Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Jake

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Jake (Pagina: 5 van 10)

Topic: Ook lastig gevallen via mail (SPAM)? (28-8-2016 12:13:00)
Mokske ik wil je mail ook ontvangen laugh :D
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (24-7-2016 20:01:00)

Hollender schreef:

Jake schreef:

Hollender schreef:

Hier in België heeft die meter echter geen enkele waarde aangezien het hier metingen over langere tijd betreft met een geijkte meter en waarvan de gegevens opgeslagen moeten worden om achteraf aan de bevoegde instanties te overhandigen.
Dat is enkel verplicht bij grote evenementen/fuiven, bij de gewone feestjes hoeft dat uiteraard niet.
Onzin natuurlijk. Heeft niks met de grootte van een feest of evenement te maken maar alles met de geluidsdruk. Zodra je de 85 dB overschrijdt ben je verplicht een vergunning aan te vragen en te meten met goedgekeurde apparatuur.
Ik had mij verkeerd uitgedrukt, en feestzalen hebben meestal maar een vergunning tot 85db wink ;)
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (23-7-2016 14:26:00)

Hollender schreef:

Hier in België heeft die meter echter geen enkele waarde aangezien het hier metingen over langere tijd betreft met een geijkte meter en waarvan de gegevens opgeslagen moeten worden om achteraf aan de bevoegde instanties te overhandigen.
Dat is enkel verplicht bij grote evenementen/fuiven, bij de gewone feestjes hoeft dat uiteraard niet.

Ik heb 2 jaar geleden ook zo'n klein db metertje aangekocht voor iets van 75 euro, ik heb het getest op een fuif met een professionele meter van 6000 euro en de afwijking was minimaal, dus best goede metertjes wat ik niet had verwacht. Meestal loop ik even voor de show met de meter in het midden van de zaal en even tot achteraan terwijl de eigenaar daar is, soms komen ze vragen wat ik aan het doen ben, ik zeg dan dat ik de db meet zodat ik niet boven de 85 kom in de loop van de avond, dan hoor ik ze meestal ook niet meer voor de rest van de avond. :)
Topic: Verzenden ervaringen goed en slecht (21-7-2016 13:00:00)
Ik heb toch al redelijk wat spullen verzonden maar ook ontvangen en nog maar 2x lichte schade gehad.
1x een lichteffect verzonden die heel goed was ingepakt, stevige doos volgegoten met van die isomo chips, lichteffect ingepakt met bubbelfolie en karton nog eens ingepakt met bubbelfolie, resultaat, ophangbeugel geplooit en bluts in het lichteffect.

En 4 statieven van tom gekocht, 1 statief had ook lichte schade.

Chauffeurs gaan niet voorzichtig om met de spullen, gooi en smijtwerk, dozen vanuit de vrachtwagen op de grond kieperen en zoals al gezegd door Dré ze lopen ook over de dozen om jou doos te kunnen pakken die achteraan in de vrachtwagen ligt.
Verzenden en laten opsturen doe ik niet vaak meer, hier is het ophalen bij verkoop en als ik iets aankoop dan rij ik er ook zelf achter.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (20-7-2016 19:22:00)
In belgië meten ze inderdaad binnen, veel feestzalen hebben ook een db meter binnen al dan niet met begrensde speakers
Maar 85db is voor een normaal feest (huwelijk, jubileum, verjaardag...) hard genoeg.

Malle Pietje schreef:

het gaat toch om de dbtjes die je aan de buitenkant van een pand meet?

85db buiten gemeten dan moet je al flink pompen. wink ;)
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (19-7-2016 12:25:00)
Ik hou me altijd netjes aan de 85 db regel, soms kom ik ook wel eens een uitbater tegen die zegt dat het nog te hard gaat, langs de ene kant begrijp ik de uitbater wel want die wil geen last met zijn buren, langs de andere kant zeg ik hem dat er toch wat volume moet zijn om de mensen aan het dansen te krijgen.

Vorige week was ik in een zaal waar de week ervoor een andere dj het heel bont heeft gemaakt, ik ken die dj en hij speelt inderdaad altijd luid.
De eigenaar heeft hem meermaals gevraagd om wat stiller te spelen, veel mensen die hun stoel namen en achteraan in de zaal plaats gingen nemen, dat moet je als dj toch een belletje doen rinkelen, resulaat, de buren hebben klacht ingediend en liggen nu in ruzie met de eigenaars, pas op de eigenaars zijn vriendelijke mensen en doen nooit moeilijk, ze moeten nu ook een db meter laten instaleren. Zelf probeer ik altijd op een volume te draaien dat het aangenaam is voor de mensen en toch de dansvloer laat vol lopen, daarbij hoef je niet marginaal luid te spelen.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (8-7-2016 15:19:00)
Regel een babysit of blijf thuis wink ;)
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (7-7-2016 16:17:00)
Een koppel zette ooit eens hun baby in de maxi cosy achter de booth, ik was op dat moment even naar buiten.
Ik kon het niet laten om de microfoon open te gooien en te zeggen dat er hier achter de booth een baby is gevonden met de vraag of de pappa en de mamma in de zaal zitten en ze hun baby even wilde komen halen. De ouders zeiden, we wilden rustig genieten van de maaltijd en het dansfeest en dachten dat u wat op onze baby kon letten, echt waar, ik geloofde mijn eigen oren niet shut up :X ik heb er waarschijnlijk nog een foto van.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (7-7-2016 13:25:00)

YourLiVe schreef:

Meestal pak ik een glas direct van de speaker af, blijft grappig om dan de kop van zo iemand te zien als ie z'n biertje kwijt is laugh :D
Ik heb hier ook heel veel last van, drank en handtassen, soms zie ik mijn subs niet meer van de hoeveelheid handtassen.
Dan neem ik al die handtassen weg en leg ze ergens langs de muur, en dan komen ze naar mij toe met de vraag 'waar is mijn handtas' dan is mijn antwoord 'ik weet het niet' als ze dan zeggen ja maar hij lag hier hier op je box, dan zeg ik dat dit geen tafel is voor hun spullen. Maar je blijft er op elk feest last van hebben, nu heb ik stickers gemaakt waarop staat 'geen glazen of andere prullen op de speaker plaatsen en dat helpt al een beetje.
Drank wegpakken hebben die idioten geen probleem mee, drank is gratis op huwelijksfeesten en dan halen ze een nieuw, op feesten waar ze de drank moeten betalen zijn ze uiteraard niet happy, maar ik evenmin met hun glazen op mijn subs.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (6-7-2016 19:16:00)
Elk jaar verzorg ik het feest van de belgische autocross federatie waar zo'n 600 personen aanwezig zijn vanover gans belgië.
Het feest start om 22u en eindigd om 05u en 2 jaar geleden ging het even mis, om 04u45 kwam de organisatie mij zeggen dat ik nog 15 minuten mocht draaien en dan stop, in de zaal nog een kleine 200 personen dus om 05u draai ik mijn laatste plaatje en zeg door de microfoon dat ik om 05u moet stoppen en dit dus de laatste plaat wordt, zag ik opeens iemand een stoel naar mijn kop gooien, ik kon die gelukkig ontwijken, goed ik liet het hierbij en begon mijn show af te bouwen, kom ik buiten zie ik de spiegel van mijn bestelwagen los hangen, lap 400 euro kosten voor een nieuwe spiegel, en opeens zie ik in de zijkant van mijn toen 2 jaar oude bestelwagen een voetafdruk staan en ferme bluts. Ik naar binnen en zie de stoelgooier staan aan de bar met wat vrienden, ik riep naar die kerel dat hij even bij mij moest komen en stak zijn middelvinger even op, ik zei ik vraag het nog 1 keer en dan kom ik je bij je haren halen, riep hij opeens, is het voor je bestelwagen ah dus je weet er al van of is het jou werk riep ik, hij kwam bij mij met 2 andere personen en zei, het is niet mijn werk maar wij weten wie het heeft gedaan, maar meer wilden ze niet zeggen, ik zei goed dan bel ik de politie en jullie blijven hier tot de politie er is, de organisatie was er intussen al bijgekomen en met meer dan 10 man bleven die 3 mannekes mooi in de zaal. om het kort te maken ze hebben de sleurhut aangewezen waar de dader de nacht doorbracht maar wilden geen verklaring afleggen op papier, de politie is hem dan uit zijn sleurhut gaan halen en hebben zijn schoen naast de afdruk op mijn bestelwagen gehouden en alles klopte, het profiel en de maat 47 maar omdat ik geen getuigen had was het mijn woord tegen dat van hem, pv opgemaakt maar dat was alles. Ik heb alles hersteld op mijn kosten, spiegel, uitblutsen, herspuiten, nieuwe bestickkering affin 2800 euro kosten. 3 maanden later kreeg ik een mailtje van de politie dat er 1 persoon een verklaring is komen afleggen op papier dat was de stoelgooier. alles kwam dan voor de rechtbank en ik haalde mijn gelijk, de dader kwam tot een akkoord om per maand 100 euro af te betalen, nu 2 jaar verder is het volledige bedrag bijna betaald en dan krijg ik het volledige bedrag (2800) van mijn advocaat die het voorlopig bijhoud tot alles betaald is.
Vorig jaar was mijn bus nergens meer te bespeuren bij de zaal, ik had hem veilig gezet en ver weg van de zaal.

i63.tinypic.com/o7rr4j.jpg

i67.tinypic.com/jj8qrb.jpg

i65.tinypic.com/ngzo06.jpg

i67.tinypic.com/2wdagya.jpg

De spiegel ziet er niet erg uit op de foto, maar eens opengeklapt zie je de echte schade, glas kapot en een deel van de plastic gebarsten.

De bestelwagen was nog maar 1 week hersteld en een zatlap reed hem voor mijn deur aan, dezelfde zijkant + een deel van de achterzijde shut up :X
i66.tinypic.com/2akepo0.jpg
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (6-7-2016 13:12:00)
Ik doe het zoals Malle Pietje, 1x verwittigen, 2de maal haal ik de klant erbij en ze kunnen kiezen, de klant zegt een allerlaatste keer tegen de persoon om te stoppen met aan mijn spullen te zitten, lukt dat nog niet dan zeg ik tegen de klant ofwel de persoon eruit of ik bouw af en vertrek simpel. Ooit was een dame zo zat dat ze mijn spherion led bal nam en op haar hoofd zette, ik zette hem terug op mijn truss en ze draaide dan wat aan de bal, nog eens op haar hoofd en toen greep ik in, tot manlief zich begon te moeien en zei dat ik slaag zou krijgen als ik nog 1x die led bal van haar afnam, ok ik naar het bruidspaar met de vraag of zij vertrekt of ik, de bruidegom zei nog eens te willen bemiddelen, ik zei ze is zo zat als een kanon dus dat heeft geen zin, zij eruit of ik weg en hij verwijderde het koppel, Ben ik bang dat ik mijn centen niet krijg, nee wat ze moeten bij mij vooraf betalen wink ;)
Topic: Gobo zoom (22-6-2016 13:42:00)

Dré schreef:

Zelfs het halverwege de avond vervangen van de folie is een prima optie (anticipeer op het feest en pas de tekst voor verderop in de avond iets aan). Voor commissie op dit idee zal ik je m'n rekeningnummer even mailen.
Goede Tip Dré wink ;)

Ik heb inmiddels een dealer gevonden niet ver van mij waar ze de projectors die ik wil testen in huis willen halen.
En ik heb er geen probleem mee om daar een paar uur te staan wachten terwijl de projectors draaien, shop met 3 verdiepingen koffie wink ;)
Topic: Gobo zoom (21-6-2016 13:50:00)
Geen idee hoelang het zal duren voor de folie vervormt of zelfs gaat smelten, maar hier in belgië duren feesten lang, aanvang 19u en einde om 05u.
Openingsdans is meestal rond middernacht dus die namen worden dan geprojecteerd van 19u tot middernacht ongeveer,
Topic: Gobo zoom (21-6-2016 12:43:00)
Ik kom hier nog even op terug.
Intussen heb ik contact gehad met een dealer die zowel chauvet als andere merken gobo projectors verkoopt en hij raad het af om dit te kopen als je zelf de gobo's wil maken met een printer, een 50W zal de folie smelten en met een gewone printer heb je geen mooie gobo's omdat je steeds met vlekken zal zitten tijdens het printen, een printshop kan het mooi uitprinten omdat zij met printers werken die voor ons onbetaalbaar zijn, maar dan zit je nog met het probleem dat de folie het niet lang zal houden met een 50W
Helaas maar ik mag dit vergeten.
Topic: super goede tip voor geluid en licht-instalatie. (21-6-2016 11:51:00)
Ik dacht hier een paar goede tips te krijgen, maar ik krijg enkel reclame van een bedrijf, je papa zal tevreden zijn met de reclame shut up :X
Topic: Lichtbrug (1-6-2016 17:25:00)
Ik zou een niet gewonde trussbrug nemen laugh :D
Topic: Flighcase vraag. (31-5-2016 11:46:00)
Zo te zien heb ik vooraan waar de cd unit komt 25cm, dat moet dus lukken. wink ;)
Topic: Flighcase vraag. (31-5-2016 08:18:00)
Ik bestel vandaag een nieuwe slant 14-2 bij Dré, maar ik had nog 1 vraag.
Zou mijn mixer Synq smp 12.22 usb en denon hc 4500 + BU 4500 daar in passen, dan heb ik het over de voorkant 2he.
Volgens de review zou het moeten passen : www.new-line.nl/nl/fabrieks-flightcase/prodjuser-slant-14-2-flightcase-25032.htm#reviews
Topic: Rodec defect (31-5-2016 08:11:00)
Mijn stuitertest gebeurt soms door iets 10m ver te gooien en het liefst tegen een muur laugh :D

Dré bedankt voor de uitleg, maar ik blijft er zelf liever af, ik kan wel aardig plaatjes draaien maar van de binnenkant blijf ik liever af shocked 8O
Het is dus wachten tot mijn plaatselijke technieker uit verlof is.
Ik laat dan wel eens weten wat er mis was.
Topic: Rodec defect (29-5-2016 18:23:00)
Alles terug in de flightcase gemonteerd en terug vol in het rood.