Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van YourLiVe

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van YourLiVe (Pagina: 2 van 10)

Topic: Spotify gebruik door dj's (8-10-2018 15:23:00)
Blijkbaar niet (meer).
Topic: Spotify gebruik door dj's (5-10-2018 15:02:00)
Spotify heeft blijkbaar afspraken met djay Pro dat zij Spotify mogen integreren in hun dj app. Dan is het wel erg naief om te zeggen "ja, maar dat is alleen voor thuisgebruik". Ze weten echt wel dat de dj's die daarmee werken het ook op feesten en partijen gebruiken.

Ik werk zelf met Virtual DJ. Daar zat eerst ook Spotify integratie in, maar dat is toen geblokkeerd door Spotify. Deezer is nog steeds wel geïntegreerd in Virtual DJ, en dat gebruik ik persoonlijk ook regelmatig. Natuurlijk heb ik zelf ook een flinke eigen collectie, deels geript van de originele cd's maar ook een steeds groter deel via iTunes aangeschaft.

Ik heb een legaal muziekabonnement bij Virtual DJ, waar vooral veel nieuwere muziek in staat. Dat kan ik ook gewoon downloaden naar de computer en offline gebruiken. 9 van de 10 nummers die in de top 40 staan kan ik via dat abonnement downloaden, behalve de Nederlandstalige nummers (die staan daar niet in) dus daar gebruik ik nog weleens Deezer voor. Als het echt een bruikbare hit wordt (zoals stap voor stap nu) koop ik 'm gewoon via iTunes.

Daarnaast gebruik ik Deezer regelmatig voor wat oudere nummers die ik niet in mijn eigen collectie heb, maar dat zijn vaak nummers die ik normaal niet zou draaien. Nummers die ik vaker draai koop ik via iTunes. Meestal koop ik dan een compleet verzamelalbum, dan heb je vaak voor een tientje 40 tot 100 nummers (waarvan ik dan vaak de helft al heb maar goed, toch nog wel de moeite waard).

Verder koop ik ook alle hitzones, party hits en hollandse nieuwe albums via iTunes zodat ik mijn eigen collectie steeds verder uitbreid. Naast mijn computer heb ik namelijk ook altijd mijn top 2000 meest gedraaide nummers op 2 USB sticks bij als backup.
Topic: Subwoofer opslaan in niet geïsoleerde schuur (18-6-2018 15:24:00)
Ik heb mijn vaste set ook vrijwel altijd achterin de bus staan, ook alle dj apparatuur, laptop en actieve sub. Die bus staat gewoon bij mij thuis voor de deur, dus niet overdekt of verwarmd, ook in de winter. Werkt allemaal al meer dan 10 jaar zonder problemen. Overigens zit alle apparatuur wel netjes in een flightcase en zijn de speakers voorzien van hoezen.
Topic: audio via bluetooth ontvanger (8-12-2017 09:16:00)
Mijn autoradio kan 2 bluetooth verbindingen tegelijk verwerken dus het kan wel... bij de meeste bluetooth apparaten kun de verbinding verbreken vanaf beide apparaten, maar ik weet niet of dat bij zo'n apparaat als jij wilt ook zo is.
Topic: virtual dj 8 (27-10-2017 15:10:00)
Nice! De DND-4500 is een prima optie als backup systeem aangezien hij zowel cd's als USB's kan afspelen. Goede keuze lijkt me!
Topic: Compact array system (22-8-2017 14:59:00)
Ach ja TS sloeg zelf dit zijweggetje in wink ;) Maar misschien kun je dat gedeelte afsplitsen naar een eigen topic?
Topic: Compact array system (21-8-2017 08:24:00)
Hahaha Opa Tom laugh :D Ik doe dit ook al 20 jaar hoor, en heb vroeger dus ook met cd's gedraaid. En voor mijn dj tijd draaide ik ook de vinyl platen van mijn vader op mijn stereotoren. Mag ik mezelf dan wel disc-jockey noemen van jou? wink ;)

Ik ben alleen wel met mijn tijd meegegaan en draai al vele jaren 100% digitaal met een laptop en USB sticks, zelfs al lang voordat de CDJ 2000 uit was. Maar ook jij speelt de meeste nummers tegenwoordig waarschijnlijk vooral van USB / computer toch?
Topic: Compact array system (20-8-2017 15:46:00)

Dj.raymond schreef:

Dj's die alleen "draaien" met laptops of andere digitale apparaten, zijn dat nog disc-jockey's? wink ;) Komt geen disc meer aan te pas. laugh :D
Ikke wel hoor... ik draai met een laptop en daarin zit een hard-disc, en aangezien dat geen SSD is draait ie nog ook wink ;)
Topic: virtual dj 8 (25-7-2017 10:31:00)
Ik werk ook al vele jaren met virtual dj, eerst met 7 en daarna met 8 icm een denon hc4500 controller. Ik vind het heerlijk werken voor een drive-in dj, en het wordt alsmaar beter. Zo is er in de afgelopen maanden oa pulselocker, deezer en spotify integratie gekomen, kun je ontbrekende trackinfo zoals jaartallen automatisch laten toevoegen vanuit de discogs database enzovoorts.

Ik heb geen echte ervaring met traktor of serato (weleens een demootje gedownload maar meer niet)
Topic: Water/bier over RCF8003AS (25-6-2017 21:13:00)
Ik heb ook al 2 of 3 keer bier over de actieve sub van mijn HK Lucas 2000 gehad, maar dat was op de electronica (versterking / processing). Die hield er dan ook mee op, ik neem aan door de interne beveiliging. Stroom eraf, water erachteraan en de volgende dag werkte die dan weer prima (en nu nog steeds).
Topic: Gaffa tape test (6-6-2017 13:01:00)

Dré schreef:

Joepurlings schreef:

Showtec heb ik jaren geleden eens gebruikt, was er niet zo kapot van, zijn die intussen misschien verbeterd?
ook is het niet altijd handig om de kleefkracht maar zo hoog mogelijk te maken (ik heb onlangs de lak van een overheaddeur getrokken bij het verwijderen van een paar stukjes gaffa tape).
Hahaha heb ik ook een keer meegemaakt... we moesten een extra geluidsset in een andere zaal plaatsen en de manager van de locatie zei dat we de kabels boven de deur moesten tapen in plaats van op de vloer. Weet je het zeker? Ja hoor... bij het eraf halen van de tape kwam het halve stucwerk mee shut up :X
Topic: advies gevraagt aankoop midi controller (19-5-2017 13:03:00)
De CDJ2000's zijn toch echt ontworpen voor "on the road" gebruik, maar de meeste flightcases daarvoor werken toch echt met een klepje of een stukje extra aan de deksel. Van die laatste ben ik persoonlijk overigens geen fan omdat het dan een stuk lastiger is om de deksels op te bergen.
Topic: advies gevraagt aankoop midi controller (19-5-2017 11:01:00)
Daar zijn wel oplossingen voor te bedenken toch.... een (afneembaar) klepje aan de voorkant, de voorkant vastmaken aan de deksel... dat zie je zo vaak bij cdj's want daar moet immers ook een cd voorin kunnen.
Topic: Bellenblaasmachine schoonmaken (22-4-2017 22:54:00)
ja klopt, zoiets heb ik dus al gedaan met heet water en wat dreft. Hielp niet sad :( Maar jij denkt dat soda wel werkt? Dacht zelf misschien spiritus ofzo...
Topic: Bellenblaasmachine schoonmaken (22-4-2017 20:16:00)
Ik heb hier een paar Chauvet bubble king bellenblaasmachines, maar deze produceren steeds minder bellen. Nu heb ik ze al helemaal schoongemaakt, alle aanslag eraf gehaald, even laten draaien met warm water in het reservoir, dan een sopje met dreft en daarna nog een keer met warm water. Het effect is er helaas niet veel beter op geworden.

Iemand enig idee hoe ik het wel weer in orde krijg? Ik gebruik de vloeistof van MagicFX dus daar zou het niet aan moeten liggen lijkt me toch?
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (13-4-2017 12:06:00)
True, maar er zijn natuurlijk wel wat elegantere oplossingen te bedenken zodat het er allemaal wat professioneler uitziet.

Zo zie ik ook weleens een podiumdeel met daarop een cdj set waar alle kabels gewoon vol in het zicht hangen, niet eens bij elkaar gebonden... doodzonde.
Topic: Monitoren gezocht 10/1 passief (12-4-2017 10:19:00)
Ik heb de PR:O serie weleens gehoord als frontset, daar was ik niet van onder de indruk eerlijk gezegd. Kan ook aan de tech gelegen hebben natuurlijk, ik ben normaal immers wel fan van de HK sound (ik heb zelf Lucas 2000, Lucas Alpha en Actor DX sets van HK).
Topic: Compacte line-array (10-4-2017 19:51:00)

Hollender schreef:

En welke vrx'en heb je het hier over?
Geen idee maar is al een paar jaar geleden.
Topic: Compacte line-array (10-4-2017 17:48:00)

Hollender schreef:

De K-serie van QSC ben ik ook niet zo van onder de indruk, evenals de meeste JBL topkasten hebben ze vaak een "Amerikaanse klank".
Inderdaad, maar daar had de VRX geen last van.
Topic: Compacte line-array (10-4-2017 17:08:00)
Ik heb een paar jaar geleden samen met een band over een VRX systeem gespeeld en moet zeggen dat ik daar wel van onder de indruk was. Met QSC KLA geen ervaring, wel met de K12 topjes. Die gaan behoorlijk hard en er zit nog verrassend veel bas in voor een 12 inch topje, maar ik vind ze wel snel schel worden. Maar goed, dat is een hele andere prijsklasse natuurlijk.