Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hugovanmeijeren

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Hugovanmeijeren (Pagina: 3 van 10)

Topic: Geluid automatisch dempen waneer je in de mic praat (9-2-2012 09:41:00)
Ik ken de Dateq mixer verder niet, maar wat je wilt is dat je alleen het signaal van de microfoon (maar dan wel op lijnniveau) in de sidechain van de compressor stuurt. Als je een effect send hebt op die Dateq waarbij je alleen het signaal van de mic naar een output kunt sturen dan gaat dat prima werken!

Zoals PvG zegt zou je ook de headphone out kunnen gebruiken, maar dan kun je die verder niet gebruiken om een ander kanaal mee te PFL'en dan de mic (want dan schiet direct de compressor in werking).

Groeten Hugo
Topic: Geluid automatisch dempen waneer je in de mic praat (8-2-2012 18:21:00)
Wil je de spraak laten dempen als er muziek is, of de muziek laten dempen als er spraak is? sneaky :V
Ik ga maar even uit van dat laatste, want zoals jij het stelt lijkt het mij vrij onnuttig (spraak moet immers verstaanbaar blijven)...

De compressor inserteer je op de je muziekkanaal (zou ook op een subgroep kunnen, als de mixer daarover beschikt), flink hoge compressiefactor gebruiken bij lage treshold. Je mic-input inserteer je op de sidechain (gaat er gewoon doorheen en komt weer terug in de mixer zonder verdere bewerkingen).

Probleempje voor jou is dat de Dateq geen inserts heeft geloof ik. De cd-speler (of andere muziekbron) is op lijnniveau en zou je zo rechtstreeks op de compressor moeten kunnen aansluiten. De uitgang van de compressor laat je dan op je mixer binnenkomen.
Voor de microfoon gaat dat niet werken i.v.m. te weinig signaal.
Hiervoor zou je een aux kunnen gebruiken, alleen zo te zien zit dit ook niet op de Dateq, wat het een behoorlijk lastig verhaal maakt...
Het zou eenvoudiger zijn als je er nog een extra (live) mixertje tussen zou hangen waarop je de Dateq laat binnenkomen (die laat je ducken door de compressor) en de microfoon.

Groeten Hugo
Topic: Versterken spraak musical (7-2-2012 23:43:00)
Wat is de reden dat er geen draadloze headsets gebruikt mogen worden?

Simpel gezegd is iedere andere optie (enorm) veel slechter. Wil je het goed doen dan heb je gewoon headsets nodig.
Eigenlijk je enige andere optie is om een aantal condensator microfoons voor en/of boven het podium te plaatsen. Ik zou dan wel kiezen voor microfoons met een nierkarakteristiek (bijvoorbeeld de ME64) en niet voor shotguns (zoals de ME66) omdat die laatste veel te gericht zijn (speler gaat een meter opzij staan en je geluidsbeeld veranderd volledig)!
Denk er wel aan dat je met deze laatste optie nooit dezelfde resultaten als met headsets kunt behalen! (Of de spelers moeten zich niet verplaatsen en zeer dicht op de microfoons kunnen spreken).

Een goede (parametrische) EQ is overigens ook geen overbodige luxe.

Groeten Hugo
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (7-2-2012 19:41:00)

Tom schreef:

dan hangen de kabels ten minste niet voor je knoppen en je Vu meters.
Een VU meter heb je toch op je mixer zitten? Of zit jij continu naar je versterkers te kijken? Meestal staan die toch ergens ver weg op of onder een podium en heb je er helemaal geen zicht op.

Groeten Hugo
Topic: Multistekers Harting / Ilme (2-2-2012 15:58:00)
1) Ja deze zijn uitwisselbaar.
2) Ik heb deze nog nooit gebruikt, maar lijkt mij gezien bovenstaande een logisch gevolg. Naar mijn idee heb je de insert en removal tools niet per se nodig (ze zijn belachelijk over-prised), ik gebruik zelf een dun dreveltje (kost je 10 euro o.i.d.) voor het plaatsen, verwijderen van de pennen/bussen.
3) Maakt voor de geluidskwaliteit niets uit, mits goed uitgevoerd. Sommigen vinden krimpen voor de langere termijn een degelijkere oplossing (gaat ook wat sneller), maar zelf soldeer ik altijd (doen we immers met vrijwel alle kabels).

Naast Harting zijn er nog wel meer systemen die je zou kunnen overwegen, ook Link (LK) en Whirlwind worden veel gebruikt, naar mijn mening zijn deze connectoren veel degelijker en prettiger in gebruik dan Harting.

Groeten Hugo
Topic: Orientatie digitale mengtafel (1-2-2012 16:33:00)
Hey Peter,

bedankt voor je opmerkingen.
-Het zou wel eens van de masteringcompressor kunnen komen die ik heb gebruikt. Zoals ik al zei, ik heb geen ideale afluistering en dan is dat lastig te horen.
-Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt, vind het persoonlijk wel iets meevallen. Het is een Fostex microfoontje van de drummer zelf (alle mics zitten vast in/aan zijn kit gebouwd, kan/mag ik verder weinig aan veranderen).
-Oké, weer een kwestie van afluistering denk ik, bij mij thuis klinkt hij voldoende hard in de mix.
-Kwestie van smaak natuurlijk, vond het bij dit nummer wel wat hebben. wink ;)

Alle kanalen worden direct na de preamp zonder EQ of dynamics naar de MADI output geslingerd. Dus enkel de gain settings neem je mee in je opname (logisch natuurlijk).

Groeten Hugo
Topic: Gebruik van verschillende microfoons (30-1-2012 22:06:00)
Beste AMX_Pete,

wat probeer je nu eigenlijk te zeggen? Ik stel dat de door mij genoemde types hetzelfde microfoonelement delen en dat enkel de grille voor de klankverschillen zorgt.

Dit is namelijk ook precies wat Shure zelf op zijn website beweerd: SM57 vs SM58 en beta 57 vs beta 58.

Dat de SM57 een hogere geluidsdruk aan kan, kan dus ook niet kloppen (want element en trafo zijn gelijk aan de 58), het bolletje van de 58 zorgt er zelfs voor dat de afstand tot het element wat groter is, waardoor juist de 58 in theorie een iets hogere geluidsdruk aan zou moeten kunnen (als je bij beide je lippen op de grille zou zetten zit je dus bij de 58 iets verder van het element vandaan waardoor de geluidsdruk op het element iets minder is).

Groeten Hugo
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (30-1-2012 15:48:00)

StijnS schreef:

intercom
'Ksssssssssssss' *ROGER ROGER*
Topic: Gebruik van verschillende microfoons (30-1-2012 13:44:00)

big bang schreef:

De SM57 kan een wat hogere geluidsdruk aan, de SM58 kun je op een gegeven moment wat "dichtschreeuwen".
Onzin, het kapsel van een SM57 is identiek aan een SM58. Het verschil zit in de grille, bij de SM57 zit de grille veel dichter op het kapsel waardoor je een sterker proximity effect hebt (meer laag).
Hetzelfde geldt ook voor de beta 56a, 57a en 58a. Die hebben allen een identiek kapsel en een verschillende grille die de frequentiekarakteristiek enigszins beïnvloed.

@TS: vertel eerst eens welke materialen je precies gebruikt en hoe je keten eruitziet (welke mixer, welke processing, welke versterkers enz.). In een goede setup heb je nooit last van feedback (of je moet HEEL extreme dingen gaan doen).
Als maximale Gain Before Feedback je doel is, dan kan een juiste plaatsing van de monitoren t.o.v. je microfoons best een verschil maken, ik verwacht echter dat dit in jouw situatie niet direct het probleem veroorzaakt.

Groeten Hugo
Topic: jbl srx set carnavalswagen (27-1-2012 00:19:00)
Als je maar op een willekeurige manier subs gaat neerzetten kun je met een beetje pech op bepaalde plaatsen zoveel uitdoving creëren, dat je daar dus geen laag hebt.

Wat dat betreft zul je het beste resultaat behalen door alle subs op één 'stapel' te plaatsen, dan weet je zeker dat je aan alle kanten (het laag is omnidirectioneel) een goed en dekkend laag hebt, bovendien heb je dan nog het voordeel van onderlinge koppeling.

Zoals iemand al terecht opmerkte kun je het afstraalgedrag van je subs beïnvloeden door te spelen met opstellingen in combinatie van elektronische delay. Voor een carnavalskar lijkt me dat echter wel weer een beetje ver gaan. Bovendien lijkt het me juist praktisch om bij een kar (waarbij het publiek aan alle zijden kan staan) gebruik te maken van de omnidirectionele eigenschappen die je bij subs hebt.

Groeten Hugo
Topic: Orientatie digitale mengtafel (26-1-2012 00:12:00)
Ja, maar eerder in dit topic hadden we het ook al over live-mixen gemaakt via multitrack opties op een digitale mengtafel. wink ;) Mijn voorstel was toen echter ook al om het topic op te splitsen...

Het probleem is dat ik zelf niet echt over een (studio) afluistermogelijkheid beschik, ik ben dus altijd benieuwd naar de meningen van anderen (ook smaken verschillen natuurlijk), altijd handig om wat tips op te doen.
Studio werk is weer compleet anders als live geluid mixen, maar persoonlijk vind ik het ook wel een heel boeiend aspect van de geluidstechniek.

Groeten Hugo
Topic: Lichttafel voor verhuur (25-1-2012 16:57:00)
Als je een eenvoudige kwaliteitstafel zoekt kan ik toch de MA Lightcommander 12/2 (of eventueel voor groter werk een 24/6) aanraden. Dat blijft toch wel dé rock & roll tafel voor conventioneel licht.
Super eenvoudig in gebruik en kan zeker tegen een stootje!

Groeten Hugo
Topic: jbl srx set carnavalswagen (25-1-2012 16:54:00)

bomdes schreef:

Zet gewoon 6x een stackje van 1x SRX712M op 1x SRX718S rondom de wagen.
6 subs op verschillende afstanden van elkaar plaatsen? Daar ga je in ieder geval een heleboel ellende van krijgen (als in: uitdoving en optelling op de meest vreemde plekken), voor een mooi stevig sublaag gaat je dat in ieder geval niet helpen!

Voor de toppen zal dat een veel minder grote rol spelen.

Groeten Hugo
Topic: Orientatie digitale mengtafel (22-1-2012 21:46:00)
Hier nog een live-mix die ik even wilde delen, ben benieuwd naar de reacties: Klik

Groeten Hugo
Topic: Welke microfoons in een bandset (6-1-2012 14:46:00)

knorrepot schreef:

Moraal van het verhaal: In goed overleg is er veel mogelijk!
Klopt, maar een microfoonkit zonder SM58 of beta 58 kan je toch een boel gezeur opleveren.
Artiesten die graag een KMS150 willen, nemen die vaak zelf wel mee is ook mijn ervaring, en dat is dan natuurlijk geen enkel probleem. wink ;)

Groeten Hugo
Topic: Welke microfoons in een bandset (6-1-2012 13:04:00)
Tja, microfoons blijven een erg persoonlijke keuze. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. sneaky :V

Microfoons van EV zijn erg ondergewaardeerd, ze maken echt steengoede microfoons, maar helaas zie je ze niet veel (marketing probleempje?). Zelfde geldt ook voor Beyerdynamic, de M88 bijvoorbeeld is een waanzinnig goede zangmicrofoon (werkt ook goed op kick en bass), het verschil in klank met een SM58 (zelfs na een simpele hé hé, check check) is dag en nacht.

Nog een leuke onbekende: de Beyerdynamic M201. Werkt waanzinnig goed op snare, maar je kunt hem in principe overal voor gebruiken waar je een Shure SM57 ook voor zou gebruiken.

Het enige waar je soms tegenaan zult lopen is ridervriendelijkheid. Dus je ontkomt er haast niet aan om de standaardmodellen van Shure en Sennheiser op de plank te hebben liggen.

Ben zelf nu wel erg tevreden met mijn drumkitje:
-Kick EV N/D868
-Snare Beyerdynamic M201
-Hi-Hat Neumann KM184
-Toms 1~4 EV N/D468
-OH AKG C414

Groeten Hugo
Topic: Advies druppelmic/headset nodig (29-12-2011 14:13:00)
Vertel eerst eens wat het budget dan is voor de druppeltjes?

Persoonlijk zweer ik gewoon bij DPA, ik heb een ontzettende hekel aan goedkope microfoons omdat je er (vaak in moeilijke omstandigheden) veel ellende mee krijgt.
Als je het niet erg vind om tweedehands te kopen: er staan met grote regelmaat huidkleurige dpa druppeltjes te koop (4061) voor bedragen zo tussen de 100 en 150 euro per stuk, lijkt me geen geld voor een stukje kwaliteit...

Groeten Hugo
Topic: Wie verhuurt..... (Diversen) (22-12-2011 00:23:00)
Wij hebben een complete Sennheiser zenderset met 8 zenders compleet met huidkleurige MKE-2 gold microfoons (kan eventueel ook met DPA 4061 als je die liever hebt), actieve antenneverdeling en setje vlaggen die ruim binnen je budget valt. Mengtafel kan ook geregeld worden.

Als je interesse hebt mail me dan maar even.

Groeten Hugo
Topic: Het legaal verlonen van je personeel (20-12-2011 17:03:00)

PvG schreef:

Monitormix vanaf foh, scheelt al 1 mannetje.
Dat is leuk voor 2 of 3 groepen floortjes, maar voor serieuze opstellingen heb je gewoon een monitortafel + bijbehorende tech nodig. Is meestal vanuit de rider van de band ook een vereiste.

Groeten Hugo
Topic: Te huur gevraagd: "low fog" machine (19-12-2011 17:22:00)
Klusje is inmiddels geweest en allemaal prima verlopen.

Opbouw van CO2 was niet echt een issue hier, de ruimte was groot en goed geventileerd. Daarnaast was de afstand podium tot de eerste rij zeker 3~4 meter dus geen gevaar voor mensen die de CO2 zouden kunnen inademen (waarbij de zuurstof wordt verdrukt)...

Groeten Hugo