Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Ideedeluxe

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Ideedeluxe (Pagina: 2 van 10)

Topic: Herkent iemand deze mid-speakers? (10-4-2013 20:34:00)
Misschien wel even leuk om een update te geven:

Over de winter zijn de kasten gereviseerd; her en der zijn scheuren gerepareerd en is de kast versterkt. Het jaren slepen met de kasten hadden toch wel zijn tol geëist op het hout.

De luidspreker met de scheur in de rolrand is naar Total Speaker Repair geweest, waar bleek dat alleen de rolrand kapot was. Een recone was helaas niet meer leverbaar, de luidspreker is voorzien van een nieuwe rolrand en speelt weer prima.

Afgelopen zaterdag en zondag de set maar eens uit de motteballen gehaald om de boel eens goed in te regelen. Speciaal voor deze set een nieuwe processor aangeschaft: digisynthetic DS48 (verkocht als Pronomic DSM48) 4 in - 8 uit. Al met al best tevreden over de nieuwe set en zeker over de nieuwe processor, helemaal gezien de nieuwprijs! De set bestaat uit:

4 stuks IVEN BR218 subs (aangepast 18sound BR218 ontwerp met RCF L18p300)
2 Master PS600 - 2 x 12G350 / 1 x CP850 (Ik schrok van de huidige nieuwprijs van deze 2" driver! )
2 Jobst LMT-212 (2 x kappa12a / oberton DE2544 op RCF H100 hoorn)

2 processorkanalen sturen de sub aan; 2 de mid van de masters, 2 het hoog van de masters en de laatste 2 doen de jobst kasten, die voorzien zijn van intern filter. De versterkers zijn:

2 x Eric Audio H2200 op sub
2 x Eric Audio H1800 op mid en jobst kasten
1 x Dynacord L300 op de 2"

https://lh6.googleusercontent.com/-dHiHAEWLa60/UWWvMBX0VUI/AAAAAAAAAns/zO5dYnX13PU/s640/IMG-20130407-WA0002.jpg

Het stapeltje

https://lh3.googleusercontent.com/-RC29OP-XNWk/UWWvV7eeebI/AAAAAAAAAn8/Y-o9Ov_RWmY/s816/IMG-20130406-WA0006.jpg

De interface van de Digisynthetic processor. Let niet op de curven, was op dat moment nog druk doende de boel in het gelid te krijgen. Vond zelf wel, dat de Beyma 850 behoorlijk wat equalizing nodig had om lekker te klinken. De hobbelige curve is namelijk van de cp850...moest ook erg wennen aan het geluid van de 2"; ben namelijk tot op heden voornamelijk 1" drivers gewend.

Wij zetten deze set in bij grotere tentfeesten, eventueel aangevuld met extra subs. Mocht er iemand nuttige tips hebben, dan hoor ik ze natuurlijk graag! Een vraag die ik zelf nog heb is het instellen van de limiters; ik heb daar niet echt een idee, waar ik moet beginnen. Ik heb namelijk geen idee wat de voltage gain van de versterkers is....de dynacord kan ik nog wel opzoeken, maar de eric audio's vermelden dit nergens.
Topic: alu pipes 1m (17-1-2013 15:08:00)
Als we dan toch met linkjes gaan slingeren: www.aluminiumopmaat.nl/
Topic: Herkent iemand deze mid-speakers? (4-11-2012 10:06:00)
RSL geeft aan helemaal niks meer te hebben liggen wat hiervoor te gebruiken is. Enkel een volledige gebruikte set die ik zou kunnen overnemen... laugh :D

Ik speel een beetje met de gedachte om alle 4 de mids te vervangen door BMS 12nd610; enerzijds omdat ik er goed(koop) aan kan komen en anderzijds omdat naar informatie die ik op het net kan vinden; deze goed presteren in de MT122 van Rog Mogale; een vergelijkbare kast.

bmsspeakers.com/index.php?id=12n610_thiele-small

Wellicht is er iemand die mij kan vertellen of dat daadwerkelijk een goede optie is? Ik heb ook nog een stapeltje Kappa12a's rondslingeren die ik er eens in zou kunnen stoppen om te testen...

Er is ooit iemand die in al zijn wijsheid een FD250 scheidingsfilter van Beyma in deze kast geknoopt heeft; ik vermoed heel sterk, dat de 12" daardoor de geest gegeven heeft...dankzij de overnamefrequentie van 2000hz.
Topic: Herkent iemand deze mid-speakers? (2-11-2012 20:50:00)
laugh :D Inderdaad.

Had al even een pdfje opgezocht van de G350. Schijnbaar hebben ze ooit de poolplaat wat gewijzigd, in de latere modellen zat er een "bult" op.

www.beyma.de/fileadmin/seiten/download/pdf/Oldies/15G350.pdf
Topic: Herkent iemand deze mid-speakers? (2-11-2012 19:35:00)
Ik heb een setje Master Audio PS 600 kasten gekocht. Het zijn kasten die minimaal 15 tot 20 jaar oud zijn; hoorngeladen dubbel 12" / 2".

Nu bleek bij het verder doorlichten van mijn aankoop, dat 1 van de 12" bijgeluiden produceerde en ook het totale geluidsbeeld verstoorde. Na wat onderzoek, bleek de rolrand gescheurd en ik vermoed dat hij aanloopt; maar dat kan ik niet helemaal voelen.

De vraag is nu; wat voor type luidspreker is het? Master gebruikt(e) voornamelijk Beyma in haar kasten dus er is een grote kans, dat het een beyma luidspreker is. Alleen, zal het hoogswaarschijnlijk om een OEM versie gaan... Misschien is er iemand die wat licht kan laten schijnen op de situatie. De enige opdruk op de conus is 130074 en 305.

De link: picasaweb.google.com/timedrivediscoshow/Speaker

Ik heb al met RSL gebeld, het enige wat ze me daar konden vertellen is, dat er geen spares meer te krijgen zijn voor deze kasten en dat ik ze het beste kan vervangen door bijvoorbeeld mids van 18sound. Alleen, ik denk, dat ik dan direct alle 4 mids moet vervangen, aangezien er anders verschillen tussen de kasten kunnen gaan ontstaan.

Wie kan me helpen?
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (19-9-2012 10:09:00)
Het blijkt maar weer, dat de ene dealer de andere niet is. Ook hier is zelfs de ene vestiging anders dan de andere, voor onderhoud ga ik naar een andere vestiging, dan voor een nieuwe of gebruikte auto. Dat heeft puur te maken met hoe ik de mensen er ervaar.

Overigens zijn de werkplaatstarieven hier nog iets lager; circa 65 euro/uur ex btw.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (18-9-2012 11:22:00)

Tom schreef:

bij VW wordt niet de netto tijd berekend,
er wordt een standaard tarief berekend voor elke actie en reparatie, dus voor het vervangen van de waterpomp.
Het systeem is belachelijk, maar de laatste keer dat ik daar was ging het nog steeds zo.
Ben toch wel blij met de dealer, eigenlijk. Ten eerste ben ik de auto relatief kort kwijt; bij inruil staan alle acties in het systeem, waardoor je een betere inruil krijgt en de service van mijn dealer is top. Tel daarbij mijn VW inclusief lidmaatschap op en ik ben netto goedkoper uit dan bij een universele garage.

Wellicht is dit allemaal per dealer verschillend en ik kan me voorstellen, dat een kleinere dealer zoals die van mij iets coulanter omspringt met de service dan een grote stedelijke vw dealer met meer dan 20 bruggen. Ik heb ook jaren bij een universele garage gelopen en onze movano is nog steeds in onderhoud bij een universele garage, maar als je echt groot onderhoud hebt, dan is een dealer vaak net zo duur omdat ze de klus in minder tijd weten te klaren.

Bij mijn VW dealer kan ik ook gewoon een beetje 'pangelen'. Bijvoorbeeld trekhaak onder de caddy (2006); moest 670 euro kosten. Ben op 600 euro uitgekomen; de universele garage zag er geen gat in, kostte teveel tijd ivm inlezen canbus en trekken kabels etc. Bij de dealer was het 3 uur werk. Heb trouwens geen aandelen VW haha
Topic: Laser - 1000mW plus - waar op letten (23-8-2012 10:00:00)

Victor schreef:

Gezien je budget kom je vanzelf op groen uit. Voor dat geld is het onmogelijk (ook tweedehands) een full color laser te kopen die nog een beetje presteert. Verder denk ik dat je nieuw en high end ook kan vergeten.
Ik heb inmiddels ook al gezien, dat ik mijn budget op zijn minst moet verdubbelen voor iets leuks...

Victor schreef:

Buiten kan je grafisch werk (teksten, logo's) 's-avonds best doen met een niet al te zware laser. Ik had daarvoor vroeger een groene 300 mW laser en zelfs dat ging prima. Voor indrukwekkende beamshows buiten heb je (vind ik) enorm zware lasers nodig die ver buiten je budget vallen. Dat omdat buiten de omstandigheden erg lastig zijn te beheersen, zoals omgevingslicht, gebruik van nevel etc. Voor klanten die dat persé willen gebruik ik een 4 Watt groene laser van Medialas en dat is echt geen overkill.
Het probleem is natuurlijk ook weer, dat iedereen denkt sensation-achtige beamshows te kunnen krijgen voor weinig. Dat maakt het allemaal weer best ingewikkeld, omdat ook dan een laser pas interessant is en ook meerwaarde geeft en als zodanig te verkopen is.

Victor schreef:

Overigens moet je je niet verkijken op vermogen alleen. De straalkwaliteit (divergentie, straaaldiameter) zijn net zo belangrijk voor de vraag hoe fel een laser lijkt voor het oog (en daar gaat het toch uiteindelijk om).
Bij de meeste chinalasers kun je deze gegevens niet eens vinden... ik heb nu een laser van het merk Kvant uit Slowakije gevonden met de volgende specs:

Ausgangsleistung: 1.6W
Rotes Modul: 300mW/640nm
Grünes Modul: 300mW/532nm
Blaues Modul: 1W/445nm
Beam diameter: 3mm
Divergence: <1mrad
Scanning System: LM1 (25kpps; 80° beide Axen)
Modulation: 0-5V analog, bis zu 50kHz TTL
Eingang: IN-ILDA DB25 male
Stromversorgung: 230V/50Hz (±5%)
Verbrauch: max. 250VA
Betriebstemperatur: 10-35°C
Gewicht: 11kg
Größe (BxHxT): 265x200x200mm
Weitere Optionen: Luftgekühlt, Helligkeitsregelungs, X-Y Achsen Schalter, hermetisch verschlossene optische Sektion, 45s Aufwärmzeit, geringer Verbrauch, aktive Strahlüberwachung, ohne Zubehör sofort Einsatzbereit. Geringes Gewicht!

Even afgezien van het vermogen...is dit qua specificaties überhaupt bruikbaar? (Prijstechnisch zit deze projector op zo'n 4000 euro.)
Topic: Laser - 1000mW plus - waar op letten (21-8-2012 19:38:00)
Wegens een toename in wat grotere evenementen waarbij een 'dikke' laser vaak 1 van de wensen is op het lijstje van de organisatie, ben ik me eens aan het oriënteren op een degelijke laser.

Ik heb op mijn lijstje staan:

- ILDA te sturen (Enigszins logisch in deze klasse)
- RGBW of RGB is leuk, maar niet strikt noodzakelijk; een hele dikke groen laser is ook leuk...
- het vermogen om ook open-air nog wat leuks te doen.
- Prijstechnisch ook nog enigszins te doen. ~1500 / 2500 Euro. Ook 2ehands is een optie...

Nu is het vermogen redelijk lastig. Het is natuurlijk redelijk moeilijk om een 1500mW Medialas naast een 1500mW china laser te vergelijken. Vaak is er geen vergelijking, omdat de Europese laser de china laser op veel punten overtreft.

Wat zijn aanraders die een beetje in mijn rijtje passen? Waar moet ik op letten?
Topic: Vanaf 1 januari 2007, 6% BTW voor DJ. (27-6-2012 16:13:00)
@ Yourlive: Doe jij alles zelf met betrekking tot je boekhouding?

Ik vind het altijd erg prettig, dat ik dit soort zaken kan dumpen bij mijn boekhouder/ accountant. Zij weten de paden sneller te bewandelen dan ikzelf en hebben meestal binnen een paar werkdagen een antwoord. Helemaal als dat 1 is die valt onder het horizontaal toezicht van de belastingdienst.
Topic: Vanaf 1 januari 2007, 6% BTW voor DJ. (27-6-2012 09:47:00)
Vandaar ook:
Ik denk, dat je even moet afwachten wat de inspecteur zegt. Indien hij zegt dat het mag, wel zorgen dat je het zwart op wit met stempel en handtekening krijgt, anders krijg je alsnog gezeik bij een eventuele controle.
Topic: Vanaf 1 januari 2007, 6% BTW voor DJ. (25-6-2012 21:04:00)
Wanneer jij op de factuur zet dat je een dj verhuurt voor 500 euro ex. de BTW (zonder verdere omschrijving), dan zou je dat theoretisch gewoon met 6% kunnen belasten. Wanneer je het als drive-in show op papier zet, niet. Want als geheel is het geen artiest; een drive-in show bestaat uit een geluidsset, lichtinstallatie en een dj, volgens wikipedia.

Ik denk, dat je even moet afwachten wat de inspecteur zegt. Indien hij zegt dat het mag, wel zorgen dat je het zwart op wit met stempel en handtekening krijgt, anders krijg je alsnog gezeik bij een eventuele controle.
Topic: Smalle kabelbinders (21-6-2012 11:03:00)

Fritz-events schreef:

ronny84 schreef:

Wij hebben ze ook van admiral gehad maar die blijven niet lang heel, Het stuk tussen het zachte en het harde klittenbandje laat erg vaak los. En ja dan heb je er niets meer aan.
Naar mijn weten is dit probleem met een nieuwe lichting opgelost.
Hier hebben die procab dingen ook last van. Heb er al meerdere uit elkaar getrokken... sad :( De Dapjes hebben daar geen last van, de Penn ook niet.
Topic: American Audio Media Operator (15-6-2012 10:43:00)
Ik ben in het bezit van meerdere media operators, vind het top dingen. Enkel minpuntje, ze kunnen niet shufflen...

Zitten degelijk in elkaar en de geluidskwaliteit is prima. Knoppen en display zijn goed te zien en goed af te lezen. Ze lezen behoorlijk snel in.
Topic: Inrichten aluhal evenement (15-6-2012 10:38:00)
Stap 1 voor hijsen in het tentdak: zoek / vraag bouwboek op van de tent, zodat je de max. belasting van de spanten en de nok van de tent weet en of je überhaupt wel mag takelen in jouw tent.

Dan pas kun je bedenken, wat je allemaal in de nok van de tent kunt knopen en hoe dat dit het beste kan. Zijn er speciale aanslagpunten voorzien, etc.

Je bent namelijk nog redelijk wat gewicht in het dak van de tent aan het knopen, als ik je lijstje bekijk.
Topic: Outdoor Event: Sanitaire vorzieningen (19-5-2012 19:04:00)
De beste oplossing is IMHO een verhuurder te zoeken die een Faecaliëntank verhuurt bij de toiletunits. In combinatie met een hydrofoorpomp en een grote tank water, ben je dan van alle problemen verlost.

Hier in het Noorden hebben we Sijperda verhuur: www.sijperdaverhuur.nl/nl/huren/1531/sanitaire-voorzieningen/1541/sanitairunits/1542/faecalientank-6-meter-tbv-toilet--of-sanitairunit

In het zuiden zullen er ongetwijfeld vergelijkbare bedrijven zijn.
Topic: verlichting voor trouwfeest (14-5-2012 16:57:00)
Niets te maken met het materiaal? Als je met een zooi derby's etc. aankomt die op de maat van de muziek knipperen, denk ik dat het toch echt aan het materiaal ligt...
Topic: verlichting voor trouwfeest (7-5-2012 16:21:00)
Onze standaardshows:

6 tot 8 (led)parren, 2 movingheads. That's it. Geen overdreven geknipper of wilde bewegingen, tenzij de muziek er om vraagt.

Als je het goed bekijkt is een bruiloft vanuit het oogpunt van de materiaalfetisjist best wel saai, haha. Maar, het gaat er om, dat iedere gast een fijne avond heeft. Het bruidspaar heeft er niks aan, wanneer de gasten achteraf alleen maar klagen over de felle lampen en de harde muziek. Dat draagt achteraf niet bij aan hun eigen feestvreugde en het is geen reclame voor jezelf.
Topic: Mega hoge prijzen tape-acts (3-5-2012 19:22:00)
Bumpje er bovenop...

Kan me alleen niet voorstellen, dat je binnen die 1500 euro ook nog de techniek levert? (En uit andere posts die ik van je gelezen heb, meenik ook te concluderen, dat dat niet zo is... razz :p )

Het blijft gewoon erg moeilijk programmeren...jongeren (25-) komen bijna niet meer op een band af. Ouderen (25+) hebben totaal niks met de x-factor onzinnigen, tenzij echt bekend.

Wij hebben bij de organisatie van de plaatselijke feestweek heel duidelijk de keuze gemaakt om alles zo laagdrempelig mogelijk te houden. De show van vorig jaar was een grote drive-in met een b tape-artiest. Kaartjes waren goedkoop, dus de drempel was laag. Achteraf alleen positieve geluiden gehoord.

Persoonlijk ben ik bang, dat de gouden tijden van bands (in ieder geval in onze omgeving) wel een beetje verstreken is. Een avond vertier met een beetje band kost gauw een 2000 euro, want simpel vermaak is er bijna niet meer bij. Zelfs de b coverbandjes willen al een podium vol licht en het liefst een tros line-arrays. (is mijn ervaring)

Schijnbaar niet doorhebbend, dat ze het zichzelf wel een beetje moeilijk maken. Toch zijn er ook nog de juweeltjes, die voor weinig een hele goede set neerzetten. Helaas kent niemand ze, wat garant staat voor een lage kaartverkoop en dus kan het hele feest dan alsnog niet uit....
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (19-3-2012 16:24:00)
Recent nieuwe bus; nieuwe stickertjes:

https://img837.imageshack.us/img837/8234/20120229170129.th.jpg