Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Ideedeluxe

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Ideedeluxe (Pagina: 3 van 10)

Topic: Wat kosten jullie nou? (10-12-2011 09:12:00)

kaos schreef:

En van het verhaal dat de prijs hoog moet zijn omdat mensen ervan moeten leven schoot ik eerlijkgezegd een beetje in de lach. Als je bedrijf te weinig oplevert doe je iets verkeerd, is je bedrijf te klein of is er geen markt voor. Totaal geen schande maar dan moet je ander werk (ernaast) doen. Of je moet iets leveren waar mensen wel bereid toe zijn meer te betalen.
Simpelweg je prijzen omhoog doen of houden gaat niet werken.
Ik denk dat je dan niet helemaal goed opgelet hebt tijdens bedrijfseconomie en met name het berekenen van een kostprijs. Het is geen kwestie van simpelweg een prijs op papier zetten en zeggen: dat wil ik hebben.

Het is het optellen van alle factoren die van invloed zijn op de prijs, zoals watt extra ze al noemde. Daar komt een getal uit, dat is je kostprijs. Dat is de prijs die je zou moeten berekenen aan je klant om je eigen kosten te dekken. Daarbovenop komt je eigen winstopslag.

Voor een bedrijf met personeel is dit bedrag automatisch hoger dan een eenmanszaakje. Er tellen simpelweg meer factoren mee in de kostprijs.
Topic: krachtstroom (9-12-2011 16:26:00)
Gelukkig zijn wij gezegend met een behoorlijk transportvolume. happy :) Dat is dus niet direct iets waar ik rekening mee moet houden. Ik heb vooral gekeken naar het gebruiksgemak. Lekker stekkers steken aan de voorzijde en niet achterin. (behalve de ingaande 32a en een eventuele doorlus)

Ik ben altijd erg van het efficient werken, dus in zo weinig mogelijk tijd een show hebben staan en weer af kunnen breken vind ik best belangrijk. Dat vind ik belangrijker, dan dat je een klein kistje hebt.
Topic: Wat kosten jullie nou? (9-12-2011 12:48:00)

PvG schreef:

Nee, volgens mij pak ik een stuk markt dat de pros niet eens willen hebben.
Uiteindelijk is het een kip-ei verhaal. Jij zorgt er wel voor, dat een pro niet eens aan bod komt, omdat jij bereid bent de klus uit te voeren voor 2 flessen cola en een krat bier.

Je kunt het verhaal namelijk ook omdraaien. De kroegbaas denkt dat 250 euro een marktconforme prijs is, want hij boekt jou en je apparatuur altijd voor dat bedrag. Vraagt hij een offerte bij een pro die er van moet leven (en die ook met ander materiaal aankomt) dan wordt deze gebombardeerd tot oplichter, omdat deze zo duur is.

Reken je de beste kroegbaas dan even voor, hoe deze prijs tot stand komt (want 9 van de 10 keer snappen ze ook wel iets van bedrijfsvoering), dan blijk jij weer de persoon te zijn die veel te goedkoop is en knijpt de kroegbaas zijn handjes dicht!

Ergo...een deel van de horeca weet niet eens wat iets werkelijk kost, dus worden jouw prijzen voor marktconform aangezien. Mensen vergelijken altijd appels met peren. Willen ze mijn prijs niet betalen, dan kom ik gewoon niet. Het geeft ook direct aan, hoe serieus iemand is. Wij bieden een bepaalde kwaliteit, waar een bepaalde prijs bij hoort.

Natuurlijk kunnen wij dit doen, omdat we er niet volledig van afhankelijk zijn en alle materialen betaald zijn. In gevallen waar personeel in het spel is en/of materialen op lease staan, wordt het spanningsveld ineens heel anders.
Topic: krachtstroom (9-12-2011 10:58:00)
Bescheiden kick laugh :D

Heb zojuist de laatste hand gelegd aan onze nieuwe verdeler...

https://img577.imageshack.us/img577/1466/img1586z.jpg

In het rackje zitten:

- 4 weg DMX splitter/booster
- Racklade 3HE voor dmx terminatoren en andere kleine dingetjes
- Showtec PS3202 verdeler
- 220 verdeling van achteruit de verdeler naar de voorzijde.

Achterzijde van de verdeler heeft een 32A ingang en een 32A doorlus. Op zich zijn dit best grappige verdelertjes voor wat ze kosten. De losse materialen kun je niet aanschaffen voor de prijs van de verdeler. Dit rackje gaat voornamelijk gebruikt worden op de wat grotere klussen. De binnenzijde is voorzien van HO7 RN-F 3x1.5mm2 kabel. Voor de mensen die zeggen: te dun...zeg ik: nope.

Alle onderdelen in het spanningspad zijn berekend op 10A continu / 16a max. (Bekijk maar eens een klepje van die blauwe 220v contacten). Dan zit je met een 1.5mm2 kabel ruim binnen de eisen van de Nen 1010. Sowieso is het stroomverbruik van onze shows niet zo gigantisch meer als vroeger, dankzij veel led. Natuurlijk overal netjes gebruik gemaakt van adereindhulsjes en krimpkous.

Onze oudere verdeler, een volrubber minipaddestoel, is op sommige momenten niet zo handig, omdat hij onderverdeelt van 32A op 3x16a 230v CEE blauw, waarbij je vaak zit te klooien met verloopjes. (Die ons overigens ook al eens uit de brand hebben geholpen op grotere verdelers...haha)
Topic: Verwarmen van Schuur (Nieuwjaarsparty) (7-12-2011 09:59:00)

DJ_SCARAViLii schreef:

Is de achtergelaten geur van deze infrarood kachel hinderlijk?
Of het als hinderlijk ervaren wordt, is afhankelijk van de persoon. De een ervaart de verbrandingsgassen van deze kachels wel als vervelend, anderen hebben er totaal geen last van.

Het is wel verstandig om toch wel een beetje te ventileren.
Topic: Tour labels (31-10-2011 19:21:00)
Wat je ook kunt doen...

Label namaken op de computer, naam van inhoud er op, logo er op, printen, knippen, lamineren...klaar.

Wij hebben penn tourlabels, waar met watervaste stift de inhoud op is 'gekalkt'. Vinylstickers op de kisten en de apparatuur doen de rest.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (23-10-2011 19:37:00)

Malle Pietje schreef:

1 daarvan had een vrachtwagen uit het zicht, achter een dik afgesloten hek staan.... mooi pleitte met alles erin!
Zet er maar "Janssen Groente & fruit"op....
Die stond vast en zeker op hetzelfde perceel als waar met neon reklame bla bla licht en geluid op de gevel stond? Ideaal is een situatie, waar je de bus of vrachtwagen zo naar binnen rijdt en alles achter slot en grendel hebt.
Topic: Hard foam lijmen (22-10-2011 20:16:00)
Mijn persoonlijke voorkeur: Penn Elcom spuitlijm...stinkt veel minder dan de bison lijm en is ook gemakkelijker bij te werken.
Topic: JBL MRX 512m t.o.v. EV ZX 3 (16-10-2011 15:51:00)

roderick schreef:

Er wordt vol lof over het Eric Audio gesproken op het forum en wegzet als een A-merk, dat is het natuurlijk ook niet.
Je moet de dingen natuurlijk wel in perspectief zien. Niemand die beweert dan Eric Audio een A merk is. Er wordt hier enkel gezegd dat in die zaal de eric audio set beter klonk dan de JBL set. Wat daar de oorzaak van is, kunnen we alleen naar gissen.

In datzelfde perspectief: de groep die eric audio in de opslag heeft staan, heeft dit natuurlijk niet aangekocht om er klanten door te verliezen. Hoe het kan dat in deze branche mensen meer merkengeil zijn dan in welke andere branche is mij nog altijd een raadsel. Een merk wordt al afgeserveerd als het uit de bus wordt gerold...is niet bekend...dus is het niks.

Het is voor heel veel mensen nog altijd erg moeilijk om door merktekentjes heen te kijken en de ogen eens dicht te doen als ze ergens naar luisteren. Het merkteken gezien betekent voor veel mensen al, dat ze niet meer open en objectief ergens naar kunnen kijken.

bomdes schreef:

En daar ga ik dus volledig akkoord met je, maar er is een verschil tussen een Chinees merk en een merk dat in China produceert.
Chinese merkjes doen niet meer dan kopieren met goedkope componenten, en op die manier bouw je echt geen high-end product.
Die vergelijking loopt ook spaak...er zijn zat "A merken" die een goedkope lijn hebben, waar je niks mee kunt beginnen...het probleem is alleen, dat heel veel mensen niet willen zien, dat er ook serieuze fabrikanten in china zitten...op elk gebied en in alle productgroepen. Zo lang er afnemers voor goedkope prut zijn, blijft die categorie producten ook bestaan. Het is een kip-ei verhaal. De cyclus houdt zichzelf in stand, maar het betekent niet, dat chinese waar per definitie troep is.
Topic: GEZOCHT leuke laser programmeerbaar via pc (1-10-2011 23:23:00)
De Volkslaser Megalase RGB doet ook ILDA, is gecombineerd 600mW. Volkslaser is een joint venture van Medialas. Straatprijs ligt zo rond de 600 euro incl. BTW
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (15-9-2011 08:49:00)
Wat was er kapot? De synchro ringen? Kon je niet meer schakelen, of waren de lagers er uit gelopen? De oude generatie masters wil soms nog wel eens wat hakkelig schakelen, je moet de versnellingen er met beleid inleggen...dat duidt ook op zwakke synchro ringen.
Topic: Drive-in show websites (5-9-2011 10:26:00)

YourLiVe schreef:

Mooie website, maar de foto in de header laadt niet goed in internet explorer (wel in firefox). Het rechter deel wordt later weergegeven dan de rest.

Pluspunten vind ik de duidelijke contactgegevens en vele foto's en videos, maar ik mis 1 belangrijk ding... prijzen.

Juist dat is hetgeen waar klanten naar op zoek zijn. Je kunt dus wel 100 keer zeggen dat je zeer scherpe tarieven hebt of zeer betaalbaar bent, maar voor de ene klant is 500 euro zeer betaalbaar en voor de andere is 200 de max.

Nu dwing je klanten om al direct contact op te nemen, en als ze zich alleen nog maar aan het orienteren zijn is dat vaak teveel moeite. Mensen willen weten waar ze aan toe zijn, dus geef ze zo concreet mogelijke informatie.
Bedankt voor je input, ik zal er nog eens naar kijken! Ik zie inderdaad, dat de header een witvlakje genereert op het moment van de overgang. Is inmiddels opgelost. De prijzen zal ik eens duidelijk over nadenken.
Topic: Drive-in show websites (31-8-2011 09:48:00)
Vanaf vandaag is onze website wederom vernieuwd. De oude website had een zeer slechte conversie. (Bezoekers verlieten de pagina's zonder actie) Vandaar dat we gekozen hebben om de website grondig onder handen te nemen en nu niet meer aan onszelf te denken, maar aan datgene wat wij verwachten dat onze (potentiele) klanten graag willen zien.

Er zitten nog een aantal onvolkomenheden in (foto's in het album staan er dubbel in), maar ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Zie www.timedrive.nl

De website draait op wordpress met een eigen template en een paar plugins voor de caching en de SEO.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (26-8-2011 08:25:00)

dj-nsp schreef:

Maar jij zal dan ook andere klussen hebben?

Ik denk dat de gebruiker daar allemaal goede tegen argumenten heeft hoor wink ;)
Het is tenslotte ook maar mijn mening. wink ;)

Ik heb idd een caddy met halfopen tussenschot. Maar, de motor die bij 120km/h tussen de 3500 en 4000 toeren draait helpt ook niet mee....
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (25-8-2011 08:36:00)
Last van lawaai? Neem dan vooral geen caddy! Mijn caddy SDI (2006) heeft op de snelweg een behoorlijk kabaal! Sowieso zijn die sdi motoren niet de meest stille motoren.

Even inhaken op de mooie crafter van de vorige pagina; ik zou me nooit zo'n bus aanschaffen. Ze hebben een hoog verbruik en wat ik helemaal een ramp vindt; een afstapje bij de schuifdeur. Daardoor loopt de laadvloer standaard niet vlak door en moet je gaan prutsen met houten plaatjes e.d. Verder vind ik persoonlijk het laden van een crafter ook niet prettig, ze worden hoog in de bus voor mijn gevoel vrij smal... Het rijdt allemaal wel prima, daar wil ik niets van zeggen.

Maar, dan toch liever een bus van Renault of Fiat. Stukken goedkoper, zowel in aanschaf als gebruik!
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (23-8-2011 09:06:00)

joepurlings schreef:

Ik heb trouwens wel altijd een lege MD bij me, dus je zou hem ter plekke kunnen opnemen op MD.
Jij bent gek (no offense)...waar houdt het op? Ik zou hier niet aan beginnen. Overigens zou ik zo iemand geen artiest willen noemen. Als je nog te beroerd bent om je eigen zaken goed op orde te hebben kom je in mijn boekje niet verder dan wannabe...
Topic: topkasten 2x12inch zelf maken (24-7-2011 20:08:00)

sound-system schreef:

Kaste waarover ik het heb, zijn ontwikkeld door een duitser, heeft ook een forum hierover. Passieve filter is ook door hem ontwikkeld, en hierdoor klinkt de kast zeer goed, geen EQ meer nodig.
MT1214
Heb deze kast vorige week gehoord, en daar moet je al een serieus dure merkkast langs zetten om mee te kunnen. Nexo PS10 is bv kansloos tegenover zo'n MT1214 topje, op gebied van klank en zeker op gebied van geluidsdruk.
Ook is deze kast al eens langs een JBL SRX712M gezet (prijs toch rond de 1500€) en zo'n MT1214 "steckt die JBL in der Hose" laugh :D M.a.w. de JBL werd serieus overklast.

Mocht je nog niet begonnen zijn met de bouw, kan je op zijn forum nog allerlei andere ontwerpen vinden, gaande van lowbudget reeksen (LB series) naar de hogere series.
ontwerpen
Wij zijn ook in het bezit van een Jobst Set, ook de MT1214 met originele filters. Onder de kasten per kant een dubbel 18" RCF L8p300 subkast. Daar doen we zonder problemen 250 tot 350 personen mee, afhankelijk van de geprogrammeerde muziek. Als je kijkt, wat de set gekost heeft, dan is dit echt een leuke set! Wij hebben de kasten wel laten bouwen, gezien het feit, dat we houttechnisch in het bezit zijn van 2 linkerhanden.

Ik vind de dubbel 12" / dubbel 18" set eigenlijk heel erg prettig. Neemt relatief weinig ruimte in voor de hoeveelheid herrie. De kasten zijn wel zwaar, maar met 2 man til je ze overal bovenop.
Topic: Backdrop: waar kopen? (5-7-2011 23:34:00)

Tom schreef:

ik vind het lampjes achter me ook geen doen.
Constant dat geflikker in je werk, en beeldschermen,
om maar niet te spreken van de warmte.
En als e strobo dan aan gaat, en je staat net in je bakken te kijken, dan zie je gelijk het eerste kwartier gele vlekken sad :(

Ook snap ik niet hoe mensen het altijd voor elkaar krijgen om hun backdrop ook nog aan zo'n achter constructie vol met lampen te hangen.
Negen van de tien keer hangt het doek tegen of zeer dichtbij de lampen, met alle gevaren van dien.
Totaal geen last van. Ik hang mijn backdrop steevast aan de achterste trussbuis. Op de scans na, is alle verlichting LED dus warmteontwikkeling is bijna geen issue. Verder moet je toch behoorlijk wat moeite doen, om een geïmpregneerd stuk molton in brand te krijgen, daar heb je echt open vuur voor nodig en behoorlijk wat tijd.

Wij doen het als volgt:

Onze backdrops zijn 300gr. geimpregneerde molton, aan 4 zijden omgezoomd (brede zoom). Aan 1 zijde zitten deze clips met een spanfix erdoor. De backdrop wordt met de spanfix aan de topbuis van de truss gehangen, zodat er geen lelijke gaten zichtbaar zijn.

Met goede wind-ups heb je totaal nergens last van, die backdrop weegt als hij 4 meter is nog geen 10 kilo, dus qua last heb je bijna geen gewicht.
Topic: Apple Mac Mini bij drive-in show (5-7-2011 08:19:00)

JeroenVDV schreef:

- Natuurlijk zit er niets bijzonders in. Maar: De bouwkwaliteit en constructie van de meeste "Windows" laptops en mini-PC's is om te janken. Apple heeft laten zien dat het veel steviger, netter en mooier kan.
- Mac OS is mij (en vele anderen) het prijsverschil zonder meer waard. Al helemaal nu Windows 7 "de standaard" is geworden; XP vond ik prima acceptabel en ben ik erg snel mee, maar Windows 7 is wat betreft usability een drama geworden. Tenzij jij mij kan uitleggen waarom ik 3 klikken verder verwijderd ben van IP-settings dan vroeger, moet kiezen of ik een "Publiek", "Werk" of "Prive" netwerk heb zodra ik een wireless kies of een kabel insteek, ik "Bibliotheken" Documenten/afbeeldingen/etc heb, en eigen Documenten/afbeeldingen, EN public documenten/etc. En dan noem ik even slechts de eerste dingen die in me opkomen, NA het volledig uitzetten van User Account Control en alle mogelijke Firewalls.
Apple heeft her en der ook behoorlijke hardwareflaters begaan, ze laten vooral zien dat het mooier kan. Niet dat het beter kan... (Accu's met gedonder, iPhone's die je qua bereik voor de gek houden)

Ik ben toevallig vorige week op mijn belangrijkste werk-pc overgestapt van XP naar 7. Heb er nog geen minuut spijt van. Het is alleen precies wat Cyberdance zegt: In een goede pc met goede componenten is instabiliteit totaal geen issue meer. Een PC van een paar knaken met yokopoko merk-onderdelen is al op papier gedoemd te mislukken. Niet meteen, maar meestal na een jaartje gebruik, als componentjes op de prints qua specificaties gaan afwijken van het oorspronkelijke ontwerp...

Ik vind het toch nog wel jammer, dat in het Apple kamp zoveel mensen zijn, die al bij voorbaat een PC afschrijven. Als je al dermate bevooroordeeld bent, dat het troep is, dan zul je altijd wel iets vinden dat je als troep kunt aanmerken, al was het alleen omdat bepaalde dingetjes net op een andere manier worden geregeld.

Ik werk met 4 verschillende OS'en (Mac OS, XP, 7, Ubuntu), allemaal hebben ze hun eigenaardigheden...plussen en minnen.
Topic: Apple Mac Mini bij drive-in show (4-7-2011 20:28:00)

JeroenVDV schreef:

Dat zijn geen nieuwe bakjes. Een Mac Mini koop je ook tweedehands, vanaf 250 euro. Dat is toch echt niet veel meer geld.
Een G4 Mac Mini....niet vooruit te branden!! (En ik kan het weten, ik heb zo'n gebakje gehad...) Sterker nog...ik heb nog nooit zo'n duur papiergewicht gehad!!

Je begrijpt me volgens mij niet helemaal. Ik zie de mac mini als een bedrijfswagen. Of ik koop een nieuwe VW Crafter ( = Mac Mini) Mooie auto en VW, dus goed..of ik neem een veel goedkopere gebruikte Fiat Ducato. Ik kan er hetzelfde mee vervoeren en ik kom ook op de plaats van bestemming.

Het gaat mij er om, dat een mac mini 699 euro kost (vanaf) maar dat een simpele computer dezelfde klus zonder problemen kan uitvoeren, zonder uitval en zonder storingen. Wat is dan de meerwaarde van de mac mini, buiten de afmeting? Ik ben dus van mening, dat je zo'n apparaat voornamelijk om zijn 'hippe' imago aanschaft, want uiteindelijk is het een computer als ieder ander, enkel het besturingssysteem wijkt af. In een Apple zitten echt geen wondercomponenten. Een HD in een Mac Mini is echt niet anders dan de HD in een andere pc, omdat het toevallig in een glimmend wit doosje is gestopt....en om nu te zeggen, dat Mac OS het grote prijsverschil waard is en een gewone PC kun je tegenwoordig in hetzelfde formaat als een mac mini proppen...