Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Macmiata

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 30 bijdrage(n) van Macmiata (Pagina: 2 van 2)

Topic: Huwelijk in NL- welke feestmuziek up to date? (9-5-2012 21:05:00)
ok, maar in de 90's draaide ze toch veel 80's, niet ;)
Het wordt een allegaartje.
Topic: Huwelijk in NL- welke feestmuziek up to date? (9-5-2012 17:02:00)
Grappig m te lezen dat er zoveel "dance" of house wordt gespeeld. Ik speel eigenlijk al jaren amper milk inc enz. Komt men ook niet vragen...
Vorig jaar speelde ik nog een personeelsfeest, met i got a feeling gevolgd door david guetta en ze gingen allen zitten. Ik heb persoonlijk ook een bloedhekel aan Guetta en aanverwante muziek: mijn oren gaan ervan bloeden. Ik word er echt niet goed van en ik weet niet wat het is, maar het is zeker de klank, ik denk van alle stemmen. Heel raar. En ik was al erg kritisch als ik 17 was dus het is niet (alleen) de leeftijd ;)
Ik luister zelf meer 'de maxx' op stubru. Beetje meer kwaliteit en minder vergankelijk.
Uiteraard als je een huwelijk speelt waar de gemiddelde jeugd mid 20's is zal dance wel in zijn. Ik heb zaterdag eerder iets dat richting eind 30 begin 40's gaat, dus wie weet wordt 't wel erg 80's :)
Als ik de kans krijg om 'rappe foxtrot' te filmen op de dansvloer zal ik dat zeker eens proberen. Kunnen jullie zien dat het niks te quick quick slow is! Ik ben alvast benieuwd naar de comment van de dansschool foxtrot danser en alle andere huwelijksdj's : wordt dat elders ook gedanst, enz.
Topic: Huwelijk in NL- welke feestmuziek up to date? (9-5-2012 06:35:00)
Dank Tom, ik zal 'm eens testen ;)
Topic: Huwelijk in NL- welke feestmuziek up to date? (8-5-2012 16:49:00)

Frank76 schreef:

YourLiVe schreef:

Ouders, ooms en tantes en andere 50+ ers vinden een paar foxtrotjes aan het begin van de avond altijd wel gezellig, en daarbij zijn het vaak vrolijke, herkenbare nummers die iedereen lekker mee kan zingen. Het voordeel van 50+ ers is dat die de muziek zelf wel herkennen als zijnde een foxtrot, dus je hoeft niet expliciet aan te kondigen dat je een foxtrotje gaat draaien.
Dan moet je echt wel klassiekertjes draaien.
Een 50+-er zal echt niet spontaan een foxtrot gaan dansen op Amy Mc Donald (This is the life), Guanes (commisa negra) etc.
Eerder op "ik meen het" van Hazes en dat soort.
Anders moet je ze echt even aankondigen en is het nog maar zo-zo.
Inderdaad, die ervaring had ik te Gilze ook begin 2000's: daar danste het publiek op die eigenaardige ritmes, zoals Juanes foxtrot. - ook ub 40, of simarik van tarkan, hemel, ze danste zelfs foxtrot op mavericks - dance the night away (de nederlandse stijl foxtrot)
Op een gemiddeld huwelijksfeest in noorderkempen is de kans kleiner dat men daar op gaat foxtrotten. Ik heb wel eens wat kassiekere dingen gebeatmixed met modernere, als afwisseling om niet telkens dezelfde nummers te moeten draaien, maar vaak stopt de vloer dan met dansen. In Gilze werkte dat wél.
Zoals ik al schreef: het is elke keer anders, als je op andere locties draait. Dat maakt het erg moeilijk, maar O zo dankbaar als je er eens "bonk" op zit :)
10 jaar geleden mixte ik 'rock dj' na "In zaire" of sex on the beach en danste de vloer verder de typische "in zaire" -- dat werkt nu niet meer. Ik vermoed dat men in nederland de typische dans op de in zaire niet echt kent. Ik had zo ooit een probleem met belgsiche gasten die smeekten voor de kabouterdans te Gilze. Ze kenden me van een zaal in België. De nederlandse gasten schoten me dood met hun ogen toen ik hun verzoek draaide, de belgen namen het voor me op. Enkele km's uit elkaar, zelfde organisatie, gasten die van zaal naar zaal reizen om te feesten, en toch onbegrip. Ach, het blijft een leerschool. Mooie tijd ook...
Ik kon er ongekende merengue draaien ook, de vloer stond vol. Iets waar ik niet zo in thuis ben: ongekende muziek die toch de vloer doet vollopen. In Gilze kon het echt :)

Ik meen het van Hazes heb ik echter nooit weten werken. De andere dj die met me afwisselde, speelde het wél. Zelfde publiek... Ach, elke keer is anders...
Topic: Huwelijk in NL- welke feestmuziek up to date? (8-5-2012 16:32:00)

Tom schreef:

Marco Borsato: Meeste dromen zijn bedrog FOXTROT
Rene Froger: Eigen huis FOXTROT
Rene Froger / Goede doel: Alles kan een mens gelukkig maken FOXTROT
Gerard Joling: Maak me gek FOXTROT

macmiata schreef:

Ik herken rumba en chacha nummers als in er een hoor.
Je bedoelt dat die het zelfde zijn/klinken?
Echt niet.
Tom, wat een kritisch man ben je toch. Je leest wat tussen de regels dat ik echt niet schrijf. Maar ik hou wel van kritisch hoor ;)
Ik zal hier nog wat info delen, laat je maar eens gan - ik kan er enkel van leren:

Rumba is een trage dans, zoals will tura hemelsblauw, cha cha is bijvoorbeeld sexbomb tom jones
Ik ben echt geen uil hoor. ;)
In de noorderkempen dansen ze snelle foxtrot op dromen zijn bedrog van borsato. Op alles wat naar dubbel ritme ruikt zou men eerder quickstep dansen, maar de verschillen tussen foxtrot, snelle foxtrot, quickstep zijn allen plaats afhankelijk. Zo is een 'rappe foxtrot' in de noorderkempen paloma blanca van G baker, terwijl een senior komt strijden aan de discobar 'die dansen foxtrot, maar dat is geen foxtrot'
Hij bedoelt onder foxtrot dan dana winner, oude man en zee of zo.
Zoals ik al zei, mensen weten vaak zelf niet of ze nu op 90 bpm of op 125 bpm willen dansen. Ze noemen het allemaal foxtrot, de doelgroep die op één tempo danst is in belgië duidelijk verschillend met de dansers op 118 - 140 bpm.
Heb je ze al eens zien 'swingen' op paradise by dashboard light? - dat rijmt ook niet echt

Heb je al eens zien "foxtrotten" op sultans of swing? Dat zijn dezelfde mensen die dansen op 'paloma blanca' en - 'mooi, leven is mooi - will tura"
In Gilze danste men vroeger op alles wat ruikte naar 80's reggae 'foxtrot' - UB 40 enz
In belgië dansen mensen daar los op...

In België danst met op banger hart los, chacha, of mischien zelfs disco swing. Ik denk dat er zelfs 'rap foxtrot' op gedant wordt. Ik denk dat dat soort foxtrot dat je dan ziet, helemaal anders is dan de foxtrot die de gemiddelde nederlander danst.
Ik had begrepen dat quickstep nu net niet die typische beat maat heeft van dance. Vaak kan je het ritme ook dubbel tellen: bijvoorbeeld 90 / 180 bpm. Op die beat maat (bijvoorbeeld 130 bpm)dansen ze in de noorderkempen net wél 'rappe foxtrot'
Topic: Huwelijk in NL- welke feestmuziek up to date? (8-5-2012 04:12:00)
Heb ondertussen een lijstje gekregen met, jawel, onderandere nederlandstalig.

Nederlandstalig:
Marco Borsato: Meeste dromen zijn bedrog
Andre Hazes: Zij geloofd in mij
Volumia: Hou me vast
Van Dik Hout: Stil in mij
Rene Froger: Eigen huis
Goede doel: België
Rene Froger / Goede doel: Alles kan een mens gelukkig maken
Blöf: Harder dan ik hebben kan
De Dijk: Ik kan het niet alleen, Bloedend hart
Doe maar: 32 jaar
Willy Somers: Laat de zon in je hart
Gerard Joling: Maak me gek

Geen nieuwe dingen bij de vleet dus en behoorlijk voorspelbaar.

Verder vind ik het grappig dat ik de indruk wek niets van stijldans te kennen. Ik beatmix engelse wals en tango, weense wals, chacha. Ik danste wat na dansschool: chacha lukt redelijk, basis eng wals, disco swing en beetje quickstep en tango.
Ik herken rumba en chacha nummers als in er een hoor. Idem wals en trage wals. Enkel foxtrotjes en quickstep vind ik moeilijk: dat dansen enkel danschool mensen of ouderen.
Ik vind ook dat een dj dansschool muziek moet kunnen draaien. Het is een zelfzaamheid, want destijds tien in jaren draaide voor alleenstaanden in belgie en nl vond de organistor geen extra dj's...
Topic: Huwelijk in NL- welke feestmuziek up to date? (7-5-2012 20:12:00)
Uiteraard had ik al een gesprek met al hun wensen, dus ik maak me niet zo'n zorgen. Bruidegom (Nederlander) vroeg me enkel of ik ook de typische dingen had die ze in nederland spelen. Daar sta je dan, wat bedoelt ie ermee? Hij wist het zelf niet. Ik vroeg 'm eens te informeren in zijn kenissenkring en een lijstje te mailen. Het blijft echter stil.
Ik wil gewoon alle muziek bijhebben bij wijze van spreken. Zodat ik bepaalde mensen hun verzoekjes kan aanvullen met gelijkaardige muziek.
Ik denk dat ik met carnaval 2012 enz ondertussen voorzien ben wat betreft het nederlands polonaise werk in zoverre dat nodig moest zijn.
Wat ik trouwens altijd merk is dat ze vaak vragen om een 'leuk foxtrotje' en het dan telkens een groot vraagteken is in mijn hoofd "wat bedoelen ze daar mee"
Meestal speel je maar wat vlot en goed gekend en dansen ze hun dansjes, komt wel goed. Heb trouwens geleerd dat erg veel mensen niet weten wat een foxtrot of quickstep is, of het verschil ertussen. maar ze vragen het wel. Echt dansschoolpubliek is makkelijk, die weten perfect wat ze willen horen. Maar de andere mensen... Die wijsheid leerde ik van een nederlandse DJ die hier al 30 jaar platen draait: "ach, mensen weten zelf niet wat ze willen horen, dus speel gewoon uit het mapje: stap foxtrot, of rustige foxtrot. Of snelle foxtrot als ze uit de noorderkempen komen te belgië.

Dus mocht er nog iemand een top 40 nummertje kunnen tippen dat kan dienen als 'leuk foxtrotje' - laat maar weten ;)
Als ik het ritme hoor verzin ik er nog wel wat gelijkaardigs bij.
Topic: Huwelijk in NL- welke feestmuziek up to date? (6-5-2012 20:27:00)
bah ik moet de beveiliging zien te omzeilen 'wegens right restrictions' niet beschikbaar in belgië
suckers
dank
Topic: Huwelijk in NL- welke feestmuziek up to date? (6-5-2012 19:07:00)
Absoluut niet: ik draai al 15 jaar huwelijksfeesten in de 'noorderkempen' - zo'n 10 km vd nederlandse grens.
Begin 2000 heb ik 3 jaar aleenstaanden dansavonden gespeeld in Nederland. Ik weet dus wel iets van de muziek.
Ik ken nick & simon, froger, meeuwis, enz enz dus wel
Vraag is enkel wat er momenteel zowat hot is om de vloer in brand te steken als ik nederlandse gasten heb?

dikdakkers?
'laat de zon inje hart'
heb je even voor mij
'boven op de berg...'
enz

maar dan graag iets nieuwer...
Wegens mijn werk (ploegen, ook weekend) draai ik de laatste 6 jaar nog maar een feest of 5 a 10 per jaar en ga weinig uit.
Ik kan blijven googlen en youtuben, kost me veel tijd en levert weinig op. Ik steek de tijd liever deze week nog in muziek combinaties zoeken die komend weekend werken.
Dank
Topic: Huwelijk in NL- welke feestmuziek up to date? (6-5-2012 18:56:00)
Hoi

Ik draai zaterdag een huwelijk met nederlandse gasten (50%)
Wil er hier iemand wat titels doorgeven van de muziek die ik op dit moment kan draaien?
Ik zoek de typische dingen, dus het fout commercieel getinte, dan je nu draait.
Ik denk aan apres ski cd's maar misschien is er wat anders hot dat ik niet weet.
mijn publiek dankt u ;)

Gasten zijn brabanders.