Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Ideedeluxe

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Ideedeluxe (Pagina: 5 van 10)

Topic: T barren (27-5-2011 15:21:00)
Het sliding profiel kun je wellicht halen bij RDAV. Die heeft ook mooie oplossingen voor de 2-barren en 4 barren. Zie www.rdav.nl

Ik ben nog altijd best wel gecharmeerd van het T4 concept. Ook al is het niet altijd handig, dat je dimmer in de lucht hangt, toch scheelt het weer ruimte in de bus...
Topic: Wanneer KVK en BTW (26-5-2011 18:24:00)

Watt-Xtra schreef:

Ik heb het ook niet over de BTW, maar over dat je het zakelijk wegschrijft zodat jouw eventuele winst gedrukt wordt.
Bij een eventuele controle geloof ik er dus helemaal niets van dat meneer hier een raar punt van zal maken.
Ik heb het meegemaakt, dat er over gezeurd werd en er een naheffing achter weg kwam. (Een klant van ons had hier mee te maken) De uitleg is, dat je (volgens de belastingdienst) ongeoorloofd je winst drukt, daardoor loopt de BTW dienst inkomstenbelasting of eventueel vennootschapsbelasting mis.
Topic: Eurolite Kls Serie (26-5-2011 12:16:00)

MickeyMick schreef:

Is eurolite een OEM product? Of maken zij alles zelf?
Zo OEM als OEM maar zijn kan.... :-)
Topic: Denon DN-F300 (26-5-2011 10:33:00)

Dré schreef:

ideedeluxe schreef:

WikiPedia schreef:

Extended attributes are stored as AppleDouble files. While these files are marked as hidden, if the disk is connected to a Microsoft Windows system which ignores the hidden attribute, these files may be displayed or inadvertently deleted by a user.
Leuk stukje (van Wikipedia). Jammer dat het compleet fout is. Windows negeert de hidden flag namelijk helemaal niet.
Dat stukje komt niet uit wikipedia...dat stukje komt uit een supportdocument van Apple zelf....zie hier: support.apple.com/kb/HT3764
Topic: Wanneer KVK en BTW (25-5-2011 22:53:00)

Watt-Xtra schreef:

Gewoon zakelijk zetten dus, zeker als je een aanhanger aanschaft op de zaak. Dan heb je een gegronde reden om de kosten van rijbewijs op de zaak te zetten!
Leuk bedacht, maar de BTW dienst ziet dit anders. Aangezien jij in je "burgerleven" voordeel van het rijbewijs hebt en het dus geen strict zakelijke aangelegenheid is, is er een grote kans dat je bij een controle op de vingers wordt getikt en het kunt gaan terugbetalen.

Rijbewijzen zijn een enorm grijs gebied, omdat je nooit voor de volle 100% kunt aandragen dat het een strict zakelijke investering is.
Topic: Eurolite Kls Serie (25-5-2011 22:19:00)
Persoonlijk ben ik niet zo gecharmeerd van deze balkjes...ik vind de beugeltjes aan de 'parren' erg dun en alles is niet van de beste materialen gemaakt... Er komt wel een behoorlijke bak licht uit, dat dan weer wel, maar ik vind de bouwkwaliteit niet in overeenstemming met de prijs.

Deze mening is gebaseerd op de Showtec kloon van dit product, ik moet eerlijk zeggen, dat ik niet weet of Eurolite een vergelijkbare kwaliteit heeft. Ik heb liever een paar goede conventionele led-parren voor dat geld.
Topic: Denon DN-F300 (25-5-2011 21:57:00)
Lees hier meer: en.wikipedia.org/wiki/AppleDouble

In de bestandjes staat informatie over het bestand, de herkomst, het programma dat het gegenereerd heeft etc. De zogenaamde "extended attributes"
Extended attributes are stored as AppleDouble files. While these files are marked as hidden, if the disk is connected to a Microsoft Windows system which ignores the hidden attribute, these files may be displayed or inadvertently deleted by a user. Extended attributes are used by many Mac applications (resource forks and Spotlight metadata are stored as extended attributes.)
Het is simpelweg een onderdeel van het MacOSX besturingssysteem en de wijze waarop dat besturingssysteem de gegevens bijhoudt en opslaat. Vanuit Windows oogpunt misschien een vreemde gang van zaken, vanuit de Apple wereld heel logisch.... laugh :D Apple mensen en Windows mensen...water en vuur...haha
Topic: Wanneer KVK en BTW (25-5-2011 21:50:00)
Ik heb die keuze ook gehad, terugkeuren of E rijbewijs halen...ik heb gekozen voor het E rijbewijs. Heeft me uiteindelijk 400 euro gekost, tijdens een actie van de rijschoolhouder en een dag tijd.

Ik zou zeker voor het E rijbewijs gaan. Daar heb je op de lange termijn meer aan, dan een aanhangwagen die teruggekeurd is naar 50% van het MTM. Om dat voor die 70 tot 100 euro BTW die je dan niet kunt terugvorderen, te laten...daar ga je spijt van krijgen!

Je kunt het immers wel direct of indirect door het bedrijf laten betalen en het inboeken als een privé opname voor jezelf, je mag het alleen niet meenemen in de BTW boekhouding en ook niet aftrekken als investering.
Topic: Wanneer KVK en BTW (25-5-2011 08:15:00)

niekj92 schreef:

Nu is mijn vraag, kan ik het BE (aanhang) rijbewijs op kosten van de zaak doen. Zodat ik de BTW kan aftrekken?
9 van de 10 keer wordt dit niet goedgekeurd door de belastingdienst. Omdat het een rijbewijs voor jezelf is, mag je deze kosten niet zakelijk inboeken. Je hebt er immers privé ook baat bij. (Als het moment komt dat het bedrijf niet meer bestaat, kun je er ook nog iets mee)

In het geval van het verstrekken van een rijbewijs aan personeel: Je kunt aandragen, dat je zakelijke motieven hebt om het rijbewijs zakelijk in te boeken (Bijvoorbeeld als je nu steeds een chauffeur moet inhuren), maar ook hier kan de belastingdienst moeilijk gaan doen. Je doet in ieder geval een verstrekking (incl. BTW) aan je personeel, waarbij een personeelslid dit ook moet opgeven bij de inkomstenbelasting en als werkgever moet je dit laten meetellen in de loonbelasting.

Kortom; rijbewijzen zijn een beetje een grijs gebied. Bij controle zal het altijd een discussiepunt zijn, waarbij jij goed moet verwoorden waarom je meent dat het halen van het desbetreffende rijbewijs een zakelijk doel heeft.
Topic: Denon DN-F300 (24-5-2011 13:42:00)

Jan van Duren schreef:

Denk dat Apple daar een andere oplossing voor moet vinden en Denon in hun firmware een methode moet gaan inbouwen om dit bij andere gebruikers te voorkomen.
De tweede optie is waarschijnlijker dan de eerste, aangezien Apple dit sinds de invoering van OSX doet... Wanneer een OSX machine een bestand opslaat op een FAT of NTSF schijf, wordt er inderdaad een verborgen bestand bijgeschreven.

Ik zie Apple dat nog niet zo gauw aanpassen. Die komen niet zo gauw van hun sokkel naar beneden om een aanpassing te doen, waar ze als Apple zelf niet veel aan hebben.
Topic: Mega hoge prijzen tape-acts (23-5-2011 16:29:00)

Tom schreef:

Maar bekijk het nu eens vanuit de artiest.
80% van de drive-in showtjes hebben helemaal niet zo goede spullen voor artiesten op te laten treden,
laat staan de kennis om de artiest juist uit te mixen naar zijn wens.
Drive-in shows hebben zelden een galmbakje in hun geluidrack.
Veel drive-in shows hebben niet eens een goede (draadloze) zangmicrofoon.
Ik heb persoonlijk helemaal niet de behoefte om zo'n artiest te mixen tijdens een drive-in avondje. Allemaal verantwoordelijkheden waar ik niet op zit te wachten... laugh :D laugh :D Dat mag de dienstdoend tapemixert doen. Wij doen ons kunstje, zij doen hun eigen kunstje, wat dat betreft prima. Ze kunnen bij ons zonder problemen inprikken, dat is geen probleem.

Dat die mixert zijn eigen materiaal meeneemt, ook prima. Dat wil zeggen: een eigen mengtafel etc. Het opstellen van een compleet andere PA is in mijn ogen nogal eens kolder. Wat ook vreemd is: de artiest wordt betaald incl. A, B of C set, maar als de geluidsset in de bus blijft, vindt er geen restitutie plaats. (Niet gebruiken is ook niet betalen...maar misschien alleen in mijn hoofd... sneaky :V )

Het is inderdaad een simpele kwestie van vraag en aanbod. De gevraagde bedragen worden nog altijd betaald. Het is een soort kip-ei verhaal. Geen artiest van naam is geen publiek is geen inkomsten is geen artiest van naam...
Topic: Mega hoge prijzen tape-acts (21-5-2011 14:35:00)
Eh...3000, 4000 of meer euro voor een half uurtje zingen vindt jij niet duur? Daar koop je bijna dat hele rack voor! De hele boel er omheen is als boekende organisatie helemaal niet interessant. Het gaat om het kostenplaatje van entree tot en met de toiletten e.d. Een feesttent kost klauwen met geld, alle faciliteiten kosten klauwen met geld en het publek gaat echt geen 25 euro voor een kaartje betalen omdat jij frans duijts geboekt hebt...

Vanuit organisatorisch oogpunt is het bijna niet meer te doen om een a-artiest te boeken. Je moet praktisch de hele hut vol hebben om een beetje met de begroting uit te komen en een fatsoenlijke entreeprijs te kunnen vragen, waarbij mensen niet stijl achterover vallen...
Topic: Aanschaf truss (21-5-2011 11:02:00)
Eh...correctie! Moest eerst aan Google vragen wat de i-line was....maar die prijzen ontlopen elkaar niet meer zoveel...als je kijkt dat sommige dealers 43% korting kunnen geven bovenop de list-price, dan is prolyte misschien zelfs wel goedkoper.

Wijziging van mijn post hierboven... laugh :D "Tot voor kort was Global goedkoper dan Prolyte"
Topic: Aanschaf truss (21-5-2011 10:21:00)

dj-bart schreef:

verrassend. Ik dacht dat het noorden van Nederland vooral Prolyte gebruikte.
Wij gebruikrn global om de volgende reden: prijs. Een meter prolyte is nog altijd behoorlijk duurder dan een meter global. Tel daarbij op, dat ik heel dicht bij de duitse grens woon (In duitsland is Global nog weer goedkoper dan in NL) dus daarom Global.

Toch zijn de produkten die uit Leek komen van erg goede kwaliteit, maar voor mijn shows is Global prijstechnisch gewoon interessanter. Bijhuur van truss komt eigenlijk nooit voor...
Topic: Aanschaf truss (21-5-2011 09:33:00)
Wat ik zelf een beetje een nadeel vindt tussen global en prolyte is de dikte van de tussenstijl en de afstand tussen 2 stijltjes. Bij prolyte is de tussenstijl iets dunner, waardoor de afstand tussen twee stijltjes net iets groter is. Daardoor past een halfcoupler net iets beter bij prolyte dan bij global in de v van de stijltjes.

Overigens hebben wij zelf alleen maar globaltruss staan... happy :)
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (17-5-2011 18:48:00)
Dat soort discussies zorgen er ook wel eens voor, dat je 2 minuten met je vinger op de cue knop staat.... laugh :D (Mensen die je afleiden...zucht...)
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (16-5-2011 20:59:00)

Douwe schreef:

Sorry hoor maar Stairway to heaven is geen bagger!
Dat heb ik ook nooit gezegd; het is een prachtig nummer! (Maar totaal niet geschikt voor een bruiloft bijvoorbeeld...)
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (16-5-2011 18:39:00)
Standaard Gerard Ekdom antwoord: "Ik zal kijken wat ik voor je kan doen..." laugh :D
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (16-5-2011 15:38:00)
Mijn grootste ergernis zijn nog altijd wel de mensen die het concept 'feest voor iedereen' maar niet snappen...

Het komt regelmatig voor op een bruiloft/feest dat een dronken dropje met alle geweld zijn favoriete nummer wil horen....een aantal keren meegemaakt dat iemand bijvoorbeeld stairway to heaven of november rain, snoeiharde metal etc. wilde horen. Amehoela! De hele sfeer direct om zeep en je wordt er door de andere gasten ook nog raar om aangekeken!

Schijnbaar denken een aantal mensen nog altijd: hee vette installatie...daar klinkt mijn favoriete nummer vast wel tof op!

Doen we dus niet... laugh :D
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (12-5-2011 15:42:00)
Leuke bus, die sprinter, alleen....

- Zuipschuit 1e klas! Die dingen lusten erg graag diesel!
- Erg slechte roestbescherming, een bus van 2 jaar oud hoort niet te roesten op de naden!

Verder hopeloos te duur...