Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van René Eppink

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van René Eppink (Pagina: 10 van 10)

Topic: Projectje: Stepped Horn met Ciare 12.00SW (15-1-2010 11:14:00)

DJ Delay schreef:

Als ik hem aan de zijkant zet dan kan ik hem ook nooit in een hoek plaatsen, en de kans dat ik dat wel wil is groot. wink ;)
Hoe kan dat wel dan als je 'm aan de achterkant plaatst? Als je 'm in een hoek plaatst staat volgens mij namelijk altijd 1 zijkant en de achterkant tegen de muur, of zie ik dat verkeerd?
Topic: freestyler hulp (15-1-2010 00:58:00)

Sylvia schreef:

Het onderscheid tussen topicvervuiling en advies kunnen wij gelukkig prima zelf maken.

De strekking is dus: ik wil een NL handleiding - is er niet meer actueel, probeer Engels te leren, daar heb je echt meer aan - niet zo zeuren, ik wil een NL handleiding. Tja, dat slaat bij nader inzien inderdaad helemaal nergens op.
Dat dikgedrukte kan ik er eerlijk gezegd niet uit opmaken.

@Tom: Er worden hier verschillende meningen gegeven. Meningen die jou in je doel niet direct vooruit helpen zijn niet per definitie topicvervuiling, het zou jou immers ook op andere plannen kunnen brengen. Doet 't dat niet, dan leg je die meningen toch gewoon naast je neer?
Topic: Opslagruimte (13-1-2010 23:27:00)

DJefke schreef:

René Eppink schreef:

Vragen, vragen, vragen.... laugh :D
Wat is het precieze adres? Is er een alarm-systeem? .... sneaky :V
Die vragen stel ik dus met opzet niet. wink ;) De door mij gestelde vragen zijn gemakkelijk op een dusdanige manier te beantwoorden dat het op geen enkele manier een probleem zal vormen.
Topic: Opslagruimte (13-1-2010 15:42:00)
In Enschede? Of Silvolde? En wat voor soort pand? Hoe ben je er aan gekomen? Vragen, vragen, vragen.... laugh :D
Topic: MP3 killed Audio (22-12-2009 16:39:00)
Excuses Joep, ik was niet helemaal blij met dat stukje en al aan het editen geslagen. Je hebt gelijk dat een vermenigvuldiging al veel accurater is. Toch denk ik nog steeds dat je op een gegeven moment 'vastslaat' omdat er ergens een beperkende factor zit. (In die zin dat een MP3 en een WAV afspelen over de speakers van een mobiele telefoon gewoon geen waarneembaar verschil geeft.)
Topic: MP3 killed Audio (22-12-2009 16:11:00)
Janbo: Die relatie is er zeker, maar in sommige gevallen veel meer dan in andere. Voorbeelden:
Er wordt niet voor niets veel geklaagd over concerten in bijvoorbeeld de ArenA. En wanneer er in een bar een paar Skytecspeakers hangen te blèren dan merk ik dat veel mensen toch maar even een rustig hoekje uitzoeken. Wanneer een poppodium het geluid niet helemaal op orde heeft dan heeft dat zijn invloed op reputatie van het podium. Daarentegen is een undergroundfeest met een vieze vunzige oud hout set misschien juist wel leuker. wink ;)
De vraag is dus niet "Is de relatie er?" maar eerder "In hoeverre is het verschil tussen een goede MP3 en een WAV significant van invloed voor een bezoeker?" Die vraag biedt je ook de gelegenheid om voor een bruiloft tot een andere conclusie te komen dan voor een exclusieve club.

Volgens mij wordt deze discussie overigens een stuk interessanter wanneer Michel de ABX test ook doet in die club en vervolgens hier komt vertellen of het kwaliteitsverschil net zo dramatisch (en onacceptabel) is als bij de MP3's van die dj's. Want mocht blijken dat het in het geval van die dj's gaat om rommel van 128kbps (je komt zelfs tegen dat 't daarna weer naar 320kbps geconverteerd wordt) of slechte codec, dan werpt dat op zijn minst gezegd wel enigszins een ander licht op deze discussie. wink ;)

Overigens zie ik een aantal mensen de geluidskwaliteit van een audiosysteem behandelen als optelling van de kwaliteit van bronmateriaal, mixer, weergavesysteem en akoestiek van de ruimte. Ik ben echter van mening dat het niet helemaal zo makkelijk ligt. Als je akoestiek slecht is dan kun je de andere componenten van 't systeem beter blijven maken tot je een ons weegt, op een gegeven moment zul je de verbetering niet meer horen. Daarom zie ik er ook in de meeste gevallen totaal geen probleem dat er met MP3's gedraaid wordt; het is gewoonweg niet de beperkende factor.
Topic: MP3 killed Audio (22-12-2009 00:14:00)

Andy S&L schreef:

Voor de mensen die het al beluisterd hebben: ik mis jullie voorkeur.. sneaky :V
Dus jij wilt graag dat mensen hun voorkeur hier gaan posten en verwacht dat jijzelf en anderen de test daarna nog goed kunnen uitvoeren? Ja dáááág! wink ;) sneaky :V
Topic: MP3 killed Audio (21-12-2009 14:27:00)

JeroenVDV schreef:

Dat is een combinatie van:
- Ruk muziek die tegenwoordig uitkomt (master met een presetje uit een goedkope plugin over een toch al slechte mix)
- Publiek dat z'n oren al vern**kt heeft
- Geluidssysteem dat echt niet optimaal is in de meeste locaties
Belangrijke toevoeging:
- De locatie zelf!!
- Omgevingsgeluiden
Topic: Het bouwen van een case (21-12-2009 11:05:00)
Ziet er toch al wel behoorlijk netjes uit Webbie! Ik neem aan dat er in dat gat achter de versterkermodule nog een deksel kan? Blijft dat fatsoenlijk zitten als je die er gewoon in 'spant' m.b.v. de vlindersloten?

Met betrekking tot die handvatten, die zijn niet overbodig. Die op de kopse kanten gebruik je om te tippen en over drempels e.d. tillen en de luidspreker op statief te tillen. De handvatten op de lange kant gebruik je om de kist ergens bovenop te tillen. Vaak zie je dan ook dat de horizontaal geplaatste handvatten op de lange zijde lager geplaatst zijn dan die op de korte zijde.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (18-12-2009 10:42:00)
Achja, of er nou wel of geen hitte-ophoping plaats vindt hangt nogal van de precieze omstandigheden af. Dat deksel erover kan bijvoorbeeld weer een hoop schelen. Wat mij betreft hoeven we daar geen wel/niet verhaal van te maken.

Het lijkt me echter, ook gezien de geringe belasting, wél handig om even de dikte te checken en de algemene conditie van de kabel. En mocht de kabel vooral aan de uiteinden warm zijn geworden is het ook zeer zeker verstandig om even te checken of de stekkers wel goed zijn gemonteerd. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. wink ;)
Topic: Merk - powercon Kabel (17-12-2009 17:59:00)
Bij een XLR vormt het soldeer zelf de verbinding, dus lijkt mij inderdaad cruciaal dat je daar soldeert. razz :p
Bij een schroefverbinding daarentegen, wordt de verbinding gevormd door het inklemmen van de ader. Belang bij zo'n klemverbinding is dat er een constante drukkracht blijft bestaan zodat goed contact gegarandeerd is. Een vertinde ader maar ook niet-massieve aders kunnen zo vervormen dat die drukkracht wegvalt en goed contact dus niet meer gegarandeerd is, met alle mogelijke gevolgen vandien.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (17-12-2009 17:45:00)
Toch eens even nagezocht wat Nivara inhoudt... Geweldig Jeroen!! laugh :D laugh :D Iets met oude tijden herleven enzo. razz :p
Topic: Keuze Drummicrofoons (17-12-2009 13:56:00)
Haha, zeker! Bij deze vanaf mijn kant ook nog bedankt voor het hosten! Is een erg interessante shootout geworden, en denk dat deze ook in de toekomst nog voor erg veel mensen interessant kan zijn.
Topic: Keuze Drummicrofoons (17-12-2009 12:44:00)

DJ JB schreef:

Als snare en tom-mics (als ze nog te krijgen zijn): Electrovoice N/D 468!! (Zijn ook zeer betaalbaar.)
Zeker een stuk minder doos-achtig dan E604. Tussen E904 en de N/D 468 zou ik een beetje twijfelen, ook gezien een 904 in gebruik net weer wat handiger kan zijn.

Advies aan Remco: Download eens de files van de Mic-shootout die te vinden is op 'Het andere NL-forum' (Mocht je niet weten wat ik hiermee bedoel, doe me even een persoonlijk bericht. Denk niet dat de link op prijs wordt gesteld).
Kan namelijk ook erg interessant zijn om nieuwe inzichten op te doen!
Topic: Keuze Drummicrofoons (17-12-2009 11:39:00)
Beta52 vind ik wat meer allround dan de D112. Maar afhankelijk van de sound die je wilt hebben kun je ook voor die D112 kiezen. Ook als je een wat mindere EQ op je mengpaneel hebt bijvoorbeeld of gewoonweg liever een simpele kant-en-klaar kick wilt hebben.

Als overhead is het misschien ook nog wel leuk om te kijken naar een setje Oktava MK012. Zit in dezelfde prijsklasse als de NT5. Heb ze beide nog nooit mogen horen, maar de Oktava wordt over het algemeen erg positief beoordeeld.

Waarvoor dient het setje trouwens?
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (16-12-2009 19:22:00)
Lijkt me erg abnormaal dat een krachtstroomkabel zó warm wordt terwijl die 'in een hoopje' ergens op ligt. Check toch maar eens of de kabeldiameter wel voldoende is. Ben benieuwd wat voor spanning jullie overhielden aan het einde van de kabel.
Topic: Komkommertijd, leuke verhaaltjes uit de oude doos. (15-12-2009 13:07:00)
Drive-out show laugh :D
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (14-12-2009 18:48:00)
*mompelt iets over achteras enzo...*
Topic: Trussberekening (11-12-2009 16:08:00)
Of je je statief na het optakelen wilt vervangen voor een trusspoot hangt puur af van wat je zelf mooier vindt.
Topic: Dap powersplit 1.. te dun bekabeld? (10-12-2009 16:27:00)
Bij een dimmer natuurlijk wel, daar kan je er immers niet vanuit gaan dat de belasting over de 3 fases gelijk is en het sterpunt netjes in het midden (0 Volt) blijft liggen.

Frank76 schreef:

big bang schreef:

Je maakt een (beginners) rekenfout wink ;)
En nu maak jij ook een fout, want 3 x 230 volt gebruiken is heel iets anders dan 3 fase gebruik voor een motor!
Als een motor in sterschakeling wordt gebruikt is er feitelijk niet veel verschil, behalve dat bij een motor de belasting over de drie fases gelijk is en je de nul in principe dus zou mogen loskoppelen (er zou toch geen nulstroom lopen). De 'fout' is dus ook hooguit dat er in dat Wiki-artikel te makkelijk van een gelijke belasting van de fases wordt uitgegaan.

Het probleem in jouw rekensom is dat je de stromen als getallen behandelt terwijl je ze als vectoren moet zien:
De spanning over de drie fasen in sterschakeling is vectorieel te tekenen, klik. Als je even uitgaat van een Ohmse belasting (sorry StijnS, ik hou even geen rekening met jouwink ;) ) dan ziet het vectordiagram van de stroom er hetzelfde uit.

Stel je nu voor dat elke vector de nulstroom uit het midden (midden = 0 Ampère) haar kant uit probeert te trekken. Je zult zien dat als er maar één stroom is die aan de nulstroom trekt dat de nulstroom gelijk is aan die stroom. Beginnen andere stromen ook te trekken aan die nulstroom dan zul je zien dat de nulstroom weer dichter bij het midden komt te liggen. Et voilà, nu weet je dat de nulstroom niet groter kan zijn dan de grootste fasestroom.