dat verkeerd?
Ik zou hem dan haaks in een hoek willen plaatsen, niet strak langs een muur. Dan is er altijd ruimte voor de speakon plug. Als ik de sub van Tom (was je dat blauwe zat?) links in de hoek wil hebben, moet ik hem ook een kwartslag draaien omdat anders de plug tegen de muur zit. Met de plug aan de achterkant kan ik hem ook altijd op een van de 2 zijkanten leggen, en gewoon rechtop. Het enige dat dan niet gaat is strak tegen een muur of pilaar, maar een stukje er vanaf lijkt me ook niet zo'n probleem. Als ik hem een kwartslag draai dan zie je de hoornmond ook niet, maar dit lijkt me voor het geluid weinig uit te maken. Je ziet dan niet snel dat het een subwoofer is, wat luisteraars natuurlijk al snel extra nieuwsgierig maakt wink ;) Ideaal is 2 aansluitpaneeltjes, maar dit vind ik wat overdreven, niet mooi, en zoveel materiaal in de buurt van de speaker lijkt me ook niet goed. Ik denk dat ik de speakon aansluitingen helemaal onderin het hoekje aan de achterkant ga zetten, dan kan de kabel recht omhoog door de baffle zonder dat hij iets aan kan raken, en zit hij niet voor de speaker. Uiteraard weer even goed dichtkitten!
De kabel heb ik hier al liggen, wordt een simpele 2x4mm2 kabel. Getwiste aders, en een simpele mantel. Dit idee.
Topic: 4 krachtige 18 inch subs (15-1-2010 01:03:00)
Ik heb zelf de 18G50 hier thuis staan, en ben er dik tevreden over. Heerlijk geluidje, en dat in iedere ruimte waar ik ze neer zet. De kastjes zijn licht en compact, maar met 2 stuks doe je toch zo'n 150 man (mits een beetje goede versterking en processing). De kastjes zijn simpel zelf te maken, en daarom niet heel duur. Er is maar één manier om de goeie speakers te kiezen, en dat is luister testjes gaan doen!

Ik denk dat de 18Sound die je daar hebt wel ietsje beter presteren dan de Beyma's, maar dit durf ik niet met zekerheid te zeggen. Een Driverack en een Crown 5002 lijken mij hoe dan ook genoeg om er een leuk geluidje uit te krijgen!
Topic: Projectje: Stepped Horn met Ciare 12.00SW (15-1-2010 00:22:00)
Omdat ik hem ook plat wil kunnen leggen, en dan wil ik geen uitstekende kabel aan de bovenkant. En 9/10 speakers heeft de aansluiting ook aan de achterkant, zou niet weten waarom ik dat ook niet zo zou doen. Als ik hem aan de zijkant zet dan kan ik hem ook nooit in een hoek plaatsen, en de kans dat ik dat wel wil is groot. wink ;)