Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van TimD

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van TimD (Pagina: 1 van 10)

Topic: Eindschakelaar voor rolluik gebruiken (22-5-2023 08:14:00)

Dré schreef:

Weet je zeker dat dit nodig is? Mijn maaier (een ouwetje) maakt een herrie van jewelste als deze ongevraagd buiten de inductielus gehaald wordt. Daar wordt echt iedereen van wakker. En je krijgt hem ook niet zo maar stil (zonder hem te slopen).

Heb je nog geen home automation? Hier draait alles op Home Assistant (en dan worden dit soort dingetjes appeltje eitje om te implementeren). Als je al een NAS hebt (of een werkloze Pi-3 of hoger) dan is het opzetten van een home automation zeker een goed idee. Ik zou echt niet meer zonder kunnen (nou ja, willen).

Is dat allemaal geen optie, gebruik dan de eindschakelaar om een meervoudig relais te schakelen (kun je daar de gewenste logica in frotten).
Tja of het nodig is, geen idee want ik heb tot nu toe nog geen robotmaaier. Ik lees ook overal dat die dingen niet te gebruiken zijn zonder pincode, dus als ze in de beveiliging schieten ze waardeloos worden. Maar goed, bushokjes worden ook vernield zonder dat iemand er beter van wordt. En ik vind het ook wel een gadget-gehalte hebben.

Mijn huis werkt via een domoticasysteem maar ik zou dit graag zo 'dom' mogelijk willen houden. Enerzijds voor de kosten, anderzijds voor zaken als updates etc. Gewoon simpelweg schakelaar positie 1 = open, positie 2 = gesloten. Ik ga de tip van Joepeurlings eens bekijken, of eens verdiepen hoe zo'n meervoudig relais te gebruiken is. Thanks voor de input.
Topic: Eindschakelaar voor rolluik gebruiken (19-5-2023 14:00:00)
Goedemiddag heren,

heel erg off-zone, maar wellicht leuk om met me mee te denken hoe ik dit technisch voor elkaar krijg. (Dré, als het te offzone is druk maar op de delete-knop).

Situatie: ik heb een mooi grasveldje als voortuin, en die wil ik via een robotmaaier laten maaien. Maar het is de voortuin, dus risico op diefstal. Ik woon niet in Detroit, maar wil het ook niet té gemakkelijk maken. Toen zag ik deze oplossing en dacht ik (technisch) 'yes, dat is het!'. De looks zijn voor verbetering vatbaar, maar het idee is uitstekend:

www.google.com/search?q=landroid+garage&source=lmns&tbm=vid&bih=1289&biw=2560&rlz=1C1ONGR_nlNL1033NL1033&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwi0vurqqYH_AhUO4rsIHeigBL8Q_AUoA3oECAEQAw#fpstate=ive&vld=cid:7abfd52c,vid:tLis0VMGIfw

Als de maaier zijn laadpunt zoekt, drukt hij een eindschakelaar in. Die bedient dan het rolluik omhoog of omlaag. En daar zit het punt: een rolluikmotor heeft 4 aders; op, neer, nul en aarde. Met die eindschakelaar kan ik maar één actie doen. Bestaan er ook 2-polige zodat 'ingedrukt' omlaag betekent en 'ontspannen' omhoog? Ik heb ze niet kunnen vinden..

www.elektramat.nl/omron-d4n-4187-omron-safety-eindschak/?channable=0141ac696400373130383136d8&utm_source=google-surfaces&utm_medium=organic&gclid=CjwKCAjwvJyjBhApEiwAWz2nLa9LijRK55HoarBcz4PiSRYdqf4_rqBJI4CZpMaRGLfT-zyaTKwBGxoCEaoQAvD_BwE

Om het fool-proof te maken, zou ik het het handigst vinden om er gewoon direct 230v mee te kunnen schakelen. Maar als dat niet kan zal ik iets met relais moeten doen.
Topic: Opzoek naar catalogus voor light effecten jaren 90tig (29-11-2022 11:32:00)
Die van Luna en Griven had ik vroeger als klein jongentje. Kon daar echt bij wegdromen. Zijn helaas weggegooid of zitten in een doos die die ik niet meer kan lokaliseren.
Topic: Super OEMs plakken (16-5-2022 08:42:00)
Bij mij is het er met wasbenzine in ieder geval niet vanaf gegaan dus dat klopt niet. Verder geen ervaring met dat spul. Weet alleen dat het er bij mij niet zo soepel vanaf ging. Heeft toch lang liggen weken in een badje en daarna heb ik het echt nog moeten schuren met een stevige borstel. Dus wellicht is het goedje in mijn vorige bericht wat, wellicht niet.
Topic: Super OEMs plakken (13-5-2022 14:56:00)
Ik heb ze gewoon schoon 'geschrobt' nadat ik ze een tijdje heb laten weken in een ontvetter. Ging wel eigenlijk. Toen ik klaar was kwam ik dit op het spoor. Heb het dus niet zelf gebruikt, maar qua omschrijving lijkt het te doen wat je nodig hebt:

www.stiptpolishpointshop.nl/p/stipt-soft-touch-remover-2/
Topic: Super OEMs plakken (23-2-2022 12:08:00)
Geniaal toch laugh :D
Topic: Super OEMs plakken (23-2-2022 10:28:00)
De onderzijde wit maken lijkt me wel een gave combi geven met de groene bovenzijde. Bij die rubber dip spray van Dré staat dat het 'gemakkelijk te verwijderen is' en dat de levensduur 3 jaar is. Lijkt me dan geen blijvende oplossing. Aan de andere kant kun je je afvragen hoe vaak je er met je handen aan zit (vaste installatie dus vrijwel nooit)
Topic: Super OEMs plakken (22-2-2022 14:56:00)

Joepurlings schreef:

Hallo Tim,

Volgens mij kun je dit gerust 1:2 splitten zonder verdere toestanden, maar je zou eventueel een passieve microfoonsplitter met trafo kunnen gebruiken (1 gebalanceerde is dan genoeg voor stereo).
Ik zou de eerst gewoon een "harde split" proberen, en de trafo splitter alleen toepassen als het geluid op een of andere manier zou tegenvallen. De trafo split zou ik dan gebruiken voor de timecode en het "echte signaal" voor de audio.

Groeten,
Joep
Ga ik proberen!
Topic: Super OEMs plakken (22-2-2022 14:55:00)

Big bang schreef:

Misschien kun je ze voorzien van raptor liner oid, lijkt me best tof happy :)
Ja dat ziet er wel gaaf uit! Ik heb ze al groen laten spuiten dus de onderkant mag wat mij betreft wat minder uitgesproken

https://i.ibb.co/YhsX5F9/TT.jpg
Topic: Super OEMs plakken (22-2-2022 10:56:00)
Dat is een goeie. Eigenlijk vind ik het zo al een mooie vooruitgang want je kon ze niet aanraken zonder dat je het spul daarna van je handen moest schrobben. Ik ga het truukje van een paar post hierboven proberen met glans geven door WD40 erop te smeren. Of heb jij nog tips/suggesties?

Overigens nog een andere vraag die wellicht een tikkeltje offzone is: buiten dat ik de draaitafels gebruik via DVS in Rekordbox, beluister ik ook 'oude' platen mee. Momenteel heb ik de draaitafel via de DDJ-1000 aangesloten, welke via een Denon Hifi versterker (PMA-600) naar KEF luidsprekers gaan.

Door de DDJ-1000 zal het analoge signaal naar digitaal omgezet worden om door de mixer te gaan, en vervolgens weer analoog gemaakt worden om via de tulp/XLR naar de versterker te gaan (correct me if i'm wrong...) Als ik de DDJ-1000 er tussenuit haal, dan komt het signaal vanuit de draaitafel analoog bij de versterker aan.

Mocht mijn bovenstaande redenatie kloppen, dan moet ik de draaitafel zowel aan de DDJ-1000 aansluiten ivm DVS, en rechtstreeks op de versterker voor het analoge signaal. Hoe kan ik het signaal vanuit de draaitafel op een correcte manier splitten?
Topic: Super OEMs plakken (21-2-2022 16:07:00)
Even een update; ik heb de draaitafels uit elkaar geschroefd. In de onderkant zit enkel een verzwaringsplaat geschroefd en geen elektronica. De pootjes zijn eruit gedraaid en de verzwaringsplaat heb ik verwijderd. Vervolgens heb ik de de plaat in een grote bak met water en flink wat Dasty gelegd. Na een nachtje weken is het er met een harde borstel goed vanaf te poetsen.

Ik heb het uiteraard ook geprobeerd zonder alles uit elkaar te schroeven, maar dat is niet goed te doen. De borstel en schuurspons zitten vrij snel vol met die plakzooi en de oppervlakte plakt alsnog.
Topic: Super OEMs plakken (1-5-2021 12:03:00)
Dank voor de reacties, dan gaat de coating eraf. Het is de onderkant/zijkant van de draaitafels dus daar heeft die soft-feel nauwelijks toegevoegde waarde. Ik was in de veronderstelling dat er onderhand wel een oplossing voor zou zijn, maar niet dus.
Topic: Super OEMs plakken (30-4-2021 13:54:00)
Ik heb al jaren 2 prachtige Super OEM-draaitafels, de variant van Omnitronic. De onderkant van de draaitafels en start/stop knop plakken al geruime tijd. Ik heb iets in mijn hoofd zitten dat het met de weekmakers te maken heeft. Het lijkt alsof de coating 'vergaan' is. Je ziet er trouwens niks aan, is puur het plakkerige gevoel. Het is vrij onprettig als je de draaitafels eens moet verplaatsen of herschikken en ik zou het dus willen oplossen. Met welk middeltje kan ik dit het best te lijf gaan?
Topic: Equalizer NA versterker (18-2-2021 16:42:00)
Mannen hartelijk dank voor het meedenken. Dat heeft mij ook weer op een aantal punten aan het denken gezet. Fases heb ik gecheckt, daar komt geen hoorbare verbetering/verslechtering van. De luidsprekers zijn voorzien van berekende kasten erachter en klinken in principe -voor een plafondluidspreker uit het middensegment- absoluut niet verkeerd. Had er voorheen ook helemaal geen klachten over, maar dat hangt samen met het volgende wink ;) :

Ik ben er ook achter wat mijn vraag getriggerd heeft; sinds kort heb ik een nieuwe auto waar een zeer aangenaam (en veelvoudig in te stellen) geluidssysteem in zit. Ik hoor alle details en de stemmen en instrumenten zijn in de ruimte te plaatsen. Dat miste ik in mijn woning.

Ik laat het hier dus bij. Als er een quick fix was dan ging ik verder experimenteren, maar Sonos laat geen verdere aanpassingen toe en hardwarematig is voor mij niet te doen. Verder is het gemak van dit systeem dusdanig prettig dat ik het ook niet ga wisselen voor wat anders (en stiekem zit er al meer dan genoeg geld in met alle zones).
Topic: Equalizer NA versterker (12-2-2021 13:24:00)
Om Tom's vragen te beantwoorden: ik heb deze speakers in het plafond zitten www.new-line.nl/nl/omroep-installaties/dap-dcs-8240-16-55343.htm en gebruik deze amp www.sonos.com/nl-nl/shop/amp.html

Dit stuurt de speakers in de keuken en de woonkamer aan. In de woonkamer heb ik de 2 speakers boven de bank ingebouwd, waardoor het icm een soundbar en sub als 5.1 systeem werkt. Dat werkt enkel via een Sonos Amp, anders had ik een losse player genomen (Port) en een EQ tussen de Port en de versterker gezet.

Momenteel mis ik wat definitie in het midden- en hoog. Aangezien er filters in luidsprekers worden ingebouwd die bepaalde frequenties filteren en verzwakken, bestaat er wellicht ook iets dat het juist op kan krikken, zo was mijn gedachtegang. Een equalizer is de gebruiksvriendelijkste variant ervan, maar wellicht dat er nog andere suggesties zijn.
Topic: Equalizer NA versterker (12-2-2021 08:37:00)
Bestaan er equalizers die je tussen de versterker en de luidsprekers kunt plaatsen? Ik heb een Sonos installatie met plafondluidsprekers, die aangestuurd worden door Sonos AMPs. Dit is dus de speler en de versterker in één behuizing. Met de interne instellingen voor treble en bass krijg ik het klankmatig niet helemaal naar tevredenheid en zou over een breder spectrum wat willen kunnen instellen. Daarmee komt dus de vraag; zijn er equalizers die op een versterkte uitgang aangesloten kunnen worden?
Topic: Cubo 21 + 2x10'' top (18-1-2021 08:10:00)
Netjes hoor!
Topic: Luxe thuis setup (15-6-2020 20:26:00)
Ja en met een bekabelde telefoon heb je nooit problemen met het bereik.

Als je iets bijzonders wilt doen zoals systemen combineren loop je tegen muren op. Als je bij één systeem blijft dan is het multi-room bediengemak onovertroffen
Topic: Luxe thuis setup (15-6-2020 09:23:00)
Ik ben ook al een tijdje met de gedachte aan het spelen zo'n setje Phantoms aan te schaffen. Het momenteel een uitgebreid Sonos systeem met 5 zones en de Phantoms lijken niet lekker geïntegreerd te kunnen worden. Mijn oplossing zou zijn een Sonos Port met de Dialog te verbinden, waardoor het Sonos systeem leidend blijft en alles met één app te bedienen is. Via diverse instellingen in de Sonos app hoop ik het een en ander gelijk te kunnen trekken. In theorie lijkt me dit een prettige manier van bedienen te zijn, maar in de praktijk nog niet geprobeerd aangezien ik de Phantoms nog niet heb gekocht.

Dus ik ben geïnteresseerd in het verloop van dit topic, wellicht krijg ik nog handvatten om de eigen installatie zo ideaal mogelijk in te stellen
Topic: Stel je even voor... (9-1-2020 08:22:00)
Tom ik dacht dat je in Spanje zat?