Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dewazige

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Dewazige (Pagina: 6 van 10)

Topic: Doorlussen hulp (2-3-2006 09:38:00)
Nu weet ik het ook niet meer want in de webshop staat rca en jack inputs.
Misschien zijn er meerdere versies in de omloop.
Misschien kan RoOoytjuhhhhh zelf even vertellen hoe de achterkant van zijn versterker er uit ziet.
Topic: Doorlussen hulp (2-3-2006 08:32:00)
De ax-400 versterker heeft een Jack en een RCA(tulp) input, je kan gewoon je signaal in op de Jack ingang zetten en dan met een tulpkabeltje naar de volgende versterker. Of je zet je input op de tulp en je gaat met een jackkabeltje naar de volgende versterker. Wat jij het makkelijkste vind!
Topic: Carnavals muziek 2006?! (28-2-2006 16:32:00)
Laat mij maar niet draaien met Carnaval
Hier in Maastricht hoor je veel soorten muziek,
-Echte traditionele maastrichtse carnavalsmuziek (Beppie kraft, ziesjoem, merretkoer ed.)
-De limburgse carnavalsmuziek (Zoek maar op LVK)
-"Hollandse" carnavalsmuziek (gebroeders co, srv männer blabla)
-en gewoon het hele top40/club/RnB/apres ski verhaal

Er zijn cafe's waar andere muziek dan Maastrichtse carnavalsmuziek een absolute don't is, laat ik nou geen zin hebben om de hele avond die hoempapa aan te horen.
Begrijp me niet verkeerd, zonder carnavalsmuziek was carnaval niets, het hoort gewoon onlosmakelijk bij elkaar. Jammer is het alleen dat Maastrichtenaren te trots zijn op zichzelf en alles wat niet maastrichts is bij voorbaat als minder bestempelen.
Ikzelf ben geboren en getogen in Maastricht echter mijn grootouders komen uit drenthe/groningen, ik spreek géén dialect maar gewoon nederlands, Je wilt niet weten hoevaak ik Hollender (Hollander) word genoemd puur omdat ik geen dialect spreek, Hollender is trouwens geen koosnaampje.

Jammer dat maastricht te chauvinistisch is, als men zich meer zou openstellen voor dingen die niet maastrichts zijn dan zou het vaak een stuk gezelliger kunnen zijn.
Laat mij met de carnaval maar 3 dagen door de stad slepen met miijn zatte kop maar zet me niet achter een cd speler en mengpaneel.
Topic: statief tussen sub en top (27-2-2006 18:11:00)
Keurig ding. Goed afgewerkt, dubbel geborgd, 35mm boven EN onderkant.

Staat letterlijk bij de productomschrijving vermeld
scheelt je weer een kick van ruim een jaar

Voor verdere vragen staat er bij het product de knop "stel een vraag over dit product"
waar zou die voor zijn?
Topic: Beyma 18G 50 (14-2-2006 19:06:00)
Denk je wel aan het extra stukje versteviging van de bovenplaat ter plaatse van je bus?
de krachten die hierop komen te staan kan je beter niet onderschatten.
Zelf hebben we het uitgezaagde stuk baffle gebruikt als versteviging maar ik denk dat je die niet bij de koop hebt gekregen.

Die eon's hebben hun statiefgat toch ook zo idioot ver naar achter zitten? ik heb ooit eens een tiefje met een eon erop zien omdonderen omdat het statief een reletief kleine vloercirkel had en die eon idioot ver naar voren hing.
Ik zou een statiefbus toch precies onder het zwaartepunt van de topkast monteren, misschien een beetje verder naar achter ivm het gewicht van de kabel en dan vind ik een iets naar beneden gerichte kast mooier dan een naar achter hellende kast.
Topic: Sub kast om de Dap AB-15 speaker (14-2-2006 19:03:00)
Voor elke speaker een ander rooster, tops kunnen met een dunner en transparanter roostertje worden uitgerust dan een baskast. Baskasten staan (bij mij dan) altijd op de grond, dan vind ik het fijn dat de luidspreker veilig achter een hufter proof rooster zit als een één of andere idioot het in zijn hoofd krijgt om tegen je speaker te gaan schoppen. Niemend kan tegen een topkast schoppen (ja, een kickboxer van 2m50) dus een rooster kan dan dunner.

Zelf heb ik voor mijn basjes geinvesteerd in roostertjes van 2mm RVS met vierkante gaten van ongeveer 10 mm en de tussenstukjes zijn ongeveer 3a4mm.
De traptest overleefden deze roosters met glans.
Topic: Beyma 18G 50 (14-2-2006 18:51:00)
Ik (wij) heb ook 2 huisman beyma 18g-50 subjes, ik heb ze niet hier staan maar uit mijn hoofd weet ik dat we de bus een paar centimeter voor het verticale verstevigingsschot hebben gemaakt. Zo komen bij mij de voorkanten van sub en top op een lijn te liggen, dit vind ik het netste uitzien.
De tops die wij gebruiken, de DAP k-112 (zonde om zoiets op zo'n mooie sub te zetten maar ja een flinke top op een flinke baskast kost echt een bom duiten, die hebben we even niet)hebben hun statiefgat een beetje behoorlijk ongelukkig ver naar achteren geplaatst, de luidspreker neigt hierdoor naar voren te leunen. Ik heb hier eerst zelf flink aan gehangen maar je moet echt lomp doen om zoiets om te gooien hoor. Over omvallen hoef je je echt niet druk te maken.

Trouwens, wat zijn die huisman 18g-50 basjes heerlijke kastjes, we werken er zelf al bijna 2 jaar mee en we verbazen ons er steeds weer over wat een geluid er uit zo'n klein kastje kan komen. Echt sublaag, nee daar gebruik je zo'n kastje niet voor maar voor dixo werk voldoen ze meer dan ruimschoots.
Topic: Sub kast om de Dap AB-15 speaker (2-2-2006 20:55:00)
Helaas heeft niet iedereen een schuur of loods ter beschikking, laat staan een gaskacheltje om een beetje te stoken.
Ik moet ook buiten spuiten, en als het zwaar vriest, tsja pech of je moet een vriend/buurman/collega/familielid (doorhalen wat niet van toepassing is) bereid vinden om een week lang een verfmeur in zijn schuur te tolereren.
Topic: Neutrik Pluggen (31-1-2006 20:02:00)
Komen ook nog de bnc chassisdelen van Neutrik in de webshop?
www.new-line.nl/v/5263 deze dus.
Ideaal om een zwanenhalslampje in te steken. Ik gebruik hier liever geen xlr voor omdat ik mijn kistjes voor de verhuur zo hufterproof mogelijk te maken (ik weet, helemaal hufterproof gaat nooit) en als je xlr voor signaalwegen en voor lampjes gebruikt dan is de vergissing door een leek snel gemaakt en dat wil ik niet.
Topic: Wat kosten jullie nou? (31-1-2006 19:53:00)
Vergeet niet dat 250 man in een cafe met carnaval zonder muziek zelf al een hele bak herrie maken. Je wil hier met je muziek toch wel een beetje overheen komen dan lijkt me 900 watt aan de krappe kant, je zou kunnen overwegen ergens nog een crossovertje en versterker te huren of aanschaffen.
Dit zal de output van je setje behoorlijk verhogen en in jouw geval is dit best wenselijk.
Ik zou het zelf niet durven in ieder geval.
Topic: te weinig Stroom, te veel lampen (29-1-2006 08:00:00)
Je hebt je parren bijna nooit allemaal tegelijk aanstaan (dij dixo werk), zeg dat je van de 12 er altijd 6 hebt branden, dan kom je op een 13 Ampere, daar heeft een groep geen problemen mee en je hebt nog 3 ampere "speling". Nou komt de truc, het hangt er vanaf hoe afgezekerd is met zekeringen of met automaten. Zekeringen zijn meer vergevingsgezind dan automaten, op een trage zekering van 16 ampere kan je een uur overbelasten op factor 1,9 voordat die de geest geeft. dit betekent overigens niet dat je dus iedere keer wanneer je zekeringen tegenkomt maar de boel zwaar gaat overbelasten, maar een full-on flash zal je de kop niet kosten. Doe dit trucje niet bij automaten die zeggen meteen pang.
Topic: Krachtstroom: klopt dit? (3-7-2005 11:14:00)
Een automaat werkt inderdaad met een bimetaal, deze zorgt voor de overbelastingsbeveiliging, die warmt dan op, trekt krom en zet een mechanisme in werking die de spanning uitschakeld. Dit uitschakelmechanisme zit ergens anders in de automaat en is vaak ook voorzien van een "blusmechanisme" om vlambogen bij uitscakelen een beetje onder controle te houden.
Verder is in een automaat ook een magnetisch afschakelmechanisme, deze beveiligt de installatie tegen kortsluiting omdat dit sneller werkt dan een bimetaal die eerst op moet warmen. In principe is de magnetische component een electromagneet die bij een bepaalde waarde een palletje aantrekt en zo weer hetzelfde schakelmechanisme bedient.

@martijn
Als je nu de automaat openmaakt dan moeten de verschillende onderdelen wel te herkennen zijn.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (29-6-2005 18:32:00)
Mensen die recht voor je luidsprekers gaan staan en dan komen klagen dat het te hard staat. Ik heb die mensen toen netjes uitgelegd dat de zaal groot genoeg was en dat aan de achterkant van de zaal meer dan plaats genoeg was om te kunnen staan en dat het daar dus al wat minder hard zou klinken.
Mij werd toen verteld dat ze niet van plan waren om te gaan verhuizen omdat ze dan verder van de bar af zouden komen te staan.
Na een kwartier kwam de barman naar me toe om te klagen over het volume, wat blijkt, de mannen die eerder aan het klagen waren hadden het recht in eigen handen genomen en de topkast weggedraaid van de zaal en gericht naar de bar.
Ik heb zonder er een woord over vuil te maken de topkast teruggedraaid richting zaal en ik heb het een beetje in de gaten gehouden en na een minuutje ofzo werd de topkast weer richting bar gedraaid.
Ik ben de zaal in gelopen en ik heb die meneer even verteld dat hij moet doen en laten wat hij wil als hij maar van mijn spullen afblijft, daar was hij het totaal niet mee eens! het was mijn installatie maar hij vond dat het te hard stond en dus zachter moest.
Ik heb toen even gevraagd aan die persoon mee te komen naar een rustigere plek, ik heb hem pen en papier gegeven en gevraagd een document te maken waarin hij verklaart élke verantwoordelijkheid betreffende de installatie op zich te nemen. toen keek hij me even heel pissed-off aan, liep terug de zaal in en ik heb er geen last meer van gehad.

Daar heb ik dus een schijthekel aan.
Topic: TSX-15 brol tweeter (8-5-2005 16:29:00)
Wat noem jij schudden? Het is normaal dat een conus op en neer beweegt (binnen bepaalde grenzen)
Heb je niet toevallig met de toonregeling de bas een beetje verder opgeschroefd? op die manier geef je je speaker meer vermogen dan je denkt, je conus zal dan grotere uitslagen maken en je clip is dan ook veel eerder bereikt.
Topic: TSX-15 brol tweeter (8-5-2005 16:14:00)
houd eerst maar eens op met het afleiden van uitgangsvermogens aan de hand van het maximaal opgenomen vermogen uit het net. Een flinke Hi-fi versterker levert vaak niet veel meer dan 50 watt per kanaal aan 8 ohm. Om er achter te komen hoeveel jouw versterker levert zou je eens met google kunnen zoeken of je ergens op het net wat specs tegen komt, lukt dit niet dan zou je aan de hand van de eindtorren of ic nog eens een google kunnen ondernemen.

Als een versterker clipt hoef je dat niet altijd te horen, zeker als je niet weet waar je precies op moet letten. Ga er maar van uit dat je tweeter om zeep is geholpen door een clippend signaal.

mijn advies: Gooi die hifi versterker eruit en schaf je een leuke budgetamp aan (dap palladium ofzo) die kosten je de kop niet meer tegenwoordig, je hebt genoeg vermogen en je ziet wanneer de boel gaat clippen.
Topic: TSX-15 brol tweeter (8-5-2005 16:02:00)
je geeft aan te draaien op een Hi-fi versterker, deze hebben geen clip-limiters en/of indicatoren, het kan dus best zijn dat je versterker dus lekker aan het clippen was.
Tweeters hebben hier het meeste last van en zullen dus ook eerder het loodje leggen.

Zelfs ver onder de "vermogensgrens" kan een clippend signaal een luidspreker naar een andere wereld helpen.
Topic: Zomerhit van dit jaar??? (8-5-2005 15:50:00)
Ik denk dat het nog een beetje te vroeg is voor een zomerhit, vaak komen die zo ongeveer wanneer de eerste nederlanders terugkomen van de costa's richting nederland.
Het is ook nog niet echt het weer voor een zomerhit.

En, als dj ben je een zomerhit na 2 weken toch al meer dan spuugzat nietwaar toch?
Topic: basreflexbox (28-3-2005 13:02:00)
Er is een Xmax en een Xmech.
Bij een overschreiding van de Xmax houdt de luidspreker op zich lineair te gedragen omdat de spreekspoel (deels) buiten het magnetisch veld van de bovenste poolplaat schiet.
Dit betekent niet dat de luidspreker aan zijn mechanische max zit, die wordt bereikt bij de Xmech/Xlim. De spreekspoeldrager komt dan in botsing met de achterste poolplaat, dit gaat vaak gepaard met een flinke tik, knal of kraak.
Topic: Geluidsset (27-3-2005 20:12:00)
De k-112 is idd geen kast die een schoonheidprijs verdient maar zijn prestaties maken een hoop goed.

Ikzelf zou gaan voor een mooi homogeen setje en die k-112's inruilen voor AX'en én in plaats van de 4 ax-15B's 4 ax-18B's neerzetten voor wat meer luchtverplaatsing. (of je moet van de meer punchy sound houden van 15")

Maar dat is natuurlijk maar mijn mening.
Topic: Gewoon uit nieuwsgierigheid ,wie heeft er een Mac2000 ? (27-3-2005 14:31:00)
Dit lid heeft 4 mac 2000 in de kelder liggen.
www.new-line.nl/forum/read/?m=216697#216697