Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van YourLiVe

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van YourLiVe (Pagina: 10 van 10)

Topic: Advies gezocht van grotere bedrijven (20-1-2015 14:26:00)
@Frank,

De klant kende mijn bedrijf nog niet, we hebben de opdracht puur gekregen op basis van mail en telefonisch contact na een bezoek aan onze website. Mijn klant is een reclamebureau dat weer werkt voor een bekend merk, en dat merk wil dus blijkbaar "mooiboy" dj's zoals jij ze zo mooi noemt. Dat is een treffende omschrijving want ze willen inderdaad dj's met de looks van een fotomodel, omdat dit past bij het imago dat het merk wil neerzetten...

@Dre,

Mee eens, maar de klant van het reclamebureau is een erg grote partij en die zullen het echt niet pikken als er nu opeens extra kosten bij komen ben ik bang. Ik wil deze opdracht natuurlijk niet kwijtraken.
Topic: Advies gezocht van grotere bedrijven (20-1-2015 13:54:00)
Ik wil graag wat advies van de grotere bedrijven hier.

Ik heb een opdracht binnengehaald voor een tourtje met zo'n 60 shows, wat voor ons doen een flinke opdracht is. Ik heb een scherpe offerte afgegeven, waarbij ik er van uit ging dat ikzelf een aantal shows kon doen en de rest zou kunnen laten verzorgen door mijn vaste dj's. Zij beschikken namelijk allemaal over een eigen bus en kunnen de shows dus zelf vervoeren en bouwen/breken.

Na de eerste show enkele weken geleden kwam er opeens een aanvullende eis: de dj's moesten begin 20 zijn. Mijn vaste dj's zijn allemaal dertigers dus die kan ik niet meer inzetten, en ik kan zelf ook niet draaien op deze shows. Veel dj's van begin 20 beschikken echter niet over een eigen bus of aanhanger waardoor we het logistieke deel zelf moeten regelen, of een bus in moeten huren. Al met al zorgt dat voor een flinke kostenpost die niet berekend is in de offerte, waardoor ik de winst op dit project langzaam maar zeker zie verdampen...

Ik beschik zelf alleen over een klein busje waar maar 1 show tegelijk in past, maar waarschijnlijk moeten er 2 of 3 shows tegelijk verzorgd worden.

Hoe zouden jullie hiermee omgaan? Ik denk niet dat de klant het pikt als ik opeens extra kosten ga berekenen en ik wil deze klant natuurlijk niet kwijt (zeker niet omdat ik nog wel meer werk van ze verwacht) maar ik wil natuurlijk ook wel een redelijke marge overhouden...
Topic: Wat kosten jullie nou? (18-1-2015 12:39:00)
Dat kon ik destijds ook betalen maar er zijn dus ook zat ondernemers die dat niet kunnen.

Stel dat een ondernemer zo'n aanslag eind 2009 krijgt; 2008 was een prima jaar voor hem, met een flinke omzet. In 2009 kwam de crisis en dropte zijn omzet flink, maar de belastingdienst gaat in de voorlopige aanslag wel uit van die top omzet in 2008. Ook voor 2010. Dat moet je dan maar even ophoesten, en pas als de jaarcijfers over 2009 bekend zijn krijg je dat weer terug... dat kan niet iedereen betalen.
Topic: Wat kosten jullie nou? (18-1-2015 09:57:00)

jadjong schreef:

Nu kan ik een bedrijfpand aanschaffen maar zolang ik daar geen reden voor heb kan ik het geld beter in m'n zak houden.
Zoals ik al vermelde had ik daar destijds hele valide redenen voor. Die redenen gelden nu overigens nog steeds, maar als ik destijds had geweten hoe de markt zich zou ontwikkelen (met de crisis enzo) had ik het wellicht niet gedaan.

Toen ik het kocht (2008) was er namelijk een tekort aan bedrijfsruimtes en steeg vastgoed nog in waarde, nu staan er in het blok van 18 units waarin ik zit een stuk of 3 a 4 units te huur / te koop en is het pand volgens de WOZ waarde € 25.000 minder waard sad :( Maar goed, zolang je niet hoeft te verkopen is de waarde natuurlijk niet zo belangrijk, met een beetje geluk stijgt die vanzelf wel weer.
bij hun eerste blauwe brief zo goed als failliet zijn verklaard.
Dat is ook logisch... toen ik mijn eerste blauwe brief voor de inkomstenbelasting kreeg was dat een rekening van meer dan 7000 euro. Dat was op zich geen probleem, maar een week later kreeg ik ook de voorlopige aanslag voor het lopende jaar voor hetzelfde bedrag en een paar weken daarna de voorlopige aanslag voor het jaar erop. Dat was dus meer dan 20.000 euro, of ik dat even wilde betalen....

Nou vooruit, die voor het jaar erop mocht dan in termijnen, maar die 14.000 van vorig jaar en het huidige jaar mocht ik wel even binnen een paar weken betalen...
Topic: Wat kosten jullie nou? (17-1-2015 12:08:00)

VrijeVogel schreef:

* Zelf zorgen voor pensioen (nu heb ik daar een uitgesproken mening over shut up :X )
Ik heb een eigen bedrijfspand gekocht, mede om die reden. Daarnaast is het een prachtige aftrekpost, zowel qua afschrijving als qua rente. Verder is het natuurlijk erg prettig om een ruime opslag te hebben, alsmede een representatief kantoor om klanten te ontvangen, maar als het alleen daarom zou gaan zijn de maandlasten veel te hoog.
* Geen aanspraak op iets bij (langdurige ziekte)
* Geen doorbetaling bij geen werk aanbod
Daar kun je jezelf natuurlijk tegen verzekeren, al zijn de premies daarvoor erg duur. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om meerdere dingen te doen; zo doen jullie ook installatiewerk en bouw ik door de week websites. Zo spreid je de risico's, zelfs als ik in een rolstoel zou komen kan ik nog steeds boekingen regelen en websites maken.
* Meeste beginnen als eenmanszaak, dus als het avontuur mislukt mag je elke week boodschappen doen bij 'de bank'
Dat ligt, zoals Tom al zei, vooral aan jezelf. Als je gewoon zorgt dat je geen (te hoge) schulden hebt is er niets aan de hand.
* 9 tot 17 mentaliteit is leuk, maar altijd nog die boekh.....
Hoort erbij, maar dat kun je ook uitbesteden en/of grotendeels automatiseren.
* Als je vooral verhuurd altijd kans op gemekker met de VAR achteraf
Die is ook niet bedoeld voor verhuur. Als jij alleen spullen verhuurt is er sowieso geen sprake van een arbeidsrelatie, maar als jij 200 dagen per jaar spullen verhuurt die je zelf bedient voor 1 en dezelfde klant is het natuurlijk een ander verhaal...
* Even kort, 50% van je winst gaat naar de belastingdienst (omzet- en inkomstenbelasting)
Onzin, de omzetbelasting (BTW) is sowieso geen winst natuurlijk, en je hebt allerlei aftrekposten waarmee je de winst flink kunt verlagen. Zie mijn voorbeeld over dat bedrijfspand, maar ook afschrijvingen van apparatuur, de zelfstandigenaftrek enzovoorts.
Topic: Wat kosten jullie nou? (17-1-2015 09:21:00)
Mijn tarieven mag je best weten, die staan gewoon op mijn websites. Ik huur regelmatig dj's in, die betaal ik tussen de 175 en 200 euro exclusief BTW. Daarnaast nog een kilometervergoeding van 20 tot 30 cent per kilometer.

Die jongens hebben een eigen bus / aanhanger en bouwen en breken ook zelf de shows, uiteindelijk zijn ze dus al snel 9 a 10 uur onderweg voor zo'n klus. Aan de andere kant betaal ik hetzelfde als de klus maar 3 uurtjes duurt in plaats van 5, of als er alleen een dj geboekt is, maar rijk zullen ze er niet van worden.

Ik ook niet trouwens, want mijn verkoopprijs voor een dj zonder apparatuur ligt tussen de € 250,00 en € 350,00 exclusief BTW. Die € 250,00 reken ik voor goede vaste klanten in de regio, voor klussen door de week reken ik € 310,00 en voor klussen op vrijdag en zaterdag € 350,00. Dat is wel inclusief reiskosten door heel Nederland, die reiskosten moet ik nog wel apart vergoeden dus dat gaat weer ten koste van mijn marge.

Met name die € 350,00 is een behoorlijk pittige prijs, maar ik verhuur dan ook liever geen dj's zonder drive-in-show. Mijn marge ligt namelijk juist in de verhuur van drive-in-shows, dus als mensen geen apparatuur nodig hebben moet ik die marge ergens anders vandaan halen natuurlijk.
Topic: Draadloos van tablet naar mixer: hoe? (16-1-2015 13:41:00)
Werkte jij niet met Virtual DJ? Daar is een remote app voor beschikbaar waarmee je de software kunt besturen (wel alleen voor IOS helaas, niet voor Andriod). Aangezien de muziek zelf dan gewoon op de computer of laptop staat loop je niet het risico dat de muziek wegvalt op hapert, het gaat puur om de besturing.
Topic: Bedrijfsnaam (15-1-2015 23:31:00)
Klinkt inderdaad wel lekker. Ik zou de domeinnaam echter wel snel vastleggen als ik jou was, voordat iemand anders die dit topic leest het doet...
Topic: Bedrijfsnaam (14-1-2015 15:17:00)
Pure Drumcoaching (ivm je woonplaats Puurs)? Of Puur Drumcoaching als je het liever Nederlands houdt. Daarop voortbordurend: Pure Rhythm drumcoaching.
Topic: Bedrijfsnaam (14-1-2015 10:24:00)
@BSS, mee eens.
@Marijn, really? Nee, geen sterke naam naar mijn mening.
Topic: Bedrijfsnaam (13-1-2015 22:43:00)
Wat wil je daarmee zeggen Tom? Het is natuurlijk geen kunst gevonden te worden op je bedrijfsnaam, het is de kunst gevonden te worden op interessante zoekwoorden. Maar goed, mijn mening over jouw (en andere) bedrijfsnamen is al te lezen op pagina 2 van dit topic wink ;)
Topic: Bedrijfsnaam (8-1-2015 07:10:00)
Mijn officiële bedrijfsnaam is ook "YourLiVe entertainment". Dat vind ik niets met grootheidswaanzin te maken hebben, dat is gewoon wat ik doe. Als ik graag heel groot had willen overkomen had ik er wel "Group" achter gezet wink ;)

"Entertainment" associeer ik overigens niet echt met licht en geluid verhuur, in die branche zie je steeds vaker iets als "event support".
Topic: Bedrijfsnaam (7-1-2015 22:46:00)
Die vind ik ook wel sterk Frank... Geerts Geluid en licht kan overigens ook prima, al bekt Geert Geluid inderdaad wat lekkerder.
Topic: Rodec Progressive Series (24-12-2014 11:00:00)
Onderaan het artikel staat een link naar een recenter artikel waaruit blijkt dat Ecler een doorstart maakt met een nieuwe investeerder : https://djworx.com/ecler-official-statement/. Daarin staat echter wel dat ze zich niet meer willen richten op de dj markt maar op pro audio.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (19-12-2014 14:31:00)
Dus eigenlijk ben jij gewoon gevaarlijk bezig geweest? Lampen vastmaken met stroomdraadjes en tape shut up :X Ik hoop dat er geen mensen onder konden komen, maar als ik het volgende stukje lees waren de afzettingen ook niet geweldig.

En tja, ouders die kinderen maar overal op en mee laten spelen hou je altijd. Zo is 1 van mijn grootste ergernissen nog altijd de opmerking "moet jij de dj niet helpen" angry Nee die is aan het werk met hele dure apparatuur en een hele hoop kabels... let zelf op je kinderen!
Topic: HK Linear 5 (2-12-2014 07:36:00)

Hollender schreef:

YourLiVe schreef:

Kan best dat die geluidskwaliteit te danken is aan een bult in een bepaald frequentiegebied
Dat heeft niks met kwaliteit te maken, kan volgens mij vrijwel overal bereikt worden met een beetje equaliser.
Misschien wel, maar het fijne van HK is dat je de EQ gewoon neutraal kan laten staan en toch een lekker geluid krijgt.

Overigens staat DAP X ook bekend om de prima klank, zeker voor dat geld. Ik heb zelf weleens op een Soundmate 3 gewerkt, klonk ook helemaal niet verkeerd.
Topic: HK Linear 5 (1-12-2014 21:04:00)
Ik werk al jaren met HK (o.a. Lucas 2000, Lucas Alpha en Actor DX) en ik krijg regelmatig spontane complimenten over de geluidskwaliteit. Op de Actor DX heb ik ook regelmatig een zanger en af en toe zelfs een complete band gehad en dat klonk prima.

Kan best dat die geluidskwaliteit te danken is aan een bult in een bepaald frequentiegebied, maar wat maakt dat nou uit? Als het werkt is het toch goed?
Topic: Welke nieuwe geluidsset zou jij kiezen voor +/-7000,- (25-11-2014 20:58:00)
Jawel hoor, ik heb zelfs op mijn website staan dat mijn geluidssets ook op een wat zachter volume uitstekend klinken. En ik voel mezelf niet stoer als ik gasten met piepende oren naar huis kan laten gaan omdat mijn geluidsset heel hard kan, ik wil gasten met een big smile naar huis laten gaan omdat ze een geweldige avond hebben gehad...
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (19-10-2014 09:57:00)
Zal inderdaad door het meisje zijn ingediend.

Het zou me overigens ook niet verbazen als ID&T dit incident graag van het internet verbannen ziet, maar volgens mij kunnen bedrijven geen gebruik maken van deze procedure. Dat zou het wel erg makkelijk maken voor slecht presterende bedrijven om reviewsites te blokkeren.
Topic: Drive-in show websites (2-10-2014 11:01:00)
Phoe Bart, jij bent wel heel erg streng... wel een aantal goede punten overigens, maar je moet natuurlijk wel een beetje rekening houden met het niveau waar zij op bezig zijn en het soort feestjes waar ze zich op richten.

In dat kader vind ik het eigenlijk best een aardige website. Ik vind alle info die ik wil weten; foto's (al zijn die inderdaad niet erg sfeervol), prijzen (inderdaad even vermelden of ze in of ex btw zijn), wie er achter het bedrijf zitten, contactgegevens...

Verder ben ik het wel met Bart eens dat de links niet onder info horen, de annuleringsvoorwaarden vind ik daar wel op zijn plek. Als er nou nog meer voorwaarden zouden zijn zou ik ze in een apart document stoppen, maar als dit het enige is vind ik dat wat overdreven.

Ik zou je overigens wel aanraden de voorwaarden wat uit te breiden, anders kom je gegarandeerd nog eens in een situatie waar je zelf je drankjes moet betalen, al je spullen 2 verdiepingen omhoog mag sjouwen, buiten komt te staan zonder overkapping enzovoorts.