Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Zzzzzzzzzzzz

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 45 bijdrage(n) van Zzzzzzzzzzzz (Pagina: 2 van 3)

Topic: nieuwe mixer: Ecler of SynQ? (12-3-2004 14:22:00)
Om nog maar even off topic te blijven, ik vind het bij kabels vooral belangrijk dat ze heel blijven...

Ik maakte in het begin vooral gebruik van tulp snoertjes van een paar gulden. Na een half jaartje kom je er dan opeens achter dat je linker kanaal wegvalt. en blijkt je kabeltje gaat te zijn. ik heb dit meerdere malen gehad en heb toen maar voor een paar euro goede kabels gehaald bij een licht-geluid boer bij mij in de buurt. en sindsdien geen problemen gehad. Ik kan echter niet zeggen dat ze mooier klinken. ik hoor geen verschil...laugh :D
Topic: "in 't rood draaien" (8-3-2004 19:30:00)

nijhuisr schreef:

tja, een draaitafel uitzetten kan je nog wel creatief oplossen, maar een gestopte CD speler...
Ik wel eens de power knop van een d speler per ongeluk uit gezet..
Het was een dubbele JB systems met de power knop vlak tussen de twee eject knoppen. allemaal zonder verlichting.

het geluid van alleen een effect of een rookmachine is erg angstaanjagend :D
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (3-2-2004 14:07:00)
die paar dagen van mij was een voorbeeld. Als de termijn veel korter is gaat mijn verhaal niet echt op... Ik lees een bericht over het algemeen meer dan een keer voordat ik reageer en heb het dan over het algemeen ook wel goed begrepen. (helaas niet altijd...)

Dat de hoogte van de boete niet voor iedereen hetzelfde is is eigenlijk wel logisch maarik vroeg het me af. In ieder topic over illegaal gebruik van cd's staat alleen dat de boetes hoog zijn, maar nooit een bedrag. nu weet ik dus waarom. Weer wat geleerd!
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (2-2-2004 23:30:00)
misschien een rare (domme) vraag, maar weet iemand de precieze boete uit zijn hoofd, nouja eigenlijk alleen of het meer of minder dan 100% is..

het is mischien een raar idee, maar als ik met illegale cd's zou draaien en binnen een paar dagen de originelen zou moeten laten zien, zou ik eerst even de plaatselijke cd winkel plunderen. als je kan kiezen tussen boete betalen of (voor minder geld) het origineel kopen en mogen houden...

Ik draai zelf niet (dus ook niet met illegale cd's) maar vroeg het me gewoon af...
Topic: Te doen bij brand (19-12-2003 12:44:00)
ik haak toch nog even in op het verhaaltje over warmte/ontstekingsbron welke nodig is voor vuur.

de juiste omschrijving hiervoor is een tempetatuur boven de ontbrandingstemperatuur.

Dat wil zeggen dat als de temperatuur aan het oppervlak van bijv. een houten balk boven de ontbrandingstemp. van hout komt (en er O2 in de buurt is natuurlijk) dan zal het gaan branden. Als de temperatuur (door bluswater of wat dan ook) onder de ontbrandingstemp komt zal het vuur vanzelf uit gaan.

Ik hoop dat het nu duidelijk is. (en anders is het maar goed dat ik geen les geef :D)
Topic: Wat kosten jullie nou? (2-10-2003 11:01:00)
okee,

Allereerst zijn een paar kleine excuses richting tom op hun plaats. Het was niet netjes op je op deze manier te laten merken dat ik niet echt blij was met hoe je over mijn berichten dacht.

verder,

Sylvia: dus omdat ik een domme en (misschien) foute, maar goed bedoelde tip geef wordt ik uitgemaakt voor rotte vis? Mensen wijzen op fouten is goed, maar op een nette manier zijn mensen eerder geneigd te luisteren.

Tom: In mijn ogen is een advies een manier waarop je iets beter kunt doen en een tip een alternatief. Ik heb net even in het woordenboek gegeven en daar staat niets wat mijn theotie bevestigd sad :( dus ik vrees dat het gewoon hetzelfde is...

nijhuisr: Je hebt gelijk, die opmerking hat niet gehoeven...

Dré: Kun je me vertellen welke letterlijke onzin ik uitgekraamd heb? Het zou goed kunnen dat ik dat gedaan heb, maar ik weet niet welke dingen die ik gezegd heb onzin zijn. Dat "mijn" illegale tip regelmatig (in kleinere) bedrijven gebruikt wordt is gewoon de werkelijkheid. Toen hierop gereageerd word met klink klare onzin is dat bij mij even in het verkeerde keelgat geschoten. Nogmaals mijn excuses hiervoor.

Het was niet mijn bedoeling mensen aan te zetten tot illegale praktijken o.i.d. het spijt me als ik dat wel gedaan heb.
Topic: Wat kosten jullie nou? (1-10-2003 21:59:00)

Tom schreef:

Laat ook maar?
Lekker naief om dat zo weg te wuiven.
Ik wuif het niet weg, ik zie alleen niet in waarom ik jouw zou moeten overtuigen van wat dan ook. Dus leek het me verstandig om de zaak te laten rusten. We hebben immers beiden gezegd wat we er van denken. En de discussie had niets meer te maken met de startpost.
Mondelinge afspraken zijn precies (voor de wet) gelijk aan schriftelijke afspraken!
klopt, dit neemt echter niet weg dat het verrekte lastig zal worden om te bewijzen bepaalde afspraken, tijdens een 1 op 1 gesprek, gemaakt zijn
Laat ook maar, niemand zit op verkeerde adviezen te wachten waar hij zijn vingers lekker aan kan branden.
Het is géén(!) advies. het was een TIP!
Men mag er dus mee doen waartoe hij zich geroepen voelt.
Ik heb ook reeds gezegd dat het niet echt "net" tegenover klanten is. De keuze is daarom aan de lezer.

================================
Verder nog even een opmerking op het persoonlijke vlak:
In mijn opinie is het de taak van een moderator om de discussies op een forum in goede banen te leiden. Daarbij hoort ook het corrigeren van (in jouw ogen) onjuiste informatie. MAAR ik denk dat dit wel dient te gebeuren op een CONSTRUCTIVE manier. Termen als klink klare onzin en mensen "begroeten" met lekker naief(meer voorbeelden op verzoek) passen mijns inziens níet in deze aanpak.
Topic: Koptelefoon voor draaien op feestjes? (100-200 euro) (1-10-2003 18:02:00)
Ik heb een hoop goede dingen over de AKG - K240 Gehoord. was dan niet speciaal voor DJ gebruik, maar aangezien het een (half)gesloten koptelefoon is moet dat ook wel kunnen. Ik heb hem een keer even op gehad, en het eerste wat me op viel is dat ie ERG lekker zit! geluidskwaliteit heb ik geen goede indruk van gekregen omdat het een beetje kort was.

Hij is ook niet duur: 99 euro.

Iemand ervaring met de geluidskwaliteit van deze koptelefoon?
Topic: Wat kosten jullie nou? (1-10-2003 17:31:00)

Tom schreef:

zzzzzzzzzzzz schreef:

Het was gewoon een tip die wel vaker in kleinere bedrijven(bijna elke branche) toegepast word.
Dat is dus klink klare onzin, en wettelijk zelfs verboden als je aan een particulier iets aanbied.

Offertes aan particulier dienen altijd inclusief BTW gedaan te worden.
Bij bedrijven mag je ex BTW aanbieden, maar dan moet er wel uitdrukkelijk bij staan dat het bedrag ex de BTW is.
zoals ik meedere malen gezegd heb: het gaat om MONDELINGE prijsopgaven "Zeg wat kost jij nou voor een avondje?"

maar laat anders ook maar... als je het niet wil begrijpen kan ik je niet dwingen sad :(
Topic: foto's maken (24-9-2003 13:12:00)

CyberDance schreef:

Hier worden de foto's gemaakt met een Sony DCR-TRV50E, das een DV Camera met fotomogelijkheid op 1360*1020. Nu moet ik zeggen dat ik ook liever de foto's op de hoogst mogelijke resolutie maak, en daarna verklein met photoshop. Niet enkel vanwege het kader, maar naar mijn idee is de kwaliteit van de foto's op deze manier (na het resizen naar 640*480 dus) net iets beter dan als je ze rechtstreeks op 640*480 of wat dan ook trekt.
Dat ligt niet aan de resolitie van de camera, maar voornamelijk aan de kwaliteit van de camera (lens CCD etc).

of je nu een foto met een 14 mega pixel camera maakt of met een (kwalitatief gelijkwaardige) 640 * 480 = 0,3 mega pixel. na resizen tot 640 * 480 heb je toch echt gelijkwaardige foto's.
Topic: biertjehhh??? tijdens het draaien... (11-9-2003 11:16:00)
Ik vind ook dat je niet mag drinken tijdens het draaien!
daarom draai ik ook niet (als dj dan)

Ik doe wel regelmatig het licht tijdens een band optredens. Dan drink ik wel wat. De hoeveelheid alcohol die ik drink is ook omgekeerd evenredig met de kwaliteit van de bands... Met een goede band ben ik ingespannen bezig om er wat moois van te maken. Als een "band" alleen een bak tyfusherrie kan maken sta ik lekker (soms aan de bar met een programma aan) te drinken.

Wel balen dat we regelmatig slechte bands hebben ;)
Topic: Gevraagd, ideeen thema feest.. (10-9-2003 20:49:00)
Wij hebben laatst een "Tour of duty" feest gehad... was ook een groot succes!
Topic: Gebruik van AtoMix MP3 programma - Tips? (2-9-2003 18:18:00)
Het(virtualDJ) lijkt er zo veel op omdat het de opvolger is van atomixmp3.
Op de site staat dat virtual DJ atomix zal opvolgen. echter zal atomix blijven bestaan aangezien virtualdj nogal hoge systeemeisen heeft (minimaal pIII 800, pIV1,2GHz aanbevolen)

Ik vind virtualDJ er nogal goedkoop uitzien voor een programma van 100 euro. (is natuurlijk makkelijk op te lossne d.m.v. skins.
Topic: Hoe wordt je LJ ? (27-8-2003 09:28:00)
Eerst even over dat het alleen om het resultaat gaat...

[offtopic]
Dat is natuurlijk waar en dat zal waarschijnlijk ook niemand ontkennen.
Ik kan me echter wel voorstellen dat he teen 'kick'geeft als je met zo min mogelijk apparatuur een mooie show neer kan zetten.
Zie het maar als iemand die in een eenpersoons zijlbootje de aceaan over gaat steken terwijl dat ook kan met een cruise schip...
Wel vind ik het er een stuk professioneler uit zien als je met een tafel komt waarmee je alles aanstuurt. dus niet 8 controllertjes voor van alles en nog wat.
[/offtopic]

Mijn carriere als LJ (of ook wel licht nicht) is begonnen in een jongerencentrum. Ik was hier al barmedewerker en op een vergadering werd een keer gevraagd of iemand intresse had om te helpen met het licht. Omdat ik wel eens "gespeeld" had met de spullen van een vriend van mijn broer op feestje leek het me wel leuk om te gaan doen.

Ik ben toen begonnen met het helpen bij het ophangen van de lichten (we heben wel een vaste locatie maar proberen er toch altijd weer iets apparts van te maken) en diezelfde acond mocht ik ze ook bedienen. 's middags was al uitgelegd hoe de tafel (zero88 lightmaster xl) ongeveer werkte. Dat ging goed en al snel hielp ik standaard met opbouwen van van alles en nog wat. en ging ik ook het licht doen tijdens avonden met live bands. Nog wat later ben ik ook tijdens cabaretvoortellingen het licht gaan doen (als er niemand van de cabaretiers mee was tenminste).

Ik doe dit nogsteeds met veel plezier. Maar omdat ik het in het weekend nogal druk heb (jongerencentrum, sociale contacten onderhouden etc) ben ik er nooit verder mee gegaan.
Topic: Lichtplan maken (17-8-2003 13:16:00)
Je zou ook eens naar smartrdaw (www.smartdraw.com) kunnen kijken. is officieel een programma voor diagrammen (data flow diagram, structure chart, beslissings tabel etc) maar kan ook makkelijk rechte lijnen en blokjes en rondjes tekenen. en het is niet duur (als je een beetje je best doet gratis).
Topic: Wat kosten jullie nou? (5-8-2003 22:49:00)

GiJs schreef:

jij werkt dus wit?
Ik werk zwart bij een bollenboer ;)
verder heb ik geen drive-in oid.

Het was gewoon een tip die wel vaker in kleinere bedrijven(bijna elke branche) toegepast word.
Topic: Wat kosten jullie nou? (5-8-2003 22:39:00)

Tom schreef:

Die je dan wel netjes aan de belastingen moet afdragen!
feit blijft dat je dan voor de avond 19% meer krijgt. je krijgt dus 238 i.p.v. 200

en dat daarvan dan 19% afgedragen moet worden is logisch...

en het is ook meer een tip voor de "beginnende" drive-in die nog niet precies weet hoeveel hij ongeveer wil vragen. Natuurlijk kan je deze truuk als grote drive in minder moeilijk toepassen om dat dan idd alles officieel via een offerte gaat.
Maar als iemand je op een verjaardag aanspreekt en vraagt wat kost het nou om jouw drive in voor mijn feestje te huren zou je het kunnen proberen.

en heel eerlijk tegenover je klanten is het ook niet...
Topic: Wat kosten jullie nou? (5-8-2003 14:00:00)
Nog een handige tip bij het "onderhandelen" over de prijs:

Stel jij zegt dat gaat je 200 euro kosten en de tegenpartij zegt "ow das goedkoop!"
dan kan je er altijd nog bij zeggen "ja daar komt nog wel btw bij"

en weer 19% winst ;)
Topic: DJ-nickname (5-8-2003 12:56:00)
Ik ben geen DJ ofzo (ga misschien wel een beetje draaien in een jongeren centrum. maar dan nog)

een naam in de richting van "heeft afgelast", "is er niet" of "entree gratis" lijkt me wel wat razz :p

staat wel leuk op de posters :D en anders Hypos (god van de slaap)
Topic: Cyclone (4-8-2003 20:13:00)
en de ander is te lui om even naar de kast te lopen en een paracetamol (of morfine shocked 8O) te pakken wink ;) razz :p

maar je hebt wel een beetje gelijk. Al kan het ook wel een beetje vriendelijker.