Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dieter(Pulse)

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 125 bijdrage(n) van Dieter(Pulse) (Pagina: 1 van 7)

Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (26-8-2008 19:43:00)
Ik heb ook wel al verschillende keren problemen gehad met betalingen. Het probleem is dat het bijna altijd mensen zijn die ofwel zo diep in de schulden zitten zodat het hun niets kan schelen, ofwel mensen die bewust aan het oplichten zijn. Dit door bijvoorbeeld veel van (huur)woonst te wisselen en zo moeilijk traceerbaar te zijn of zich indekken achter een bijna-falliete bvba.

Het erge is dat je hier weinig of geen centjes van terugziet. Ik werk ook altijd met contracten en stuur na een laatste aangetekende ingebrekestelling mijn vorderingen door naar een advocatenkantoor/incassobureau. Deze sturen zelf eerst enkele herinneringen en gaan indien nodig ook tot rechtzaak en inbeslagname.

Sinds dit jaar heb ik me nu wel ingeschreven in de incassodienst van Unizo. Dit systeem komt er op neer dat je vrijwel nooit zelf iets moet betalen van kosten als je vordering niet inbaar is, maar dat je als ze geld vastkrijgen je wel enkel het basisfactuurbedrag krijgt. De verwijlintresten en schadevergoedingen zijn voor hun dan.
Ik vind dit voor mij een hele goede oplossing. De stap is zo veel minder groter om een procedure te starten als je zelf er toch niets aan kan verliezen.
Topic: Dap extreme & vision series... (31-7-2008 09:26:00)
Lijkt dat nu zo of is de manier van elektrische installaties plaatsen in Nederland zoveel anders als in België?
Ik ben hier nog steeds nergens een B-automaat of lichter tegengekomen. Hier in België steekt vrijwel overal 16A of 20A met-C karakteristiek in. Ik kom soms zelfs D-automaten in zalen tegen.
Met dergelijke uitschakelkarakteristiek moet je al heel gek doen om een automaat te laten uitvallen.
Topic: Bandverlichting welke opstelling?. (29-7-2008 08:49:00)
En wat met multiparretjes (gkv 600w)? Dit zijn mijn favorieten om bands uit te lichten als frontlicht.
Aan elke kant een 4bartje en de lenzen en filters aangepast aan de locatie (of als je lui bent gewoon mfl laten, kun je het meeste mee)
De lampen geven een bak licht en gaan ook lang (1500u) mee. Het gebruik van barndoors is ook geen probleem bij multiparren.
Topic: Iemand ervaring met DAP RS-215 & DAP RS-218B? (24-4-2008 20:53:00)
Ik heb een tijdje terug 2 stuks SM215-mk2 gekocht. Dit zijn identieke kasten maar met lak ipv stoffering. (kijk maar naar de codes van de drivers die Highlite opgeeft).

Mijn bedoeling was een stel goedkope maar krachtige echte fullrange kasten bijhebben voor oa. carnavalsgebeuren en kleine feesten. Ik heb nog even getwijfeld tussen de JBL JRX125 en de DAP maar uiteindelijk toch gekozen voor de DAP.
De JBL JRX125 is een kast die ik al genoeg gehoord heb en deze klinkt echt niet lekker. Gaat niet laag en niet hoog. (-3db op 12khz!)
Prijs kwaliteit bevallen deze DAP kasten me eigenlijk prima. Gaan heel hard voor het geld en het versterkervermogen dat je erop zet, klinken zeker niet verkeerd en geven een echt fullrange geluid (45hz-17khz -3db). Let wel op, ze zijn niet echt compact. Het gewicht valt wel goed mee.

Een tijdje terug heb ik ze ook eens een keer als top gebruikt maar dit vind ik eigenlijk zonde van de 2*15incher die erin zit, tenzij je natuurlijk extreem laag crosst. Beter lekker fullrange laten draaien dus.
Kortom, schuif die vooroordelen over DAP even aan de kant en je krijgt een zeer nette kast voor je geld.
Topic: Wat is er met Carnaval stukgegaan en wat is de oorzaak? (algemeen) (7-2-2008 17:31:00)
Bij mij viel het ook nog mee dit jaar tot nu toe.
1 wagen stond (in Udenhout)
8* 15inch bas Beyma Sm115-K
4* hoorngel. top 10/1.4inch Beyma 10MI100/CP380M
2* Dubbel15/1.4 Beyma (SM115+CP380m)
2* 15/1/bullet kastje

Hiervan is er na 4 dagen intensief gebruik 1* CP380m driver en 1* bulletje eruit gegaan. Dit zijn ook de meest voorkomende componenten die eruit gaan als de set zwaar gebruikt of wat misbruikt wordt.
Ook was er zo'n 700w rookmachientje stuk. Wat te intensief gebruikt of wat teveel water en confetti te slikken gehad denk ik.
Deze schade gewoon van de waarborg afgehouden en dus alles netjes geregeld zonder morren.

Bij een andere wagen had ik, gelijktijdig met de bovenstaande wagen (in Neerpelt) volgende set staan:
2* Dubbel 15 Beyma 15LX60
2* 18 inch Beyma SM118
2* hoorngel. top 10/1.4inch Beyma 10MI100/CP380M

Hier is alles van heel thuis gekomen. Mag ook wel eens.
Topic: Wat is er met Carnaval stukgegaan en wat is de oorzaak? (algemeen) (23-2-2007 20:33:00)
Ik heb wel al enkele stukken gehad dit jaar.
-Ingefreesde houten handvaten uit dubbel15/1 kasten getrokken door foute ophanging met spanbanden...
(losse verhuur, ik haal het niet eens in m'n hoofd zoiets te doen)
-AK-audio Mpro12/1 kast van 3.5m omlaag gevallen. De kast hing goed vast met spanbanden op de sub(op platform bovenkant wagen maar omdat ze met die topkast tegen een tak zijn gereden is die eraf gevallen.
Resultaat: 2 speakon plugs uit mekaar (letterlijk in 2) en 2 speakon chassis plugs kapot + rooster zwaar gedeukt. Gelukkig waren de speakers en de filter en de kast zelf nog volledig intact.
-1 Beyma CP16 bullet: Gebeurt nog wel eens, meestal door microfoonschreeuven. Even reconetje plaatsen (op stock) en klaar.
-Enkele speakon kabels los door te hard aan te trekken/over te vallen.

Dat is het tot nu toe voor dit jaar. Er komen wel nog stoets dit jaar dus nog even afwachten...
Topic: voeding versterkerrek (7-11-2006 11:46:00)
Ik heb een amprackje van 6kw rms dat nog probleemloos op 16A draait bij alle gebruik, (2*1800wrms bas + 2*1200w top) dus 4kw lijkt me zeker geen probleem.
(bovendien zijn het allemaal zware bakken, dus geen speciaal efficiente schakeltrappen)
Topic: Krachtstroom (27-6-2006 14:51:00)
F-80's in combinatie met goedkope mengtafels op dezelfde groep is inderdaad een ramp.
Doe f-80's schakelen in hun remote gewoon 220v door dat kleine drukknopje en die schakelaar is bij de versie die ik eens heb bekeken niet eens ontstoort. Vraag me af hoe die aan CE-keurmerken geraken...
Een beetje deftige rookmachine heeft hier volledig geen last van.
Topic: Krachtstroom (25-6-2006 13:36:00)
zo'n onstoorde jb-sys rs8 switchpack zit standaard bij in die set.
Afhankelijk van de situatie en wat er allemaal nog op die switchpack hangt gaat die ofwel apart op een circuit, ofwel bij de parren, ofwel bij het geluid.

Ik heb eigenlijk nooit last van storingen op geluid door menging licht en geluid. Geen vieze toestellen zonder ontstoring gebruiken en goede bekabeling en mengtafels doen al heel veel.

De kwaliteit van de mengtafel is naar mijn ervaring zeer belangrijk of je al dan niet storingen gaat opvangen. In m'n beginjaren heb ik nog een goedkope jb-sys en daarna een gemini gehad en die waren zeer gevoelig voor storingen op de stroom.
Topic: Krachtstroom (25-6-2006 11:23:00)
Zelf gebruik ik voor de discobars voor gewone feestjes nooit krachtstroom.
Veel kleine zalen hebben dit niet in België en het scheelt weer een kist enz.
Deze set gaat dus op 2 verschillende stopcontacten. (wel opletten dat het verschillende circuits zijn)

-Amprackje 2kw rms + djset
-8*Par64 raylight (toch nooit allemaal full on voor discogebruik)
-Rookmachine 700w of 1000w
-Lichteffectje 250w

Geluid,rook en lichteffectje op eerste groep, parren op 2 de groep.
Nooit problemen mee behalve bij zalen waar de stroomvoorziening niet deftig in orde is. Maar dat soort zalen hebben ook vrijwel nooit krachtstroom...

Jij hebt momenteel minder als bovenstaand lijstje dus ik zou zeggen doe gewoon door, verdeel het over 2 groepjes en steek je geld in andere dingen als in een krachtstroomverdeler.
Topic: Nieuw setje gebouwd. (21-6-2006 14:28:00)
Mja ik ben momenteel tevreden over mijn toppen (na aanpas met hogere x-over en nieuwe processorinstellingen) en de klank van de cp380-m. Heb momenteel 8 van die CP380-m's in gebruik. (4 in m'n hoorntoppen en 4 in AK-audio Mpro12-2 monitors/toppen) dus vervangen zou vrij nutteloos en kostbaar zijn.

In zo'n top als die van Iven op de foto (en in mindere maten mijn 10/1 hoorntop) is die BMS inderdaad wel een betere keuze als mijn CP380-m. Ik vind het echter nog steeds een betere oplossing om de midunit hoger te krijgen en zodanig je driver hoger te crossen. (Ik heb nog nooit een kast op hoog volume mooi horen klinken waarbij de driver zeer laag ingezet wordt)

Is dat niks voor jou Iven, een kast bouw of ontwikkelen met faseplug waarvan de midhoorn de 2-2.5khz haalt?
Dan ben je meteen van beide problemen af.
Topic: Nieuw setje gebouwd. (20-6-2006 18:55:00)
Ik ben een beetje te voorbarig geweest Ivo, ik heb mij uitleg gepost zonder naar de drivers te kijken.

Nu ik even kijk naar die BMS drivertjes moet ik mijn mening wel herzien.
Daarmee kan het wel lukken.
Deze hebben meer rendement in het 1-5khz gebied dan ik dacht, dus kun je ze een stuk meer dempen dan die 3db tov de midhoorn.

Ik zie wel dat die BMS drivers comleet niet lineair reageren, dus daar is flink wat processorwerk aan.
(vergelijk een BMS 4550 grafiek eens met een CP380M bijvoorbeeld, die CP380m is kaarsrecht tot 16k vergeleken met die BMS)
https://www.auraaudio.fi/Pdf/BMS/bms-4550.pdf
https://www.diyparadiso.com/datasheets/speaker/beyma/cp380m.pdf
Desondanks dit op die manier wel zal lukken ben ik geen fan van laag crossen van drivers. Dit klinkt vrijwel altijd agressief.
Topic: Nieuw setje gebouwd. (20-6-2006 18:25:00)
Ik vind al je kasten netjes gebouwd maar ik zou persoonlijk toch terug gaan nadenken over dit ontwerp of zorgen dat de midhoorn hoger kan komen. (faseplug zou net zijn maar wel moeilijk)

Geloof me, als jij een 12incher van 500watt rms gebruikt @ 106db rendement dan zal je nooit zonder stukken ermee wegkomen om welke 1 incher of 1.4incher dan ook @ 1khz in te zetten.

Reden:
In het beste geval heeft je driver een gemiddeld bruikbaar rendement van 109db over het gebied dat hij wordt ingezet. Dit wil zeggen dat je maximum 3db kunt dempen (of16ohm driver gebruiken) om het rendement gelijk te brengen met de midhoorn.
Boven de 1khz zit nog een hoop energie. Je driver gaat gewoon over z'n nek gaan (thermisch en mechanisch) om dit weer te kunnen geven als je bijvoorbeeld 750w in het kastje pompt.

(dit weet ik uit eigen ervaringen met soortgelijk kastje 10/1inch dat vroeger op 1.6khz 18db/oct croste (Beyma 10MI100 + CP380).De Beyma CP380m is ook al een behoorlijke driver en deze was ook inzetbaar vanaf 1.2khz. Met een crossover van 1.6khz en een L-pad van -2db werd deze driver al tot het uiterste gedreven wanneer er 500wrms op de kast werd gezet. Dit resulteerde bij het zwaardere fuifgebruik in steeds opnieuw kapotte 1inchers. Wat jij nu wil doen is volgens mij nog erger.

Ik heb dit opgelost door nu te crossen op 2.5khz (midhoorn loopt slechts tot 1.6khz) en het stuk van 1.6khz-2.5khz via de processor bij te boosten zodat dit overeenkomt met het rendement van de hoorn op lagere frequenties. Op deze manier klinken de kastjes rustiger en veel minder stukken. Het zou echter wel properder geweest zijn als de hoorn gewoon tot 2.5khz zou doorlopen.
Topic: Nieuw setje gebouwd. (20-6-2006 16:49:00)
Is die top 12/2 inch?
Hoe ben je van plan die te crossen?

De onderste grensfrequentie van 150 is nog te doen. Als het sub wat rommelt kun je eventueel een paar hz weg laten vallen tussen de top en sub, klinkt meestal beter dan te hoog crossen.
(ik heb 15inch sub en 10/1inch hoorntop en cross subs op 145 en toppen op 175, klinkt naar mijn ervaring het beste)

Het grootste probleem lijkt me die 1000hz, ga je ook een faseplug ontwerpen?
1000hz is compleet niet bruikbaar vind ik persoonlijk. Zelfs voor een 2incher zou ik nooit onder de 1.5khz crossen. (teveel belasting voor de 2incher en klinkt heel agressief)
Topic: 1000 watt op DMX barren! (20-6-2006 12:06:00)
by the way ik heb nog een goede tip voor wie T4-dmx 4barren heeft.
Kijk eens na of er snelle zekeringen in zitten.
Ik heb hier 2 identieke stuks liggen en de ene had trage en de andere snelle zekeringen.
(de chinesen duwen er precies ook maar in wat ze het eerst vastkrijgen...)

2 keer raden bij welke dmxbar de triacs kapot gingen als er een par met kortsluiting uitvloog...

Ik heb toen gewoon de baar met de trage zekeringen alle zekeringen vervangen door snelle zekeringen met dezelfde waardes en sindsdien geen problemen meer.
Topic: 1000 watt op DMX barren! (20-6-2006 12:03:00)
Daar hoort gewoon geen 1000watt op.
Het mag niet van de CE keuring en als je enkel de triacs vervangt dan wil dit niet zeggen dat de ontstoorspoelen en de printbanen ineens dikker worden...

Door daar zelf aan te prullen ben jij volledig verantwoordelijk voor die toestellen mocht er ooit iets misgaan.
1000watters kun je toch echt beter met een aparte dimmer doen
Topic: Reiskosten (13-6-2006 20:02:00)
Normaalgezien kost een bestelwagen ongeveer 30cent/km als je alles telt (diesel + afschr + onderhoud + taks enz).
Het probleem is dat je dan natuurlijk geen vergoeding hebt voor je eigen uren die je achter het stuur verliest.

Bij volledige sets is plaatsing binnnen de 15km inbegrepen. Voor extra km's reken ik 30cent/km aan. Zo kom je tenminste uit de kosten.

Als je daar ook je uren nog gaat bijtellen dan vrees ik dat ik in mijn geval nooit meer sets gaan moeten zetten verder als 25km en dat is weer een stuk werk minder. Het is en blijft afwegen...
Voor producties waar bediening bij is weegt dit natuurlijk ook minder door dan voor geplaatste sets zonder bediening omdat je in dat laatste geval de afstand 4* moet afleggen.
Topic: advies en tips belichting bands+afterparty (5-6-2006 19:09:00)
Ik zie dat je 2*4bar als frontlicht voor de band gaat gebruiken.
Zijn dat de gebruikelijke raylight of VNSP parren?
In dat geval raad ik ten zeerste aan om wat frontlicht in flood te zorgen. Dit moet niet veel zijn, 2*500watt dimbaar volstaat al. Dit omdat het zeer moeilijk is om met de gewone enge parren van relatief korte afstand op een podium een egale belichting van de band te krijgen.
Je krijgt dan vlekken en je krijgt nooit iedereen egaal belicht.
Topic: welke PRO speakers? (13-4-2006 14:16:00)
Was de sx-200 niet de voorloper of zo?
Zie die toch nergens meer te koop.
Misschien iemand die ervaring met deze kastjes heeft?
Topic: hoorngeladen 10inch mid verder laten doorlopen? (20-1-2006 13:25:00)
Speciaal voor het wat makkelijker te maken:

https://users.telenet.be/DDAsound_light/10inchhoorncorr.jpg

De grafiek van de 10inch hoorn met wat photoshopcorrectie (lekker bruut) om de microfooneigenschappen weg te werken.