Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DeWit

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van DeWit (Pagina: 2 van 10)

Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (8-3-2008 19:33:00)
Ach, ik heb ooit eens uit nood 4 meter truss + 2 3-weg hoekjes box truss in een hyundai atos gehad... Dat was eens en nooit meer..
Topic: Offerte/factuur (+ klantenbeheer) programma (28-2-2008 21:04:00)
Alexion werkt heel erg fijn, is hier ook in gebruik. Vooral de mogelijkheid om ingekomen post de scannen als pdf is erg fijn. Helaas kan je er geen echte factuuradministratie in bijhouden, maar dat werkt ook prima met een handige koppeling met excel...
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (20-2-2008 10:00:00)
Daar zijn ook al best wat topics over geweest dacht ik zo.
Topic: Brom met Numark RM6 (30-1-2008 14:23:00)
Inmiddels ook de mic doorgemeten en die lijkt goed te zijn... Waar komt dan de brom vandaan die er alleen op de gebalanceerde ingangen is?
Topic: USB --> Parrallel (28-1-2008 11:21:00)
USb naar LPT, dus lijkt het mij dat er dan geen COM nummer toegewezen wordt, maar een LPT nummer (Waarschijnlijk 4 toegewezen ofzo, probeer eens 1)
Topic: Brom met Numark RM6 (26-1-2008 14:46:00)

Dré schreef:

Aangesloten met XLR? En is de aansluiting in de microfoon zelf (en de kabel tusen microfoon en mixer) correct? Microfoon moet een paar honderd Ohm meten tussen 2 en 3 (en eigenlijk niks tussen 1 en 2 of 1 en 3). Mogelijk zit daar de "crux".
Jah, als ik de boel aan de voor en achterkant aansluit met een standaard XLR, dan werkt het op de voorkant prima (de ongebalanceerde ingang). Pak ik exact dezelfde kabel en microfoon en prik ik die op de achterkant in, dan heb ik de bewuste brom.
Om eerlijk te zijn heb ik er letterlijk een RM-6 bij gepakt (want ik kon niet geloven dat de ingang voorop ongebalanceerd is). Hij is inderdaad WEL ongebalanceerd (ik ben verbaasd; gebeurt niet vaak). Overigens kun je, zolang je de aansluitkabel maar volgens de wetten der kust aansluit (dus volledig gebalanceerd TOT de ingang) hier prima mee werken zonder enige storing (ik heb wel 60 meter gedaan naar een ongebalanceerde ingang op een stokoude Dateq 6). Maar gebalanceerd is natuurlijk altijd mooier.
De ongebalanceerde ingang werkt prima, maar de gebalanceerde ingang geeft het probleem...
Waarom het bij jou niet werkt: Of het apparaat is stuk (lijkt me erg stug dat 2 ingangen dezelfde storing vertonen dus ik schat deze kans vrij laag in) OF de aansluitkabel en/of microfoon is niet helemaal fris. Simpel te controleren door even een andere microfoon EN XLR kabel te pakken.
Zoals ik boven al aangaf heb ik het al met een andere XLR geprobeerd. Ik zal de vanavond nog even open halen en de microfoon doormeten, aangezien ik geen reserve heb. Maar het gekke is dus dat het op de ongebalanceerde ingang prima werkt, maar de 2 (beide) gebalanceerde ingangen op de achterkant niet.
Topic: Brom met Numark RM6 (24-1-2008 07:27:00)
Jup, mic/line staat goed. Welke ground lift knop bedoel je, aangezien ik die niet heb kunnen vinden en de handleiding daar ook niets over te vinden is. Moet er wel bij zeggen dat de mixer nu in een rack zit waardoor ik wat lastig bij de achterkant kan kijken ;-)
Topic: Brom met Numark RM6 (23-1-2008 22:36:00)
Microfoon is een DAP PL-08. Wat me opviel was: "Phasing: Positive pressure on diaphragm produces positive voltage on pin 2 with respect to pin 3." Maar ik vraag me af wat ik daar van kan maken?

Kabel is een standaard DAP kabel
Topic: Brom met Numark RM6 (23-1-2008 22:05:00)
Een ietwat vage topictitel maargoed. First of all, wat betreft geluid ben ik een enorme prutser, laat mij maar lekker lampjes doen wink ;)

Ik heb hier een Numark RM-6, welke een 3tal microfoon ingangen heeft. 1 daarvan zit op de voorkant, 2 op de achterzijde. De ingang op de voorkant (mic1) is volgend de handleiding een unbalanced (pin 1 en 3 intern aan elkaar). Als ik hierop een microfoon aansluit met een standaard XLR kabel (3m) (1=ground, 2=positive, 3=negative) heb ik prima geluid en geen aarde brom)

De achterkant is een ander verhaal, dit zijn ingangen welke als line en mic kunnen dienen. In geval van mic wordt er een extra voorversterker bijgeschakeld. Deze ingangen zijn, voor zover ik heb kunnen nagaan, balanced (pin 1 en 3 intern niet aan elkaar). Als ik hierop dezelfde microfoon + kabel aansluit, heb ik een enorme brom en is de boel niet te verstaan.

Wat is hiervan de oorzaak (balanced vs. unbalanced?) En de oplossing? (In de XLR plug pin 1 en 3 aan elkaar knopen??). En waarom, aangezien ik er ook graag wat van wil opsteken. Ik snap het doel van een gebalanceerd vs. een ongebalanceerd signaal prima, en ook het waarom. Maar wat ik niet snap is waarom op de mixer de ene uitgang ongebalanceerd is, en de andere twee gebalanceerd. Met welke reden is dat?
Topic: Movinghead controller (22-1-2008 11:27:00)
Ik ben het er niet perce mee eens dat een showtec ongeschikt is voor wat intelligent licht. Hij is er dan wel niet voor gemaakt, maar met een beetje slim programeren en een vast setje kan je het prima gebruiken.

Ik heb een hele tijd een standaard set in de verhuur gehad, 2 scans en 8 parren. 1 keer een middag voor gaan zitten en het staat er goed in en het is zeker bruikbaar. Voor de scans de bewegingen, shutten en kleuren op een aparte schuif, paar standaard bewegingen erin en je kan altijd uit de voeten...
Topic: New-line meeting part 3 (18-1-2008 19:34:00)
Dan ben ik net weg razz :p Ik denk dat ik de volgende meeting (Als die na 25 aug is) er wel weer bij ben happy :)
Topic: New-line meeting part 3 (17-1-2008 13:44:00)
Ik skip de beiden omdat ik dan in Afrika zit laugh :D
Topic: Bedrijfsnaam gezocht! (15-1-2008 22:29:00)
Waarom perce Engels? Wat is er mis met Licht & Geluid ?
Topic: Bureaublad op afstand (15-1-2008 11:50:00)
Mijn opmerking was dan ook sarcastisch bedoeld laugh :D

Ik zou zelf kiezen voor een UTP kabel uitrollen of een DMX kabel. Huis-tuin-keuken accespoints zou ik niet vertrouwen hiervoor om precies de reden die Jeroen al aangeeft.
Topic: Bureaublad op afstand (15-1-2008 11:28:00)

Sparky schreef:

Goed, stel dan dat het ze al lukt om op mijn (ad-hoc) netwerkje te komen en ze raden het ip-adres van mijn computer en ze proberen contact te maken met extern bureaublad, dan moeten ze ook nog de gebruikersnaam en wachtwoord zien te achterhalen. Ik wens ze heel veel suc-6 die avond...
RDP zelf is al encrypted, maar je zou eventueel nog een SSH tunneltje kunnen maken wink ;)
Topic: Bedrijfsnaam gezocht! (9-1-2008 16:08:00)
Vertel dan even wat je werkgebied, je exacte doel, je idee van hoe het moet, jullie namen enz. enz. enz...

Een naam verzinnen kan iedereen. Een goede naam verzinnen is stukken moeilijker, aangezien een naam moet staan als een huis.
Topic: martin lightjockey software (6-1-2008 17:18:00)

JeroenVDV schreef:

Waar gaat dit heen.. iemand wil wat spelen met virtuele wapperlampjes en knipperende effectjes en hem wordt WYSIWYG aangeraden.. Ik denk dat er op dit hele forum misschien 1 iemand is met een legale versie van WYSIWYG en er zijn misschien ook 1 of 2 legale MSD-gebruikers. Simpelweg omdat dit professionele tools zijn, met professionele prijzen.. Laten we dus een beetje realistisch blijven.
Precies, als je een beetje wil spelen. WYSIWYG heeft daarom ook een prima demoversie waarmee je alleen niet kan opslaan. Screenshotjes maken kan natuurlijk we...

Er is gewoon geen goed gratis programma om echt lekker mee te pielen. Nogal logisch omdat het gaat om programma's waar een erg kleine markt voor is
Topic: martin lightjockey software (5-1-2008 20:58:00)
Of je gebruikt WYSIWYG. Kan je ook prima mee uit te voeten, maar is ook niet gratis.
Topic: Lichtplan (5-1-2008 20:43:00)
Met parren kan je prima disco-effect krijgen. Kwestie van slim programmeren.

Met 8 parren tegen en 4 fresnellen frontaal ben je er al voor je prodium. Rest gebruik je om je zaal te verlichten voor zowel lounge als disco. Eventueel op het podium nog 4 steekjes voor een drummer (als die er is?).
Topic: Lichtplan (4-1-2008 15:48:00)
Ben ik de enige die in plaats van scans bijhuren eerder een aantal Pc's of fresnellen bij zou huren? Daarmee heb je in ieder geval een aardig front, en kan je de parren gebruiken om de effecten mee te maken...