Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van René Eppink

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van René Eppink (Pagina: 2 van 10)

Topic: Kryptons (29-6-2012 11:43:00)
You're right, assumption is the mother of all fuck-ups. wink ;) Ik ging er vanuit wat in mijn ogen logisch was. Namelijk een buck-topologie zonder externe fet, want wanneer ik in die topologie een externe fet zou willen gebruiken had ik een daarvoor meer geschikte controller gekozen.
Topic: Kryptons (28-6-2012 17:31:00)
Interne MOSFET volgens de datasheet, en aangezien het component een stroombegrenzing heeft (kortsluiting) en een thermische beveiliging zou het me verbazen als er 2 achter elkaar het loodje hebben gelegd.

Je zegt dat er geen 5V uit komt, komt er überhaupt iets uit of helemaal niet?

- Heb je de 5V lijn al op kortsluitingen getest?
- De rest van de componenten rondom de step-down converter al doorgemeten, evenals shutdown pin en Vref pin?
Topic: Kryptons (26-6-2012 16:04:00)
Is het niet gewoon een doorgefikte spanningsregelaar ofzo?
Topic: Sub probleem, advies gevraagd… (25-6-2012 19:20:00)
Dat zou nogal vreemd zijn aangezien ze alle 4 tegelijk zijn gegaan? (Waarom eigenlijk 2 verschillende ampjes voor 4 subs en niet gewoon alle 4 op de 3K6?)

Voor mij riekt het er een beetje naar dat dit een klassiek gevalletje is van 'te veel willen'.
Topic: Waar moet jij binnenkort draaien? (24-6-2012 21:33:00)
Iedereen staart zich bij die contesten dood op de prijzen, maar het enige wat echt belangrijk is is dat het vaak een van de weinige mogelijkheden is om als beginneling ergens te kunnen optreden. Vanuit dat oogpunt is het niet meer dan logisch dat je op een gegeven moment je hand niet meer omdraait voor dat soort dingen, als het goed is ben je in die tijd namelijk al verder gegroeid. wink ;)

Verder zal het dan ook een worst wezen dat de uitbater alleen maar geld aan je wil verdienen, of dat de prijs gaat naar degene met de meeste of hardst schreeuwende vriendjes. Een eerlijke en deskundige jury is daarentegen wel leuk, maar meer voor de eventuele tips want uiteindelijk is wie er wint toch altijd voor een gedeelte afhankelijk van de muzieksmaak van de jury.
Topic: Tour labels (22-6-2012 01:23:00)
www.flightcaselabels.nl

LOL. Het leven kan soms zo simpel zijn. laugh :D (heb er zelf overigens geen ervaring mee, een whois vertelt dat er een Brits printbedrijf achter zit)
Topic: wat missen jullie op dmx of ander technisch gebied (19-6-2012 19:26:00)
Hè, wat saai. Dat is toch wel héél erg hetzelfde (of eigenlijk zelfs uitgebreider) als wat ik in gedachten had. Binnenkort toch maar wat nieuws bedenken dus. laugh :D
Topic: wat missen jullie op dmx of ander technisch gebied (19-6-2012 18:22:00)
Heb al eens bedacht om een DMX controllertje te maken met wat ethernetfuncties. Bijvoorbeeld programmeerbaar via de browser, tijdsynchronisatie via internet, etc. En daarnaast ook programmeerbaar door de DMX input af te vangen, niks zo gebruiksvriendelijk bij het proggen als een tafel tenslotte. Zou een dingetje moeten worden wat standalone wat simpele programma's kan aflopen.

Niet bedacht omdat het nog niet bestaat (er zijn vast al zulke oplossingen, zij het wellicht in een wat ander jasje) of omdat ik er op dit moment zo'n behoefte aan heb, maar gewoon omdat het leuk en leerzaam is. Maarja....de tijd schiet me op dit moment nogal tekort om er aan te beginnen.
Topic: Smalle kabelbinders (11-6-2012 11:10:00)
Adam Hall heeft die kabelbinders met metalen gespje in allerlei verschillende maten, ook 16mm breed.
Topic: verlichting voor trouwfeest (15-5-2012 18:20:00)
Nee, hoewel het natuurlijk mogelijk is (een oude) backdrop te gebruiken als scheurdoek is dit meestal niet helemaal wat er bedoeld wordt. Scheurdoek is vaak een dunner doek, eigenlijk bedoeld voor eenmalig gebruik. Is op rol verkrijgbaar.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (15-5-2012 13:33:00)
Dan liever een Y-kabeltje (2*female -> 1*male) met een weerstandsnetwerkje! Kost nagenoeg niks extra en om de geluidskwaliteit hoef je je ook geen zorgen te maken.

(Zie ook: rane.com/note109.html)
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (14-5-2012 14:20:00)

bomdes schreef:

In je versterkerrack een net patchpaneeltje met een dubbele ingang is ook altijd een oplossing
Je bedoelt hopelijk toch niet hard aan elkaar gesoldeerd of wel?
Topic: geluids effecten (7-5-2012 22:50:00)
www.audiosparx.com/sa/summary/play.cfm/crumb.30/crumc.0/sound_iid.298507
www.audiosparx.com/sa/summary/play.cfm/crumb.30/crumc.0/sound_iid.298508

Dat zijn maar 2 voorbeelden na 2 minuten zoeken. Google is your friend. wink ;)
Topic: Electriciteit op podium (29-4-2012 21:46:00)

jadjong schreef:

Ik leg meestal een rond met blokken, begin bij de monitortafel en eindig daar ook weer. Op die manier heb je elke drie meter een blok liggen, dit zijn 10-voudige met een cee-doorlus. Prikpunten zat.
Inderdaad, ook een fijne methode en het voordeel van CEE doorlus is dat mensen niet geneigd zijn deze eruit te trekken.
Topic: Electriciteit op podium (29-4-2012 15:50:00)
Als je alles met tafelcontactdozen met korte kabel (ook wel 'lullige blokjes' genoemd razz :p ) er aan doet dan is het inderdaad erg lastig om de boel netjes te houden. Maar wanneer je een paar fatsoenlijke stevig blokken hebt (vooral omdat die niet zo snel kwijt raken in de spaghetti en herkenbaar zijn) en je die blokken voorzien hebt van een flink stuk kabel dan is het niet zo moeilijk. Je kunt 1 blok neerleggen op een centraal punt en van daaruit de rest van de blokken op strategische plekken op het podium neerleggen, met wat slack. En als je dan nog niet uitkomt, dan kan op dat moment de muzikant zijn lullig blokje inprikken (of jijzelf). Die lullige blokjes haal je gewoon na elke act weer zoveel mogelijk weg, dan blijft het wel opgeruimd.

En wat tussendoor-acts en monitoren betreft: Gewoon absoluut gescheiden houden van de backline spanning. De DJ krijgt een direct spanningslijntje die samenloopt met zijn signaallijntjes, dan is een pijnlijke fout een stuk minder snel gemaakt.
Topic: Actieve speakers aansluiten doorlussen (16-4-2012 18:57:00)
Of de doorlus zit achter een volumeregeling, zoals al eerder genoemd werd. (hoogst irritant verschijnsel overigens)

Welke speakers worden er gebruikt?
Topic: Orientatie digitale mengtafel (8-4-2012 19:45:00)
Inderdaad, wat Jadjong zegt. Het gaat niet zozeer om mogelijke verschillen in geluid (-kwaliteit) maar om compatibiliteit.

Ik geloof niet dat er duidelijke verschillen in geluidskwaliteit zijn en dat deze in ieder geval zo miniem zijn dat je het in livesetting merkt. Wat misschien wel een verschil is, is de halvering van de latency (all else equal). Maar ook dit zal alleen merkbaar zijn in erg kritische situaties.
Topic: Orientatie digitale mengtafel (8-4-2012 14:16:00)
Cd kwaliteit is 44,1k dus 'bij lange na' is misschien wat overdreven. Bovendien gaat het hier om de keuze tussen 48k en 96k.
Topic: JEM ZR22 controller maken (circuit vraagje) (30-3-2012 22:27:00)
@Dré Dit is inderdaad weer een gevalletje begrijpend RTFM'en. wink ;) (ik ken zelf dat hele apparaat ook niet)

De SLAVE aansluiting is een uitgang en geeft geen spanning zolang er geen spanning wordt aangeboden op de controller ingang (pinnen 1 en 3 van in- en uitgang liggen waarschijnlijk gewoon hard aan elkaar). Deze doet dus ook niks als er wordt gerookt door middel van DMX. (bij DMX gebruik je die hele slave functie immers toch niet aangezien je dan gewoon DMX kunt doorlussen)

We weten in ieder geval al dat de spanning dus niet netjes een 10V referentiespanning is maar dat er een 15V voedingsspanning wordt aangeboden. Daar wordt normaal gesproken in de controller dus een 0-10V stuurspanning van gemaakt. Om een mooie regelaar te maken moet je je regelbereik nog weten, dat wordt dus een kwestie van uitvogelen door de spanning op PIN 3 te variëren tussen 0V en 10V.
Topic: Geluidsinstallatie kleedkamer (30-3-2012 20:45:00)
Waarschijnlijk hebben jullie ook douches in/bij jullie kleedkamer? Let wel even op de elektrische veiligheid!