Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dacide

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Dacide (Pagina: 1 van 10)

Topic: Syrincs M3 220 vs Alesis Monitor One mk2 (Active) +akoestiek (11-3-2014 14:11:00)
Verdraaid. Dat ik daar niet eerder opgekomen ben.. Idd wellicht een zeer eenvoudige oplossing voor een probleem dat klaarblijkelijk niet zo groot zal zijn. Ik ga het proberen.
Topic: Syrincs M3 220 vs Alesis Monitor One mk2 (Active) +akoestiek (11-3-2014 11:19:00)
Te ver weg staat de sub zeker niet. Ik raak met mijn rechtervoet nog net de sub niet aan.

Foto staat rechts beneden het bureau (net achter de stoel). (op 1 lijn met de topjes)

https://s29.postimg.org/motgt4rpj/foto_2.jpg

Ik zal vanavond eens verder spelen met de plaatsing van de sub. Misschien dat daar nog iets te behalen valt.

Daarnaast vraag ik me af:

De speaker staan nu naar mij gericht, en daarmee automatisch op de wand achter mij. Daar staan nu 2 kasten voor.
Wat is wijsheid mbt (ietwat) acoustisch optimaliseren? (denk aan staande golven). Idem voor de wand aan de voorkant. Is het zinvol om hier bepaalde acoustische elementen op aan te brengen?

Zie hier een foto van de achterkant:

https://s27.postimg.org/664sxk6cz/foto_1.jpg
Topic: Syrincs M3-220 Multimedia Monitor Systeem (10-3-2014 19:15:00)

roystraver schreef:

Een flinke kick in dit topic!

Ik heb regelmatig last van een brommetje in de sub.
Heb ik ook wel vaker gehad bij mijn syrincs. (inmiddels alweer 10 jaar oud)
Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat het uit een van de twee potjes komt. ('volume' regeling, of sub volume). Ff aan draaien of een tikje en dan is de brom weg. (overigens een behoorlijk nadrukkelijke brom)
Topic: Syrincs M3 220 vs Alesis Monitor One mk2 (Active) +akoestiek (10-3-2014 17:17:00)
Dank voor reactie Dré,

De sub staat zeker niet te hard. Ik hou niet van opgepompte geluiden.

Probleem zit hem wellicht meer in de algehele plaatsing (niet links/rechts... dat hoor ik toch niet onder de +/- 100hz).
Ik kan hem enkel onder mijn bureau kwijt. Maar ik merk een groot verschil als ik op mijn plek zit, en van daaruit iets naar achter/voor ga zitten. De basweergave verschilt dan toch aanzienlijk. Misschien dat de sub te dichtbij staat?

Neemt hoe dan ook niet weg dat ik na 10 jaar nog steeds hoteldebotel verliefd ben op mijn syrincs setje. (misschien wel de beste aankoop OOIT!)

Overigens, de reden dat ik het Alesis setje aanhaal is omdat ik twee mastering engineers ken via het tweakers forum die ontzettend enthousiast hierover zijn. (en al helemaal als je het budget erbij betrekt)
Topic: Syrincs M3 220 vs Alesis Monitor One mk2 (Active) +akoestiek (10-3-2014 16:48:00)
Kleine toevoeging nog:

Ik ben al jaren zoekende naar een goede frequentie grafiek van het syrincs setjes. Ik beschik zelf niet over de middelen om er eentje te maken.

Kan dit echt helemaal nergens vinden. Zou wel eens willen weten hoe dit eruit ziet. Ben al blij met een X-Y grafiek. De Z-as (respons tijden) hoeft nog niet eens perse.

Wie o wie heeft zo'n grafiek in bezit?
Topic: Syrincs M3 220 vs Alesis Monitor One mk2 (Active) +akoestiek (10-3-2014 16:36:00)
Beste forumleden,

Zo, dat is een tijdje geleden dat ik hier nog elke dag op het forum kwam. happy :)

Vroeger veel geDJ'ed en hier destijds mijn set gekocht (o.a. pcv275, super oem draaitafels en syrincs setje).

Inmiddels ben ik zo goed als volledig over op produceren van muziek. Ik merk dat het syrincs setje ietwat verwarrend kan zijn qua basweergave/plaatsing. (vanwege de aanwezigheid van een subwoofer die onder mijn bureau staat).

Ik wil daarom graag een 2.0 monitor set (nearfields) voor erbij. Was voornemens om het syrincs setje te verkopen, maar ik kan er gewoon geen afstand van doen. (heb hem nu een jaar of 10 in bezit). Deze blijft mooi in bezit... als 2e referentie set, of gewoon als lekkere luisterset.

Lang verhaal kort:
Ik overweeg sterk om de Alesis Monitor One Mk2 (actives) te kopen. Er zijn weinig tot geen speakers in deze prijsklasse die net zo vlak en neutraal klinken.

https://tweakers.net/ext/f/CmfGvZWuEp1j1Rfv0VZ9qA0I/full.jpg

Enige punt is.. ik heb het setje nog nooit beluisterd. En al helemaal niet in vergelijk met mijn syrincs.

De luisterruimte bij 'die ene bekende shop' in Duitsland is zeker niet optimaal. En deze twee monitor sets naast elkaar beluisteren gaat ook niet.

Ik ben daarom benieuwd of iemand hier (of wellicht Dré zelf) ervaring heeft met beide monitor sets? Hoe verhouden deze zich t.o.v. elkaar?
Topic: Verschil tussen cdj 800 en cdj 1000 (10-2-2007 16:16:00)
ik moest laats draaien op 2 sl's en op 2 cdj100's.

ik durfde na een aantal foute mixpogingen niet meer te draaien op de cd spelers. toen maar volledig over gegaan op platen.

Later heb ik nog eens op mijn gemak bij iemand thuis op cdj100's gedraaid. Na een tijdje wennen deze ook heel goed. Maar als je er nog noooit eerder op gedraaid hebt, dan zal het vies tegenvallen (als je vooral ervaring op 800 en 1000 hebt).
Topic: Verschil tussen cdj 800 en cdj 1000 (9-2-2007 11:19:00)

Dré schreef:

Vreemd. Geval is namelijk dat de resolutie van de CDJ-100 z'n jog (40 posities per rotatie) zo grof is dat de jog wel "lui" MOET reageren. De jog van de 800 en 1000 hebben volgens mij een fiks hogere BFPD (Bend Factor Per Degree ;-)
Hmm, ja daar heb je een punt inderdaad. Maar ik zit nu even een beetje na te denken en kom tot de conclusie dat het dan wel moet liggen aan het formaat van de jog. (dichter bij de as versus verder van de as.)
Bij de 1000 is het instelbaar (en kun je wellicht een instelling vinden die verdomd veel overeenkomt met de CDJ-800).

Pioneer vindt bij elk model de jog opnieuw uit. Voordeel is dat het product innoveert, nadeel is dat we elke keer weer mogen wennen. Aan de andere kant... Als we daar niet aan kunnen wennen dan moeten we maar burgers gaan flippen of zo ;-)
mja, inderdaad. point taken. no offence tegen burgerflippers ofcourse, want die moeten er ook zijn.
Topic: Verschil tussen cdj 800 en cdj 1000 (8-2-2007 20:11:00)
hoe zit het trouwens met de platter/draaidschijf van de 800 vs de 1000?

ik hoor dat de ene net iets stroever gaat dan de andere (ja inderdaad, boeiend, not)... maar zit er ook een verschil in hoeverre er gepitchbend wordt bij een bepaalde draai aan de schijf?

begrijpen jullie wat ik bedoel?

bij een pioneer cdj100 is het zo dat er tegenaan kijken al voldoende is om te remmen/versnellen. Bij een 800 mag je er lekker een zetje aan geven. Is dit bij een 1000 precies zo? Of moet ik er rekening mee houden dat ik eerst een aantal platen moet wennen aan het geheel?
Topic: Verschil tussen cdj 800 en cdj 1000 (2-2-2007 13:11:00)
Ja precies, daar was ik ook al beetje huiverig voor.

Ik denk dat ik inderdaad maar eens ga branden op een lagere snelheid. ook al is mijn brander gloedje nieuw (zo'n externe van LG linkje

de cd's die ik gebruik zijn die van philips op spindell. Geen idee of zoiets problemen kan geven. Het is toch een redelijk merk zover ik weet.

maar ik ga voor de zekerheid mijn oudere cd's gewoon eens opnieuw branden op een lagere snelheid. sommige cd's hebben kleine krasjes. en ik wil idd geen risico lopen dat ik echt op mijn bek ga.
Topic: Verschil tussen cdj 800 en cdj 1000 (1-2-2007 18:53:00)
Beste forumleden,

sorry voor deze enorme kick.. maar er is me iets niet helemaal duidelijk.

Ik heb regelmatig op locatie en ook thuis met cdj800's gedraaid. Gaat helemaal goed, niks mis mee, top cd spelers.

echter, binnenkort moet ik op locatie draaien mbv een cdj1000.

Ik ga er zelf vanuit dat alles ongeveer wel hetzelfde werkt en voelt. Ik vraag me alleen of er verschillen zijn tussen de 2 loopwerken van deze spelers.

m.a.w: mijn huidige cd's spelen probleemloos af op een cdj800 (ook al zijn sommigen @ 48x speed gebrand)

spelen deze cd's dan ook normaal af op een cdj1000? of kan hier een verschil in zitten?
Topic: ff Lachen: filmpje van helemaal doorgeflipte Dj (30-10-2006 16:01:00)
sjees wat een loser zeg... opsluiten, 10 jaar tbs en daarna levenslang... wellicht helpt dat nog. maar vooral niet loslaten in de maatschappij.
Topic: Wie is jouw favoriete DJ? (14-9-2006 14:09:00)

braz schreef:

Dacide schreef:

op dit moment neig ik erg naar richie hawtin, ricardo villalobos, alexander kowalski en paul kalkbrenner.

aardig in de minimal en techno dus
Je bent de eerste waar ik me bij aan kan sluiten! Al ben ik niet zo'n kowalski-fan. Villa kan niet mixen maar is een geweldige 'performer' en hawtin is gewoon een pionier. Kalkbrenner verdient het meeste respect vanwege zijn geweldige live-set. Qua Nederlandse dj's zou ik zeggen: Benny Rodrigues voor het meer gangbare werk en darko esser voor de wat 'diepere' shit. En de mixjes van Harm Rhebergen (spil hier op het forum) vind ik ook altijd prima te pruimen (slijm slijm wink ;) )
Hawtin vind ik op t moment weer net ff minder... vaak is t toch wel ff matig.. (maar bij vlagen SUPERIEUR).. Villalosbol ben ik met je eens.. tis een ontzettende prutser, maar als je hem dan ziet staan met zijn onschuldige ketamine kopje dan vergeeft iedereen hem zijn zonden.. (en zijn platenkeuze blijft gewoon top)

Kowalski zat in het lijstje omdat ik er gewoon zoveel goeie herinneringen aan heb.. dus niet zo zeer vanwege zijn skils of live elementen.

De mixes van harm rhebergen vind ik ook absoluut top om te pruimen.. helemaal niks mee.. Heb zo'n vermoeden dat hij toch wel al heeeel lang aan de nederlandse minimal weg timmert. Daarnaast is zijn website/forum ook helemaal geweldig (www.mnml.nl)

Voor de rest moet ik zeggen dat ik Magda ontzettend waardeer.. vooral na haar set op PollerWiesen te keulen.

Wie hebben we dan nog meer wie de nodige credits verdiend... nou uhm, Joris Voorn blijft voor mij ook een alltime topper alsmede Shinedoe (ups and downs, maar sinds extrema solar ben ik helemaal verkocht).

Oef ik vergat nog bijna om Troy Pierce te vermelden, onze amerikaanse house/minimal held.

ach t zijn gewoon zoveel goede dj's... en vaak is het gewoon een momentopname van de sfeer die je denkt te proeven.
Topic: Stripmuziek (4-9-2006 19:58:00)
breath on me - britney spears..

De orginele versie, dus niet de james holden dub remix :P

deze plaat doet t in elk geval goed bij de filmpjes van kates playground (dont ask)
Topic: cue point zetten (15-8-2006 20:54:00)
hoogstwaarschijnlijk kan je op de website van de fabrikant de manual gewoon downloaden.

pin me er niet op vast.
Topic: html-tips voor het maken van je site (12-8-2006 18:28:00)
SEO is een proces waarbij je makkelijk een aantal maanden voor uit mag trekken... op zijn vroegs indexeert google je pagina binnen een maand... (en komt ook elke maand weer een keertje kijken)
Topic: Obscure DJ apparatuur (1-8-2006 16:10:00)
jeps deze:

www.new-line.nl/v/8468

al 25 jaar oud.. en nog steeds een belachelijk hoge prijs...
Topic: Wie is jouw favoriete DJ? (29-7-2006 21:25:00)
op dit moment neig ik erg naar richie hawtin, ricardo villalobos, alexander kowalski en paul kalkbrenner.

aardig in de minimal en techno dus
Topic: Syrincs M3-220 Multimedia Monitor Systeem (2-6-2006 14:59:00)
Tho.... inderdaad ;)

kan helaas nergens een plaatje vinden met een beugel waar een topje op zicht geschroeft.. maargoed. dit zal wel voldoende zijn.
Topic: Syrincs M3-220 Multimedia Monitor Systeem (2-6-2006 14:42:00)
ik gebruik ze zelf niet. maar heb wel eens op internet gezocht..

de enige echte bruikbare productfoto die ik kon vinden is deze:

zwart
https://www.planetdust.nl/syrincs2.jpg

zilver
https://www.planetdust.nl/syrincs.jpg

de plaatjes stonden op een door newline geblocked domein. dus heb ik ze ff op mijn eigen domein gezet.