Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Teknoknights

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Teknoknights (Pagina: 1 van 10)

Topic: DBX PA2 processor correct afstellen (7-8-2017 23:16:00)
Op aanraden van Hollender ervoor gekozen om eens te experimenteren loudspeakermanagement. Concreet staat hier komende week een DBX PA2 processor die ik wil toepassen op een passieve Electrovoiceset (2 subs + 2 tops, aangestuurd door 2x EV Q99).

Bij wijze van oefening echter, sloot ik het ding vandaag aan op een Inter-M 700, die op zijn beurt naar 2 x JBL JRX115's (fullrange) gaat. Reden voor deze 'oefening' is omdat de specifieke JBL-speakers wél in de presets opgenomen zijn, en de EV's niet. Dat scheelt me dus de moeilijkste 'tussenstap' (speakerspecs instellen), en ik hoop op die manier - amateur zijnde - wat babystapjes te zetten.

Ik baseerde me o.a. op deze video: www.youtube.com/watch?v=rSv6nxw2T9M, maar loop al meteen tegen een probleem aan:
ik krijg de DBX nauwelijks in de clip met pink noise, zelfs niet als ik zowel master, kanaalfader als gain van DJM800 vol openzet. Bovendien staat de Master ATT op 0dB. Ook de +4/-10-switch op de DBX staat ingesteld op +4. De enige manier om enigszins in de buurt te komen, is door zowel low, mid en high volledig open te zwieren. Moet ik luidere opnames opzoeken, of zijn er andere alternatieven/oorzaken?
Topic: Heb ik een aparte limiter nodig? (25-7-2017 03:13:00)
Beste diehards (die in 2017 blijkbaar nog steeds actief zijn op dit forum - waarvoor hulde!)

Afgelopen weekend ben ik zo sympathiek geweest mijn ElectroVoice set te plaatsen op een technofeest van een maat. Om kort te gaan: minstens één van de toppen geeft geen hoog meer. Aangezien mijn versterkers 'safe' afgesteld stonden (zonder dat er iemand aan kon), zal het wel komen doordat een van de deejays de vu-meter van de mixer flink boven de 0dB-grens doen gaan heeft ...

Anyway; mijn spijt is groot, maar mijn voornemen om dit soort zaken in de toekomst te PROBEREN vermijden, is nog groter (en ja,ik weet dat limiters nooit 100% bescherming geven).

Set bestaat uit 2 x EV ELX115 (passieve toppen), 2 x EV ELX118 (passieve subs), aangedreven door 2 X EV Q99 versterkers waarvoor een Behringer 2310 (cross-over) zit. Rechtstreeks op mijn DJM zitten dan nog eens 2 x EV ELX118P (actieve subs) ingeplugd via xlr.

Concrete vraag 1: uit mijn tweede top klinkt wel nog 'hoog'. Ik neem echter aan dat de kans groot is dat ook hier beschadiging (immers zelfde blootstelling) plaatsvond en ik dit exemplaar best ook laat controleren?
Concrete vraag 2: welke betrouwbare limiter wordt anno 2017 aangeraden, qua kostprijs/kwaliteit wat in verhouding met bovenstaande set.
Concrete bijvraag: zijn er anno 2017 überhaupt manieren om mijn set 99% foolproof te maken zonder zelf lijfelijk aanwezig te zijn (ja hoor, ik las al jullie topics over verzegeling en aangepaste contracten)?

Groeten
Joris
Topic: Hulp gevraagd: Tech-house, Electro, Minimal Techno, Techno, Progressive (25-12-2007 23:34:00)
Draait Sylvia nog altijd electro eigenlijk tegenwoordig?
Topic: Aanhanger bedrukken (26-2-2007 12:25:00)
Als er Dell op staat zou dat voor mij een reden zijn om te stoppen met achtervolgen sneaky :V razz :p
Topic: dj-set ter ondersteuning live act? (2-2-2007 15:11:00)
Nogmaals: ik weet niet hoe lang je al bezig bent met scratchen of turntablism maar het is echt niet zo dat je gewoon een stel platendraaiers / cdx'en koopt en meteen een live optreden volscratcht... Misschien toch wat meer op het mixen en jugglen met je eigen beats richten? Daarbovenop zou ik ook nooit als producer/artist twee draaitafels kopen als je toch je eigen beats wil gaan gebruiken. Je moet toch ooit ook eens wat kunnen mixen of aan elkaar hangen??
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (7-1-2007 16:10:00)
Ja. Wat je zegt is correct. Het is zo dat er telkens een patroon is van 4 beats. (dat hoor je normaal wel)
Als je je tweede plaat laat mee lopen op de eerste beat, dan klinkt alles "goed" qua ritme. (m.a.w: ze lopen min of meer gelijk)
Als je je tweede plaat echter instart op de 2e of 3e of 4e beat, dan gaat het helemaal op niets meer lijken want dan krijg je één wierwar van beats en ben je dus met het verkeerde patroon gestart.

Schetsje:

Plaat 1 : 1 2 3 4 1 2 3 4 1 2 3 4
Plaat 2 : 1 2 3 4 1 2 3 4 1 2 3 4 (= correct ingestart)
Plaat 2 : 0 1 2 3 4 0 1 2 3 4 0 1 2 3 4 (= fout ingestart)

(de 0 stelt een "leegte" voor, het is geen beat. Maar anders kreeg ik problemen met de layout; - ) )

Je hebt dus als het ware telkens blokjes van vier beats. 16 blokjes van 4 beats vormen 64 beats (tot zover mijn wiskundig brein...). Die 64-beats-blok vormt dus in feite een geheel van 16 kleine blokjes die uit 4 beats bestaan. Als je er dus in slaagt om je tweede plaat in te starten op het begin van zo'n blok van 64 beats; dan zit je safe; want dan lopen de fases mooi naast elkaar en zul je niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. (op voorwaarde dat je de plaatjes die je draait wel kent uiteraard => breaks, offbeat-fragmentjes, vocals, ...)

Hoop dat je er wat aan hebt.
Grtz
=> verder is het gewoon een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen en als je er de mogelijkheid toe hebt: af en toe zitten kijken naar iemand die het beatmatchen al goed onder de knie heeft en hem vragen stellen wink ;) . Na tijdje voel je het heus wel aan wanneer het goede moment er is.
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (7-1-2007 13:17:00)
Inderdaad. En als je het dan nodig vindt om in het begin te tellen (om inspiratie op te doen en het trucje door te krijgen), dan zul je horen dat er altijd wel iets verandert op de 1ste (dus 65ste) beat. Een tune die verandert, een beat die opeens veel lekkerder doorkomt, ...

Sommige muziekgenres zijn waarschijnlijk heel goed op 32 te mixen maar met 64 kun je gewoon niet foutzitten qua fases. Na tijd laat je je plaat gewoon altijd vanzelf meelopen op het goede moment. Dat wordt een gewenning, net zoals beatmatchen;
Topic: CD-spelers of Draaitafels? (2-1-2007 13:28:00)
Manmanman... Ik kan niet meer laugh :D Die is echt goed! En ook gedurfd laugh :D De "PS" is hilarisch razz :p
bron: www.wiewaagtzichaansabam.tk

Brief/Antwoord Sabam:

Beste mijnheer van Sabam,

Ik heb het genoegen u de ontvangst te melden van uw brief van 12 september ll. waarin u voor de derde keer betaling vraagt voor het geld dat ik u schuldig ben.

Gelieve te noteren dat ik het bedrag dat u eist absoluut niet betwist en dat ik de oprechte intentie heb u zo snel mogelijk te betalen. Aan de andere kant echter heb ik nog veel meer schuldeisers die ik ook wens te betalen.
Het is daarom dat ik elke maand de namen van al mijn schuldeisers op briefjes schrijf en in een hoed steek, en daaruit de onschuldige hand van mijn dochtertje van drie een naam laat trekken, die dan zo snel mogelijk zijn factuur betaald krijgt.

Ik durf hopen dat uw naam binnenkort getrokken wordt. Gelieve inmiddels mijn oprechte gevoelens van hoogachting te willen aanvaarden.

Vriendelijke groeten,
...

P.S. : Gezien de onbeleefde en scherpe toon van uw laatste brief, deel ik u mede dat u niet zal mogen deelnemen aan de twee volgende trekkingen.
Topic: CD-spelers of Draaitafels? (1-1-2007 20:18:00)
Idem. Die SABBAM begint iets weg te hebben van het clichébeeld van een schoonmoeder. Ze draait je een kloot af telkens ze de kans krijgt razz :p
Topic: CD-spelers of Draaitafels? (31-12-2006 12:57:00)
@ Kris & Reind: Ik koop ALLES via beatport en traxsource qua digitale releases. Alle lijsten met wat ik gekocht heb worden naar m'n mail gestuurd, onmiddellijk afgeprint door mezelf en in een mooie ringmap gestoken (die ondertussen al wat volume begint te krijgen trouwens laugh :D ) Ik vind dat het zo wel goed is. Ik betaal verdorie 1,5 of 2 euro voor een release. Iets ontastbaars... Gewoon een "toestemming om het even te downloaden". Dat vind ik al genoeg. Ik ben dan ook van het principe dat Sabam en zo niet moeten lopen mierenneuken. 80% van de dj's koopt verdorie tegenwoordig hun muziek zo. En neen... Dat zijn geen huiskamerdeejays. Check eens beatport: Elke bekende housedeejay haalt daar tegenwoordig z'n nummers. Ik vind dus eigenlijk ook dat ik niets illegaals doe want elk nummer is eerlijk betaald.
Topic: CD-spelers of Draaitafels? (30-12-2006 16:00:00)
Dat wist ik zelfs niet. Daar leer je me iets cruciaals bij vandaag laugh :D
Maar dan nog... Moet ik nog altijd in 75% van de draaigevallen EN final scratch EN cd spelers meesleuren. En de kosten van zo'n laptop & final scratch wegen niet op tegen de kosten van een vijftal cd mappen en jaarlijks twee grote torens CD-R's om op te branden :p
Topic: CD-spelers of Draaitafels? (30-12-2006 13:23:00)
Mja probleem:

1) mezelf & computers = vuur & water
2) ik slaag er ALTIJD in om iets te doen blokkeren. Zelfs op de beste software laugh :D
3) het wordt me al gauw te ingewikkeld met al die zaken
4) laptop die final scratch goed kan draaien is gewoon duur... en final scratch kost ook best behoorlijk wat...
5) ik ben nu eenmaal begonnen met cd's draaien vroeger en kan er inmiddels echt veel meer mee doen dan ik ooit op turntables ga kunnen.

Neemt niet weg dat ik er wel graag mee zou leren werken en zo.
De reden waarom ik FS niet zou kopen is voornamelijk gebaseerd op slechte ervaringen met pc's en schrik m.b.t. problemen enz. Deels vooroordelen dus maar toch ook niet helemaal onterecht denk ik razz :p
Topic: CD-spelers of Draaitafels? (28-12-2006 18:40:00)
Feit!!!!

Ik ga nu over op 800mkII (heb nu axis8) en ik ga die axis8's gewoon houden omwille van twee redenen:

1) ze zijn gewoon coole cd spelers. Niets op aan te merken eigenlijk. Zalige effectjes en loops laugh :D
2) Omdat ik op verschillende plekken waar ik al gedraaid heb gewoon geen 800's kan neerpoten. Met alle goeie wil van de wereld, het lukt me niet : - )

Ben aan het denken over een oplossing om dmv 4 blokjes en een zelfgemaakte klem een axis te kunnen installeren op de platter van een technics. Probleem is dan wel weer dat ik nogal vaak samen draai met een maat en dat die enkel met platen aan de slag gaat... Dan wordt het knap lastig om op die manier een duo set te gaan doen. En elk om beurt één plaat draaien is nu ook niet meteen super als er geen twee booths voorzien zijn.

Nuja; we komen er wel uit : - ) Binnen paar jaar zullen ze mogen smeken om twee mkIII's te verschuiven zodat ze er hun Technicsje kunnen tussenschuiven laugh :D (keep on dreaming Joris... razz :p )
Topic: CD-spelers of Draaitafels? (28-12-2006 14:14:00)

Reind schreef:

Ik weet niet in welke tenten jij draait maar overal waar ik kom staan fatsoenlijke cd spelers en op zijn minste een setje sl's. Ik werk zelf het liefst met de CDJ1000 in combinatie met final scratch (geweldige oplossing voor luie mensen) maar heb ook altijd mijn tijdcode vinyls bij me, "just to be shure".

Maar echt rotte cd spelers uit het jaar 0 ben ik al ff niet meer tegen gekomen.
Hier wel. Komt voornamelijk omdat ik underground feestjes doe en omdat ze in dat milieu er nog altijd vanuit gaan dat alle dj's met platen draaien. (de laatste tijd is dit wel aan het minderen maar toch.. de hype is nog niet doorgedrongen)
Op 3/4 van feesten die ik de laatste tijd doe neem ik toch m'n eigen cd spelers mee. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik een 10 jaar oude en afgeragde dubbele denon cd speler zie staan. En ooo wat haat ik die dubbele gedrochten shocked 8O
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (23-12-2006 16:33:00)
Dat vergat ie ook helemaal niet happy :)
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (22-12-2006 16:16:00)

renevanh schreef:

Als je pa nou bij de IN was gaan staan en de boom open had gedaan, dan achteruit was gereden en jou de kaart had gegeven, dan had jij er uit gekund...

Is een stuk makkelijker dan achteruit de helling op en de kaart weer omzetten enz.

René
Zeker een feit. Maar je moet weten dat we op dit moment ook niet helemaal wisten waar hem nu net het probleem zat. En of er dan al dan niet geen probleem was met de kaart zelf. Dus maar het zekere voor het onzekere genomen.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (22-12-2006 16:14:00)
@ Jozef: het ging niet om betalen of niet betalen, het ging om een noodgeval razz :p
@ Tom: weet ik.. maar geloof me; ze komen heel snel daar sneaky :V
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (21-12-2006 20:13:00)
Heel goed opgemerkt ;)
Ik was aan het twijfelen of ik het erbij zou vermelden maar dacht dat jullie het wel zelf zouden doorhebben. Sommigen dus niet blijkbaar laugh :D grapje razz :p

Ik wou het eerst aan een andere chauffeur vragen maar dan moest die ook al vaardig genoeg zijn en bereidwillig genoeg om als een gek achteruit te vlammen op die helling laugh :D Vandaar dat pa dus hoe dan ook moest komen...

Het is trouwens ook zo dat die machine werkt met IN en UIT systeem. Eenmaal je binnen bent staat je kaart dus geregistreerd als IN (en kun je dus niet met een tweede auto binnen) Je moet dus wel degelijk eerst buiten vooraleer je weer binnen kan. M'n pa heeft ook z'n kaart terug moeten laten omzetten de week nadien. Anders was die onbruikbaar.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (21-12-2006 19:40:00)
Nog eentje waar ik gisteren nog aan moest denken...

In mei duo-set gedraaid met m'n deckmaat. We reden naar stad waar het altijd moeilijk is om te parkeren. Uit voorzorgen had ik dus de parkeervergunning van m'n vader voor een ondergrondse parking meegenomen. Bij aankomst voor de slagboom leek alles in orde. Ik vergeet echter de kaart voor het lasertje te houden en trek in plaats daarvan gewoon een ticketje uit de machine. De slagboom gaat open en we konden probleemloos parkeren...

Setje van een uur of twee gedraaid en dan rond een uur of 3-4 terug aangekomen in de parking. Wat bleek? Met een gewoon ticketje kon je maar tot twaalf uur 's nachts de parking verlaten... En ik had die stomme kaart vergeten te tonen bij het binnenrijden dus dan konden we er ook niet uit. Wachten tot zeven uur 's ochtends was niet echt een optie want ouders van m'n maat hadden de auto nodig om te gaan werken.
Oplossing? Na allerlei domme dingen te hebben geprobeerd (noodoproep, kaart voor alle mogelijke oogjes en sensortjes houden (inclusief een stom boutje die diende om de slagboom samen te houden!!! laugh :D )) dan toch maar m'n vader gebeld die dan rond 4.30 uur 's nachts arriveerde met zijn auto. Dan heeft ie met zijn kaart de slagboom opengekregen vanaf de buitenkant en op die manier kon m'n maat met z'n auto ook met ongelooflijk veel rook en piepende banden (want het was flink bergop) vooruitstuiven terwijl m'n pa hetzelfde deed in z'n achteruitversnelling laugh :D
Er uiteindelijk mooi van af gekomen... En tijdens het hele gebeuren lekker subtiel iets over de controlecamera gehangen happy :)

Gisteren moesten we trouwens weer draaien ergens in die buurt maar we hebben de auto gewoon op straat gelaten laugh :D

En nog een leuke: gisterenavond draaide ik dus opnieuw een 3-uurs set samen met maat. Ik begon en na een paar platen wisselden we af. Probleemstelling: ik was met een cd aan het draaien en hij mixt er op zijn beurt een plaat in... Na een vlotte lekkere mix wil hij het hele gebeuren afwerken met een fantastische backspin van mijn nummer maar doordat hij vergeten was dat er een cd aan het spelen was maakt hij een backspin met de slipmat van de linker technics laugh :D Best grappig zicht.
Topic: Acura of Technics ? (19-12-2006 17:47:00)
Sorry voor de dramatiek maar is te wijten aan de blok happy :)

En ja;. Je hebt gelijk dat een dj zich moet kunnen aanpassen... (in de mate van het mogelijke) maar ik vind nog altijd dat je een dj niet slecht mag noemen omdat ie moeite heeft om verandering aan te kunnen. Kan namelijk goed zijn dat ie ondanks de moeiljke overschakeling nog altijd beter draait dan een dj die al jaren met het materiaal in kwestie draait. Maar toch kan hij nog altijd niet helemaal z'n ding doen..; en da's jammer.