Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van JeroenVDV

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van JeroenVDV (Pagina: 3 van 10)

Topic: DJ Meubel (22-3-2012 17:52:00)
Bel een gemiddeld decorbedrijf en je hebt het voor de helft van dat bedrag naar eigen wensen en WEL demontabel in slimme delen..
Topic: PA markt 2012 (20-3-2012 12:42:00)

PatrickvHaeften schreef:

Die geeft tenminste ook nog korting op stukprijzen.
Vind ik zo'n belachelijk argument (even los van het feit dat Martijn natuurlijk een prima leverancier is die het allemaal dik voor elkaar heeft).

We geilen met z'n allen in onze industrie inmiddels zo op het fenomeen "korting" en "procentjes" dat iedere leverancier / fabrikant inmiddels de list-price 20-30% verhoogd heeft aangezien OVERAL korting op weggegeven moet worden aan eindgebruikers.

Want laten we eerlijk zijn, wat betreft flightcase-onderdelen, wapperende lampjes en ander speelgoed kun je jezelf wel een "verkoop bedrijf" noemen en dus korting opeisen, je bent en blijft eindgebruiker zolang je eigen verhuur / producties doet. Pas als je pure wederverkoop doet (en nee, niet eens in de maand een rolletje gaffa aan de lokale school) zou je recht op korting moeten krijgen. En dan slechts alleen als jij een meerwaarde kunt geven aan dat product. Want DAAR is korting voor bedoeld!
Topic: SERATO Itch + DENON HC-5000 (27-2-2012 15:14:00)
Als je naar de eigenschappen van de snelkoppeling gaat, kun je bij tabblad "Compatibiliteit" het vinkje bij "Als Administrator uitvoeren" aanklikken. Scheelt nadenken bij het starten ;)
Topic: Gobo's !!! (23-2-2012 22:31:00)
Hoop wel dat je metalen gobo's laat maken?
Topic: Waar te huur: low fogger met interne koeling (17-2-2012 13:04:00)
En toen heb je de telefoon gepakt en even doorgesproken of er wellicht wat aan de prijs te doen valt? Wellicht 1,5 x dagprijs in plaats van 2 x? Of heb je toen de offerte naast je neergelegd en ben je deze forumpost gaan doen?
Topic: WYSIWYG opslaan .pdf (15-2-2012 23:01:00)
Gelukkig levert Cast-soft met huidige (legale...) releases van WYSWIYG een uitstekende "Cast PDF Printer" mee (een OEM-versie van een bestaande PDf-printer). Voor minder-legale WYSIWYG's of andere toepassingen - Bullzip PDF is bijvoorbeeld ook een uitstekende.
Topic: Wat kosten jullie nou? (13-2-2012 13:45:00)
En de keuze dagprijs of uurprijs. Die soms niet aan jezelf is maar aan je opdrachtgever (de ene wil met uurprijs werken, de andere met fixed dagprijs).
Topic: Traktor controller (8-2-2012 23:07:00)

Gino V schreef:

Hey

Ik gebruik 2 denon sc2000 met een externe mixer en dit werkt ook zeer goed en goede kwaliteit alleen computer en toetsenbord is niets voor mij

Mvg Gino V
Hier nog 1 met dezelfde combi! Zeer tevreden!
Topic: Wysiwyg (8-2-2012 19:51:00)
EN niet te vergeten.. Heb je op de Hog al iets gepatched - anders zul je nooit kunnen connecten vanuit WYG.

Je zult wel moeten weten - en begrijpen - hoe het Hog-Netwerk zo'n beetje in elkaar zit wil je dit soort problemen even kunnen oplossen. Even goed inlezen in wat DP's zijn, hoe User Numbers werken, etcetera.
Topic: Probleem met BPM studio icm Vista (Maya 44 usb) (4-2-2012 13:45:00)
Waarom wil je voorbeluisteren op een 3e kanaal als je reeds 2 losse kanalen vanuit 2 losse spelers hebt?
Topic: Review: Showtec Phantom 250 vergeleken met Martin Mac 250 Krypton (27-1-2012 18:04:00)

bomdes schreef:

Als je mooie en bruikbare gobo's wil koop je maar een Robe of een Clay Paky, das nu niet meteen een feature waar de MAC250 in uitblinkt :)
Nogmaals, de Mac 250 Entour heeft zeer nette fijne gobo's in met name het 2e wiel. Maak ik heel graag gebruik van. Waarom de Krypton zulke achterlijke disco-plaatjes heeft gekregen mag "joost" weten.
Topic: Review: Showtec Phantom 250 vergeleken met Martin Mac 250 Krypton (27-1-2012 14:50:00)

CyberDance schreef:

Dingen als hoeveel gobo's en hoeveel kleuren is het laatste waar ik naar kijk. Veel interessanter is de bruikbaarheid ervan, de manier waarop bepaalde kleuren langs mekaar liggen etc.
Sterker nog.. Hoe meer gobo's en kleuren, hoe kleiner de opening over 't algemeen aangezien de kop niet ineens groter is geworden. Betekent dus ook vaak een stuk(je) minder lichtopbrengst bij meer gobo's/kleuren.

Moet ik er wel bijzeggen dat de standaard gobo's van een Krypton qua bruikbaarheid natuurlijk om te huilen zijn. Entour heeft mooie bruikbare gobo's (in 't 2e wiel...).
Topic: Review: Showtec Phantom 250 vergeleken met Martin Mac 250 Krypton (27-1-2012 11:02:00)
Wat er ECHT toe doet laat je voor het gemak weg:

- Gobo's die naar de randen toe onscherp weglopen
- Hotspot of juist "vlekken" in de bundel die niet goed weg te krijgen zijn met lamp stellen
- Tragere kleur & gobo wisseling, Krypton heeft veel meer "snappy" wisseling
- Bewegingen van een Krypton zijn net wat soepeler
- Montage met M10 bouten is vreselijk onhandig en kost je gewoon echt meer tijd
- En zoals genoemd.. "Houdbaarheid". Ben benieuwd hoe lang de Phantom het volhoudt bij hetzelfde gebruik als een Krypton.
- Denk maar niet dat je na 3-4 jaar nog even dezelfde kop er nieuw bij kunt kopen in 't geval van de Phantom. Andere software-versies met andere kanaal-indelingen of simpelweg andere features/bouw/snelheid/etcetera.
Topic: Uitlichten DJ (21-1-2012 17:25:00)

big bang schreef:

Ik zou eens naar de Eurolite LED SLS-5 BCL kijken. De BCL versie heeft 5 bicolor leds, met de kleuren Wit en Amber. Dan kun je dus zelf de kleurtemperatuur kiezen, heb je fatsoenlijk wit licht en geen hitte. Bovendien zijn ze goed betaalbaar.
Ik hoor van VEEL DJ's/artiesten/andere personen dat ze LED-licht nog steeds bijzonder onaangenaam vinden om in te kijken, vergeleken met halogeen.. Dat is voor een knipperend LED-parretje of kopje hier of daar niet dramatisch, maar voor een continu schijnend frontlicht net even wat anders... Waar dit precies door komt, geen idee.
Topic: Traktor Pro2 VS Virtual DJ (met 19 inch controller denon) (21-1-2012 17:22:00)
Auto bpm/sync is een leuke en handige feature met name als je snelle mash-up achtige mixen wilt maken of op erg hoog tempo wil draaien (skihut-achtig MET strakke mixen), maar hier vallen ook degenen al snel mee door de mand die echt niet (meer) handmatig fatsoenlijk 2 platen kunnen gelijk leggen in minder dan 16 maten. Want dat is verdomd handig als inderdaad je BPM/beatgrid niet goed berekend is door Traktor of welke andere software dan ook.
Topic: Cuelux (17-1-2012 23:10:00)

roystraver schreef:

Het viel me op dat je onder de shape's alleen een cirkel, een achtvorm of een willekeurige beweging kunt kiezen, zijn dit de enige of zijn er op een of andere manier ook andere toe te voegen en/of zelf te creëren?
- Een circle shape met X-size 100, Y-size 100 = circle shape
- Een circle shape met X-size 0, Y-size 100 = tilt sinus
- Een circle shape met X-size 100, Y-size 0 = pan (co)sinus
Hoeveel shapes gebruik jij in een gemiddelde show?

En wat betreft snelheid via rotary: Wellicht komt het, maar het is weer een extra optie/functie die niet bepaald noodzakelijk is. Een playback met 9 cues (circle slow, med, fast - tilt slow, med, fast - pan slow, med fast) en je bent klaar. Zo heb ik tientallen shows getypt.

Mooie beweging is leuk, maar daar maak je de sfeer, accenten en snelheid in je show hoofdzakelijk NIET mee.
Topic: Cuelux (16-1-2012 18:52:00)

roystraver schreef:

Martin LightJockey heeft de optie om de Macro-speed en Macro-amplitude te koppelen aan een fader.
Shape-size zit automatisch onder de fader als die fader een cuelist bevat met alleen een shape erin. Shape-speed niet (maar als ik het goed heb is die met de rotary boven de fader bij bijv. BCF2000 te bedienen als er wederom niks anders dan een Shape in de cuelist zit.)
Topic: samples vdj extern bedienen hoe? (9-1-2012 00:25:00)
Download eens een demo van Ableton live en probeer het. Zo simpel kan het zijn..

(Of bekijk Youtube, werkelijk waar helemaal vol met demo's van wat je met de APC / Ableton kunt.. www.youtube.com/watch?v=7EvfZYBFlXI)
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (9-1-2012 00:24:00)

Mifex schreef:

Op starbeach gaan ze zo met rode lampjes dj's om razz :p Verder is Real el Canario wel een goede dj!
Tjerk (technicus in het filmpje) is ook wel een erg mooi figuur, hahaha. Topgozer.
Topic: samples vdj extern bedienen hoe? (4-1-2012 15:32:00)
Ableton Live is exact daarvoor gemaakt. Zit wel een berg muziektroep omheen maar die hoef je niet te gebruiken. Wordt niet voor niks door vrijwel alle live-acts ("live", wat een grap.. samples door elkaar heen drukken die allemaal vanzelf sync lopen) gebruikt.