Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van CyberDance

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van CyberDance (Pagina: 3 van 10)

Topic: 19 inch cd speler met usb (18-8-2015 11:20:00)

joepurlings schreef:

Lijkt me toch dat deze ook wel een klassiek audio ceedeetje afspeelt hoor wink ;)
De newhank bedoel je? Doelde op wav of andere formaten vanaf de USB optie daarvan wink ;)
Topic: 19 inch cd speler met usb (18-8-2015 01:39:00)

djbirdie schreef:

Is de hierboven al genoemde NewHank MP103 geen optie?
Zou een optie kunnen zijn, maar het feit dat die enkel MP3 afspeelt is dan weer een minpuntje, zeker voor soundcheck muziek.

jdb schreef:

Ik heb enige tijd deze Tascam in een rackje bij mijn motu zitten. Gebruik meestal de spdif uitgang naar de motu toe, maar de eigen DAC van de Tascam is echt nauwelijks minder qua geluid. Dus goed geschikt om kwalitatief goed geluid op je FOH af te spelen en je PA te af te regelen op gehoor. Enige nadeel vind ik de wat tragere response tijd voordat er muziek klinkt, niet echt geschikt om als DJ mee te werken, maar ik heb daar zelf geen enkel probleem mee.
Verder kun je het SD-kaartje makkelijk in het apparaat laten zitten.
Kortom ik denk dat deze Tascam voor jouw toepassing prijstechnisch een prima keuze is.

Groeten, JD.
Kwaliteit van de DAC is zeker niet onbelangrijk inderdaad. Juist dat is één van de reden van zo een apparaat in het rack, ipv de veelgebruikte "iphone aan de mixer en muziekje afspelen" methode. In dat opzicht ben ik ook bang dat er weinig volwaardige alternatieven zullen zijn. Het rack in zijn geheel is al duur zat dus dan nog maar even doorbijten.
Topic: 19 inch cd speler met usb (16-8-2015 23:58:00)
Kleine kick: iemand inmiddels ervaring met alternatieven nog niet in dit topic genoemd?

Ik ben voor mijn Side/Smaart rack op zoek naar een 1 of 2HE CD/USB speler zodat er ook vanaf FOH makkelijk een muziekje ingestart kan worden voor bijvoorbeeld soundcheck zonder dat er steeds naar de DJ booth gelopen moet worden.

De Denon DN-501c en Tascam CD-200SB zijn voor de hand liggende keuzes maar ook gelijk redelijk aan de prijs.
Topic: Het bouwen van een case (10-8-2015 21:50:00)
Conversie 2x AES50 koper naar 1x optisch per doosje. Deels vanwege de afstandsbeperking van 75 á 100mtr bij koper en deels vanwege de hoeveelheid cat5 er tegenwoordig alsnog gelegd moet worden vanwege alle verschillende niet compatibele protocollen en limiet van 24ch bidirectioneel AES50 SuperMAC.

Op het rack zit 2x opticalcon quad. Per opticalcon quad een paartje AES50 HyperMAC op een AES50 converter en een paartje op de Teqsas switch voor Lake control/MA-Net/ART-Net/Intercom etc.
Op die manier moet ik enkel 2x quad-glasvezel leggen van FOH naar stage. Snel klaar en de haspels heb ik 175 meter laten maken dus geen gedoe meer met afstanden.

Systeem draait al een paar maanden vlekkeloos dus nu tijd om alles in de definitieve racken te bouwen. Op FOH zitten dezelfde converters in het side/smaart rack. Dat wordt het grote rack met opklapdeksel op de foto's.

Overigens wordt dit systeem vooral met de Midas PRO-1 gebruikt en niet zozeer met de M32, al kan het wel.
Topic: Het bouwen van een case (10-8-2015 21:15:00)
Hierbij nog de beloofde foto's van het schuifmechanisme van het deurtje van de sliding racks en het resultaat:

https://img.cyberdance.nl/cases/th_sliding_1.png https://img.cyberdance.nl/cases/th_sliding_2.png https://img.cyberdance.nl/cases/th_sliding_3.png

Afgelopen week ook aan de gang geweest aan een ladecase creatie:
https://img.cyberdance.nl/cases/th_ladecase_1.png https://img.cyberdance.nl/cases/th_ladecase_2.png https://img.cyberdance.nl/cases/th_ladecase_3.png https://img.cyberdance.nl/cases/th_ladecase_4.png https://img.cyberdance.nl/cases/th_ladecase_5.png

En wat binnenrackjes:
https://img.cyberdance.nl/cases/th_br_1.png https://img.cyberdance.nl/cases/th_br_2.png https://img.cyberdance.nl/cases/th_br_3.png https://img.cyberdance.nl/cases/th_br_4.png
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (14-6-2015 14:33:00)
Hier sinds een maandje ook wat nieuwe aanwinsten erbij, racken nu eindelijk 100% af:

https://img.cyberdance.nl/plm/th_plm_01.jpg https://img.cyberdance.nl/plm/th_plm_02.jpg https://img.cyberdance.nl/plm/th_plm_03.jpg https://img.cyberdance.nl/plm/th_plm_04.jpg https://img.cyberdance.nl/plm/th_plm_05.jpg
Topic: Drive-in show websites (21-5-2015 18:17:00)
Sinds een tijdje is de CyberDance website ook gemoderniseerd: www.cyberdance.nl. Nog niet perfect, maar wel beter dan het was ashamed :$
Topic: UTP Bekabeling (9-5-2015 19:57:00)
Ik zat ook al te speuren maar geen RJ45/ethercon te vinden.
Topic: UTP Bekabeling (9-5-2015 14:53:00)
Repeaters vind ik geen optie aangezien je dan ergens midden in een zaal/truss/veld een kastje hebt liggen wat ook stroom nodig heeft etc. Veel te tricky.

Uiteindelijk heb ik voor de grote systemen besloten alles over 2 quad-fibers te laten lopen. 1 fiber-paartje voor AES50 audio via klark-teknik converters en 1 fiber paartje voor ethernet verkeer + intercom via Teqsas CyberTeq-M's. Is ff slikken qua prijs maar ik vind het nu al een verademing qua gebruiksgemak.

Voor de kleinere setjes moet de keuze tussen de Belden 1305A of de shielded versie nog gemaakt worden. Ik heb ze beide in mijn handen gehad en de shielded versie is toch wel een heel stuk dikker en stugger dan de standaard kabel. Buiten dat bestonden er tot een maand geleden nog geen ethercon kabeldelen die die diktes aankunnen. Al zou daar wel verandering in zitten.
Topic: Het bouwen van een case (4-4-2015 16:44:00)
Dagje doorbeunen en het houtwerk voor de nieuwe racken is klaar. Volgende week de rest happy :)

https://img.cyberdance.nl/slidingrack/th_slidingrack_6.png
Topic: Het bouwen van een case (28-3-2015 13:47:00)
Die strookjes rondom de deur had ik laats ook als ingeving inderdaad. Als ik de bovenste en onderste strook over de volledige breedte doe en de zijkanten ertussen zit de hele naad eigenlijk achter het profiel aan de zijkant.

Achter de bovenste en onderste randen zitten zowieso nog extra stroken die uitsteken, daar komt de deur tegenaan als ie dicht is, die overlappen aan de zijkant dan ook de naad.

Ik ga één dezer beginnen met 6 12HE versies voor mezelf, zal dan proberen wat foto's te maken van het schuif-mechanisme en de manier waarop de deur zit.

Als toevoeging op de slidingdoor kistjes, wat nieuwe versterkerracks worden, ga ik ook nog eens experimenteren met het echte slam-lid systeem, maar dan als alternatieve (grote) behuizing voor binnenracken (ipv een berg losse stolpen).
Topic: Het bouwen van een case (25-3-2015 12:09:00)
Dat zou ook nog een optie kunnen zijn ja.
Topic: Kadertent uitlichten (22-3-2015 23:40:00)
Tentclamp met half coupler erop. Daar kort buisje in. Links en rechts ledparretje eraan. Onderaan ophangen en kruislings over de zeilen naar boven schijnen voor indirect licht. Zoals op de panoramafoto van big-bang.
Eventueel aangevuld met direct licht op dezelfde manier bevestigd, boven of onderaan of combi van, afhankelijk van de toepassing.

Of het voldoende is of niet zal je zelf moeten bepalen. Ik zou er Q4-18's inhangen omdat ik ze zelf heb en zeker weten dat zou voldoen. Met de wat oudere ledparren zou ik niet content zijn denk ik.

Bovenstaande even gebaseerd op een aluhal die in een tuin past (en dan niet van een kasteel) want ook hier een side-note: een aluhal is vrij generiek, kan 10mtr breed zijn maar ook 25...

Afhankelijk van de afstand tussen de liggers zou je ook kunnen kiezen voor alu-pipes lengtegewijs in de nok. Weegt niet veel, is subtiel en voldoende sterk om ledparren aan te hangen.
Topic: Het bouwen van een case (20-3-2015 21:18:00)
Bij deze:

https://img.cyberdance.nl/slidingrack/th_slidingrack_1.png https://img.cyberdance.nl/slidingrack/th_slidingrack_2.png https://img.cyberdance.nl/slidingrack/th_slidingrack_3.png https://img.cyberdance.nl/slidingrack/th_slidingrack_4.png https://img.cyberdance.nl/slidingrack/th_slidingrack_5.png

Moet nog wielplaat onder en sommige randen moeten nog een beter likje zwart krijgen maar het bouwen van een test rackje was zeker de moeite waard. Deze is nog niet 100% naar mijn zin maar dat komt met de volgende wel goed razz :p

Qua bouwproces in zekere zin wel redelijk ingewikkeld aangezien de volgorde nogal nauw komt en dus niet alles op de meest logische wijze gebouwd kan worden. Staat dan wel tegenover dat er geen vlindersloten of sluitprofiel inzit wat redelijk wat tijd scheelt.

De rand rondom het deurtje wil ik kleiner. Ik heb nu met een 6mm freesje de deur eruitgehaald, moet nog op zoek naar een dunner freesje wat dat overleeft (de 4mm uit mijn collectie heb ik al eens eerder gesloopt shut up :X ). Of de deuren apart zagen maar dat is eigenlijk zonde van het afval.

Railsssysteem voor de deurtjes is ideaal zo en werkt erg goed, alleen de bevestiging van de rails aan de case kan nog wel wat beter. In eerste instantie wilde ik dat met verzonken zwarte inbusboutjes doen en borgmoer vanbinnen, maar die ruimte is er dus niet in de rails (borgmoer te dik), dus voor deze maar even gepopt.
Hetzelfde geldt voor de scharnieren van het deurtje, zit nu ook gepopt, ook daar zie ik liever zwarte boutjes, maar ook daar weer niet echt heel veel ruimte ivm het frame.
Voor beiden zouden houtschroefjes een simpele optie kunnen zijn maar echt overhouden doet dat niet in 10mm hout.
Topic: Flightcase met LCD scherm tips??? (14-3-2015 21:25:00)

VrijeVogel schreef:

Ik hen dit thuis liggen.

Maar dit is project zoveel... koste mij 50 tientjes ex btw ex verzenden, dus als ik je blij kan maken...
Als Dré geen interesse heeft en de rails zijn 100% OK wil ik hem wel van je overnemen. Ik heb hier exact zo'n zelfde maar die schuift uit z'n rails door een afgebroken onderdeeltje.
Topic: Het bouwen van een case (14-3-2015 20:41:00)
Zekers! Had nog wat andere projectjes af te bouwen ashamed :$ maar die zijn inmiddels af en rails zijn afgelopen week binnengekomen. Suspension frame (met wat modificaties razz :p ) zit ook al in mekaar dus ik ga één dezer met het houtwerk aan de slag.
Topic: Het bouwen van een case (3-3-2015 13:15:00)
Spanpartner systeem lijkt idd prima voor deze toepassing. Er komen wat onderdelen deze kant op en dan ga ik eens een testrackje bouwen.
Topic: TV plaatsing anno 2015 (24-2-2015 18:22:00)
Hier de AED versie design stands in de verhuur. Zwarte voet waar een 50mm RVS buis op kan.

Schermen hebben 2-delige beugels met half couplers, dus zowel te gebruiken voor trussjes, designstand, downrigger etc.
Topic: Het bouwen van een case (12-2-2015 23:40:00)
Interessant! Al bij al is het inderdaad een best complex systeem om te bouwen die racken, maar het brengt wel een hoop gemak met zich mee. Ik heb nu alle ampracken in stolpen en das opzich best praktisch maar als er een beetje serieuze ampcity staat worden al die stolpdeksels stiekum wel ruimtevreters, vandaar dat ik voor nieuwe racken richting die sliding doors wil gaan.

Ik heb onlangs een rack op basis van het penn R8800 shockmount systeem gebouwd en aangezien ik zelf meer neig naar een uitgezaagd deurtje á la HPA en Dutycase modellen wil ik eens gaan kijken of het deurtje dan niet tussen de shockmounts door kan glijden, dat maakt het bouwen alweer iets makkelijker.

Die lineairgeleidingen uit de machinebouw ga ik zeker eens naar kijken. Volgens mij zijn die over het algemeen wel wat dikker wat weer als nadeel heeft dat het deurtje verder van de kant komt?
Topic: Het bouwen van een case (10-2-2015 19:56:00)

PvG schreef:

Ff googlen op "slamlid". Hier zijn speciale rails, sluitingen en sluitprofiel voor.
Profielen en sluitingen geen probleem Rails lijken een beetje schaars te zijn voor deze toepassing. Vooralsnog vind ik alleen van Adam-Hall een systeem. Iemand dit bij andere fabrikanten al gezien?

Andere optie is natuurlijk deksels zonder 1 kant scharnierend, maar wel de uitsparingen aan de zijkanten zodat ze verder wel in het rack geschoven kunnen worden. (Beetje á la 'l acc LA racken).

dj smilfit schreef:

Ik ben van plan een kabelkist om te bouwen om er lichteffecten in te vervoeren. Hiervoor ga ik vaste tussenschotten inbouwen. Ik heb hier op het forum en ook daarbuiten gezocht maar ik kon niet vinden hoe je dit netjes bevestigd. Popnagels of vijzen (door de buitenkant).

De buitenkant van de kist die ik verbouw heeft 10mm hpl hout. Neem ik dan best ook 10mm hout voor de tussenschotten? Hoe dik moeten de popnagels zijn?
Schroeven en lijmen is de manier waarop hier tussenschotten vastgezet worden. Bij echt zware interne belastingen het schot iets infrezen in de flightcasewand, maar dat is voor de meeste toepassingen niet nodig.

Schotten 9mm of 12mm. 12mm geeft wat meer ruimte met schroeven, maar 9mm werkt ook en is iets lichter, zeker als er veel schotten/vakken inmoeten.